Ammattirikollinen Raimo Andersson löydetty kuolleena

Rikos- ja aiheeseen sopivat uutisoinnit.
Forum rules
Merkittävän tuntuisille uutisille on suotavaa luoda oma ketju.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 2477
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Ammattirikollinen Raimo Andersson löydetty kuolleena

Post by -Uta- » Sat Apr 14, 2018 7:05 pm

MTV Uutisten tietojen mukaan Suomen yksi kovimmista ammattirikollisista, Raimo Juhani Andersson, on löytynyt kuolleena yksityisasunnosta Vantaalla. Poliisi epäilee, että Andersson on tapettu.
https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.Eryq8SE
MTV - lauantai 14. huhtikuuta 2018

Ensitietojen mukaan henkirikos näyttää todennäköiseltä,
tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisista vahvistaa MTV:lle.
Mahdollinen henkirikos on tehty joko perjantaina tai lauantaina.

Tapahtumia selvitellään. Tekninen ja taktinen tutkinta rikospaikalla jatkuu. Tässä vaiheessa en voi kommentoida enempää, Minkkinen sanoo. Poliisi ei kommentoi, liittyvätkö tapahtumat alamaailman välienselvittelyihin.
Poliisi on puhuttanut asiaan liittyen joitain henkilöitä. Ketään ei toistaiseksi ole otettu kiinni teosta epäiltynä.

Andersson oli lomalla vankilasta. Hän istui elinkautista tuomiota turkkilaissyntyisen Volkan Ünsalin murhasta. Ünsal murhattiin lokakuussa 2003 Vuosaaressa. Teosta tuomittiin Andersson ja kolme muuta miestä. Keskusrikospoliisi selvittää parhaillaan, onko joitakin muita henkilöitä syytä epäillä osallisuudesta Ünsalin palkkamurhaan ja miten tutkinta aikoinaan ylipäänsä suoritettiin.

Helsingin hovioikeus hylkäsi viime syksynä Andersonin hakemuksen päästä ehdonalaiseen vapauteen.
Anderssonilla on ollut kova asema alamaailmassa. 1990-luvulla Andersson johti huumeliigaa ja sai törkeästä huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksista pitkän vankeustuomion. Hän myös kuului vuosien ajan rikollisjengi United Brotherhoodin voimahahmoihin.


User avatar
-Uta-
Posts: 2477
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Ammattirikollinen Raimo Andersson löydetty kuolleena

Post by -Uta- » Wed Apr 18, 2018 11:19 am

Rikollispomon talossa tiukat turvajärjestelmät: Poliisi tutkii, tallentuiko Raimo Anderssonin tappo valvontakameroille
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2018041 ... 9_u0.shtml
Keskiviikko 18.4.2018 klo 06.43

Vantaalla surmatun rikollispomon talossa oli lukuisia valvontakameroita, joiden tallenteista poliisi toivoo olevan apua rikostutkinnassa. On mahdollista, että henkirikos olisi tallentunut kameralle.
-Vankilomalla surmatun ammattirikollisen Raimo Anderssonin kuolemaan liittyvät tapahtumat ovat voineet tallentua valvontakameroille.
-Poliisi tutkii nyt surmapaikalta takavarikoituja tallenteita.
-Henkirikosta tutkitaan toistaiseksi tappona.

Poliisi tutkii viime lauantaina Vantaalla paljastunutta Raimo Juhani Anderssonin henkirikosta tappona. Se on pidättänyt ainakin neljä henkilöä tekoon liittyen. Kolme epäiltyä otettiin kiinni paikan päältä, neljäs myöhemmin muualta.
Viikonlopun vankilomalle vasta päässyt elinkautisvanki Raimo Andersson löytyi kuolleena omakotitalosta Kehä kolmosen ja Helsinki-Vantaan lentokentän väliltä. Talo on hänen vaimonsa nimissä, ja se on myös ollut myös Anderssonin vankilalle ilmoittama lomaosoite.

Image
Vankilomalla ollut tunnettu ammattirikollinen Raimo Andersson surmattiin vaimonsa omistamassa talossa.
(POLIISIN ESITUTKINTAMATERIAALI)


Tarkoin valvottu
Iltalehden tietojen mukaan poliisi on saanut varmuuden siitä, että Andersson surmattiin siellä, mistä hänet löydettiin.
Aiemmin Anderssonin appivanhempien omistuksessa ollut talo sijaitsee syrjäisellä paikalla metsätien päässä. Kiinteistölle ei ole voinut tunkeutua paljastumatta. Koko pihapiiri on varustettu liiketunnistimin ja voimakkain valonheittimin.
Tontille tultaessa kyltti varoittaa tontilla vartioivasta saksanpaimenkoirasta. Oven pieleen on asennettu kaksi kameralla toimivaa ovihälytintä, tuulikaapin ikkunassa iso varoituskyltti: "No trespassing, we´r tired of hiding the bodies", vapaasti suomennettuna "Pääsy kielletty, olemme kyllästyneet kätkemään ruumiita".
Lisäksi suomenkielinen kyltti muistuttaa, että alueella on ympärivuorokautinen nauhoittava kameravalvonta.
Kyltti ei ole turha, sillä taloon ja kiinteistölle on asennettu useita valvontakameroita. Keskusrikospoliisi (KRP) toivoo nyt, että takavarikoiduista tallenteista voisi löytyä ratkaisevaa näyttöä rikostutkinnalle.
Kameroiden lukumäärästä johtuen pidetään mahdollisena, että jopa henkirikos itsessään olisi nähtävissä tallenteilta. Teknisistä syistä johtuen tallenteiden läpikäymistä ei voitu aloittaa vielä viikonlopun aikana.

Motiivi haussa

Poliisi selvittää kuumeisesti myös henkirikoksen motiivia.
Yhtenä syynä on arveltu olevan alamaailman sisäinen välienselvittely ja kosto. Raimo Andersson kuului United Brotherhood -jengiin (UB) ja toimi joskus myös sen johdossa. Jengin sisällä tiedetään olleen tyytymättömyyttä Anderssonin toimintaan vankilassa. Lisäksi jengille oli paljastunut, että hän oli tehnyt yhteistyötä poliisin kanssa.
Jengin entinen johtohahmo, Jari Aarnion rikoskumppanina tuomittu Keijo Vilhunen puolestaan oli paljastunut poliisin tietolähteeksi. Eräiden tietojen mukaan UB:n oli ryhdyttävä toimiin jengin maineen säilyttämiseksi. UB:ta oli tiettävästi alettu alamaailmassa kutsua jo "Vasikkajengiksi".
Ainakin yhdellä Anderssonin taposta pidätetyllä on tuttuja UB-jengissä. Mies kuului aikanaan Bats-liigaan, joka sittemmin sulautui UB:hen. Varsinaiseksi UB:n jäseneksi mies ei tiettävästi koskaan liittynyt. Epäselvää toistaiseksi on muun muassa se, olisiko hän mennyt Anderssonin talolle omasta aloitteestaan vai jonkun toimeksiannosta.

Poliisi vaikenee
Poliisi on tutkinnan alusta saakka noudattanut poikkeuksellisen niukkaa tiedotuslinjaa. Selitykseksi on viitattu uhrin taustaan sekä siihen, että poliisi haluaa puhuttaa ja kuulustella useita henkilöitä ennen kuin asiasta voidaan kertoa lisää.
IL:n tietojen mukaan poliisilla oli vielä tiistaina haussa useita henkilöitä, joita haluttiin kuulla eri asemassa.
Tutkintaa johtava rikoskomisario Kimmo Huhta-aho ei kuitenkaan suostu avaamaan tutkintaa miltään osin julkisuuteen.
- En avaa, en, hän toteaa.
Huhta-aho ei myöskään kerro, aikooko poliisi esittää pidätettyinä olevia henkilöitä vangittavaksi.
- En lähde tulevaisuutta kuvailemaan.
IL:n tietojen mukaan kolme paikalta kiinniotettua ja pidätettyä miestä ovat samaan etniseen ryhmään kuuluvia Suomen kansalaisia. Myös myöhemmin pidätetty on suomalainen. Hän on viisissäkymmenissä oleva mies, joka tuomittiin elinkautiseen vankeuteen kolmesta murhasta. Mies vapautui ehdonalaiseen vuonna 2015.

IL-TYÖRYHMÄ

User avatar
itäviitta
Posts: 479
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: Ammattirikollinen Raimo Andersson löydetty kuolleena

Post by itäviitta » Thu Apr 19, 2018 9:07 am

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005647324.html

Ammattirikollisen henkirikoksesta vaaditaan vangittavaksi kolmoismurhaajaa

Raimo Juhani Andersson löydettiin kuolleena vantaalaisesta asunnosta viime lauantaina.
Poliisi esittää kolmoismurhaajana tunnettua Veli Matti Huohvanaista vangittavaksi toisen rikollisen henkirikoksesta.
Vantaan Voutilantiellä sijaitsevasta asunnosta löytyi viime lauantaina kuollut mies, joka oli tunnettu ammattirikollinen Raimo Juhani Andersson.

Andersson tuomittiin vuonna 2005 elinkautiseen vankeuteen Helsingin Vuosaaressa vuonna 2003 tehdystä Volkan Ünsalin palkkamurhasta.
MTV:n mukaan Andersson oli tapahtumien aikaan lomalla vankilasta. Andersson haki viime syksynä ehdonalaiseen vapauteen, mutta Helsingin hovioikeus hylkäsi hänen hakemuksensa lokakuun lopussa antamallaan päätöksellä.
Anderssonin murhasta epäillään kolmoismurhasta elinkautisen tuomion istunutta Veli Matti Huohvanaista. IS:n tietojen mukaan poliisi esittää häntä vangittavaksi Vantaan käräjäoikeudessa. Tämänhetkisten tietojen mukaan Huohvanaista vaaditaan vangittavaksi tapponimikkeellä.

Hän pääsi ehdonalaiseen vapauteen vuoden 2015 syksyllä.

Huohvanainen syyllistyi kolmeen murhaan vuonna 1999. Huohvanainen ampui kaksi miestä Vantaan Viestitiellä. Ensimmäinen uhri oli taloon pienen tyttärensä kanssa käymään tullut kirvesmies. Toinen uhri oli huumerikoksiin sotkeutunut mies, joka ammuttiin konepistoolilla pahoinpitelyn jälkeen.
KOLMAS uhri oli ruotsalainen mies, jonka Huohvanainen puukotti pistimellä kuoliaaksi Hauholla pakomatkan aikana. Huohvanainen oli murhien aikaan alkoholin ja lääkkeiden aiheuttamassa sekavuustilassa.
KRP:n kerrottiin vajaa vuosi sitten aloittaneen uudelleen Ünsalin murhan tutkinnan, koska poliisi on saanut lisätietoja mahdollisista muistakin osallisista.

Ünsalin murhan taustalla oli rahariita, jonka seurauksena Ünsal hakeutui todistajansuojeluun Ruotsissa. Muun muassa Ünsalin läheiset ovat kertoneet murhajutun kuulusteluissa, että Ünsal vei rahaa Arlandan vuoden 2002 lentokenttäryöstön saaliista.
Useilla STT:n lähteillä on ollut sellainen käsitys, että Andersson olisi puhunut Ünsalin uudelleen avatun tutkinnan yhteydessä poliisille. Toistaiseksi ei ole tiedossa, liittyykö Anderssonin epäilty henkirikos Ünsalin tapaukseen vai ei.
IS
Kierrä minut rannan puolelta

User avatar
-Uta-
Posts: 2477
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Ammattirikollinen Raimo Andersson löydetty kuolleena

Post by -Uta- » Sun Apr 29, 2018 6:07 pm

Elinkautisvanki Raimo Anderssonin tappo Rikospaikassa
Vaimo: "Miehet soittivat minulle yöllä. Riitaa ei ollut"
https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.vQgS47U
Julkaistu 26.04.2018 07:46

Mitään riitaa ei ollut, Satu Andersson sanoo Rikospaikan haastattelussa.
Hän kertoo keskustelleensa miesten kanssa viimeksi puoli kahden aikaan yöllä.

Veriteko tapahtui lauantaina 14. huhtikuuta aamuyöllä Vantaan Viinikkalassa sijaitsevassa omakotitalossa. Aiemmin kolmoismurhaan syyllistynyt Veli-Matti Huohvanainen on vangittu taposta epäiltynä.

Kun Anderssonin vaimo pääsi taloon viime perjantaina, verijäljet kertoivat tapahtuneesta. Eteisaulassa sijaitsevan vessan edessä oli paljon verta. Vähäisempiä määriä verta oli keittiössä ja makuuhuoneessa.

Mä juttelin miesten kanssa monta kertaa pitkin iltaa ja yöllä, Andersson kertoo. Kännissä ne oli, mutta mitään riitaa ei ollut. Andersson kertoo, että Raimo ja Veli-Matti olivat kavereita. Huohvanainen oli Anderssonin lastenlasten kummi. En voi ymmärtää miksi hän olisi tehnyt tämän. Satu Andersson kertoo, että talossa oli kolmas mies noin kello kahteen saakka. Hän on kertonut, ettei illan aikana ollut mitään riitaa.

Ei spekuloi
Andersson ei halua spekuloida mitä talossa on tapahtunut. Satu Andersson ei usko, että henkirikos liittyisi jollain tavalla Volkan Ünsalin uudelleen avattuun murhatutkintaan. Raimo Andersson istui elinkautistuomiota Ünsalin murhasta. Krp selvittää nyt oliko entisellä UB-pomo Keijo Vilhusella osuutta tekoon. Rami oli hyvä mies. Hän oli luotettava ja herrasmies. Sellaista miestä saa hakea. Satu Andersson haluaa myös oikaista julkisuudessa olleita vääriä tietoja. Hänen mukaansa Raimo Andersson ei koskaan kuulunut United Brotherhood -jengiin. Sen sijaan hän oli mukana M.O.R.E. -jengissä. Satu Andersson sanoo keskittyneensä siivoamaan paikkoja ja remontoimaan vereentyneitä lattioita. En halua olla talossa, jos tiedän jossain olevan Ramin verta.

Hukkanen
Posts: 131
Joined: Sat Dec 03, 2011 4:59 pm

Re: Ammattirikollinen Raimo Andersson löydetty kuolleena

Post by Hukkanen » Wed May 09, 2018 8:30 am

-Uta-:n pyynnöstä kuvia:
Veli-Matti.jpg
Veli-Matti Huohvanainen.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
-Uta-
Posts: 2477
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Ammattirikollinen Raimo Andersson löydetty kuolleena

Post by -Uta- » Thu May 17, 2018 8:50 am

Hukkaselle kiitos kuvista!

Ja tässä samalla sitten tällainen jo vanhahko uutinen:
IS: Kolmoismurhasta aiemmin tuomittu Huohvanainen vangittiin Vantaan käräjäoikeudessa
- käsittelyssä poikkeukselliset turvatoimet

https://www.karjalainen.fi/uutiset/uuti ... urvatoimet
Kotimaa 20.4.2018 12:47

Vantaan käräjäoikeus vangitsi perjantaina ilomantsilaislähtöisen Veli Matti Huohvanaisen todennäköisin syin epäiltynä ammattirikollisen taposta, kertoo Ilta-Sanomat.

Vangitsemiskäsittely pidettiin alkua lukuun ottamatta suljetuin ovin.

"Tapauksen luonteesta, poikkeuksellisuudesta ja epäillyn taustasta kertoo jotain myös se,
että oikeussalin ulkopuolella yleisöä tarkkaili kolme poliisia. Tämä ei ole tavanomaista kaikissa vangitsemisoikeudenkäynneissä", Ilta-Sanomat uutisoi.

Huohvanaista epäillään rikollispomo Raimo Juhani Anderssonin taposta.

User avatar
-Uta-
Posts: 2477
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Ammattirikollinen Raimo Andersson löydetty kuolleena

Post by -Uta- » Tue May 29, 2018 9:10 pm

Rikollispomo Raimo Anderssonin raaka surma tallentui kameralle
- poliisilla vain yksi epäilty: pahamaineinen kolmoismurhaaja

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2018052 ... 4_u0.shtml
Tiistai 29.5.2018 klo 21.31

Tunnetun ammattirikollisen Raimo Anderssonin raaka henkirikos tallentui hänen kotitalonsa valvontakameroihin. Kuvatallenteet ovat vahva näyttö epäiltyä tappajaa vastaan.
- Taposta epäilty on ollut kuulusteluissa vaitonainen, joten kameratallenteet ovat poliisille äärimmäisen tärkeä näyttö häntä vastaan.
- Surmatun ammattirikollisen leski puolestaan kärysi amfetamiinista, ja hänet vangittiin törkeästä huumerikoksesta epäiltynä.

Elinkautistuomiotaan kärsimässä ollut Raimo Andersson surmattiin julmasti hänen ollessaan vankilomalla huhtikuun puolivälissä. Henkirikos tapahtui Anderssonin kotona, hänen vaimonsa nimissä olevassa syrjäisessä omakotitalossa Vantaalla. Iltalehti uutisoi jo pian henkirikoksen paljastuttua, että koko kiinteistö sekä varsinainen asuinrakennus olivat tarkoin valvottuja. Liiketunnistimin toimivia valo- ja kamerajärjestelmiä oli asennettu niin ulko- kuin sisätiloihin. Nyt noiden kameroiden tallenteet ovat vahvana näyttönä epäiltyä surmaajaa vastaan.

"Hyvää näyttöä"
Poliisi ryhtyi heti tutkinnan alussa käymään läpi kyseisiä kameratallenteita. Materiaalia oli runsaasti, joten sen tarkka analysointi on kestänyt pitkään. Iltalehden tietojen mukaan tallenteilta kuitenkin löytyi lopulta se, mitä poliisi oli etsinyt: Anderssonin surma oli tallentunut ainakin merkittäviltä osin valvontakameralle.

Tutkinnanjohtajana toimiva keskusrikospoliisin rikoskomisario Kimmo Huhta-aho ei suostu kommentoimaan meneillään olevaa tutkintaa millään tavoin. KRP:n henkirikostutkintalinjan päällikkö, rikosylikomisario Tero Haapala puolestaan vahvistaa tallenteiden tärkeyden.
- Niissä on äärimmäisen hyvää näyttöä, Haapala myöntää.

Surmassa käytetty väline tai välineet ovat KRP:n hallussa. Tekotapaa poliisi ei paljasta.

Vajaat kaksi viikkoa surman jälkeen Anderssonin leski Satu Andersson esitteli kuitenkin taloaan MTV:lle ja Seiskalle. Hän kertoi eteisessä olleen niin runsaasti verta, että parketti oli heti vaihdettava. Kuvaus viittaa raakaan tekotapaan.

Julma tekotapa
Poliisi tutkii henkirikosta yhä tappona. Rikosnimike saattaa IL:n tietojen mukaan koventua murhaksi tekotavasta johtuen. Tutkinnan johto on käynyt asiasta keskusteluja syyttäjän kanssa. Taposta todennäköisin syin epäiltynä oleva, kolmesta murhasta tuomittu Veli-Matti Huohvanainen, 48, on IL:n tietojen mukaan ollut varsin vaitonainen kuulusteluissa. IL uutisoi aiemmin, että teon motiivit saattaisivat liittyä ammattirikollisten kostoon, jossa tekijä olisi palkattu tehtävään. Tutkinnan edetessä on kuitenkin käynyt yhä ilmeisemmäksi, ettei kyse olisi niinkään ollut ennalta suunnitellusta teosta, vaan ennemminkin äkillisesti kärjistyneestä tilanteesta uhrin ja hänen luokseen iltaa viettämään tulleen kaverinsa välillä. Surmatun puoliso Satu Andersson ei ollut tekohetkellä paikalla.

Leski vankilaan
Myös leskellä on entuudestaan rikostaustaa. Hän kertoi Seiskalle olleensa ammattirikollinen "lähes koko elämänsä", mutta jättäneensä rikolliselämän taakseen. Satu Andersson otettiin kuitenkin kiinni pian sen jälkeen, kun hän oli esitellyt taloaan medialle. IL:n tietojen mukaan hän oli liikkeellä autolla, kun hänet pysäytettiin kortitta ajosta epäiltynä. Autosta löytyi tiettävästi kolmisensataa grammaa amfetamiinia.

Satu Andersson vangittiin vapun aattona Vantaan käräjäoikeudessa törkeästä huumausainerikoksesta epäiltynä.

Nämä (surma ja huumerikos) ovat täysin erillisiä juttuja, joilla ei ole mitään syy-yhteyttä toisiinsa, sanoo huumetutkintaa johtava rikoskomisario Kimmo Sainio KRP:stä.

Vyyhdissä on vangittuna neljä epäiltyä. Esitutkinnan on määrä valmistua syksyyn mennessä.

RISTO KUNNAS
risto.kunnas@iltalehti.fi

User avatar
-Uta-
Posts: 2477
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Ammattirikollinen Raimo Andersson löydetty kuolleena

Post by -Uta- » Fri Sep 14, 2018 9:28 am

Raimo Anderssonin henkirikoksesta syyte - tunnettu surmaaja oikeuteen jo neljännestä murhastaan
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201809 ... 5_u0.shtml
Eilen klo 12:54

Entisen jengipomon Raimo Anderssonin surma menee käräjäoikeuteen murhan rikosnimikkeellä.

Kolmesta eri murhasta aiemmin tuomittu Veli-Matti Huohvanainen vastaa jälleen käräjäoikeudessa syytteeseen murhasta. Uhri oli toinen tunnettu rikollinen ja elinkautisvanki Raimo Andersson, joka oli huhtikuussa lomalla kotonaan Vantaalla. Henkirikos tapahtui Anderssonin vaimon nimissä olevassa omakotitalossa Vantaalla.

Iltalehti kertoi keväällä, että poliisin vahvaksi näytöksi muodostui taloon asennettujen valvontakameroiden kuvamateriaali. Murhasta epäilty Huohvanainen ei ainakaan kuulustelujen alkuvaiheessa tehnyt juurikaan yhteistyötä surman selvittämiseksi. Niin ollen kamerakuvilla on suuri rooli tapauksen käsittelyssä.

Kihlakunnansyyttäjät Sanna Savolainen ja Mika Appelsin ovat toimittaneet haastehakemuksen Vantaan käräjäoikeuteen torstaina. Huohvanainen on määrätty mielentilatutkimukseen, joka on vielä kesken. Oikeudenkäynnin aikataulu on vielä päättämättä.

SOLMU SALMINEN /ILTALEHTI

User avatar
-Uta-
Posts: 2477
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Ammattirikollinen Raimo Andersson löydetty kuolleena

Post by -Uta- » Thu Feb 07, 2019 6:07 pm

Kolmoismurhaaja on ”todella pahoillaan” 4. uhristaan - kuoleva Andersson kärsi terassilla, kun ”Metsuri” iski uudelleen nahkahousuissa
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8fc1 ... 7fc5b3d0b4
Tänään klo 12:57

Käräjäoikeus salasi valvontakameratallenteiden käsittelyn Raimo Anderssonin murhajutussa. Syyttäjän mukaan niiltä kuitenkin ilmenee hyvin, millaista väkivaltaa Veli-Matti Huohvanainen kohdisti uhriinsa.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus käsittelee kahden alamaailmasta tunnetun keski-ikäisen miehen välistä humalaista riitaa, joka päättyi entisen jengivaikuttajan Raimo Anderssonin kuolemaan. Syyttäjän mielestä Veli-Matti ”Metsuri” Huohvanainen syyllistyi murhaan.
Huohvanainen pahoinpiteli uhria aamuyöllä 14. huhtikuuta ainakin kahteen otteeseen pitkäkestoisesti. Toisella kerralla Huohvanainen haki jalkaansa metallikärkiset turvakengät ja jatkoi väkivaltaa niillä. – On tapahtunut pahoinpitely, joka johti kuolemaan. Murhasyyte johtuu siitä, että teko oli niin pitkäkestoinen ja myös tekotavasta, kihlakunnansyyttäjä Mika Appelsin summasi salaisen käsittelyn tauolla. Syyttäjän mukaan valvontakameranauhaa on tarjolla yhteensä noin puolitoista tuntia. Appelsin sanoi, että saman ajan voi mieltää väkivallan kokonaiskestoksi. Välissä oli tauko tai taukoja, mutta Huohvanainen hyökkäsi uudelleen uhrinsa kimppuun. – Valvontakameratallenteilta näkyy aika paljon tekotavasta. Pahoinpitely on tapahtunut kokonaisuudessaan potkimalla ja lyömällä.

Teosta ei epäselvyyttä

Tallenteiden ansiosta murhajutun näyttö on painavaa. Tekopaikalla oli runsaasti verta ja esimerkiksi Anderssonin hampaanpala, joten myös KRP:n rikosteknisen laboratorion analysoimat DNA-näytteet ovat laajoja. KRP:n esitutkinta-aineistosta näkyy, että näytteenottopaikkoja on ollut runsaasti. Huohvanainen ei myöskään ole kiistänyt syyttäjän perusnäkemystä siitä, mitä tapahtui. Niin ollen oikeuden tehtäväksi jää lähinnä arvioida, oliko väkivalta tarpeeksi törkeää murhaksi. KRP on referoinut pöytäkirjassaan asioita, jotka jäivät valvontakameroihin.

Molemmat miehet olivat ilman paitaa. Huohvanaisella oli nahkahousut. Mies pahoinpiteli Anderssonia ainakin 20 minuuttia, ja kun väkivalta taukosi, uhri ryömi huonossa kunnossa pihalla. Kihlakunnansyyttäjä Sanna Savolainen kertoi oikeudessa, että Andersson yritti pitkään nousta seisomaan, mutta kaatui heti ja löi takaraivonsa. Lopulta Huohvanainen tuli takaisin turvakengissä ja potki Anderssonia 40 minuuttia. Tekijä myös poltti uhriaan tupakalla ja sytyttimellä ainakin pakaraan. Lopuksi Huohvanainen lähti raahaamaan uhriaan pois näkyviltä.

”On todella pahoillaan”
Huohvanainen tuomittiin vuosituhannen alussa kolmoismurhasta. Hän muun muassa ampui 7-vuotiaan tytön isää päähän, kun lapsi katsoi vierestä. Nyt mies vastaa jälleen murhasyytteeseen.
– Hän on myöntänyt aiheuttaneensa Anderssonin kuoleman pahoinpitelemällä. Hän on todella pahoillaan. Mutta tappamistarkoitusta ei ole ollut, Huohvanaisen asianajaja Ilkka Ukkonen kommentoi.
Surmattu Andersson oli vankilomalla. Huohvanaisen mukaan miehet olivat läheisiä ystäviä ja tunteneet toisensa parikymmentä vuotta. Huohvanainen kertoo, että Andersson pyysi häntä seurakseen ravintolaillalliselle tekoa edeltäneenä iltana. Miehet asioivat ravintola Shashlikissa Etelä-Helsingissä ja jatkoivat takaisin Vantaalle. Kaksikko oli humalassa. Puolustusasianajaja Ukkosen mukaan ravintolaillasta ei ole sen enempää kerrottavaa. – En kommentoi siihen enempää, mutta juovuksissa on oltu.

Huohvanainen ilmoittautui poliisille 16. huhtikuuta, ja partio otti hänet kiinni Helsingin keskustasta.
– Esitutkinta on mennyt oikein hyvin ja hyvässä yhteistyössä. Huohvanainen on ollut yhteistyökykyinen, syyttäjä Appelsin arvioi.

Solmu Salminen /IL

User avatar
-Uta-
Posts: 2477
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Ammattirikollinen Raimo Andersson löydetty kuolleena

Post by -Uta- » Sat Mar 02, 2019 3:34 pm

”Metsuri” Huohvanainen tuomittiin elinkautiseen - jo neljäs murha
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0007 ... b701c0706a
Eilen klo 14:43

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus antoi perjantaina elinkautisen vankeustuomion ”Metsurina” tunnetulle Veli Matti Huohvanaiselle. Huohvanainen tuomittiin jo neljännestä henkirikoksesta.

Käräjäoikeus antoi tuomion tunnetun rikollisen Raimo Anderssonin murhasta, joka tapahtui viime vuoden huhtikuussa Vantaalla. Surmattu Andersson oli vankilomalla. Huohvanaisen mukaan miehet olivat läheisiä ystäviä ja tunteneet toisensa parikymmentä vuotta. Huohvanainen kertoo, että Andersson pyysi häntä seurakseen ravintolaillalliselle tekoa edeltäneenä iltana. Huohvanainen ja Andersson päätyivät kostean ravintolaillan jälkeen Anderssonin asunnolle Vantaalle jatkamaan iltaa. Huohvanainen myönsi aiheuttaneensa Anderssonin kuoleman, mutta kiisti murhan. Huohvanainen on katsonut syyllistyneensä törkeään pahoinpitelyyn ja kuolemantuottamukseen.

Mielentilatutkimuksessa Huohvanaisen on todettu olleen teon aikana syyntakeinen.

Murhan perustelut

Oikeuden mukaan Huohvanainen oli tahallaan lyömällä ja potkimalla tappanut Anderssonin. Huohvanainen oli potkinut ja lyönyt yhteensä yli 15 kertaa pihamaalla makaavaa Anderssonia noin 20 minuutin ajan. Sen jälkeen Huohvanainen oli poistunut sisälle, pukeutunut ja laittanut jalkaansa turvakengät. Palattuaan pihalle Huohvanainen oli jatkanut voimakasta väkivaltaa potkimalla maassa makaavaa Anderssonia kymmeniä kertoja erityisesti keskivartaloon ja päähän noin 40 minuutin ajan. Lopulta Huohvanainen oli raahannut Anderssonin asunnon eteiseen, jossa oli vielä jatkanut potkimista ja lyömistä, minkä jälkeen hän oli poistunut paikalta. Väkivallan jatkaminen osoittaa käräjäoikeuden mukaan surmaamispyrkimystä, jota voi kestoon nähden kuvata sitkeäksi. Uhrille on aiheutettu pitkäaikaista ja voimakasta kärsimystä ja tekoa on pidettävä raakana sekä julmana ja kokonaisuutena arvioiden henkirikokseksikin törkeänä.

Anna Egutkina /IL

Post Reply