Kommentti: Vanhusten turvallisuus - pitääkö olla huolissaan?

Rekisteröityjen käyttäjien yhteinen julkinen muistilehtiö sekä kysymys- ja vastauspalsta
Forum rules
Foorumin ketjuihin voi tallettaa yhteiseen muistiin kiinnostavia asioita, kysellä ja vastata kaiken ollessa läpinäkyvää
User avatar
will
Posts: 2209
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am
Contact:

Re: Kommentti: Vanhusten turvallisuus - pitääkö olla huolissaan?

Post by will » Fri Mar 15, 2019 6:49 pm

Suomen Kuvalehti 11/2019 käsittelee kuuden palstan jutussaan vanhusten lääketurvallisuutta niin kuin se on. Helmikuussa Valvira ja aluehallintovirastot tarkastivat kymmenkunta ympärivuorokautista vanhusten hoivakotia eri puolilla maata. Kaikissa oli puutteita lääkehoidoissa.

Syyksi esitetään mm. henkilökuntapula, yksikkövastaavan sitoutuminen hoitotyöhön ja lääkeluvista aiheutuvat kustannukset. Jotkut yksiköt vain viittaavat kintaalla luville. Asiantilan paljastuminen on ollut yllätys. Niin aina.


User avatar
will
Posts: 2209
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am
Contact:

Re: Kommentti: Vanhusten turvallisuus - pitääkö olla huolissaan?

Post by will » Sat Jun 01, 2019 7:23 am

Vanhusten turvallisuus Attendolla paranee. Ensi toimenpiteenä lukkopesät on teipattu, kunnes kaikki yleisavaimet on saatu takaisin henkilökunnan haltuun. On sattunut vahinko avainturvallisuudessa, eikä ole ollut tarkoitus, että vanhukset pääsisivat pakenemaan hoivakodistaan heille annetuilla avaimillla. Tapaus päättyi onnellisesti, poliisin palautettua vanhuksen seuraavalta radanvarren asemalta hoitokodin huomaan. Mahdollisesti hänet otettiin haltuun junasta, jolla hän olisi ilman poliisin väliintuloa voinut matkustaa ties minne.

https://theworldnews.net/fi-news/vanhus ... anyt-menna
Viestintäpäällikkö ei suostu avaamaan myöskään sitä, kuinka asukas pääsi pakenemaan henkilökunnan huomaamatta, tai sitä, kuinka pitkään asukas ehti olla kateissa ennen kuin hänet löydettiin.

Asukas oli kuitenkin ehtinyt juna-asemalle. Ilta-Sanomien tietojen mukaan asukas oli myös ehtinyt kulkea ainakin jonkin aikaa junalla ennen löytymistä.

IS:n tietojen mukaan yksikön ulko-ovien lukkopesät peitettiin asukkaan karkaamisen jälkeen ensin hätäratkaisuna teipillä, jottei tapahtunut pääsisi toistumaan.
Toisaalta vanhuksen toiminta on ymmärrettävää. Hoiva on ollut tehostettua ja käytännössä elinkautista, ilman toivoa paluusta yhteiskuntaa rakentavan kansalaisen rooliin.

Post Reply