Kirjat aakkosina

User avatar
-Uta-
Posts: 2477
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Kirjat aakkosina

Post by -Uta- » Tue Jul 18, 2017 9:48 pm

Hopeapeili
Arthur Conan Doyle
Julkaistu: 1909 (Isak Julin)
Alkuperäinen nimi: The Silver Mirror

ImageImage
https://www.arthur-conan-doyle.com/inde ... ver_Mirror


User avatar
Vulvados
Posts: 1827
Joined: Tue Nov 29, 2011 11:07 am
Location: Vulvania

Re: Kirjat aakkosina

Post by Vulvados » Tue Jul 18, 2017 10:29 pm

Kuulema hyvä. En ole vielä ehtinyt tutustumaan. Onko jollain kokemuksia...?? :?:

Image

PIERRE LEMAITRE: IRÈNE

Kaksi kammottavasti silvottua nuorta naista löytyy hulppeasta loft-asunnosta. Kaikki murhapaikalla viittaa siihen, että ylikomisario Camille Verhoeven on ryhmineen nyt äärimmäisten haasteiden edessä. Murhaaja on ollut huolellinen, eikä selvästikään ensimmäistä kertaa asialla. Verhoevenin tutkimukset vievät outoon suuntaan, kun hän ymmärtää, että murhaaja pyrkii jäljittelemään tunnettuja rikoskirjallisuuden klassikkomurhia. Brett Easton Ellis, James Ellroy ja niin edelleen. Montako murhaa tarvitaan, ennen kuin työ on valmis? Ja miten häikäilemätöntä ja älykästä murhaajaa jahdataan? Omat murheensa Verhoevenille aiheutuu koko ajan ympärillä pyörivästä mediasta. Ja viimeisillään raskaana olevaa Irène-vaimoakin pitäisi muistaa hoivata. Kilpajuoksu kuoleman lähettilään kanssa on armotonta.

Irène aloittaa moneen kertaan palkitun Pierre Lemaitren Verhoeven-trilogian. Kuten sarjan muutkin osat, myös Irène on hyvin brutaali ja väkivaltainen teos. Mutta karmeiden verellä ja irtojäsenillä mässäilevien kohtausten ohella Lemaitre osaa myös kirjoittaa pirullisen taitavaa ja kirjallisesti kiehtovaa jännärijuonta, joka poikkeaa monin tavoin valtavirrasta. Enempää juonta paljastamatta voi sanoa, että kirjan ratkaisukohdista löytyy vielä sellainen ylimääräinen koukku, että hyvin harvassa ovat näin erinomaiset dekkarit!

Niin – mitä juonipaljastuksiin tulee, on Verhoeven-trilogian lukeminen todellakin kannattavaa aloittaa tästä kirjasta, sen verran keskeisiä Irènen juonenkäänteitä sarjan myöhemmät osat Alex ja Camille kertailevat. Myös Verhoevenin alakuloisen hahmon ymmärtämiseen tämä kirja antaa eväitä.

Pierre Lemaitre on noussut tämän vuoden aikana isojen suosikkieni joukkoon. Dekkarikirjallisuuden ystävälle Irène ja koko Verhoeven-trilogia ovat varma valinta, ja muillekin suosittelen – tosin herkimpien lukijoiden kannattanee ihan oikeasti jättää tämä väliin.


Lähde: http://www.kirjavinkit.fi/arvostelut/irene/
Image"Vain kaksi asiaa ovat äärettömiä - universumi ja ihmisten typeryys, enkä ole ensimmäisestäkään aivan varma." -- Albert Einstein

User avatar
-Uta-
Posts: 2477
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Kirjat aakkosina

Post by -Uta- » Thu Jul 27, 2017 6:07 am

Juhlailta (Gaudy Night)
1935, suom.1994
Kirj. Dorothy L. Sayers, englantilainen rikoskirjailija

Image

Kirjan takakannen teksti (netistä poimittu):
Juhlailta
Rikoskirjailija Harriet Vane lähtee hieman epäröiden Oxfordiin collegensa entisten opiskelijoiden vuosijuhlaan. Juhla herättää hänessä ristiriitaisia tunteita, koska kaikki ovat muuttuneet eikä hän itse ole päässyt menneisyydestään. Kuin merkkinä tästä hän saa nimettömän kirjelapun, jossa lukee: "Saastainen murhaaja! Etkö sinä yhtään häpeä näyttää naamaasi?" Myöhemmin collegen johtaja pyytää Harrietilta apua selvittääkseen oudon tapahtumasarjan, jolla joku haluaa mustata kunnianarvoisan opinahjon maineen. Nimettömiä kirjeitä tulee lisää. Kun uhkaukset muuttuvat hengenvaarallisiksi, myös salapoliisi Peter Wimsey saapuu paikalle. Rikoksen selvittelyn lisäksi Sayers kuvaa Peter Wimseyn ja Harriet Vanen kehittyvää suhdetta, pyrkimystä tasavertaisuuteen ja rehellisyyteen. Harriet Vane esiintyy Peter Vimseyn rinnalla jo kirjoissa Myrkkyä ja Kas tässä teille ruumis.

User avatar
Vulvados
Posts: 1827
Joined: Tue Nov 29, 2011 11:07 am
Location: Vulvania

Re: Kirjat aakkosina

Post by Vulvados » Wed Sep 06, 2017 2:29 pm

Minulla on hämärä mielikuva, että Robin Cookista ja Koomasta olisi täällä jossain yhteydessä jo ollut puhetta, mutta koska kyse on oman alansa klassikosta, niin tulkoon vielä tähänkin! :D

Image

Erittäin tehokas ja mieleenpainuva teos, etenkin kun sen teini-ikäisenä luki ja heti perään näki hienona leffaversiona, josta on kuulema sittemmin perinteiseen tapaan tehty pliisu uusioversio. Ei kannattaisi, ei ne koskaan alkuperäisille pärjää! :ugeek:

Cookista muuten löytyy tällainenkin kiinnostava triviatieto: Robin Cook harrastaa matkustelua. Hän rakastaa Italiaa ja on pistäytynyt Suomessakin lukuisia kertoja, sillä hän on ollut naimisissa suomalaisen kanssa. Nykyisin hän asuu Bostonissa ja Floridassa.

Lähde: https://www.risingshadow.fi/library/boo ... n-ruhtinas
Image"Vain kaksi asiaa ovat äärettömiä - universumi ja ihmisten typeryys, enkä ole ensimmäisestäkään aivan varma." -- Albert Einstein

User avatar
-Uta-
Posts: 2477
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Kirjat aakkosina

Post by -Uta- » Wed Oct 18, 2017 9:44 am

Lordin kuolema (engl. Lord Edgware Dies) on Agatha Christien kirjoittama salapoliisiromaani.
Se ilmestyi ensimmäisen kerran Britanniassa Collins Crime Clubin kustantamana ja myöhemmin samana vuonna Yhdysvalloissa Dodd, Mead and Companyn kustantamana nimellä Thirteen at Dinner (”Kolmetoista päivällisellä”). Romaanin päähenkilöitä ovat Hercule Poirot, Arthur Hastings ja ylitarkastaja Japp. Lordin kuolema ilmestyi suomeksi 1953 WSOY:n kustantamana ja sen suomensi Eila Pennanen.

Image

Lord Edgware Dies (1934), sovitukset:
- Romaanin ensimmäisen elokuvaversion ohjasi Henry Edwards 1934. Se oli Austin Trevorin kolmas Poirot-elokuva (kaksi edellistä olivat Alibi ja Black Coffee, molemmat vuonna 1931)
- Thirteen at Dinner (1985). Vuoden 1985 televisioelokuvassa Poirot'ta esitti Peter Ustinov (hän näytteli kuusi kertaa Poirot'ta). Elokuvan nimenä oli romaanin yhdysvaltalainen nimi Thirteen at Dinner. Faye Dunaway oli kaksoisroolissa Jane Wilkinsonina ja Carlotta Adamsina. Tarina siirrettiin 1930-luvulta nykyaikaan. Tarkastaja Jappin roolissa oli David Suchet, joka myöhemmin esitti menestyksekkäästi Poirot'ta.
- Hercule Poirot -televisiosarja (2000). Carnival Films muokkasi romaanin 120-minuuttiseksi televisioelokuvaksi ja ITV lähetti sen Britanniassa 19.2.2000 Hercule Poirot -televisiosarjan erikoisjaksona.

Image

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lordin_kuolema

User avatar
Vulvados
Posts: 1827
Joined: Tue Nov 29, 2011 11:07 am
Location: Vulvania

Re: Kirjat aakkosina

Post by Vulvados » Thu Oct 19, 2017 12:01 pm

Image

MURDER TAKES A WIFE
By James A. Howard

The mark of Cain (The Postman Always Rings Twice) may bar this from polite circles but the tricks here have news value. Jeff Allen, operating as a one-man murder incorporated, cleans up on unwanted wives and mothers, covers himself with respectability as a salesman for pharmaceutical companies, and, gambling on new business in Fort Worth, runs into obstacles for perfect executions. Involved in killing two women he is also given a straight big business chance and, diddled by fate, he loses out on everything-even living with himself. A sharp shocker.


Lähde: https://www.kirkusreviews.com/book-revi ... es-a-wife/

Mielenkiintoinen siivouspalvelu... 8-)
Image"Vain kaksi asiaa ovat äärettömiä - universumi ja ihmisten typeryys, enkä ole ensimmäisestäkään aivan varma." -- Albert Einstein

User avatar
-Uta-
Posts: 2477
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Kirjat aakkosina

Post by -Uta- » Mon Oct 30, 2017 8:44 pm

Neulansilmä
Image

Neulansilmä (engl. Storm Island tai Eye Of The Needle) on vuonna 1979 suomeksi ilmestynyt jännityskirja, jonka kirjoitti Ken Follett. Kirjan on kustantanut WSOY. Kirja on yksi kirjailijan tunnetuimmista teoksista ja hänen kolmas omalla nimellään julkaistu teos (Suomessa näitä kahta aiempaa teosta ei ole julkaistu). Kirjasta tuli heti ilmestyttyään menestys ja Ken Follett voitti sen ansiosta parhaan romaanin Edgar-palkinnon. Kirjasta tehtiin myös elokuva vuonna 1981 ja sen juonikuvioista on muokattu myös Bollywood-elokuva, nimeltään Fanaa (2006). Kirjan teemaa (Agentti vihollislinjojen takana ja hänen hallussaan olevat tiedot, jotka voivat muuttaa kaiken) Follet on hyödyntänyt myöhemmissäkin agenttiromaaneissaan, kuten Aavikkoleijona, joka sijoittui samaan ajanjaksoon. https://fi.wikipedia.org/wiki/Neulansilm%C3%A4

Image
Ken Follett Helsingissä Kirjan ja ruusun päivänä toukokuussa 2006.

User avatar
Vulvados
Posts: 1827
Joined: Tue Nov 29, 2011 11:07 am
Location: Vulvania

Re: Kirjat aakkosina

Post by Vulvados » Tue Oct 31, 2017 10:54 am

Image

OUT FOR KICKS

Out for Kicks by Wilene Shaw. Ace Books (1959), 160 pp.

Kinkie Manson, a lonely and depressed fifteen-year-old living in one of L. A.’s poor neighborhoods, uses his knife only to carve wood. But he pulls it out to warn off some schoolmates who are teasing Dorie Hinkle, who has just moved in down the block. Dorie, a year younger than Kinkie, is physically well developed though not quite pretty. He’s looking for some sexual experience. She wants a boyfriend. They both have miserable family lives. Kinkie’s father is drunk and inattentive; Dorie’s mother hates her. On their first date the two teenagers go driving with a couple of Kinkie’s friends. They all want to do something exciting, but events soon spin out of control.

Out for Kicks shows just how far the bildungsroman had come in the seventy-five years after the publication of Huckleberry Finn. Leisurely rafting and humorous incidents are out. Frenzied driving and violent encounters are in. Adulthood is defined less by solving moral dilemmas and more by having sex and overcoming grown-ups. Kinkie and Dorie may be following their natural urges, but they do have ideas -- some of them implausibly sophisticated -- about what’s happening. Much of the book is taken up with their thoughts. What might have been just another juvenile delinquency novel eventually reveals itself as a meditation on masculinity. At the very least, this book could generate some interesting term papers.


Lähde: http://readingcalifornia.typepad.com/re ... kicks.html

Hm, jos tarinan päähenkilön nimi on Kinkie, voi tuskin odottaa mitään kovin romanttista, joskin tämän päivän näkökulmasta 50-luku taisi sittenkin olla vielä aika kilttiä, vai mitä sanoo palstamme varttuneempi väki...?? :D
Image"Vain kaksi asiaa ovat äärettömiä - universumi ja ihmisten typeryys, enkä ole ensimmäisestäkään aivan varma." -- Albert Einstein

Eks-EkstroVertti
Posts: 2171
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Kirjat aakkosina

Post by Eks-EkstroVertti » Fri Feb 23, 2018 1:49 pm

Ilkka Pitkänen: Soutaja (Otava 1987)

"Nuori, maalta etelään ja työttömyyteen ajautunut mies on sotkeutunut pikkurikollisuuteen ja jäänyt kiinni. Vankilasta päästyään hän katselee hetken pääkaupungin tuttuja ympyröitä, mutta toteaa ettei tämä ole hänen elämänsä. Hän anastaa veneen ja soutelee syksyn kolme kuukautta ilman päämäärää Suomenlahdella, varastelee ruokansa, miettii ja katselee, tapaa ihmisiä vain kun on pakko. Hän on merellä ja hän on tyytyväinen jokaiseen päivään jonka on selvinnyt eteenpäin. Vielä hänellä on uskonsa: elämässä täytyy olla myös jotakin parempaa, jotakin jota kannattaa odottaa.
Lopulta rajut syysmyrskyt ja talven tulo pakottavat miehen maihin. Pienessä rannikkokaupungissa hän tapaa kaipaamansa naisen, mutta heidän tarinansa on jo ennalta tuhoon tuomittu.
Elämä heittelee ja uhkaa mennä ohi; kun siitä yrittää ottaa kiinni, käy vain huonosti – niin myös Anssin tapauksessa. Hänen kaltaistensa keinot selvitä elämän tuoksinasta ovat pienet. Ihmisyhteisöä voi paeta ehkä kolme kuukautta, sitten on jo haku päällä."

Soutaja voitti Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkinnon 1988 ja sen pohjalta on tehty unohduksiin miltei jäänyt samanniminen TV- elokuva, jossa pääosassa Hannu Kivioja ja sivuosassa vilahtaa mm. Matti Pellonpää.

Oho. Olikin KIRJAT aakkosina. No olkoon, on niin hyvä.
5 noviisia Retkellä
puhu: keloni jäi Veliä veriä vesiä kenkä π
Semi North 2 t
uristeist männyissä
tarjovi Z oloaikaa
ŠpionaM smert
maassa
Leirimaalla linnut %

Siirran mäen kiven navan al
Käyrrä V päässä

User avatar
-Uta-
Posts: 2477
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Kirjat aakkosina

Post by -Uta- » Fri Mar 09, 2018 5:57 pm

Quiet Is the Night
(Hiljainen on yö)
Jessica Palmer

Title: Hiljainen on yö
Title Record # 1916960
Author: Jessica Palmer
Date: 1993-00-00
Variant Title of: Quiet is the Night (by Jessica Palmer )
Type: SHORTFICTION
Length: short story
Language: Finnish
User Rating: This title has no votes. VOTE
Current Tags: None
http://www.isfdb.org/cgi-bin/title.cgi?585085

Jessica Palmerin Short Storie löytyy ainakin Richard Dalbyn 18 vampyyritarinaa sisältävästä kirjasta Vampyyrit.
Hiljainen on yö on feministinen vastine Kirjailijan kertomukselle - kellään ei ole niin vaikeaa kuin rikkailla yläluokan naisilla -mutta kertomus viktoriaanisen perheen vampyyreistä toimii loistavasti.

https://en.wikipedia.org/wiki/Jessica_Palmer

Post Reply