Ulvilacase

Post Reply
User avatar
jemma
Posts: 885
Joined: Mon Sep 30, 2013 11:25 am

Re: Ulvilacase

Post by jemma »

Naapurin lieska, voisitko vihdoin lakata uhkailemasta minua virkavallalla?

Image
Hui, kun pelottaa. Not.

Minulla on perusteltu, faktoihin, julkisiin pöytäkirjoihin ja luotettaviin, avoimiin internet-lähteisiin perustuva näkemys siitä, että Anneli Auer on surmannut puolisonsa. En voi väittää, että näkemykseni olisi sataprosenttisen oikea tai että vanhin lapsi olisi ollut mukana juonessa, mutta siltä se nyt vain todisteiden, tausta-aineiston ja lainvoimaisen lsh-tuomion valossa näyttää.

Varteenotettavaa epäilyä ulkopuolisesta ”huppumiehestä” ei ole. Vaasan hovioikeuden kaksi miestuomaria nosti syytekynnyksen poikkeuksellisen korkealle. He ottivat tuomiossa huomioon jokseenkin kaikki syyttäjän esittämästä tapahtumakulusta poikkeavat vaihtoehtoiset tapahtumakulut - myös ne täysin hypoteettiset ja epäuskottavat. Nuorempien lasten kertomuksilla tuomarit pyyhkivät perusteettomasti pyllyä. He sortuivat jopa vääristelemään ja tulkitsemaan väärin lasten äänien toistumista ja surmayön yksityiskohtia koskevia kertomuksia.

Vaasan hovioikeuden logiikalla edes tallentavalla videonauhalla useiden aikuistodistajien silmien alla toiminut murhaaja ei olisi saanut langettavaa tuomiota. Puolustus olisi voinut vedota videonauhan manipulaatioon, huonoresoluutioiseen tunnistuskuvaan, masinoituun lavastukseen, jossa tekijä oli maskeerattu näyttämään syytetyltä, silminnäkijöiden heikkonäköisyyteen, todistajien potentiaaliseen joukkopsykoosiin tai kollektiiviseen pahantahtoisuuteen, videokameran katvealueelle jääneeseen ”oikeaan murhaajaan”, tinnitukseen määrätyn sisäkorvalääkkeen aiheuttamaan hetkelliseen sekavuustilaan, hyvän kaverin puolustavaan todistukseen jne. Hovioikeuden pelleille nämäkin seikat olisivat merkinneet varteenotettavaa epäilyä syyllisyydestä.

Anneli Auerin etuna olivat lojaali ja kovapäinen, nyttemmin vakavista mielenterveyden häiriöistä kärsivä vanhin lapsi, väsyneen Matti Mäkisen ja talutusnuorassa kulkeneen "esimies" Ritva Lapinniemen tutkinnalliset virheet ja surma-asunnon näytteenottoa, eristämistä, inventointia ja dokumentointia koskevat puutteet, tutkinnanjohtaja Juha Joutsenlahden ja Kare Koskisen asenteellinen toiminta ja murhan tapahtuminen kotona ja öiseen aikaan, jolloin (mahdollinen) peseytyminen, pyyhkiminen, verijälkien peittely ja välineiden piilottaminen ja/tai hävittäminen tapahtuivat Auerille tutussa miljöössä. Murharekvisiitan jatkohävittäminen onnistui Auerilta, vanhimmalta lapselta tai (huomaamattaan) murhaajaa avustaneilta sukulaisilta rajallisesti valvottuna tai täysin valvomatta: lastenvaatteiden, hautajaisvaatteiden, pakasteiden tai mappien hakemisen varjolla tai muuttofirman "huolimattoman tavaroiden hävittämisen" nimissä. Muuttofirman suorittamasta tavaroiden hävittämisestä ei ole näkynyt asiaa tukevia dokumentteja, kuten Anneli Auerin asiasta jättämiä, ao. esineitä koskevia reklamaatioita. Auerin surmapaikalle jättämät jäljet, kuten sängyn DNA-jäljet, tukko verisiä hiuksia ja veripisarat pesuhuoneessa ja keittiön ovessa, saivat kotiolosuhteissa ”luonnollisen” selityksen. Aikaa surman suunnitteluun saattoi kulua vuosia, (nuorempien lasten lausuntojen perusteella ainakin kuukausia), ja teon suorittamiseen, peseytymiseen, vaatteidenvaihtoon ja jälkien korjaamiseen kului kenties tunteja. Pitkällistä surmatekoa puoltavat myös ruumiinavauksen suorittaneen oikeuslääkärin ja verijälkitutkijan lausunnot, toiseksi vanhimman lapsen kuulohavainnot ja naapurin havainnot Tähtisentie 54:ssä yöllä kello yhden nurkilla räikeästi palaneista olohuoneen ja takkahuoneen valoista. Anneli Auerin mukaan pariskunta kävi levolle viimeistään puoli yhdeltä. Asunnossa oli pimeää. Anneli Auer hätäkeskustallenteen ajassa 0:30, kun virkailija kysyy, tunteeko Auer puukolla hakkaavan hyökkääjän: "Ei se o pimeetä. Mä juoksi puhelimee ku mä pääsin".

Ote naaapurin todistuksesta (etp):

Image

Ote Anneli Auerin sairaalahaastattelusta 2.12.2006 (etp):

Image

Vanhimman lapsen mukaan asunnossa oli pimeää ikkunan rikkoutuessa ja myös lapsen käydessä takkahuoneen rajalla, (jolloin tämä ei lasinsirpaleiden vuoksi voinut sytyttää valoja). Ensipartion mukaan asunnossa oli aika pimeää myös virkavallan saapuessa: surmatila oli vain hajavalon valaisema. Miksi?

Etukäteistallenteiden puolesta puhuu paitsi sekava häketallenne, myös Auerin audioharrastus satoine muunneltuine äänitiedostoineen. FBI ei – joidenkin annelistien väitteistä huolimatta – todistanut, ettei tallenteella olisi voitu käyttää etukäteistallenteita. FBI ei vain havainnut merkkejä niistä tallenteella, joka tutkijoiden lausunnon mukaan oli laadultaan heikko ja tallennusympäristöltään liian monimutkainen minkäännäköisten luotettavien tieteellisten johtopäätösten tekemiseen. Miten on mahdollista, että FBI:n analyysi nostettiin tästä huolimatta hovioikeudessa Anneli Auerin suhteen kriittisempää KRP:n lausuntoa merkittävämpään asemaan – ja vieläpä ilman, että hätäkeskuspuhelun todellista pituutta tarkistettiin hätäkeskuksen tulosteesta ja televalvontatiedoista?

Uhrin kaikkien vammojen ei voitu osoittaa syntyneen vain hetkeä ennen virkavallan saapumista eli ”huppumiehen” erittäin lyhyenä toiminta-aikana. Osa kallon usealla lyöntiaseella tuotetuista haavoista oli alkanut jo arpeutua ennen kuolemaa, kuten nimimerkki ”Kuolemannaakan” aiemmin naapuripalstalle linkkaamasta, mahdollisesti aidosta Ulvilan surmauhrin ruumishuonekuvasta voi havaita.
Image
Tajuaako lieska kutsuvansa lasten kuvauksia höpöhöpö-tarinoiksi täysin ilman faktatietoja tai pitäviä perusteluja? Ymmärtääkö hän, että perättömät väitteet saattavat loukata syvästi rikosuhreja ja heidän sijaisvanhempiaan? Ymmärtääkö lieska, että viranomaisten parjaus ilman todisteita ja kattavia perusteluja on anarkistista ja yhteiskuntavastaista propagandaa?
Image
Osaako lieska erottaa luulon tiedosta? Kyseenalaistaako hän Minna Joki-Erkkilän ammatillisen kompetenssin ja mielenterveyden? Asettaako hän itsensä Joki-Erkkilän työkykyä arvioivan terveydenhoitoalan ammattilaisen asemaan?

Otteita ”Pienen liekin” aiemmista viesteistä (linkit lainauksissa):
Image

Mitä, eikö lieska olekaan lukenut Anneli Auerin tunnustamista pojan lyömisistä? Niistä, joiden takia poika ei voinut mennä kouluun. Eikö lieska ole lukenut Anneli Auerin tunnustaneen heittelevänsä suuttuneena esineitä? Eikö lieska ole havainnut henkilöön kohdistuvia aggressiivisia purkauksia Anneli Auer kirjoittaa -blogissa, (jonka voi olettaa olevan ainakin osin Auerin itsensä käsialaa)? Eikö Anneli Auerin lsh-tuomio ole lieskan mielestä lainvoimainen?
Image

Lieskako sen päättää, mitä todisteluarvoa nuorempien lasten kertomuksilla on tai ei ole. Pitääkö lieska itseään Suomen oikeuslaitoksena?
Image

"...joka hänet murhasi." Kylläpäs lieska on varma näkemyksestään - ilman faktaperusteluja ja järjenkäyttöä: luulon, uskomusten, epämääräisten blogikirjoitusten ja murhalesken muistelmien varassa. AV:ta vastaa ei ole koskaan nostettu syytettä. Anneli Auer on tuomittu kahdesti murhasta käräjäoikeudessa ja nuorimmat lapset tietävät äitinsä murhaajaksi. Vapauttava hovioikeuden tuomio oli perusteiltaan ontuva äänestyspäätös (2-1). Onko lieskan mielestä sopivaa vihjailla tatuoidun ”äärilaitojen miehen” (lue: AV:n) olevan surman takana, vaikka tämä on todettu syyttömäksi tekoon ja kykenemättömäksi kulkemaan jalkineilla, jotka olivat jättäneet Tähtisentien takkahuoneen veriset kengänjäljet? Ymmärtääkö lieska sortuvansa asiassa kunnianloukkaukseen? Ymmärtääkö lieska Anneli Auer kirjoittaa -blogistin sortuvan samaan? Eikö yhtään hävetä? Eikö edes pikkuisen arveluta? Ja sitten lieska haukkuu virkamiehiä, lääkäreitä, Anneli Auerin nuorempia lapsia, edellisten sijaisvanhempia ja perusteltuja mielipiteitään esittäviä keskustelupalstalaisia väärinymmärtäjiksi, panettelijoiksi, manipuloinnin uhreiksi ja/tai valehtelijoiksi. Ihme tyyppi.

Perätön murha-asialla ja yksityisasioilla vihjailu loukkaa ihmisen kunniaa. Anneli Auerin syyllisyydellä ja vanhimman lapsen mahdollisella osallisuudella vihjailu tukee poliisin, Anneli Auerin kolmen nuorimman lapsen, Auerin veljen ja tämän vaimon, usean tuomarin ja suomalaisten enemmistön näkemystä. Lisäksi vihjailulle on vankat, julkisissa asiakirjoissa mainitut perusteet esitutkintapöytäkirjoineen ja julkisissa oikeuspöytäkirjoissa lainattuine, syyllisyyttä vahvistavine todistajanlausuntoineen.
Perusasioita Ulvilasta I, II, III, IV ja V.
Viranomaiset ja harrastelijat, ottakaa käsittelyyn mikä tahansa Ulvilan hätäkeskuspuhelun wav-tallenteista, laskekaa virettä esim. 90-92% ja alkakaa tutkia mm. 350-700 Hz:n ja 1900-2400 Hz:n taajuusalueita.
User avatar
Tara
Posts: 3469
Joined: Fri Jun 08, 2012 9:14 am

Re: Ulvilacase

Post by Tara »

jemma:
Uhrin kaikkien vammojen ei voitu osoittaa syntyneen vain hetkeä ennen virkavallan saapumista eli ”huppumiehen” erittäin lyhyenä toiminta-aikana. Osa kallon usealla lyöntiaseella tuotetuista haavoista oli alkanut jo arpeutua ennen kuolemaa, kuten nimimerkki ”Kuolemannaakan” aiemmin naapuripalstalle linkkaamasta, mahdollisesti aidosta Ulvilan surmauhrin ruumishuonekuvasta voi havaita.
jemman kuvalinkissä on jokin virhe, mutta siinä oleva imgur-osoite näyttää tämän kuvan:

http://i.imgur.com/gO4aEpll.jpg

Image
kuvan alkuperäinen postaaja on Kuolemannaakka murha.infosta. Lähdettään hän ei ole paljastanut, mutta kuva on osakuva ruumishuoneessa otetusta kuvasta.

edit! Ei olekaan virhettä enää! Jemma ehti jo korjata sen. NO jääkööt kuva tähän. Kertoohan kuva omaa kieltään kuitenkin.
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...
User avatar
jemma
Posts: 885
Joined: Mon Sep 30, 2013 11:25 am

Re: Ulvilacase

Post by jemma »

Julkisten esitutkintapöytäkirjakuvien heikko kuvanlaatu ei ole minun vikani.

Image
  • Matti Mäkinen käräjillä:
Image

Kysymys kuuluu, onko turkoosinsävyinen, moneen kertaan dokumentoitu ja lukuisissa kuvissa näkyvä, siisti ikkunansuojus se surmayönä (ruumisautoa odotellessa) nikkaroitu hätäsuoja, josta Mäkinen sanoo: "...ei ole kuvattu"; "Löysin varastosta myös jonkun tummansävyisen kankaanpalan"; "Kiinnitin levyn, kankaanpalan ja lautoja ruuveilla toisiinsa"; "...ruuvasin siihen ovenpieliin tai ikkunanpieliin, nii, laudanpätkistä, semmosest levynpalasesta ja jostakin rätistä semmosen esteen..."

Mäkinen ei (ilmeisesti) liittänyt esitutkintapöytäkirjaan tai kuvaliitteisiin valokuvia sen enempää avoimesta ulkovarastosta, sieltä löytämistään tarvikkeista kuin nikkaroimastaan ovisuojuksestakaan. Miksi?

Oliko Mäkisen muutaman metrin etäisyydeltä surmapaikasta, lukitsemattomasta ulkovarastosta löytämä, kuin pieru Saharaan kadonnut, (mahdollisesti polyestersekoitteinen) pyyhe tai rätti tuntemattomien ruskeankirjavien kuitujen lähde - niiden, joita pidettiin hovioikeudessa puolustuksen huppumiesskenaariota tukevana teknisenä todisteena?

Nuoremmat lapset kertoivat äitinsä ja isosiskonsa harjoitelleen surmaa ennalta kahdella veitsellä ja kamalista ruskeista pyyhkeistä ja laudanpätkistä kootuilla suojakilvillä, joihin oli teipattu pahvista "kahvat". Olivatko Mäkisen varastosta löytämät tarvikkeet näiden suojakilpien osia?

Näkyykö Ylen 11.1.2007 kuvaamalla videolla osia Mäkisen ensimmäisestä ovisuojasta ja/tai nuorempien lasten kuvaamasta, Anneli ja Amanda Auerin (surman harjoittelussa ja/tai toteutuksessa käyttämästä) suojakilvestä? Maassa terassin vieressä erottuu paitsi laudanpätkiä, myös tummasävyinen, laikukas pyyhe tai rätti ja siihen teipattu "kahva".

Tietävätkö viranomaiset, mitä maassa näkyvät tarvikkeet ovat, kuka ne on sinne jättänyt ja koska?

Onko Matti Mäkinen kertonut viranomaisille tarkemmin ovisuojanikkarointinsa ajankohdasta, kaikista nikkarointiin käyttämistään materiaaleista ja työkaluista, suojan valmistustavasta, mallista, kiinnitystavasta ja -kohdista, nikkaroinnin ja suojan mahdollisista surmaöisistä silminnäkijöistä, syystä, miksi ensimmäistä ikkunansuojaa ja tarvikevarastoa ei dokumentoitu eikä inventoitu, siitä, minne materiaalit katosivat ja siitä, miksei tarvikkeita toimitettu teknisiin tutkimuksiin?

Paljon kysymyksiä, vähän vastauksia.

Ote hovioikeuden tuomioselosteesta:

Image
Perusasioita Ulvilasta I, II, III, IV ja V.
Viranomaiset ja harrastelijat, ottakaa käsittelyyn mikä tahansa Ulvilan hätäkeskuspuhelun wav-tallenteista, laskekaa virettä esim. 90-92% ja alkakaa tutkia mm. 350-700 Hz:n ja 1900-2400 Hz:n taajuusalueita.
User avatar
Tara
Posts: 3469
Joined: Fri Jun 08, 2012 9:14 am

Re: Ulvilacase

Post by Tara »

jemman postauksen
yhteen kohtaan kommentti:
Mäkinen ei (ilmeisesti) liittänyt esitutkintapöytäkirjaan tai kuvaliitteisiin valokuvia sen enempää avoimesta ulkovarastosta, sieltä löytämistään tarvikkeista kuin nikkaroimastaan ovisuojuksestakaan. Miksi?
Jossain kuulustelussa (heinäkuu 2013) tai todistuksessaan Mäkinen lausui: ''siitä kilvestä ei ole valokuvaa...''.. eli Mäkinen ei ottanut siitä kuvaa. Tämä selvää.

Heräsi kysymys mistä Mäkinen tiesi niin varmasti sanoa noin, koska eihän hän enää palannut seuraavina päivinä rikospaikalle, vaan vasta silloin, kun kävi kaverin kanssa hakemassa pois koko oven. Olisihan joku muu voinut ottaa terassilla kuvia, joissa se olisi voinut näkyä aivan hyvin. Tiesikö Mäkinen, ettei siitä hänen tummanvärisellä rätillä (pyyhkeellä?) peitetystä lautakilvestään ottanut kuvaa kukaan muukaan, koska se ei olisi ollut edes mahdollista, sillä... hm. joku oli vienyt sen mukanaan jo ennen aamun valkenemista??
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...
User avatar
jemma
Posts: 885
Joined: Mon Sep 30, 2013 11:25 am

Re: Ulvilacase

Post by jemma »

Kuvakooste ikkunasuojuksista:

Image

Kommentteja:

Kuvan 1. tukilaudan (pönkän) alareunassa on jokin tekstiilimytty: mahdollisesti ruskeankirjava pyyhe tai rätti. Jäykkä pahvi ei kääntyisi laudan etureunan mukaisesti.

Kuvassa 2. turkoosi ikkunasuojus lojuu seinää vasten. Ikkuna-aukko on joko avoin tai sen päällä on pleksi, joka on teipattu ovi-ikkunan pieliin keltaisella teipillä.

Kuvassa 3. (Ylen videolta, kirkkautta lisätty) näkyy laudanpätkiä, ruskea tekstiili tms. ja siihen teipillä kiinnitetty ”kahva”.

Kuvassa 4. (samalta Ylen videolta, kirkkautta lisätty) näkyy irrotetun oven tilalle asennettu vanerilevy ja kuvassa 3. paremmin erottuvia laudanpätkiä ja muita tarvikkeita.

Kuvat 5. ja 6. ovat osasuurennoksia esitutkintapöytäkirjan ylivalottuneesta kuvasta. Kuvaan 6. on lisätty fokusefekti.

Kuvissa 7. ja 8. (osasuurennoksia) näkyy turkoosi ikkunasuojus, kaksi pönkkälautaa ja terassilla lojuva jäykkä pahvisuojus, joka kuuluu kenties ikkunaan asennettavaan pleksilevyyn.

Kuvassa 9. on yhden nuoremman lapsen piirtämä kuva äidin ja isosiskon surmaharjoituksissa käyttämästä kilvestä.

Kuvassa 10. näkyy avoin ikkuna ilman kilpeä.

Kuvassa 11. näkyy värikäsitelty osasuurennos esitutkintapöytäkirjan kilpikuvasta. Ikkuna-aukon ulkoreunat ovat huomattavasti epätarkemmat kuin kuvassa 10. Kuvassa erottuu pönkkälauta (tai kaksi), jonka yläreuna näyttää lepäävän vasten kehystä.

Kuvassa 12. epäselvän etp-kuvan toinen (oven vasemmalla puolella oleva) pönkkälauta erottuu paremmin. Se ylittää ohuena, vaaleana raitana ulkoseinän punaisen tiilivuorauksen. Tiilivuorauksen vasempaan yläkulmaan jää rako, josta vuoraus paistaa läpi. Terassin seinää vasten ei loju kuvien 1. ja 2. kaltaista turkoosia ovisuojusta, joka lappeellaankin estäisi kuvan 12. punaista tiilivuorausta (ja sen vasenta yläkulmaa) näkymästä. Turkoosin ikkunasuojuksen puista yläreunaa ei myöskään näy kuvassa 12. pienen tuuletusikkunan alla.

Seinää vasten lojuvan turkoosin ikkunasuojuksen tarkka sijainti isommassa osasuurennoksessa (vasemmalta):

Image

Sama kohta etp-kuvassa (oikealta):

Image

Tuuletusikkuna ja vasemman pönkkälaudan jättämä rako, (josta punainen tiiliverhous näkyy läpi), ympyröityinä:

Image

Tuuletusikkunan alla näkyy tyhjää, vaaleaa lautaseinää - ei turkoosia ikkunasuojusta.

Tyhjää täynnä on myös nimimerkki ”zemin” kuvaväärennös takkahuoneen lattialla lojuvasta veitsestä. Selostus ”zemin” tökeröstä manipuloinnista löytyy täältä. Kuvaväärennös on osoitus ”zemin” hillittömästä – ja selittämättömästä - tarpeesta ajaa Annumammaa syyttömäksi kaikin mahdollisin keinoin.

OT: ”Zemin” vihamielisten, sisällöltään ja lähdetiedoiltaan köyhien viestien ja jatkuvan henkilökohtaisuuksiin menemisen vuoksi menen itsekin henkilökohtaisuuksiin ja kehotan nimimerkki ”zemiä” kiikaroimaan vähemmän koulunpihoja, pysymään poissa lsh- ja muita rikoksia käsitteleviltä sivustoilta (sekä em. aihepiirejä ruotivien henkilöiden vaikutuspiiristä) ja keskittymään aivotoimintansa ja kirjallisen ulosantinsa selkeyttämiseen, itsetuntonsa vahvistamiseen, moraaliharjoituksiin ja mielensä rauhoittamiseen läheistensä ja ulkopuolisen avun turvin - ei pelkän omatoimisen kirjallisuudentutkimuksen, itsetutkiskelun ja kundaliinijoogan avulla.
Perusasioita Ulvilasta I, II, III, IV ja V.
Viranomaiset ja harrastelijat, ottakaa käsittelyyn mikä tahansa Ulvilan hätäkeskuspuhelun wav-tallenteista, laskekaa virettä esim. 90-92% ja alkakaa tutkia mm. 350-700 Hz:n ja 1900-2400 Hz:n taajuusalueita.
User avatar
Tara
Posts: 3469
Joined: Fri Jun 08, 2012 9:14 am

Re: Ulvilacase

Post by Tara »

Plexi kiinnitettiin aukkoon liimalla ja teipillä! Aukko oli tyhjä lasimiesten tullessa. Poliisit olivat vahtimassa.

Näinhän se on ollut. Juuri ja juuri muistin ja hakukin toimi!
Frankien kertomat tiedot ovat peräisin Puurilan lasiliikkeestä.

Kehikon puitteet on sahattu viistoon, siis sen jossa on se turkoosi muovi, niin että sehän ei todellakaan voi olla se Mäkinen kyhäämä rakennelma. Nyt en muista sitä puuseppien käyttämää oikeaa sanaa viistoon sahatulle kulmaliitokselle.

Postby Frankie »22 Mar 2015, 15:16
Frankie wrote: Puurilan lasiliike ei ole tuota sinistä härpäkettä tuohon tehnyt ! Vain asentanut uuden lasin, tutuin keltamustin Puurilan teipein, jotka löytyvät takapihan terassin muista valokuvista ja Alibista.

Frankie » 22 Mar 2015, 15:53
Frankie wrote: Puurilan Lasiliikkeestä käytiin laittamassa uusi lasit/lasit tilalle. Paikalle tullessa ovessa ei ollut mitää tuollaista sermiä eikä lankkuja.
Poliisit valvoivat tiukasti tilannetta tuolloin.)

Frankie » 15 May 2016, 17:14
Frankie wrote:Asiaa Puurilan ikkunanasennusmiehistä.

Kaksi työmiestä tulivat paikalle, jolloin ovi-ikkunaaukko oli peittämätön, ts. mitään pahveja, suojamuoveja, lautoja tai ruskeaa rättiviritelmämaakarointia ei ollut ikkuna-aukon suojana.
Lasi asennettu liimalla ja keltaisin teipein.
Toinen työmiehistä huomasi jo silloin ulkoseinässä olevan jäljen. (iskujälki jossa verta)
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...
User avatar
Tara
Posts: 3469
Joined: Fri Jun 08, 2012 9:14 am

Re: Ulvilacase

Post by Tara »

Löytyi tällainenkin kuva:
Osa kuvasta (joka toki ollut esillä jo muutamaan kertaan), jossa poliisi mittailee ovea, jossa Puurilan plexi on jo paikoillaan:

Image

http://hejac.com/forum/viewtopic.php?p=18940#p18940

Puurilan teippiä (kukahan poliiseista kuvassa?):
Image
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...
User avatar
jemma
Posts: 885
Joined: Mon Sep 30, 2013 11:25 am

Re: Ulvilacase

Post by jemma »

Image
On. Siitä on Mäkisen lausunto.

”Zem l´incompréhensible” keskittyy epäolennaisuuksiin, pitkiin, paikkansa pitämättömiin tutkielmiin ja epäloogisiin ja virheellisiin analyyseihin. Hän ei - vastoin ilmoitustaan - keskity vain antiannelistien virhetulkintoihin tai vääriin väittämiin, (joita hän ei yleensä kykene edes toteen näyttämään), vaan haukkuu vastakkaisia mielipiteitä omaavia kanssakirjoittajia harhaisiksi, viljelee lainausmerkkejä, keskittyy lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten (muka) liian alhaiseen syytekynnykseen ja virheelliseen tuomarointiin ja toitottaa puutteellisin perustein Anneli ja Amanda Auerin ja Jens Kukan syyttömyyttä ja Auerin nuorempien lasten tarinoiden epäuskottavuutta.

IMMO (in my modest opinion), "zem" sisällyttää viesteihinsä tarpeetonta kuittailua ja perustelemattomia yleistyksiä ja viittauksia, joiden merkitys jäänee epäselväksi jopa hänelle itselleen. Deduktiivinen päättely häneltä ei onnistu, konnotaatioita ja valokuvia hän tulkitsee väärin ja kritiikkiä hän ei kestä.

”Zemin” lapsenomainen ja tekotaiteellinen ilmaisu on kuin leikkiä jäsentelemättömillä assosiaatioilla: epämääräistä tajunnanvirtaa. ”Näin paljon asioita minun päässäni liikkuu! Näin rakentuu kaiken teoria, jossa minun valitsemani asiat liittyvät minun valitsemiini tulkintoihin!” Harhaisia kirjoituksia kellarista. Ulkoa opittuja fraaseja hermeneuttisella kehällä.

Ympärillä neljä seinää. Elossa, mutta läsnä olematta, vastaanottamassa, mutta toisia kuuntelematta, puhumassa, mutta ymmärretyksi tulematta, olemassa, mutta kellarista poistumatta – lukuun ottamatta traumatisoivia vilahduksia herkkämielisten huoneissa. Kuin kuolema itse.


Tästä ei kannata kiinnostua.
Mutta minä tarjoan.

(Catharina Gripenberg, ote runosta ”Kiinnostavat kirjeystävät”)

  • Mäkinen käräjillä:
Mää löysin sieltä varastosta laudanpätkiä, jonkinnäkösen levyn ja jotai rättiä.
- - -
Ostettiin vaneriliikkeestä ovenkokonen vanerilevy ja ruuvattiin se sinne. Irrotettiin se niin sanottu kilpi siit ikkunasta ja heitettiin se siin pihaa, ku poliisin pitää siivoo, ja siihen se jäi.

Siihen se jäi. Pihalle ei jäänyt kuin varastolöytökuvauksia vastaava ruskea rätti ja laudanpätkiä – ei turkoosinsinistä ovisuojusta, joka lepää kaikissa valokuvissa terassin lattialla tai terassin seinää vasten – ei koskaan pihalle heitettynä.

Pihalle jääneitä tarvikkeita on havaittavissa Ylen videolta ”Mies surmattiin kotiinsa Ulvilassa”. Niiden perusteella Mäkinen joko a) teki tai hankki kaksi erillistä ikkunansuojusta tai b) löysi talon lukitsemattomasta ulkovarastosta valmiin, turkoosilla muovilla (ja mahdollisesti sen päälle levitetyllä, ruskeankirjavalla pyyhkeellä) peitetyn kilven. Mahdollisesti kilvestä irroitettu tummasävyinen pyyhe tai rätti näkyy vasemman alakulman kuvassa pönkkälaudan alareunassa. Kilven takapuolella (kuva oik. alh.) näkyy toinen ryssänjiiriin naulattu puurimakehikko, joka on sisempänä kuin etupuolen puukehys ja jättää turkoosit muovireunat näkyviin usean sentin leveydeltä. Ikkunansuojuksen yläosa on punakirjava:

Image Image

Image Image

Kuvien ikkunasuojus ei vaikuta hätäisesti varastosta löytyneestä levynpalasesta, laudanpätkistä ja tummasävyisestä tekstiilistä aamuyöllä ruumisautoa odotellessa kyhätyltä suojalta. Suojuksessa on levynpala (oletettavasti vaneria), ohutta muovia, puukehys ja jiiriin sahattuja ja suoria puulistanpalasia - ei yhtään laudanpätkää tai tummasävyistä tekstiiliä, jotka Mäkinen kertoi varastosta löytäneensä ja joista hän kertoi suojan rakentaneensa. Turkoosi ikkunasuojus määrämittaisine kehyksineen ja levyä tukevoittavine taustalistoituksineen on ollut valmiina varastossa tai tuotu paikalle ensimmäisen suojan tilalle. "Siel ei ollu mitään kilpee", sanoi Mäkinen käräjillä. No, ikkunassa ainakin oli.

Mäkinen 2013 (etp):

Image

Mäkinen (ja Manner) käräjäsalissa.

Mäkisen käräjillä kertoman mukaan hänen nikkaroimansa kilpi irrotettiin vasta vanerilevyä asennettaessa. Valokuvien perusteella vanerilevyä kuitenkin edelsi läpinäkyvä pleksi, joka oli kiinnitetty ikkuna-aukkoon keltaisella Puurtilan lasiliikkeen teipillä. Miksi Mäkinen ei mainitse välivaihetta?

Image

Jos surmapaikan viereisestä, lukitsemattomasta varastosta löytyy heti surman jälkeen kookas levynpala, laudanpätkiä ja epämääräistä tekstiiliä, niin tarvikkeisiin ei kosketa kuin muovihanskoilla ja ne lähetetään viipymättä teknisiin tutkimuksiin.

Yksikään ammattitaitoinen rikostutkija ei tee johtopäätöstä ”siel (lue: varastossa) ei ollu mitään surmaan liittyvää” pelkän silmämääräisen tarkistuksen perusteella - kuten Matti Mäkinen - vaan dokumentoi tilat, tekee inventaarion ja lähettää kaikki vähänkin epäilyttävät esineet ja löydökset, kuten pihamaalle heitetyn kukkaruukun ja betonikiven, eteishallin pöydällä lojuvat, veriset nahkahanskat ja taskulampun, terassilla lojuvat kumisaappaat ja (kankaiset) tennistossut, sivuun heitetyn kuramaton, ison kukkaruukun vieressä pilkottavan kumilekan, terassilampun päälle jätetyt ruohosakset, terassin puutarhahanskat, lasten lumikolan, kattavat tekstiilinäytteet, varastosta löytyneen levyn, laudanpätkät ja rätit sekä pesualtaiden, lattiakaivojen, seinien ja muiden pintojen pyyhkäisynäytteet laboratorioon.

Tämän jälkeen tutkinnanjohtaja laatii jatkosuunnitelman ja järjestää palaverin paikalla tehdyistä ja tekemättä jääneistä tutkimuksista. Palaveriin osallistuvat kaikki alkututkintaan osallistuneet ja tutkimuksia jatkavat keskeiset henkilöt - tai ainakin jatkotutkijoille kerrotaan kaikki alkututkijoiden tekemät toimet ja näiden jo keräämät tiedot. Tiedonkulku tutkijoiden välillä on saumatonta ja läpinäkyvää. Surmapaikan jatkotutkimuksista laaditaan yksityiskohtaiset ohjeet ja niitä noudattaa rajattu ja pysyvä tutkimusryhmä. Näin ei kuitenkaan toimittu Ulvilassa 1.12.2006.

Sinne jäivät kaikki varastolöydöt (ennen pleksin ja sitä seuranneen vanerilevyn asentamista) ja paikalla heilui alusta alkaen poliisipartioita, sukulaisia, vaatteiden- ja mappienhakijoita, ”tutkijoita” ja mammakuskeja kuin Vilkkilässä kissoja – ja puutteellisesti kirjaamatta. Pysyvää oli vain kolmikko Joutsenlahti, Mäkinen ja Koskinen, jotka eivät halunneet Anneli Aueria epäiltyjen listalle - pikkuapurista puhumattakaan.

Nuoremmat lapset osasivat myöhemmin kertoa äitinsä ja isosiskonsa surman harjoittelussa käyttämästä, Mäkisen varastolöydöksiä muistuttavasta suojakilvestä omakohtaisten havaintojensa pohjalta.

Mäkisen ansiosta paitsi takkahuoneen veriset vessapaperit, myös nuorempien lasten lausunnot vedettiin sekä esitutkinnassa että oikeussalissa vessanpöntöstä. Alussa nuorempia lapsia ei kuultu lainkaan.
  • Mäkinen käräjillä:
Se (häketallenne) tota saatiin siin heti alkuvaiheessa ja, ja tua mää litteroin sen tutkijoiden käyttöön.
- - -
Mää sain siitä hidastettuu ja, ja tota pätkittyy ja tota leikattuu jonkinnäkösen ääniotteen.
- - -
Se on niinku tutkijoitten käyttöön litteroitu.
- - -
Joo no se kiinnitti huomioo tietysti, ettei sielt kuulunu mitää oikeestaan muuta ääntä kun Auerin, tyttären ja sitte sen uhrin ääniä – ja se min(n)uu hämmästytti kovasti.
- - -
Se niinku pisti tosiaan korvaan ja silmään, ettei tekijän ääntä kuulu missään.
- - -
Olen, olen tutkinu sitä hälytyskeskusnauhaa ja niitä tietoi, mitä sinne on ilmotettu sinne hälytyskeskukseen
- - -
Jostakin olen kattonu, et olisko se minuutin kohdalla, kun hätäkeskuspuhelu on alkanu, nii sinne on hälytetty poliisi
- - -
Siit oli joku kuus ja puoli minuuttia muistaakseni siitä. (Valkama: No niin täällä lukee. Tekijä poistui noin kuusi ja puoli minuuttia ennen poliisin saapumista.)
- - -
Ja sen jälkeen piti meidän tul jatkamaan sitä seuraavana päivänä sitä juttuu, muhan ei tultu. Sitä jatko jotku muut kun minä
- - -
Ja tota sen seuraavan päivän (1.12.2006) mä olin kello yhdeksääntoista asti. Sitten ni seuraavaks päiväks (2.12.2006) oli merkitty vapaapäivä, ja mä olen tehny 8:30 - 22:00 työvuoron ja 3. päivä on ollu vapaapäivä ja sillon mä oon tehny työvuoron 9:00 – 20:30. - - - Ne on ilmeisesti sit jatkanu sitä, mä en tiedä, mut ne on ilmeisesti jatkanu sitä hommaa siellä (Tähtisentiellä) ja mää tein paperisotaa ja kuvausta siel sairaalas ja litterointeja ja kaikkee muuta sitä hommaa.

HÄKE-tulosteen (kirjallinen todiste nro 136) ja televalvontatietojen mukaan poliisi vastaanotti hälytyksen kello 02:43. Hätäkeskuspuhelu oli alkanut kello 02:41.50 eli n. reilu minuutti ennen hälytyskäskyn antamista. Äänitutkijoiden lausunnoissa puhelun alkamisajaksi on merkitty 02:43.21. Oikeus luotti virheelliseen alkamisaikaan, koska virhemerkinnän sisältäviä todisteita (äänitutkijoiden lausuntoja) oli lukumääräisesti enemmän. Hätäkeskuspuhelussa (tallenteen lyhyen tauon kohdalla) oli reaalimaailmassa mitä ilmeisimmin n. puolentoista minuutin pituinen tauko, jonka aikaisista tapahtumista Anneli Auer ei tehnyt mitään selkoa: hän ei edes osoittanut huomanneensa asiaa tutustuessaan tallenteeseen ja siitä laadittuun, aikajanalla varustettuun litterointiin.

Mäkinen valitti käräjillä kuinka häneltä, ensimmäisistä tutkimuksista vastanneelta tekniseltä tutkijalta, ei kysytty yhtään mitään, kun Anneli Aueria lopulta alettiin epäillä tekijäksi. Onko tavallista, että taktinen tutkinta ja teknistä tutkintaa Tähtisentiellä jatkaneet poliisit eivät välittömästi surman jälkeen olleet missään yhteydessä ensimmäiseen vastaavaan tekniseen tutkijaan, joka kuitenkin teki ko. päivinä pitkät työvuorot saman surman tutkinnassa? Mäkiseltä ei siis silloinkaan, 1.-3.12.2006, kysytty yhtään mitään tutkijoiden toimesta, mutta tuolloin se ei ilmeisesti Mäkistä mitenkään kummastuttanut. Hänhän oli jo ratkaissut jutun jälkien perusteella - ja saanut "ainoa oikean" näkemyksensä myytyä Joutsenlahdelle, Lapinniemelle ja Koskiselle, halvalla. Mäkinen ei päivän valjettua 1.12.2006 edes tiennyt, kuka jatkoi tutkintaa Tähtisentie 54:ssä ja otettiinko sieltä esim. lisää kuitunäytteitä. Sen sijaan Mäkinen päivysti ruumishuoneella, toimi Anneli Auerin ja Amanda Auerin (nyk. Lahti) kuulusteluissa videokuvaajana - ilman, että olisi ottanut vieressä istuneelta Anneli Auerilta kynnenalus- tai jalkaverinäytteitä - ja laati mm. litteroinnin hätäkeskustallenteesta tutkijoiden käyttöön – virheellisin aikamerkinnöin.
Perusasioita Ulvilasta I, II, III, IV ja V.
Viranomaiset ja harrastelijat, ottakaa käsittelyyn mikä tahansa Ulvilan hätäkeskuspuhelun wav-tallenteista, laskekaa virettä esim. 90-92% ja alkakaa tutkia mm. 350-700 Hz:n ja 1900-2400 Hz:n taajuusalueita.
User avatar
Tara
Posts: 3469
Joined: Fri Jun 08, 2012 9:14 am

Re: Ulvilacase

Post by Tara »

http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?p=808978#p808978
Lainaan itseäni naapurista:
Tara wrote:keillä kaikilla tuota outoa harhaisuutta onkaan??
jemman vastaus zemille:

http://hejac.com/forum/viewtopic.php?p=22660#p22660

Jemma on postannut oleellisimmat otteet Mäkisen omista puheista!

Muistaakseni noita Mäkisen sekavia kilpipuheita on kummasteltu ennenkin. Kyllä, 2015. Samat kysymykset kuin silloin ovat yhä vastaista vaille.

Kuka tietää onko/oliko Mäkisellä koira? :wink:


Mitäs, jos MM tosiaan vei sen rätin murrelleen (nimimerkin Para esittämä ajatus, ei minun)? Ajomatkaan olisi mennyt alle 30 min (ajomatka n 10 km, eli 20 km yhteensä).

''Para'' oli sellainen pikavierailija. Pidin Paraa ensimmäisestä postauksestaan lähtien erään ''voimalinnun'' tuplana (naakka on satakuntalaisen kansanperinteen mukaan para eli voimaolento)- ja kun asiasta huomautin, niin pianhan tuo katosi ja Para deletoi nimerkkinsä).

Niin, se koira, turkulainen murre, ehkä?? :wink:
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...
User avatar
jemma
Posts: 885
Joined: Mon Sep 30, 2013 11:25 am

Re: Ulvilacase

Post by jemma »

Zem”, naapurin verbaalinen miimikko:

Image

Tutkitaanpa asiaa.

Image

Image

Image

Ei siis kuten ”zemin” kuvassa, jossa jalkansa takkapuusyvennykseen tunkenut forensic dummy raapustaa kyynärpäällään MIKSI-tekstiä n. 85 asteen kulmassa rintamasuuntaansa nähden (osakuva):
Image
  • Yllä on ”zemin” näkemys siitä, missä asennossa epämääräiset MIKSI-kirjaimet (tms.) olisi voitu kirjoittaa. Vain perustelut ja selostus puuttuvat.
"♫ All the girls in the office..." (...and Anneli too).

Image Image__________________________________JJ, he sure does.
Perusasioita Ulvilasta I, II, III, IV ja V.
Viranomaiset ja harrastelijat, ottakaa käsittelyyn mikä tahansa Ulvilan hätäkeskuspuhelun wav-tallenteista, laskekaa virettä esim. 90-92% ja alkakaa tutkia mm. 350-700 Hz:n ja 1900-2400 Hz:n taajuusalueita.
Post Reply