Laitila - Nainen surmattu 27.-30.4.2019

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Laitila - Nainen surmattu 27.-30.4.2019

Post by -Uta- »

Henkirikos Laitilassa
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... assa_80197
03.05.2019 klo 11.31
Lounais-Suomi

Lounais-Suomen poliisi tutkii henkirikosta Laitilassa,
teko on tapahtunut yksityisasunnossa 27.-30. huhtikuuta.
Tekoa tutkitaan tällä hetkellä tappona.

Poliisi esitti epäiltyä vangittavaksi ja Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi epäillyn miehen todennäköisin syin rikoksesta epäiltynä tappoon. Uhri ja tekijä olivat toisilleen entuudestaan tuttuja.
Poliisi ei kommentoi tekotapaa tai tarkempaa tekopaikkaa tai- aikaa tutkinnan tässä vaiheessa.
Last edited by -Uta- on Sun May 05, 2019 9:05 am, edited 1 time in total.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Laitila - Nainen surmattu 27.-30.4.2019

Post by -Uta- »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e6ba ... 8d6d324971
torstai 02.05.2019 klo 16:53

Nainen surmattiin vappuna Laitilassa
Varsinaissuomalaisessa Laitilan pikkukaupungissa tapahtui vappuna henkirikos.

Image
Rikos on paikallisten asukkaiden mukaan tapahtunut tässä kunnan vuokratalossa. Arkistokuva vuodelta 2012, jolloin talossa oli huoneistopalo. TAPIO PESSI/ SKA

Lounais-Suomen poliisin mukaan tapauksesta tiedotetaan perjantai-aamuna.
Iltalehden paikallisista lähteistä saamien tietojen mukaan rikos olisi tapahtunut vapunaaton iltana tai varhain vappuaamuna Garpintiellä sijaitsevassa kaksikerroksisessa kerrostalossa.

Uhri oli viisikymppinen nainen, joka asui taloyhtiössä.

Garpintie sijaitsee Laitilan keskustaajamassa. Garpintiellä tapahtui vakava väkivallanteko viimeksi vuosi sitten huhtikuussa.

Petri Elonheimo /IL
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Laitila - Nainen surmattu 27.-30.4.2019

Post by -Uta- »

Laitilan vappukuristajalle tuomio taposta: Taustalla useita vakavia rikoksia
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/505b ... 062a4544fc
Tänään klo 14:10 (muokattu klo 14:21)

Laitilan tappajalla on rankka rikoshistoria. Nyt hän sai 10,5 vuoden vankeustuomion taposta.

Viime vapun alla Varsinais-Suomen Laitilassa tapahtuneesta naisen taposta on annettu tuomio.
Mika Olavi Aaltonen sai taposta 10,5 vuotta vankeutta kuristettuaan naisen hengiltä yksityisasunnossa. Aaltosta on hänestä laaditun lausunnon mukaan pidettävä erittäin vaarallisena toisen hengelle, terveydelle tai vapaudelle. Syyttäjä vaati rangaistusta ensisijaisesti juuri taposta. Mies oli riidan päätteeksi kuristanut humalaista uhriaan lattialla. Uhrilta katkesi kylkiluita ja hän sai vakavia vammoja. Kuristaminen jatkui niin pitkään, että uhri lopulta menehtyi.

Oikeuden tuomiossa kerrotaan, että taustalla oli useamman vuoden riitaisa seurustelu. Tapahtumapäivänä kumpikin oli nauttinut paljon alkoholia ja sitä oli nautittu useampana päivänä. Osapuolten välille oli tullut riitaa ja Aaltonen oli yrittänyt lähteä asunnosta. Uhri oli yrittänyt tätä estää, mistä tapahtumat saivat alkunsa.

Tappoi aiemminkin
Iltalehti on aiemmin kertonut, että vuonna 1965 syntyneellä miehellä on rankka väkivaltarikostausta. Hän sai vuonna 2008 tuomion taposta sekä vuosina 1996 ja 2017 tuomiot törkeistä pahoinpitelyistä. Lisäksi hän on joutunut viranomaisten kanssa tekemisiin muun muassa laittoman uhkauksen ja useiden rattijuopumusten vuoksi.

Iltalehden paikallislähteistä saamien tietojen mukaan rikos tapahtui Garpintiellä sijaitsevassa kaksikerroksisessa kerrostalossa. Uhri oli taloyhtiössä asunut viisikymppinen nainen.
Garpintie sijaitsee Laitilan keskustaajamassa. Garpintiellä tapahtui vakava väkivallanteko viimeksi vuosi sitten huhtikuussa. 53-vuotias epäilty muutti toissa vuonna Paraisille. Hän on aiemmin asunut Laitilassa.

Kertoi rankasta ryyppäämisestä
Uhri kertoi esitutkinnassa poliisille rankasta juopottelustaan. – Nyt olin ryypännyt monen viikon ajan ja (uhrin nimi) oli juonut vielä enemmän kuin minä. En muista tarkkaan, mikä päivä oli kyseessä ja, mikä oli riitamme aihe. Meille tuli riitelystä tällä kertaa käsirysy, mikä päättyi siihen, että rutistin (uhrilta) tajun pois, että sain hänet rauhoittumaan. Rutistin häntä vissiin kahdella kädellä kurkusta, kun olimme olohuoneessa. Käsirysyn aikana olimme välillä nurinperin ja jossain kohdassa lensimme sänkyyn ja joku lasi taisi mennä siinä yhteydessä rikki. Rutistin kurkusta kutakuinkin samalla tavalla kuin olin tehnyt kahdesti aikaisemmin. Kun (uhrilta) lähti taju, helppasin otteen hänestä. Mies jätti uhrin asuntoon tajuttomana. – Siitä minulla ei ole muistikuvia, miten pitkään olin vielä (uhrin) asunnolla, kun olin rutistanut häneltä tajun pois. (Uhri) ei herännyt ennen lähtöäni. Kun lähdin, (uhri) jäi nukkumaan siihen pöydän viereen lattialle. (Uhrin nimi) jäi lattialle selälleen makaamaan.

Aleksanteri Pikkarainen /IL
Post Reply