Turku~Kaarina~Piikkiö - isäpuolen murha 16.10.2018

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 2459
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Turku~Kaarina~Piikkiö - isäpuolen murha 16.10.2018

Post by -Uta- » Tue Apr 02, 2019 10:51 am

Jos tälle tapaukselle jo on ketju olemassa, toisen voi tietysti poistaa.

Epäilty murha Varsinais-Suomessa - Poliisi kertoo yöllisistä iskuista, TS:n mukaan kyseessä miesten välinen perhetragedia
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3e58 ... bb9838fe64
23.10.2018 klo 21:52

Lounais-Suomen poliisi on seulonut Turun alueen lokakuiselle henkirikokselle yhden pääepäillyn.
Hän on vangittuna.

- Poliisi pitää Kaarinassa tapahtunutta henkirikosta raakana.
- Pääepäilty on kiinni. Poliisi löysi hänet henkirikosyönä etsinnöillä.
- Turun Sanomat kertoo tietoihinsa vedoten, että kyse oli perheen sisäisestä riitatilanteesta.

Poliisi on jatkanut tutkintaa henkirikosjutussa, joka paljastui yön pikkutunteina lokakuun 16. päivänä. Poliisi on tiedottanut tapauksesta niukalti, mutta tiistain tietojen mukaan tutkinta on edennyt suhteellisen vakaaseen vaiheeseen.
- Teemme edelleen kuulusteluja ja suoritamme teknistä tutkintaa sekä muita selvityksiä. Yksi henkilö on vangittuna todennäköisin syin, ja muut kiinniotetut on vapautettu saman päivän aikana, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Helesvirta kertoo.
Helesvirta kertoo, että ilmoitus epäillystä henkirikoksesta tuli noin 22-23 aikaan illalla. Poliisioperaatio oli sen verran näkyvä, että viranomainen tiedotti siitä erikseen. Turun Sanomien mukaan partiot syynäsivät ainakin Koivulan ja Haritun kaupunginosia.
– Yön aikana iskettiin kolmeen eri kohteeseen, ja kolmannesta paikasta tavoitimme etsimämme henkilön, Helesvirta muotoilee Iltalehdelle.
Viitteitä raakuudesta
Rikoskomisario kieltäytyy spekuloimasta epäillyn murhan motiivia. Tunnusmerkistöä hän sen sijaan avaa hiukan.
– Tekotapa on erityisen raaka, se on pääpointti. Sitä en tuo tässä vaiheessa esiin, mikä on tekotapa.
Murhan tunnusmerkistössä erityinen raakuus tarkoittaa poikkeuksellisen kovaa, jopa uhrin tappamiseksi tarpeettoman kovaa väkivaltaa. Sen voi sekoittaa erityiseen julmuuteen, joka on kuitenkin oma tunnusmerkkinsä. Erityinen julmuus koskee tekijän piittaamattomuutta ja esimerkiksi uhrille koituvaa poikkeuksellista tuskaa.
Poliisi on vahvistanut Turun Sanomille, että epäilty henkirikos tapahtui Kaarinan kaupungissa Piikkiön alueella. Lehti kertoo omiin lähteisiinsä vedoten, että kyse oli perheen sisäisistä ristiriidoista. Uhri ja epäilty murhaaja ovat samaa perhepiiriä, ja surmattu mies oli perheenisä, Turun Sanomat kertoo.
Poliisi otti alun perin neljä epäiltyä kiinni. Kolmen osattomuus kävi ilmi verraten nopeasti.
– Meillä on selkeä ajatus siitä, että tekijä on kiinni.

Solmu Salminen /IL


User avatar
-Uta-
Posts: 2459
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Turku~Kaarina~Piikkiö - isäpuolen murha 16.10.2018

Post by -Uta- » Tue Apr 02, 2019 10:54 am

Äiti rukoili turhaan polvillaan: Hymypatsaan voittanut poika surmasi isäpuolen raakalaismaisesti
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/30f5 ... bee2b63b2c
Eilen klo 21:57

Turussa lokakuussa 2018 tapahtunut perhesurma on johtanut välituomioon. Tekijää odottaa pitkä vankilatuomio, ellei häntä katsota syyntakeettomaksi.
- Turun raaka murhatapaus vaatii mielentilatutkimuksen ennen puukottajan syyllisyyden selvittämistä.
- Mies hyökkäsi asunnossaan istuneen isäpuolensa kimppuun ja puukotti tämän raa’asti hengiltä.
- Teon todistaneen äidin mukaan puukottaja esitti vielä uhkauksia ja sanoi kiihottuvansa veren hajusta.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on antanut välituomion lokakuun 18. päivänä tapahtuneessa henkirikosjutussa, jossa turkulaista miestä syytetään oman isäpuolensa murhasta. Syyttäjän mukaan mies tunki raivoisana uhrin ja tämän vaimon asuntoon. Vastaaja otti esiin kääntöveitsen ja alkoi puukottaa uhria, kun tämä oli istumassa olohuoneessa. Yhdeksän lyöntiä osui pään alueelle. Mies jatkoi kuolevan uhrin kimpussa puukottamalla tätä kymmeniä kertoja kylkeen ja selkään. Syyttäjän mukaan kyse on elinkautista vankeusrangaistusta edellyttävästä murhasta: teko oli vakaasti harkittu, se osoitti määrätietoista surmaamispyrkimystä ja aiheutti uhrissa suurta tuskaa.
Käräjäoikeuden mukaan pääkäsittelyssä tuli todistetuksi, että mies toimi, kuten syyttäjä väittää. Vastaaja on nyt mielentilatutkimuksessa. Käräjäoikeus ei vielä välituomiovaiheessa ota kantaa siihen, tuleeko teko lukea murhaksi vai tapoksi.

”Ei se siinä kauan elä”

Oikeus kuuli todistajana muun muassa uhrin vaimoa eli tekijän biologista äitiä, joka oli joutunut todistamaan väkivaltaa vierestä. Puukottaja oli ollut uhrin poikapuoli ja pitkään taipuvainen päihdeongelmiin, aggressiivisuuteen ja rikollisuuteen. Vaimon mukaan poikapuoli tuli väkisin sisälle ovenavauksen jälkeen. Nainen käveli tekijän perässä olohuoneeseen, jossa surmateko oli käynnissä. Nainen muisteli huutaneensa: ”Älä lyö, älä lyö.” Mies lopetti puukotuksen. Isäpuoli makasi vatsallaan lattialla. Kun nainen yritti mennä elvyttämään kuolevaa miestä, puukottaja repi häntä hiuksista. – Älä siinä yritä, ei se siinä kauan elä, kun vedin kaulavaltimon poikki, puukottaja sanoi naisen mukaan. Nainen kertoo menneensä polvilleen, laittaneensa kädet ristiin ja rukoilleensa puukottajaa lopettamaan. Naisen kertomuksen mukaan poikapuoli sanoi olevansa asunnossa niin kauan, kunnes mies on kuollut.

Irvokas toteamus verestä
Kymmenistä iskuista haavoittunut uhri pyrki vielä nousemaan ylös. Naisen mukaan puukottaja hyökkäsi uudelleen miehen kimppuun ja alkoi takoa tätä puukolla selkään.
Nainen sanoi kuulleensa miehensä viimeisen henkäyksen. Hän kertoi oikeudessa pyytäneensä, että puukottaja tappaisi hänetkin. Poistuessaan mies sanoi menevänsä ”hyvillä mielin linnaan, hän on hyvä jätkä siellä, kun on tappanut”. Naisen mukaan puukottaja uhkaili häntä pitämään suunsa kiinni poliisitutkinnassa. – Hän oli huomannut olevansa veressä ja todennut sen haisevan kamalalta ja sitten kiihottavalta, käräjäoikeus siteeraa naista. – Lähtiessään pois [tekijä] oli toivottanut hauskaa loppuelämää.

Kateutta taustalla?
Henkilötodistelun mukaan puukottaja oli mustasukkainen parin toisesta pojasta. Viha oli alkanut jo murrosiässä. Todistajan mukaan uhri oli ollut aiemmin huolissaan siitä, että vastaaja tulee tappamaan hänet. Puukottaja kiistää syytteen murhasta. Mies myöntää tapon ja väittää, että tilanne alkoi kärjistyä uhrin aloitteesta. Puukottaja selittää käytöstään lapsuusiästä asti jatkuneella kiusaamisella. Mies kertoi käräjäoikeudelle, että häntä oli lapsena solvattu esimerkiksi pitkien hiuksien takia. Mies sanoi voittaneensa koulussa hymypoika-patsaan takavuosina. Vastaaja myös väittää, että uhri oli ollut häntä kohtaan väkivaltainen. Syytetty vastusti mielentilatutkimusta. Käräjäoikeuden mukaan teko on luonteeltaan niin poikkeuksellinen, että syyntakeettomuutta on syytä epäillä.

Solmu Salminen /IL

User avatar
-Uta-
Posts: 2459
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Turku~Kaarina~Piikkiö - isäpuolen murha 16.10.2018

Post by -Uta- » Thu Sep 26, 2019 7:17 pm

”Älä lyö, älä lyö”, äiti rukoili vieressä
- Murhaajapoika lävisti uhrin 61 kertaa ja kommentoi tekonsa tulosta häiriintyneellä tavalla

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6759 ... 3976cb9e85
Tänään klo 17:40

Silmitön hyökkäys tuotti elinkautisen vankeustuomion. Tekijä oli syyntakeinen.
- Käräjäoikeus on antanut tuomionsa Turun viimesyksyisestä henkirikoksesta.
- Yli 61 puukoniskua sisältänyt teko oli poikkeuksellisen raaka.
- Poika murhasi isäpuolensa äidin silmien edessä ja sanoi kiihottuvansa veren hajusta.

Turussa lokakuun 18. päivänä 2018 tapahtunut poikkeuksellisen raaka henkirikos on johtanut tekijälleen elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Syyttäjän mukaan kotirauhan piirissä tapahtunut teko oli vakaasti harkittu, osoitti määrätietoista surmaamispyrkimystä ja aiheutti uhrille suurta tuskaa.

Mikael Dan Eric Forsberg, nyt 29, murhasi isäpuolensa tämän asunnossa yhteensä 61 puukoniskulla. Tuomittu tunkeutui äitinsä ja uuden miehen asuntoon, otti esiin kääntöveitsen ja hyökkäsi kohti olohuoneessa istunutta miestä. Uhrille ei jäänyt puolustautumismahdollisuuksia.

Oikeus katsoi jo välituomiossaan, että Forsberg oli menetellyt syyttäjän kuvaamalla tavalla. Varsinaisessa tuomiossa oikeus kertoo, että mies toimi mielentilatutkimuksen mukaan täydessä ymmärryksessä ja arvioi rikosnimikettä. – Teko on toteutettu poikkeuksellisen voimakasta ja raakaa väkivaltaa käyttäen. Vastaaja on jatkanut maassa makaavan ja avuttoman uhrin pahoinpitelyä iskemällä tätä veitsellä selkään ja kylkiin kymmeniä kertoja. Tekoa vierestä seurannut [äiti] on yrittänyt estää vastaajan menettelyn ja anonut tätä lopettamaan sen, käräjäoikeus arvioi. Samassa tilanteessa Forsberg pahoinpiteli äitiään repimällä tältä hiuksia irti ja murtamalla kylkiluun. Nainen anoi säästämään uhrin hengen: ”Älä lyö, älä lyö”. Poika kuitenkin jatkoi väkivaltaa. – Hän oli huomannut olevansa veressä ja todennut sen haisevan kamalalta ja sitten kiihottavalta, poika sanoi naisen mukaan.

Häiriintynyt mieli
Murhaajan mukaan isäpuoli oli suhtautunut häneen ankarasti jo lapsuudesta saakka. Toisaalta osapuolet eivät olleet enää juurikaan tekemisissä keskenään ennen tapahtumia. Oikeuden mukaan isäpuoli ei mitenkään voinut ehtiä käytöksellään antamaan aihetta suhteettomaan väkivaltaan. – Vastaajan uhria kohtaan tuntema katkeruus lapsuusajan tapahtumista sinänsä selittää vastaajan tekoa, mutta sekään ei anna aihetta arvioida tekoa lievemmin.

Mielentilatutkimuksen sisältö on salassapidettävää, mutta käräjäoikeus sivuaa sitä yleisellä tasolla tuomiossa. Forsbergillä on alttiutta hallitsemattomiin raivonpuuskiin, ja hänen persoonallisuutensa on jollakin tapaa häiriintynyt. Tutkimuksissa ei kuitenkaan käynyt ilmi niin vakavia psyykkisiä ongelmia, etteikö hän olisi pystynyt säätelemään käytöstään niin halutessaan.

Käräjäoikeus tuomitsi Forsbergin korvaamaan uhrin omaisille yhteensä 41 000 euroa kärsimyskorvauksia. Lisäksi korvattavaksi tulee tuhansilla euroilla muita kuluja. Murhan lisäksi Forsberg tuomittiin kolmesta pahoinpitelystä, kahdesta kotirauhan rikkomisesta, kolmesta vahingonteosta, kahdesta laittomasta uhkauksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksesta ja lievästä pahoinpitelystä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Solmu Salminen / IL

Post Reply