Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Vaihtoehdot ratkaistuina pidettyihin rikoksiin ja onnettomuuksiin, salaliittoteoriat
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 1989
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Post by -Uta- » Sun Dec 03, 2017 10:40 am

Etp:n mukaan poliisi pystytti teltan uudelleen.... mutta pystytettiinkö teltta ihan samaan paikkaan mistä se lysähtäneenä löytyi, eli siihen veriseen maastoon, ja siinäkö sitä sitten tallusteltiin telttaa tutkien? Ja sittenkö ne telttakepit jätettiin tämän uudelleen pystytyksen jälkeen sinne maastoon paikoilleen?

Sitten se iäisyyskysymys, että mikä - kuka - ketkä aiheuttivat teltan lysähtämisen? Ihan tarkoituksellako murhat tehtiin, vaiko vahingossa?

Yllättävän monilla vaikuttaisi kuitenkin olleen joitain yhteyksiä tähän telttaporukkaan, joten voisi olla niinkin, että he ovat kaikki yksin ja yhdessä syyllisiä? Taikka vain joku heistä? Mutta miten nuo murhat olisivat voineet tapahtua vahingossa? Millainen onnettomuus siellä Bodomin niemellä olisi voinut tapahtua, joka johti tuollaiseen lopputulokseen? Se moottoripyöräonnettomuusko, johon saisi soviteltua myös tuon Kuosman Murhamysteerit -kirjan spekulaatioita jonkun erityisen tahon suojelemisesta?


User avatar
will
Posts: 2064
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am
Contact:

Re: Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Post by will » Fri Dec 08, 2017 7:45 am

Keskustelussa on yleisesti ajateltu, että lavastuspaikka olisi sama kuin lysähtäneen teltan löytöpaikka. Yksityiskohdista näkyy, että pituussuunnassa paikat eroavat muutaman kymmenen senttiä.

ETP:n liitesivun 9. kuvasta ja teltan piirroksista ilmenee, että telttasalot olivat kiinteän pohjakankaan päällä teltan sisällä, joten niissä ei ollut maakiinnitystä. http://hejac.com/arkisto/bodom2/FLASH/index.html
Sen vuoksi olisi outoa, että salkojen paikat olisi lavastettaessa merkitty maastoon vaajoilla. Jermon käsitys näyttää olleen, että keskimmäiset vaajat olisivat olleet pohjan kiinnitysvaajoja pitkällä sivulla ja teltta siten pitkin nientä, eikä poikittain. Olisivatko maastoon jätetyt vaajat siellä ns. tutkinnallisista syistä, kuten väärässä paikassa valetunnustajien alustavaa karsintaa varten tms? Vai olisiko jotain muuta salassa pidettävää?

Telttasalot ovat repineet teltan katossa olleet kiinnitysrenkaansa, joten melkoinen kuorma on ollut teltan katolla luhistumisen yhteydessä. Mahtaisiko siihen mies riittää, vaikka varmaan kuitenkin moottoripyörä yhdessä miehen painon kanssa? Teltta näyttäisi olleen kumossa niemen kärkeen päin, eikä paikoillaan lysähtäneenä, joten luhistumisen aiheuttaneissa voimissa olisi ollut myös vaakasuoraa vaikutusta. Kakkossivun kolmoisosion repeämäreikä sopisi hyvin moottoripyörän tekemäksi. Moottoripyörän törmäys maastoajossa telttaan selittäisi hyvin havaintoja. Kukaan ei kuitenkaan ole huomannut mitään sen kaltaista. On joku voinut tietää asiasta enemmänkin, vaikkei voi kertoa, ja ajankohta olisi ollut aikaisempi kuin tavallisesti mainittu 4-6 aamulla.

Eks-EkstroVertti
Posts: 1613
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Post by Eks-EkstroVertti » Fri Dec 08, 2017 12:26 pm

Minun mielestäni rengasten repeytymiseen riittää vähempikin voima; motskaamista ei tarvita.

Anja Mäki ja Nils eivät saaneet puukosta. Nilsiä ei "viimeistelty", Anja kitui iskun jälkeen jonkin aikaa. Hänen päänsä oli peitetty huovalla, äänten vaimentamiseksi tai muusta syystä. Seppo oli ilmeisesti tapettu niille sijoilleen.
Mailaan on kohdistettu silmitöntä tai hämäysmielessä tarkoituksellista väkivaltaa, puukotettu kuoleman jälkeenkin. Pinnallisesti, osin.

Mikä vuonna 1960 oli yleinen etu? Kehen ja mihin tragedia olisi voitu yhdistää ja mitä siitä olisi seurannut?
5 propsia petkellä
Jo puu poikineen pinossa, rankaa kuori
yya-sopimusta
vastaan pankaa: Suomi!

jäi veriä ja veliä
kirjaan IsKeLmiä, LauLuja, tähtiä

Sit tärisi: Paritteluruletti rapisi. Rättis
isi äkkää: Rääkkäisi
Syy siis isis-isisi isyys

User avatar
will
Posts: 2064
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am
Contact:

Re: Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Post by will » Fri Dec 08, 2017 8:28 pm

Voi hyvinkin olla edellisen mielipiteen mukaisesti, että teltta olisi repeytynyt vähemmällä voimankäytöllä kuin ajamalla moottoripyörällä sen päälle. Faktana se olisi arvokas tieto.

Kaikilla neljällä oli pahoja päävammoja vasemmalla. Tytöt menehtyivät niihin, Boisman kuoli verenvuotoon ennen kuin olisi menehtynyt aivojen vahingoittumisen vuoksi. Gustafsson jäi henkiin, selviytyen kasvojen deformaatiolla ja likvorivuodolla. Boismanilla oli pisto solisluukuoppaan ja Gustafssonilla vähäinen haava kyynärvarressa sekä kaikilla pientä torjuntavammaksi sopivaa vahinkoa sormissa tai rystysissä. Hartiatason alapuolella kehossa kenelläkään heistä ei ollut muita mainittavia vammoja.

Selvää näyttäisi olevan, ettei teltta romahtanut tukinarujen katkeamisen vuoksi, vaan luhistuminen aiheutui painavasta kuormasta teltan päällä. Teltan ensimmäisten repeämien ja sisällä olleiden uhrien vammojen sijaintien perusteella kuorma olisi ollut pääpuolessa, ja nelossivun suuntaan tapahtuneen teltan kaatumisen vuoksi mahdollisesti liikkunut poikittain kakkossivun kolmososiosta nelossivun kolmososioon sisällä olleiden makuusijojen pääpuolen kautta uhrien päiden yli. Kohtalokkaat vammat olisivat syntyneet kaikki lyhyessä hetkessä tämän kuorman puristaessa uhrien päät maata vasten. Melua olisi syntynyt vain vähän, avunhuutoja ei ollenkaan.

Maailmantilanne oli kireä 1960. Menossa olleen kylmän sodan aikana Suomi tasapainoili idän ja lännen välillä. Siihen voisi liittyä sellaisten seikkojen salaaminen, jotka huolestuttaisivat jomman kumman ilmansuunnan suurvaltaa. Bodomin uhrit olisivat saattaneet aiheutua vahingosta, jonka perimmäistä syytä ei olisi voitu kertoa. Jälkien perusteella ei voisi johtaa motiivia tai tekijää.

OscarM
Posts: 85
Joined: Sun Mar 06, 2016 9:55 pm

Re: Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Post by OscarM » Fri Dec 08, 2017 11:02 pm

Will wrote:
Bodomin uhrit olisivat saattaneet aiheutua vahingosta, jonka perimmäistä syytä ei olisi voitu kertoa. Jälkien perusteella ei voisi johtaa motiivia tai tekijää.
Sen oletetun ensimmäisen lavastuksen, jonka tarkoitus oli saada teko näyttämään hullun puukottajan aikaansaannokselta, olisi kuitenkin ehtinyt perua joksikin "omais-ystävällisemmäksi" (?) tapaturmaksi. Vaikka ensimmäiset lavastajat olisivatkin toimineet paniikissa ruumiita puukottaen. "Kello kuuden miehen" - jonka voisi olettaa liittyvän jälkihuoltoon- kuljeskellessa niemeltä pois ei uhreja oltu vielä nähty. Mietityttääkin, että miksi, jos lavastaa piti, siirryttiin onnettomuudesta tuohon suuntaan.

Merkillistä on myös, miksi tosiaan Gustafsson ja ruumiit jätettiin lojumaan niin pitkäksi aikaa. Tulee jopa vaikutelma, olisiko ollut tarkoitus antaa mahdollisimman monen nähdä heidät. Mutta miksi näin olisi?

Mietin edelleen olisiko mahdollista, että kuolleet olisivatkin jotkut toiset. Se selittäisi esim. edellisen. Nuoret retkeläiset olisivat sitten "kuolleet" niminä. Voisiko tällainen olla jopa suunniteltu, vai olisiko se silloinkin onnettomuus...?

Uta wrote:
Yllättävän monilla vaikuttaisi kuitenkin olleen joitain yhteyksiä tähän telttaporukkaan
Niin, lintupoika olikin rippikoulukaveri jne. Kuten joku aiemmin totesikin, kaikki vähän niin kuin tunsivat toisensa.

Joskus täällä pohdiskeltiin teoriaa jonkun hyvin nuoren tekijän suojelusta. Ehkä tähän "tavallista vaihtoehtoisempaan"
voi tällaisenkin ehdotuksen heittää: joissakin google-kuvahaun kuvissa Irmeli näyttää ehkä, jopa, hassua kyllä, vähän saman näköiseltä kuin Hans Assman... ? Vaiko ei?

Toinen tällainen brainstrorming-ehdotus voisi nimittäin olla Irmeli (esim. moottoripyörä-)onnettomuuden aiheuttajana. Kyse ei silloin olisi suurista valtiomahdeista, vaan esim. oman tyttären suojelusta.

Eks-EkstroVertti
Posts: 1613
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Post by Eks-EkstroVertti » Fri Dec 08, 2017 11:50 pm

will kirjoitti:

Maailmantilanne oli kireä 1960. Menossa olleen kylmän sodan aikana Suomi tasapainoili idän ja lännen välillä. Siihen voisi liittyä sellaisten seikkojen salaaminen, jotka huolestuttaisivat jomman kumman ilmansuunnan suurvaltaa. Bodomin uhrit olisivat saattaneet aiheutua vahingosta, jonka perimmäistä syytä ei olisi voitu kertoa. Jälkien perusteella ei voisi johtaa motiivia tai tekijää.[/quote]

En nyt tätä yhtään selvemmin voi enää sanoa. Mikä on yhteinen nimittäjä uuden, toivotunlaisen, demokratian keinoin valituksi tulevan ylimmän johdon ja mahdollisen murhaajan kanssa. Ja siksi mentiin metsään puihin katsomatta.
Se, totisesti, oli yleinen etu aikojen ollessa sellaiset.
5 propsia petkellä
Jo puu poikineen pinossa, rankaa kuori
yya-sopimusta
vastaan pankaa: Suomi!

jäi veriä ja veliä
kirjaan IsKeLmiä, LauLuja, tähtiä

Sit tärisi: Paritteluruletti rapisi. Rättis
isi äkkää: Rääkkäisi
Syy siis isis-isisi isyys

User avatar
will
Posts: 2064
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am
Contact:

Re: Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Post by will » Sat Dec 09, 2017 3:36 am

^Seuraavissa presidentinvaaleissa1962 Urho Kekkonen (Maalaisliitto) valittiin suoraan ensimmäisellä äänestyskierroksella. Toiseksi eniten ääniä sai Paavo Aitio (SKDL). Oikeuskansleri Olavi Honka (sitoutumaton) oli luopunut ns. noottikriisin jälkeen, oltuaan useiden puolueiden tukemana ehdokkaana maalis-marraskuussa 1961. Vaalissa Urho Kekkonen sai 199 valitsijamiesääntä, millä on yhteinen tekijä vain luvun 199 kanssa.

Käy se vinkiksi keskustelussa, jos on vinkki. Tukisiko joku murhiin liittyvä tosiasia tällaista nimittäjä-tulkintaa? Toki noina vuosina Urho Kekkoseen toisinaan viitattiin sanonnalla "suurin yhteinen nimittäjä", mikä kuulijasta riippuen saattoi assosioitua esim. virkanimityksiin. Vanha kansa tiesi viisauden tästä aihepiiristä: Sitä kuusta kuuleminen, jonka juurella asunto. Todistepohjaa tähänkin tarvittaisiin, osoittamaan suojeltavan tai suojelijan suuntaan.

Jos ajatellaan, että tekijä olisi kotimainen suojeltu, niin 1950-luvulla tasavallan presidentti nimitti kaikki ylemmät virkamiehet. Varjoa voisi langeta nimittäjään, jos joltain muulta kuin ensimmäiseltä sijalta nimitetty tai tällaisen nimitetyn lähiperheeseen kuuluva syyllistyisi karkeaan rikokseen. Nimitykset olivat julkisia ja tiedot saatavissa mm. päivälehdistä. Kekkosen ajan nimityslista on pitkän puoleinen. Kenet sieltä pitäisi poimia esiin; joku vuosina 1956-60 nimitetty, suhteellisen nuori, esim. Croisetin esille tuomaan murhaajakuvaan sopiva henkilökö?

Eks-EkstroVertti
Posts: 1613
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Post by Eks-EkstroVertti » Sat Dec 09, 2017 12:12 pm

Näkisin asian niin, että kenen tahansa esille tuoma henkilö on jossitteluarvoltaan yhtä pätevä kuin Croissetin baskeripää.
Tarkoitan jotain yhteisöllistä piirrettä, joka yhdistäisi murhaajan suurimpaan nimittäjään ja vaarantaisi hänen julkisuuskuvansa. Tuoreessa muistissa oli vaalien -56 alla käyty ennennäkemättömän likainen propagandataistelu.
Penään, edelleen, lähipiiriä koskevan tutkinnan jatkamista ja mm. telttakankankaan verijälkien uudelleen arvioimista. Sitä ei tule tapahtumaan.
Mielestäni tutkinta lähti jo alkumetreillä niin pahasti metsään mm. todistusaineiston tuhoamisen myötä, ettei sen mahdollisen yhteisen tekijän löytäminen nyt niin kovin vaikeaa pitäisi olla. Tuskin murhaajalla muuten mitään tekemistä politiikan kanssa onkaan. Hieman dostojevskilainen loppu ehkä hällä.
Tämä kirjoittamani on täysin spekulatiivista arvailua, olen nikki willin kanssa pitkälti samoilla linjoilla, vaikkei sillä mitään merkitystä olekaan: Bodomia ei tulla ratkaisemaan julkisoikeudellisesti koskaan; pelkästään täysin subjektiivisen oman arvion mukaan, kukin omana tykönään.
Siksi on melkoisen sama, mitä täällä kirjoittelemme. Faktatietoinemme tai ilman.
5 propsia petkellä
Jo puu poikineen pinossa, rankaa kuori
yya-sopimusta
vastaan pankaa: Suomi!

jäi veriä ja veliä
kirjaan IsKeLmiä, LauLuja, tähtiä

Sit tärisi: Paritteluruletti rapisi. Rättis
isi äkkää: Rääkkäisi
Syy siis isis-isisi isyys

User avatar
-Uta-
Posts: 1989
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Post by -Uta- » Sat Dec 09, 2017 5:41 pm

OscarM wrote:

Joskus täällä pohdiskeltiin teoriaa jonkun hyvin nuoren tekijän suojelusta. Ehkä tähän "tavallista vaihtoehtoisempaan"
voi tällaisenkin ehdotuksen heittää: joissakin google-kuvahaun kuvissa Irmeli näyttää ehkä, jopa, hassua kyllä, vähän saman näköiseltä kuin Hans Assman... ? Vaiko ei?

Toinen tällainen brainstrorming-ehdotus voisi nimittäin olla Irmeli (esim. moottoripyörä-)onnettomuuden aiheuttajana. Kyse ei silloin olisi suurista valtiomahdeista, vaan esim. oman tyttären suojelusta.
Irmelin ulkonäössä on kieltämättä jotain samaa kuin Herra Hansissa, joten voisihan se olla, että Herra Hans olisi tohkeissaan kurvaillut moottoripyörällä sinne Bodomille... mutta sitten olisikin tapahtunut ikävä vahinko, kuten hän on (Paloarolle) kertonut tapahtuneen siellä Isojoella. Bodom-vahingon jatkoksi (jos siis niin olisi) sitten sopisikin se hänen sairaalaan menonsa, kun vähemmästäkin kuin tyttären murhasta tulee ihmiselle huono olo.

Eks-EkstroVertti wrote:
Hieman dostojevskilainen loppu ehkä hällä.
Mitä tarkoittaa murhaajan Dostojevskiläinen loppu ? :)

User avatar
will
Posts: 2064
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am
Contact:

Re: Tavanomaista vaihtoehtoisempi Bodom-keskustelu

Post by will » Sun Dec 10, 2017 4:33 am

OscarM wrote:... joissakin google-kuvahaun kuvissa Irmeli näyttää ehkä, jopa, hassua kyllä, vähän saman näköiseltä kuin Hans Assman... ? Vaiko ei? ...
Kyllä. mielestäni Irmelin äidissäkin näyttäisi olevan samoja piirteitä.

Post Reply