Porvoo 13.11.17 Isä puukotti 3v. lapsensa

Ratkaisemattomat henkirikokset vuodesta 2010 alkaen
Forum rules
Uusien ketjujen nimissä tulisi mainita vähintäänkin tapahtumapaikka ja vuosi.
Post Reply
User avatar
Iitin Tiltu
Posts: 133
Joined: Fri Apr 20, 2012 8:40 pm

Porvoo 13.11.17 Isä puukotti 3v. lapsensa

Post by Iitin Tiltu » Mon Nov 13, 2017 11:47 am

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005447110.html

Isänsä leikkipuistossa puukottama kolmi­vuotias kuoli – poliisi joutui pysäyttämään väkivallanteon voimakeinoin
Isä puukotti lapsensa Porvoossa

Itä-Uudenmaan sosiaalipäivystyksen kriisiapua saa numerosta 040 517 4194.
Porvoon keskustassa Lyseon leikkipuistossa puukotettu kolmivuotias lapsi menehtyi väkivallanteossa saamiinsa vammoihin sairaalassa, poliisi tiedottaa.

Lapsi vietiin paikalta helikopterilla sairaalaan.

Itä-Uudenmaan poliisi epäilee lapsen isää henkirikoksesta.
Jutun alussa olevalla videolla toimittaja Miikka Hujasen raportti rikospaikalta.
Isä oli poliisin mukaan hakenut lapsen luvatta kotoa ja vienyt leikkipuistoon, missä oli alkanut pahoinpidellä lasta.

Poliisin partio sai maanantaina aamukahdeksalta ilmoituksen väkivallanteosta Lyseon leikkipuistossa. Tapahtumat olivat alkaneet viitisen minuuttia aiemmin. Isä oli poliisin mukaan hakenut lapsen luvatta kotoa ja vienyt läheiseen leikkipuistoon, missä oli alkanut pahoinpidellä lasta.
Poliisin partio sai voimakeinoin keskeytettyä väkivallanteon. Epäilty otettiin poliisin haltuun.
Itä-Uudenmaan sosiaalipäivystyksen kriisiapua saa numerosta 040 517 4194.


User avatar
härkä
Posts: 6090
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Porvoo 13.11.17 Isä puukotti 3v. lapsensa

Post by härkä » Mon Nov 13, 2017 4:00 pm

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017111 ... =aamulehti

Poliisi IL:lle: Lapsensa Porvoossa surmannut isä on Ranskan kansalainen
Maanantai 13.11.2017 klo 14.08
Vahvistamattomien tietojen mukaan perheessä olisi ollut huoltajuuskiistaa.

Tutkinnanjohtaja, komisario Jyri Hiltunen kertoo Iltalehdelle, että porvoolaisessa leikkipuistossa lapsensa surmannut isä on Ranskan kansalainen.
Mies surmasi 3-vuotiaan lapsen puukolla Porvoon Lyseon leikkipuistossa maanantaiaamuna. Lasta kuljetettiin sairaalaan, mutta hän kuoli saamiinsa vammoihin.

Poliisi on ottanut lapsen isän kiinni, ja alkaa todennäköisesti tutkia rikosta murhana.
MTV Uutisten mukaan lapsen perheessä olisi ennen tekoa ollut huoltajuuskiistaa. Hiltunen ei ota kantaa perheen sisäisiin asioihin tässä vaiheessa.
Poliisi on luvannut julkaisevansa pian asiasta tiedotteen.


Kovasti on ollut kansainvälistä leimaa näissä viimeaikoina. Eikä pelkästään huoltajuuskiistoissa.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
härkä
Posts: 6090
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Porvoo 13.11.17 Isä puukotti 3v. lapsensa

Post by härkä » Tue Nov 14, 2017 9:20 am

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005447997.html

Porvoon puukotusmurhasta epäillyn veli varoitti surmatun 3-vuotiaan äitiä: Vaihda lukot
Surevat ihmiset toivat kynttilöitä Porvoon surmapaikalle

Käräjäoikeuden mukaan tappouhkauksesta ei esitetty riittävää näyttöä, joten se sivuutettiin huoltajuusriidasta päätettäessä.
Isän epäillään puukottaneen kolmevuotiaan tyttärensä kuoliaaksi Porvoon Lyseon leikkipuistossa varhain maanantaiaamuna. Teosta epäilty isä on 38-vuotias Karibialta kotoisin oleva Ranskan kansalainen, jonka avoliitto lapsen suomalaisen äidin kanssa oli päättynyt eroon.
Artikkelin pääkuvana olevalla videolla nähdään porvoolaisten tapahtumapaikalle tuoma kynttilämeri.
Surmatun lapsen vanhemmilla on vireillä repivä oikeusriita tyttären huoltajuudesta ja tapaamisoikeudesta. Riita oli kärjistynyt siinä määrin, että äiti oli jo ainakin viime kesästä lähtien pelännyt lapsen ja oman turvallisuutensa puolesta.

Myös lähipiirissä oli huolestuttu. Murhasta epäillyn isän veli oli ottanut äitiin yhteyttä päivää ennen huoltajuusriidan käsittelyä oikeudessa. Hän oli varoittanut äitiä veljestään ja suositellut vaihtamaan asunnon lukot.

Äiti otti yhteyttä turvakotiin ja laittoi vireille myös lähestymiskieltohakemuksen. Tämä tapahtui elokuun lopuilla.

Huoltajuusriidan oikeus ratkaisi syyskuussa äidin eduksi. Käräjäoikeuden mukaan näyttö tappouhkauksesta jäi kuitenkin epämääräiseksi, eikä sen vakavuudesta voitu oikeuden mielestä tehdä päätelmiä.

– Väitetylle tappouhkaukselle ei voida sen vuoksi antaa merkitystä tätä asiaa lopullisesti ratkaistaessa, käräjäoikeus totesi päätöksessään.

Lapsen huollon käräjäoikeus uskoi kuitenkin yksin äidille. Isä sai oikeuden tavata lasta vain valvotusti enintään kaksi tuntia viikossa.

Mies on valittanut ratkaisusta hovioikeuteen. Se ei ehtinyt käsitellä asiaa ennen lapsen kuolemaa. Myös äidin lähestymiskieltohakemuksen käsittely on yhä kesken.

Tutustuivat Pariisissa

Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden asiakirjoista ilmenee, että 38-vuotias mies ja lapsen äiti tutustuivat toisiinsa Pariisissa kymmenkunta vuotta sitten. Mies muutti Suomeen vuonna 2011.

He saivat yhteisen lapsen, mutta suhde päättyi alkuvuodesta 2016. Mies ei eron jälkeen kuitenkaan suostunut muuttamaan vapaaehtoisesti pois yhteisestä asunnosta.

Nainen haki miehelle oikeusteitse häädön, joka pantiin täytäntöön helmikuussa 2017. Sen jälkeen työttömällä miehellä ei ole ollut virallista osoitetta Suomessa.

Käräjäoikeudessa nainen kertoi, että miehen saatua tiedon lähestyvästä häädöstä tilanne oli kärjistynyt fyysiseksi väkivallaksi. Hän oli lähtenyt vuokra-asunnosta lapsen kanssa turvakotiin kolmeksi viikoksi.

Riitaa oli lähes kaikesta lapseen liittyvästä: sukunimestä, äidinkielestä, päivähoidosta. Äidin mukaan mies halusi päättää ja kontrolloida asioista.

Huoltajuuskiistassa äiti vetosi myös miehen 30 päivän ehdollisen vankeustuomioon, jonka tämä oli saanut toisen tyttärensä pahoinpitelyistä. Hän oli vuonna 2015 kolmeen otteeseen hakannut vyöllä aiemmasta suhteesta syntynyttä teini-ikäistä tytärtään. Oikeudessa mies selitti rankaisseensa tytärtä kulttuuriinsa kuuluvalla tavalla, koska tämä ei ollut noudattanut kodin sääntöjä.

Maanantaiaamun tapahtumat järkyttivät porvoolaisia syvästi.
Maanantaiaamun tapahtumat järkyttivät porvoolaisia syvästi. (KUVA: Joonas Salo / IS)

Salaa Karibialle

Kesäkuussa 2017 mies lähti ilman äidin lupaa kolmevuotiaan kanssa kotiseuduilleen Karibialle. Hän oli hankkinut lapselle salaa Ranskan passin.

Äiti joutui lähtemään perässä Karibialle saadakseen lapsen takaisin. Karibialla isä vaati äidin allekirjoittamaan paperin, jossa nainen vakuutti, ettei isällä ja tyttärellä ole ongelmia, että isä saa ottaa lapsen vapaasti luokseen ja että lapsi saa olla isänsä kanssa yön yli ilman aikarajoituksia.

Äiti kertoi, että vasta paperin allekirjoittamisen jälkeen isä luovutti lapsen, jotta he pääsivät palaamaan Suomeen. Lapsi oli Karibialla kaikkiaan kuusi viikkoa.

Isä yritti vedota paperiin oikeudessa, mutta käräjäoikeus piti sitä todisteena arvottomana.

Isän mukaan Karibian-matka ei ollut lapsikaappaus, vaan lomamatka. Hän sanoi oikeudessa, että halusi tutustuttaa lapsen omaan kotimaahan ja siellä asuviin sukulaisiin.

Hän kertoi oikeudessa kokevansa, että häntä uhkaillaan sosiaalitoimella tai poliisilla. Hän koki, ettei voi elää rauhassa lapsensa kanssa.

”Räjähtämistilassa”

Päivää ennen käräjäoikeuden istuntoa elokuussa isä oli keskustellut erään ex-pariskunnan yhteisen ystävän kanssa. Ystävä kertoi puheista isän veljelle, joka puolestaan huolestui siinä määrin, että otti yhteyttä äitiin.

Äidin mukaan veli oli kertonut, että isä tappaa itsensä ja ”ottaa äidin ja lapsen mukaansa”. Äiti kertoi oikeudessa, että oli peloissaan ja ahdistunut.

Isä puolestaan sanoi oikeudessa, että oli valvonut pitkään ennen istuntoa. Hänellä oli synkkiä ajatuksia, ja hän kuvaili olevansa ”räjähtämistilassa”. Hän oli kertomansa mukaan sanonut yöllä väsyneenä yhteiselle ystävälle kaikkea ”hölmöä”, jonka ystävä oli sitten ottanut todesta.

Isän mukaan ystävä luuli, että kyseessä oli todellinen hätätilanne ja soitti siksi hänen veljelleen. Isä kuitenkin vakuutti käräjäoikeudelle, ettei lapsen turvallisuus olisi uhattuna.

Hän sanoi luvanneensa näin isoäidilleen. Hän sanoi, että haluaa olla hyvä isä lapsilleen.

Oma tahto edellä

Isän kiistettyä näyttö tappouhkauksesta jäi oikeudessa välilliseksi. Veljen äidille lähettämässä tekstiviestissä sitä ei mainittu. Muut asiasta kertoneet olivat toisen käden tiedon tai kuulopuheiden varassa.

Lapsi määrättiin kuitenkin äidin yksinhuoltoon muun muassa sillä perusteella, että isä oli Karibian-matkallaan asettanut oman ”selvästikin vahvan tahtonsa” lapsen edun ja viranomaismääräysten edelle.

Käräjäoikeuden ratkaisu ei estänyt maanantain traagisia tapahtumia. Isän epäillään hakeneen lapsen luvatta tämän kotoa leikkipuistoon, jossa poliisi joutui keskeyttämään väkivallanteon voimakeinoin. Lapsi menehtyi vammoihinsa myöhemmin sairaalassa.
Rami Mäkinen
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
-Uta-
Posts: 2461
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Porvoo 13.11.17 Isä puukotti 3v. lapsensa

Post by -Uta- » Thu Nov 16, 2017 6:05 pm

Äiti oli laittamassa lasta autoon kun sieppaus tapahtui – 3-vuotiaan tyttärensä murhasta epäilty vangittiin
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005451935.html
Julkaistu: 16.11. 15:45 , Päivitetty: 16.11. 15:57

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus vangitsi 38-vuotiaan miehen todennäköisin syin murhasta epäiltynä.

Vangitsemisoikeudenkäynti alkoi Porvoossa kello 15 ja se käytiin suljetuin ovin.

Porvoon tapauksen tutkinnanjohtaja Jyri Hiltunen kertoo, että vangitsemisoikeudenkäynti meni juuri niin kuin vaadittiinkin. Hiltunen ei ota vieläkään kantaa teon mahdolliseen motiiviin, mutta kertoo, että 38-vuotias mies pääsi sieppaamaan lapsen silloin kun äiti oli laittamassa lasta autoon. Äiti soitti välittömästi poliisit paikalle. Tästä tapahtumat etenivät Porvoon keskustan läheiseen leikkipuistoon, jossa mies puukotti tyttärensä.

Poliisi on ollut niukkasanainen tiedottaessaan miehen kuulusteluista, mutta vahva oletus on, että henkirikos liittyisi huoltajuuskiistaan.

Miehen entinen puoliso oli hakenut miehelle laajennettua lähestymiskieltoa ja sen käsittely olisi ollut oikeudessa ensi maanantaina.

Entisen puolison mielestä mies oli uhka hänelle ja heidän yhteiselle 3-vuotiaalle tyttärelleen.

Nainen kertoi lähestymiskieltohakemuksessaan, että mies oli uhannut tappaa heidät, ja äiti ja tytär olivat joutuneet hakeutumaan tämän vuoksi turvakotiin.


Maanantain tapahtumien kulku on pääpiirteissään selvillä. Poliisin mukaan mies sieppasi kolmevuotiaan tyttärensä ja vei tämän leikkipuistoon. Kello oli noin 7.55, kun hän alkoi pahoinpidellä ja puukottaa tytärtään.

Poliisipartio oli paikalla kymmenessä minuutissa ja poliisi taklasi miehen maahan. Lapsi saatiin toimitettua sairaalahoitoon, mutta jo aamupäivästä sairaalasta kerrottiin, että pieni tyttö on kuollut saamiinsa vammoihin.

Ranskalainen 38-vuotias mies on aiemmin tuomittu lyhyeen ehdolliseen vankeuteen teini-ikäisen tyttärensä pahoinpitelystä.

Image
38-vuotias epäilty Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa Porvoossa 16.11.2017.

Jutun alussa olevalla videolla kerrotaan, mitä Porvoon puukotuksesta tiedetään nyt.

Miika Viljakainen, Porvoo

User avatar
-Uta-
Posts: 2461
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Porvoo 13.11.17 Isä puukotti 3v. lapsensa

Post by -Uta- » Mon May 28, 2018 10:19 am

3-vuotiaan surma: Teosta epäilty isä sai uusia syytteitä
https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli ... -syytteita
16.5.2018

Syyttäjä on nostanut lisäsyytteitä Porvoon Lyseonpuiston leikkipuistossa tapahtuneessa lapsisurmajutussa, kertoo Uusimaa-lehti.

Marraskuun 13. päivän aamuna 38-vuotias isä puukotti 3-vuotiasta tytärtään niin, että tämä menehtyi matkalla sairaalaan. Mies otettiin kiinni heti tapahtumapaikalta.

Tekoa tutkitaan murhana. Syyttäjä nosti lisäsyytteen pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta ja kotirauhan rikkomisesta. Väitetyksi tapahtuneet teot liittyvät aikaan ennen epäiltyä henkirikosta. Osaltaan tämän seurauksena pääkäsittelyä on suunniteltu nyt kahden päivän sijaan kolmepäiväiseksi.

Pääkäsittely alkaa 4. kesäkuuta. Lisäksi käsittely jatkuu 6. ja 7. kesäkuuta.

User avatar
härkä
Posts: 6090
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Porvoo 13.11.17 Isä puukotti 3v. lapsensa

Post by härkä » Mon Jun 04, 2018 10:12 am

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005706011.html

Syyttäjä vaatii 3-vuotiaan surmanneelle isälle elinkautista: ”Hirvittävä teko äidin silmien edessä”
Mielentilatutkimuksen mukaan syytetty oli tekohetkellä syyntakeinen.

KÄJÄRÄOIKEUS 3-vuotiaan surmannut isä oli mielentilatutkimuksen mukaan syyntakeinen.
Itä-Uudenmaan käräjäoikeus julkisti Porvoon lapsenmurhasta syytetyn 38-vuotiaan isän mielentilatutkimuksen lopputuloksen.
– Vastaaja on syyntakeinen, oikeuden puheenjohtajana toimiva laamanni Anders Cederberg sanoi.
Tämä tarkoittaa, että isä tutkimuksen mukaan ymmärsi tekonsa. Häntä uhkaa nyt elinkautinen vankeusrangaistus.

Syyttäjän näkemyksen mukaan Porvoon lapsensurman motiivina oli isän kosto äidille, joka ei taipunut isän tahtoon.
– Käsityksemme mukaan hän ajatteli, että jos hän ei saa päättää kaikista lapsen asioista, niin ei saa äitikään. Kosto on vahva motiivi, kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto sanoi Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.
3-vuotiaan tytön surma oli Haaviston mukaan vakaasti harkittu. Isä oli aiemmin useita kertoja uhannut, että äidille kävisi huonosti, jos tämä uhmaisi miehen tahtoa.
Kyse oli syyttäjän mukaan myös erityisen raa’asta ja julmasta teosta. Siinä lyötiin veitsellä useita kertoja päähän 3-vuotiasta lasta, joka oli täysin puolustuskyvytön. Teko loppui vasta kun poliisi pysäytti miehen.

– Tässä on useita raakuuden tekijöitä, Haavisto sanoi.

Surmatun lapsen äitiä avustava asianajaja Markku Fredman yhtyi murhasyytteeseen. Hän muistutti teon taustoista: siitä kuinka syytetty isä oli pariskunnan eron jälkeen suivaantunut häädöstään ja kuinka isä oli toistuvasti jättänyt lapsen palauttamatta tapaamisista sovitusti sekä vienyt tämän äidille kertomatta Karibialle.
– Hänelle tuntuu olevan todella vaikeaa hyväksyä, että joku asettaa hänelle rajoja, normeja tai velvotteita, Fredman sanoi.
Syksyllä mies Fredmanin mukaan piti tarkoituksella etäisyyttä tyttäreensä eikä suostunut tapaamaan tätä.

– Hän oli henkisesti pyrkinyt irrottautumaan isä-tytär -suhteesta. Hän on tehnyt sillä tavalla helpommaksi toteuttaa tekonsa.
Isä muun muassa kieltäytyi puhumasta tyttärensä kanssa puhelimessa isänpäivänä, vaikka lapsi olisi halunnut.

Image
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
-Uta-
Posts: 2461
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Porvoo 13.11.17 Isä puukotti 3v. lapsensa

Post by -Uta- » Mon Jun 04, 2018 10:51 am

IL seuraa Porvon puukkosurman oikeudenkäyntiä :
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806 ... 3_u0.shtml
4.6.2018 klo 7:06

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus käsittelee Porvoon marraskuista puukkosurmaa ja siihen liittyviä rikoksia kolmena päivänä. Oikeudenkäynti alkaa maanantaina kello yhdeksältä.

Miestä syytetään kolmevuotiaan tyttärensä murhasta teräaseella Porvoon Lyceon leikkipuistossa 13. marraskuuta 2017. Syyttäjä vaatii tekoaikaan 38-vuotiaalle miehelle elinkautista vankeutta murhasta.

Syytetty on myöntänyt osallisuutensa uhrin kuolemaan, mutta hän voi vielä muuttaa kertomustaan

Murhasyytteen lisäksi syyttäjä vaatii miehelle rangaistusta phoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta ja kotirauhan rikkomisesta. Syytteet liittyvät rikosta edeltäviin tapahtumiin.

User avatar
-Uta-
Posts: 2461
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Porvoo 13.11.17 Isä puukotti 3v. lapsensa

Post by -Uta- » Fri Mar 29, 2019 11:37 pm

3-vuotiaan tyttärensä tappajan katumuksen puute tyrmistyttää
- sai murskaavan loppuryöpyn oikeudessa
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1aec ... a04ae4f765
Eilen klo 22:12

Porvoon leikkipuistosurman hovioikeuskäsittely päättyi osapuolten loppulausuntoon. Syyttäjä ja asianomistaja pitivät Nicolas Cherchelin oikeudentajua häiriintyneenä.
- Hovioikeuden pääkäsittely Porvoon henkirikoksesta on päättynyt.
- Syyttäjän mukaan Nicolas Cherchel ei halua ottaa mistään teostaan vastuuta ja näkee virheitä ainoastaan muissa.
- Uhrin asianajaja vaati katumuksen puutetta kirjattavaksi tuomioon, jotta se tulee huomioiduksi myös ehdonalaista vapautta mietittäessä.

Kolmevuotiaan tytön raaka surma Porvoossa oli tiistaista torstaihin Helsingin hovioikeuden käsittelyssä. Viimeisenä istuntopäivänä salissa puitiin ensin suljetuin ovin Nicolas Cherchelin, 39, mielentilaa. Istunto päättyi syyttäjien, asianomistajan ja puolustuksen loppulausuntoihin.
- Kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto käytti Cherchelin toiminnasta ilottomia sanamuotoja. Syyttäjä korosti sitä, miten vastaaja ei hänen mukaansa kyennyt minkäänlaiseen vastuun ottamiseen teoistaan.
– Toivottavasti täällä ei vielä ehdi tulla esiin sitäkin, että [murha] olisi ollut poliisin syy, kun tuli väliin, Haavisto aloitti.
– Hänessä ei ole koskaan mitään syytä. Hän ei ota mistään asiasta vastuuta. Ainoa hänen myöntämänsä virhe oli, että hän vei lapsen Karibialle. Kuulostaa todella omituiselta sellaiselta henkilöltä, joka on surmannut oman lapsensa.
– Hän soittelee edelleen äidille ja syyllistää häntä. On minusta vastenmielistä väittää, että asiat ovat jonkun toisen syy, Haavisto arvosteli.

Ehdonalaiseen 2030-luvulla?

Syyttäjä viittasi puheessaan muun muassa Jussi Matikkalan toimittamaan rikosoikeudelliseen kirjallisuuteen ja lukuisiin korkeimman oikeuden ennakkopäätöksiin, kun listasi surman törkeitä piirteitä. Puukotus oli erityisen raaka ja julma: syyttäjän mukaan tunnusmerkkiä tulee pohtia sen kautta, kykeneekö ihminen tekemään vastaavaa.
- Haaviston ja toisen syyttäjän Emilia Ilander-Raulahden mukaan mies osoitti sitkeää surmaamispyrkimystä, kun teko keskeytyi vasta poliisin rynnistykseen. Syyttäjien mukaan Cherchelin aiemmat uhkaukset olivat viitteitä etukäteissuunnittelusta, joka niin ikään on yksi murhan kriteereistä.
- Syyttäjät toistivat vaatimuksensa elinkautisesta vankeusrangaistuksesta. Uhrin äidin asianajaja Markku Fredman esitti vastaisuuden varalle vielä erillisen pyynnön tuomion sisällöstä. Se koski Cherchelin mahdollista vapautusanomusta.
– Tämä helpottaisi hovioikeuden käsittelyä 12-13 vuoden päästä, kun hänen asiansa on ehkä uudelleen käsiteltävänä. Se, että henkirikoksen tekijä ei kadu tekoaan on mielestäni asia, jonka hovioikeuden pitäisi tietää myös seuraavalla vuosikymmenellä, Fredman sanoi.

Toivoo enintään 10 vuotta
Lapsensa surman nähnyt nainen tuomittiin käräjäoikeudessa suosituksia painavampiin kärsimyskorvauksiin. Fredmanin mukaan niissä on syytä pysyä.
– Hovioikeus voisi miettiä, mikä voisi olla läheiselle vielä enemmän kärsimystä tuottava asia kuin oman lapsen surmaaminen silmien edessä.
- Asianajaja Matti Kauppi hoiti laissa säädettyä puolustustyötään Cherchelin eteen. Puolustus pysyi kannassaan, jonka mukaan teko ei tuottanut erityisen suurta tuskaa, ja mies oli ryhtynyt siihen pikaistuksissaan. Tällöin kyse olisi taposta.
– Henkirikoksen osalta kannanottomme on, että vankeusrangaistus olisi enintään 10 vuotta, Kauppi summasi.

Solmu Salminen /IL

Post Reply