Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Suomen alueen ulkopuolella tapahtuneet henkirikokset
Post Reply
User avatar
will
Posts: 2814
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by will »

Jaaha. Epäselvissä olosuhteissa kuolleeseen naistoimittajaan on saattanut kohdistua ns. repivä intohimo, enemmän tai vähemmän kirjaimellisesti. Syyttäjä näköjään kertoo tietojaan sopivissa erissä, ettei häneltä mene uskottavuus kerralla.
Iitin Tiltu
Posts: 132
Joined: Fri Apr 20, 2012 9:40 pm

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by Iitin Tiltu »

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201802 ... =aamulehti

Madsen paljasti murhasuunnitelmansa rakastajattarelleen
Perjantai 16.2.2018 klo 14.10
Peter Madsen lähetti tekstiviestin, jossa kertoi yksityiskohtaisesti miten aikoi tehdä murhan sukellusveneellään.

Peter Madsenin oikeudenkäynti alkaa maaliskuussa.

Tekstiviestin sai Peter Madsenin rakastajatar vähän ennen kuin pahaa aavistamaton toimittaja Kim Wall astui Madsenin sukellusveneeseen 10. elokuuta 2017.
TPeter Madsenin tekstiviestistä kertoo Kim Wallin läheinen ystävä May Jeong, joka on kirjoittanut ruotsalaistoimittajan viimeisistä hetkistä ennen murhaa Wired-lehteen.
Juttuaan varten hän on keskustelut Kim Wallin poikaystävän kanssa sekä Peter Madsenin lähellä olleiden ihmisten kanssa. Yksi heistä on Madsenin rakastajatar. Wired-lehden artikkelissa Jeong kertoo miten tapasi naisen Kööpenhaminassa.

Nainen kertoi Jeongille olevansa todella vihainen Madsenille ja kokevansa syyllisyyttä siitä, mitä Madsen oli tehnyt. Jeongin mukaan nainen tuntui surevan aidosti ja syvästi Kimin kuolemaa.

Pelottava suunnitelma

Nainen oli tavannut Madsenia liki joka päivä viikon ajan ennen murhaa. Yksi tapaus piinasi naista. Nainen näytti Jeongille tekstiviestiä, jonka oli saanut Madsenilta vain muutama päivä ennen Kim Wallin murhaa.
Videoprojektinsa kanssa tuskaillut rakastajatar oli pyytänyt Madsenilta motivointiapua ja pyytänyt tätä uhkailemaan. Tekstailu oli alkanut tavanomaisena seksiä käsittelevänä keskusteluna, mutta muuttunut.
- Hän sanoi, että hän oli suunnitellut murhan sukellusveneellä. Sanoin etten pelkää. Hän puhui työkaluista, joita aikoi käyttää ja vastasin, ettei se tuntunut riittävän uhkaavalta.

Rakastajattaren mukaan suunnitelma muuttui synkemmäksi. Madsen kertoi kutsuvansa ystävän sukellusveneelle, jossa tunnelma yhtäkkiä muuttuisi ja he alkaisivat paloitella häntä.
Tekstiviestikeskustelua on käytetty syyteaineistona Peter Madsenia vastaan Ekstrabladetin mukaan.
Peter Madsenin oikeudenkäynti Kim Wallin murhasta alkaa 8. maaliskuuta Kööpenhaminassa.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by härkä »

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005592928.html

Toimittaja Kim Wallin murhasta syytetyn Peter Madsenin oikeudenkäynti alkaa torstaina Kööpenhaminassa. Sukellusvenemurhaa ruoditaan puolestaan keskiviikkona TV5:llä nähtävässä kaksiosaisessa dokumenttiohjelmassa.
KESKIVIIKKONA TV5:llä nähtävä tuore dokumentti paljastaa, ettei erikoisissa olosuhteissa Juutinraumalla kuollut ruotsalaistoimittaja Kim Wall ollut ainoa nainen, jonka tanskalaiskeksijä Peter Madsen kutsui Nautilus UC3 -sukellusveneelleen elokuussa.
Video jutun alussa: Peter Madsen tunnusti paloitelleensa Kim Wallin ruumiin.
Murha sukellusveneessä -dokumentilla kuullaan Madsenin pitkäaikaista rakastajatarta Deidre Kingiä, joka kertoo saaneensa keksijältä kutsun sukellusveneelle vain kaksi päivää ennen ruotsalaistoimittajan katoamista. 15 vuotta Madsenin tuntenut King oli ollut sukellusveneellä ennenkin. Madsen oli naimisissa, mutta avoimessa suhteessa suhteet muihin naisiin oli sallittu.


Ote linkistä.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by -Uta- »

IS Tanskassa:
Tällainen oli Kim Wallin viimeinen viesti poikaystävälleen – seuraa Peter Madsenin oikeudenkäyntiä hetki hetkeltä...
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005595539.html

Linkissä aika paljon luettavaa, muun muassa nämä:

Wallin tekstiviesti alkuperäisessä asussaan
Tässä vielä Kim Wallin viimeinen tekstiviesti poikaystävälleen alkuperäisessä muodossaan.
Hän käytti englantia, koska poikaystävä on tanskalainen.
"Im still alive btw,
But going down now,
I love you!!!,
He brought coffee and cookies too"

Tanskan oikeushistorian sensaatiomaisin oikeudenkäynti
Peter Madsenin oikeudenkäyntiä on kuvailtu Tanskan mediassa maan oikeushistorian ainutlaatuisimpiin kuuluvaksi tapaukseksi. Epäillyn teon poikkeuksellinen raakuus, sukellusvene epäiltynä murhapaikkana, tunnetun ruotsalaistoimittajan Kim Wallin karmea kohtalo ja aiemmin kuuluisuutta keksijänä saavuttaneen Madsenin paljastuminen tämän paloittelijaksi ovat herättäneet valtavasti mielenkiintoa. Kööpenhaminaan on saapunut mediaa ainakin 12 maasta seuraamaan oikeudenkäyntiä. IS:n toimittaja Anna Nuutisen mukaan kaupungin oikeustalolla on aamutuimaan valtavasti väkeä jonottamassa paikkoja sisältä. Tanskan laki ei salli kuvaamista oikeustalon sisäpuolella, minkä vuoksi media raportoi oikeudenkäynnistä pääasiassa sanallisesti.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by härkä »

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005613438.html

Kööpenhaminan oikeustalolla pidettiin torstaina laajaa huomiota herättäneen sukellusvenemurhan käräjien kolmas istuntopäivä.
Torstaina jatkui Kööpenhaminassa oikeudenkäynti, jossa tanskalaista keksijää Peter Madsenia syytetään ruotsalaistoimittaja Kim Wallin murhasta. Kyseessä oli pitkin kevättä järjestettävän oikeudenkäynnin kolmas istuntopäivä, ja sen aikana astuivat esiin ensimmäiset todistajat.


Eilisen päivän tiimoilta.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by -Uta- »

Syyttäjä esitteli Madsenin tietokoneelta löydettyjä väkivaltaelokuvia
– tuomari ei halunnut nähdä kaikkia filmejä niiden raakuuden takia
https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/art ... gs.eCtJfgg
Ulkomaat Julkaistu 27.03.2018 21:58

Ruotsalaistoimittaja Kim Wallin murhasta syytetyn Peter Madsenin oikeudenkäynti jatkui tänään kuudetta päivää Kööpenhaminassa. Oikeudessa kuultiin tänään jälleen useita todistajia.

Kaksi naistodistajaa kertoi, kuinka Madsen kutsui heidät reissulle sukellusveneen kanssa hieman ennen Kim Wallin kuolemaa, uutisoi Expressen. Ensimmäinen naisista oli ollut harjoittelijana Madsenin verstaalla. Nainen käsitti, että Madsen olisi halunnut hänen kanssaan kahdestaan veneilemään. Toinen nainen oli ymmärtänyt, että kutsu sukellusveneelle oli osoitettu hänelle ja hänen ystävättärelleen.

Eräs mies todisti oikeudessa, kuinka Madsen oli puhunut jo kymmenen vuotta sitten siitä, miten voisi helpoiten päästä eroon ruumiista. Madsen oli keskustelussa maininnut Kögenlahden merellä, mistä Wallin ruumiinosat viime syksynä löytyivät.

Toisen todistajan mukaan Madsen oli sanonut aiemmin, että hän haluaa tehdä täydellisen rikoksen. Mies oli kuvitellut Madsenin tarkoittavan sillä pankkiryöstöä tai vastaavaa.

Koneelta löytyi raakoja filmejä
Lounastauon jälkeen syyttäjä Jakob Buch-Jepsen näytti oikeudelle videoita, joita löytyi Peter Madsenin tietokoneelta. Videot olivat väkivaltaisia elokuvia – sekä animoituja että todellisia –, joissa muun muassa tapettiin naisia. Usein uhrit tapettiin katkaisemalla heidän kaulansa.

Videot olivat niin raakoja, että oikeuden tuomari joutui keskeyttämään istunnon hetkeksi. Paikalla olleiden mukaan videot olivat äärimmäisen raakoja. Aftonbladetin mukaan tuomari kärsi niin pahoin filmien katsomisesta, että hän pyysi, ettei syyttäjä näyttäisi niitä kaikkia. Filmien katselua jatkettiin vasta myöhemmin, kun välissä kuultiin todistajia. Expressenin mukaan Madsen itse ei katsonut filmejä, vaan hän piti katseensa edessään olevassa pöydässä, kun oikeudessa näytettiin videoita.

Syyttäjä kävi läpi myös Madsenin nettihakuhistoriaa. Niistä löytyi hakuja muun muassa naisen kaulan katkaisusta.
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by -Uta- »

Madsen-käräjät hetki hetkeltä:
Poliisi löysi sukellusveneestä kameran, mutta veti vesiperän
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005629773.html

Tanska
Tapauksen käsittely jatkui Kööpenhaminan käräjäoikeudessa tänään torstaina kello 10.30 Suomen aikaa.


Ruotsalaistoimittaja Kim Wallin murhasta epäillyn keksijä Peter Madsenin oikeudenkäynnissä alkoi torstaina jo kymmenes käsittelypäivä.

Oikeudessa on koko prosessin aikana kuultu 36 todistajaa. Madsenin entisen vaimon oli tarkoitus olla oikeuden kuultavana, mutta tuomarin mukaan vaimoa ei kuulla oikeudessa torstainakaan. Hän oli aiemmin toimittanut lääkärintodistuksen oikeuteen.

Madsenin mielentilatutkimukseen on syyttäjän mukaan määrä perehtyä vielä torstain istunnon aikana. Syyttäjä käy ennen sitä läpi ja kertaa tärkeiksi katsomiaan seikkoja esitutkintamateriaalista.

Puolustus puolestaan kritisoi sukellusveneasiantuntija Ditte Dyreborgin käyttöä todistajana tiistaina. Puolustuksen mukaan Dyreborgilla on ”asenteita” Madsenia kohtaan, minkä lisäksi puolustus korosti, että Dyreborgilla ei ole riittävästi tuntemusta yksityisesti rakennetuista sukellusveneistä.

Tuomion on määrä tulla 25. huhtikuuta. Sitä ennen juttua käsitellään oikeudessa vielä maanantaina 23. huhtikuuta, jolloin on ilmeisesti tarkoitus kuulla myös Madsenia.


Linkissä lisää luettavaa... eli Madsen-käräjät hetki hetkeltä...
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by -Uta- »

Peter Madsen saa tänään tuomionsa - Tämä sukellusveneen painajaismaisista tapahtumista tiedetään
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201804 ... 6_ul.shtml
Keskiviikko 25.4.2018 klo 08.02

Toimittaja Kim Wallin murhasta syytetty tanskalaiskeksijä Peter Madsen on myöntänyt vain ruumiin paloittelun ja hävittämisen. Murhan Madsen on kiistänyt.

Peter Madsen saa tänään tuomionsa Kööpenhaminassa. Syyttäjä on vaatinut 47-vuotiaalle keksijälle elinkautista vankeutta, mikä Tanskan oloissa tarkoittaisi 15 vuotta. Toinen vaihtoehto on, että Madsen tuomitaan suljettuun laitokseen toistaiseksi. Asiantuntijat suosittelevat tätä vaihtoehtoa.

Mielentilatutkimuksen mukaan Madsen ei ole henkisesti niin sairas, etteikö häntä voisi tuomita vankilaan. Tutkimuksen mukaan Madsen on vain perverssi ja seksuaalisesti poikkeava. Hänellä on myös narsistisia ja psykopaattisia piirteitä sekä vakavia ongelmia empatiakyvyn suhteen. Hän on myös patologinen valehtelija, mikä murhatutkinnan aikana on tullut hyvin ilmi.

Madsen voi ainoa armahdusta 12 vuoden jälkeen, jos hänet tuomitaan elinkautiseen.
Suljetusta laitoshoidosta ja sen kestosta päättää taas tasaisin välein oikeuslaitos.

Madsen ei ole myöntänyt murhanneensa 30-vuotiasta Kim Wallia, mutta ruumiin paloittelun ja hävittämisen kylläkin. Madsen on muuttanut kertomustaan sukellusveneen tapahtumista lukuisia kertoja. Oikeuslääketieteellisessä tutkimuksessa ei ole pystytty vahvistamaan Wallin kuolinsyytä. Wallin ruumis oli ollut liian pitkään vedessä. Tosin Wallissa oli merkkejä kuristamisesta, mutta yhtä kaikki kuolinsyytä ei voida vahvistaa. Mitä sukellusveneellä tapahtui todella, ei välttämättä selviä koskaan. Tapahtumaketju on kuitenkin nyt tiedossa suurin piirtein.

Näin Kim Wall murhattiin

10. elokuuta 2017
30-vuotias Kim Wall lähti haastattelemaan keksijä Peter Madsenia, 47, tämän Nautilus-sukellusveneelle iltaseitsemän maissa Kööpenhaminassa. Wall ja hänen poikaystävänsä Ole Stobbe olivat muuttamassa Pekingiin ja järjestivät jäähyväisjuhlat ystävilleen. Wall jätti juhlat kuitenkin väliin, kun tanskalaiskeksijä kutsui hänet sukellusveneelle. Wall lähetti itsestään viimeisen kuvan Stobbelle sukellusveneestä, jossa hän hymyili leveästi Madsen vierellään. Viimeisessä tekstiviestissään Wall sanoi "olen vielä hengissä, nyt mennään alas, hän toi keksejäkin mukanaan, rakastan sinua". Sen jälkeen Wallin kännykkä vaikeni iäksi. Madsen puolestaan lähetti vaimolleen viestin puolen yön jälkeen ja sanoi kaiken olevan hyvin ja lähetti haleja kissoille. Kun Wallia ei kuulunut kotiin eikä poikaystävä saanut häntä kiinni, hän teki poliisille yöllä kello 2.30 katoamisilmoituksen.

11. elokuuta 2017
Nautiluksessa ei kuitenkaan ollut satelliittipaikannusjärjestelmää, joten yhteyttä alukseen ei saatu. Vasta aamupäivällä 11.30 maissa Öresundin majakka ilmoitti saaneensa näköhavainnon sukellusveneestä. Puoli tuntia havainnon jälkeen moottoriveneilijä pelasti hyväntuuliselta vaikuttavan Madsenin, jonka sukellusvene oli uppoamassa siihen tulleen "vian" vuoksi. Wallia ei ollut veneessä, ja Madsen selitti jättäneensä toimittajan rantaan edellisenä iltana.
Poliisi pidätti Madsenin jo tässä vaiheessa epäiltynä Wallin kuolemantuottamuksesta.

12. elokuuta 2017
Madsen selitti Wallin kuoleman olleen vahinko ja sukellusveneen luukun osuneen Wallin päähän. Madsen määrättiin vangittavaksi 24 päivän ajaksi.

13. elokuuta 2017
Madsenin sukellusvene nostettiin ylös maihin.

14. elokuuta 2017
Poliisin mukaan Madsen olisi upottanut sukellusveneen tahallaan.

15. elokuuta 2017
Ruotsin poliisi alkoi avustaa tanskalaisia virkaveljiään Wallin etsinnöissä. Wallin ruumista ei löydy.

21. elokuuta 2017
Kööpenhaminassa Amagerin saarella pyöräilevä henkilö näki rantaan ajautuneen, alastoman torson. Se paljastui Wallin ruumiiksi. Pää, jalat ja kädet olivat kateissa.

23. elokuuta 2017
Torsolle tehdyt dna-kokeet vahvistivat, että kyseessä toimittaja Kim Wallin kehon osa

25. elokuuta 2017
Tanskan poliisi nosti Madsenia vastaan toisen syytteen tapposyytteen lisäksi. Nyt keksijää syytetään myös ruumiin häpäisemisestä.

5. syyskuuta 2017
Madsen väitti oikeudessa järjestetyssä kuulemisessa, että sukellusveneen luukku osui Wallin päähän ja toimittaja kuoli avokallonmurtumaan. Hän muutti kertomustaan myöhemmin, kun Wallin pää löytyi eikä siinä ollut merkkejä murtumista.

3. lokakuuta 2017
Syyttäjän mukaan Madsenin tietokoneelta löytyi videoita, joissa naisia kidutetaan ja tapetaan. Syyttäjän mukaan videot ovat todellisista tapahtumista. Joissakin videoissa naisia teloitetaan ja poltetaan. Videot eivät ole Madsenin tuottamia. Madsenin vangitsemista jatkettiin 31. lokakuuta saakka.

4. lokakuuta 2017
Poliisi kertoi löytäneensä Wallin torsosta 15 puukotushaavaa. Oikeudenkäynnissä ruumiista löytyneiden pistohaavojen määräksi varmistui 37. Pistohaavoja löytyi erityisesti genitaalialueelta.

7. lokakuuta 2017

Poliisi kertoi löytäneensä pään, kaksi jalkaa ja vaatteita muovipussiin pakattuna päivää aiemmin. Hammastiedot vahvistavat kyseessä olevien ruumiin kappaleiden kuuluneen Wallille.

22. marraskuuta
Sukeltajat löysivät Wallin vasemman käden merestä.

29. marraskuuta
Sukeltajat löysivät Wallin oikean käden merestä Kööpenhaminan eteläpuolella.

16. tammikuuta 2018
Madsenia vastaan nostettiin virallisesti syyte murhasta, paloittelusta ja ruumiin asiattomasta käsittelystä. Häntä syytetään myös erityisen vaarallisen seksin harrastamisesta Wallin kanssa.

8. maaliskuuta 2018
Oikeudenkäynti Peter Madsenia vastaan alkoi. Oikeudenkäynnissä kuultiin 35:ttä todistajaa.

23. huhtikuuta 2018
Loppupuheenvuorot

25. huhtikuuta 2018
Tuomiopäivä


KATRIINA MÄKELÄ
[email protected]
User avatar
will
Posts: 2814
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by will »

Rakettimiehelle alustavasti myönnettiin elinkautinen ylläpito valtion varoista, muttei hän ole tyytyväinen, vaikka Tanskanmaan laki nykyään on varsin humaani näissä paloittelutapauksissa.

Vuosi sitten olisi tuntunut, ettei tuollasta ihmistä olekaan, ainakaan missään täälläpäin maailmaa, näinä aikoina. Mutta siltä vaan näyttää, että kuitenkin on.

Lohikäärme avasi kitansa, toimittaja käveli sisään, katsoi olkapäänsä yli, hymyili, vilkutti ja -- CHOMP!
User avatar
-Uta-
Posts: 5925
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by -Uta- »

Peter Madsenin tuomio tuli: syyllinen murhaan ja elinkautinen
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201804 ... 1_ul.shtml
Keskiviikko 25.4.2018 klo 14.00

Sukellusvenekeksijä todettiin Kööpenhaminan käräjäoikeudessa syylliseksi Kim Wallin murhaan.

Image

Tanskalaiskeksijä Peter Madsen on syyllinen ruotsalaistoimittaja Kim Wallin murhaan. Hänet tuomittiin elinkautiseen vankeuteen. Päätös oli yksimielinen. Oikeuden mukaan kyseessä oli ennalta suunniteltu murha. Madsen oli Kööpenhaminan käräjäoikeudessa läsnä kuulemassa tuomionsa. Hän näytti tanskalaismedian mukaan väsyneeltä. Valokuvia ei saanut ottaa. Madsen oli pukeutunut mustaan t-paitaan, puvuntakkiin ja housuihin. Hän istui hiljaa tuomion lukemisen aikana.

Tuomion mukaan Madsen oli ennalta suunnitellut murhaavansa naisen, ja uhriksi päätyi Kim Wall. Wall kuoli elokuussa 2017 Madsenin sukellusveneessä mentyään sinne tekemään lehtiartikkelia Madsenistä Wired-lehteen. Kaksikko lähti Nautilus-sukellusveneellä Kööpenhaminasta matkaan 10. elokuuta. Wall ei koskaan palannut maihin. Madsen, 47, paloitteli Wallin ruumiin ja hävitti ruumiinosat heittämällä ne mereen painojen kanssa. Hän myös upotti sukellusveneen tahallaan.

Sukellusvenekeksijä väitti poliisille ensin kyydinneensä Kim Wallin rantaan jo elokuun 10. päivän iltana. Tanskan poliisi sai kuitenkin nopeasti selville, että kyseessä oli vale. Nautilus-sukellusvene nostettiin merestä ja tutkittiin perinpohjaisesti. Sukellusveneestä löytyi paljon Kim Wallin verta, sitomistarvikkeita sekä Wallin alusvaatteet. Sukeltajat nostivat ansiokkaasti syksyn 2017 aikana Juutinraumasta Kim Wallin kaikki ruumiinosat, jotka oli tarkoitus upottaa merenpohjaan ikuisiksi ajoiksi. Yksitellen löytyivät Wallin torso, pää, jalat ja kädet. Lisäksi merestä nostettiin Wallin vaatteet sekä saha, jolla ruumiinosat oli irrotettu.

Tässä vaiheessa Peter Madsen oli myöntänyt poliisille, että Wall kuoli sukellusveneessä. Madsenin mukaan Wall kuoli tapaturmaisesti, kun sukellusveneen luukku putosi hänen päähänsä. Merestä nostetusta päästä ei kuitenkaan löytynyt Madsenin kuvailemia vammoja. Miehen kertomus muuttui jälleen, ja nyt Wall kuolikin tukehtumiseen sukellusveneessä ilmenneen vian vuoksi.

Kim Wallin kuolinsyy ei lopullisesti selvinnyt poliisitutkinnan aikana. Vain Peter Madsen tietää sen. Syyttäjän mukaan Wall kuoli joko kaulan viiltämiseen auki tai tukehtumiseen kuristamalla. Wallilla oli 37 pistohaavaa ruumiissaan, ja erityisen paljon niitä oli sukuelinten alueella. Madsenin tietokoneen kovalevyltä löytyi erittäin väkivaltaista pornoa sekä videoita aidoista tilanteista, joissa naisia kidutetaan ja tapetaan. Hän oli myös ehdottanut entiselle seksikumppanilleen, että voisi tappaa hänet puukottamalla. Alle vuorokausi ennen lähtöään Wallin kanssa sukellusvenematkalle Madsen oli hakenut internetin hakukoneesta tietoja siitä, miten naisen pää leikataan irti.

Syyttäjän mukaan Madsen kidutti uhriaan mahdollisesti hyvin pitkään ennen kuin tämä kuoli. Teon motiivi oli todennäköisesti seksuaalinen. Wallin käsistä löydettiin sitomisjäljet, ja syytteen mukaan Madsen sitoi uhrinsa kiinni myös päästä ja jaloista kidutuksen ajaksi. Madsen oli tuomion mukaan tuonut sukellusveneeseen sahan, puukon, teroitetun ruuvimeisselin, hihnoja, köysiä ja johtoja aikomuksenaan tappaa Wall. Oikeus tuomitsi Madsenin myös seksuaalirikoksesta erittäin raskauttavin asianhaaroin sekä hautarauhan rikkomisesta. Sen sijaan merilain rikkomisesta häntä ei tuomittu.
Kööpenhaminan käräjäoikeus määräsi keskiviikkona Madsenin Nautilus-sukellusveneen takavarikoitavaksi

Madsenin puolustusasianajaja Betina Hald Engmark kertoi pian tuomion lukemisen jälkeen valittavansa tuomiosta. Madsen pysyy vangittuna.

Kim Wall oli arvostettu journalisti, joka oli asunut muun muassa Britanniassa, Australiassa, Intiassa, Hongkongissa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Hänellä oli yliopistotutkinnot London School of Economics & Political Sciencesta sekä Columbian yliopistosta kansainvälisen politiikan ja journalismin saralta. Hänen artikkeleitaan on julkaistu muun muassa Guardianissa, Independentissä, Timessa, Vicessa, Slatessa, South China Morning Postissa, New York Timesissa ja Harper's Magazinessa. Wallin oli määrä muuttaa tanskalaisen poikaystävänsä kanssa Pekingiin vain muutama päivä sen jälkeen, kun hän katosi ja kuoli työtehtävänsä aikana.

Wallin vanhemmat ovat perustaneet tyttärensä nimeä kantavan säätiön tukemaan alakulttuureista kertovien naistoimittajien työtä. Kim Wall Memorial Fund on kerännyt jo yli 200 000 dollaria.

NINA DALE
[email protected]
Post Reply