Jussi Helasvuo, 28v. surmattu kotiinsa Punavuoressa 1988

Kansakuntaa järisyttäneet ja avoimeksi jääneet rikostapaukset
Post Reply
User avatar
Queen
Posts: 2142
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Jussi Helasvuo, 28v. surmattu kotiinsa Punavuoressa 1988

Post by Queen » Sun Jan 08, 2017 9:50 am

Onhan noita kertynyt vuosien mittaan.
Mietin tuota, että miksi tämä etsimämme tapaus ei ole listallani, jos se todella on tapahtunut. Sitten päässäni syttyi "pieni liekki" :mrgreen: . Syy saattaa olla siinä, että tapaus on ollut ns. helposti selvitetty parisuhdeväkivaltajuttu.
Alussa, kun listaani rakentelin, jätin tällaiset kylmästi ulkopuolelle. Ajattelin tuolloin, että olen jo vanhainkodissa kiikkustuolissa ennenkuin olen kirjannut kaikki ylös. Ongelmana on ollut myös henkilötietojen löytäminen näissä jutuissa (Mitä helpompi tapaus, sitä vähemmän tietoa julkisuuteen annetaan - "ketään ei kiinnosta"-tyylillä).
Sitten annoin sen verran periksi, että otin muutamia tällaisiakin mukaan, vähän niinkuin esimerkiksi erilaisista henkirikoksista. Tämä saattaisi siis olla siinä ryhmässä, joka on jäänyt ulkopuolelle.
Tällöin juttu voisi mennä tähän tapaan: Mies on surmannut tyttöystävänsä/morsiamensa/avo- tai aviopuolisonsa riidan tuoksinassa. Pelästyttyään tekoaan hän on pyrkinyt salaamaan sen ja piilottanut ruumiin. Piilottelu on ollut kuitenkin epätoivoinen yritys salata tekonsa.


Puppe
Posts: 136
Joined: Tue Jul 10, 2012 3:35 pm

Re: Jussi Helasvuo, 28v. surmattu kotiinsa Punavuoressa 1988

Post by Puppe » Fri Jan 13, 2017 11:38 am

Queen, olet varmaan oikeassa. Joku ihan "tavis"juttu, onhan näitä puolisoiden surmia ollut ja tulee vissiin jatkossakin olemaan. Uutisointi on niukkaa, jos tunnustus tulee heti kättelyssä. Helasvuo-juttu meni multa aikanaan ihan hutiin, saiko se kuinka paljon mediahuomiota tapahtuma-aikaan? Jos on saanut, on voinut olla inspiroimassa ruumiin piilottamisen yrityksessä.

User avatar
Queen
Posts: 2142
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Jussi Helasvuo, 28v. surmattu kotiinsa Punavuoressa 1988

Post by Queen » Fri Jan 13, 2017 9:33 pm

Valitettavasti Helasvuon surman aikaan ei netti ollut yleisessä käytössä. Se ei saanut medianäkyvyyttä, korkeintaan paikallislehdissä pienillä jutuilla. Mahtoiko siitä olla rikoslehdissä? Luulenpa, että minulla ei ole tuolta ajalta lehtiä, koska olen alkanut leikekirjaa pitämään 1990.
Lehtiä siis on, mutta osa vanhempia ja osa tuoreempia. En muista yhtään litselläni olevaa lehteä, jossa olisi käsitelty Helasvuon tapausta.
Sitten on sekin, että joistakin surmista ajatellaan, että nuo nyt selviävät ihan hetkessä. Sitten niin ei tapahdukaan.

User avatar
Queen
Posts: 2142
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Jussi Helasvuo, 28v. surmattu kotiinsa Punavuoressa 1988

Post by Queen » Tue Feb 07, 2017 9:45 am

Kiikutin nyt mökiltä kotiin kaikki 90-luvun Alibit ja selailin vähän uusimpiakin. Lisäksi otin matkaan muutaman PPK-kirjan. En löytänyt hakemaamme tapausta, harmi. On tosi ärsyttävää, kun muisti pätkii just kriittisimmällä hetkellä. :?
Jossain välissä minulle tuli ajatus (tunne, muistikuva, mikälie?), että ei kai se kaluste ollut rautainen heteka eli sellainen malli, jossa on se levitettävä osa siellä alla, missä voi säilyttää vuodevaatteitakin. Siksi plarasin historiallisiakin tapauksia. Noup!

User avatar
härkä
Posts: 6118
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Jussi Helasvuo, 28v. surmattu kotiinsa Punavuoressa 1988

Post by härkä » Sat May 05, 2018 9:27 am

http://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/ ... =aamulehti

- Sitten pyysin Hannen ex-kumppanilta, että voisin käydä vielä uudestaan heidän asunnossaan ennen kuin teen katoamisilmoituksen. Kun katselin paikkoja tarkemmin, huomasin lasinsiruja makuuhuoneen lattialla. Kurkistin sängynkin alle. Siellä oli mattorullia.

Kun Tuula Backman löysi asunnosta tyttärensä kotiavaimet, pyysi hän tyttärensä ex-kumppania kertomaan, mitä oli tapahtunut. Olivatko he riidelleet? Oliko Hanne lähtenyt ulos? Oliko hän joutunut jonkun kolkkaamaksi?
- Sain huolettoman tuntuisen vastauksen, että ehkä Hanne oli kavereidensa luona.
Lääkäri lamaantui täysin
Seuraavana päivänä tuttu poliisi soitti Tuula Backmanin ovikelloa.

Poliisi kertoi, että ex-kumppani oli edellisyönä käynyt tunnustamassa poliisille kuristaneensa Hannen kuoliaaksi ja piilottaneensa hänet yhteisen asunnon sängyn alle.
- Vaikka olin osannut odottaa pahinta, maailmani romahti, Tuula Backman sanoo.


Ote linkistä.
Voisiko tuo olla Pupen edellä tarkoittama tapaus ?
Tekopaikkakunta ei avaudu jutussa
Ko. rikoksesta ei tunnu olevan paljoakaan netissä.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
Rinde
Posts: 907
Joined: Thu Aug 08, 2013 9:58 am

Re: Jussi Helasvuo, 28v. surmattu kotiinsa Punavuoressa 1988

Post by Rinde » Sat May 05, 2018 5:20 pm

Vuodet on vierineet ja selkoa Jussin tappamiseen ei ole tullut. Tekijä on jäänyt tyystin pimentoon. Omassa mielessäni linkitän hänen kohtalonsa Ior Bockin sekavaan seurakuntaan. Samoissa huurupiireissä viihtyi esimerkiksi Petri Walli, joka puolestaan teki itsemurhan hyppäämällä maahan Töölön kirkon tornista (joskin vuosi on 1995). Kannabis on pistänyt pään sekaisin monelta, vaikka muuta väitetään. Toisaalta entinen vero-oikeuden opettajani (yleisesti ottaen fiksu sellainen) lähti DTM:stä mukanaan kaksi virolaista miestä. Siihen loppui Tikan elämä.
There is more stupidity than hydrogen in the universe, and it has a longer shelf life. Frank Zappa.

User avatar
Queen
Posts: 2142
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Jussi Helasvuo, 28v. surmattu kotiinsa Punavuoressa 1988

Post by Queen » Fri Sep 14, 2018 10:22 am

Tutkinnanjohtaja Martti Latikka kuvasi surmaa raa'aksi, mielipuoliseksi ja silmittömäksi. Eli saattaisi hyvinkin olla, kuten Rinde on edellä kirjoittanut, että tämä tapaus liittyisi jotenkin Ior Bockin seurueeseen. Sieltä sitä intohimoa on saattanut löytyä.
Jos ajattelee, että Jussi surmattiin asunnon ulkopuolella, on sen luultavasti täytynyt tapahtua samassa talossa. Jos se olisi tapahtunut tämän asuintalon ulkopuolella, eihän olisi mitään järkeä kuskata ruumista uhrin kerrostalokotiin. Miksi se sinne olisi viety, kun helpompaa olisi ollut dumpata maastoon tai vesistöön.
Jussin kerrottiin olleen konttorikoneteknikko. Ilmeisesti työpaikaltakaan TTT:stä (Työväen taloudellinen tutkimuslaitos) ei löytynyt ketään sopivaa murhaajaehdokasta.

Sohva päätyi tutkimusten jälkeen murharyhmän lepohuoneeseen. Kuulostaa oudolta, mutta näin Jarkko Sipilä on kertonut kirjassaan Helsingin pimeä puoli.

Post Reply