Järvenpään "sarjamurhaaja" epäily 1990-1993

Kansakuntaa järisyttäneet ja avoimeksi jääneet rikostapaukset
Post Reply
matlockb
Posts: 1701
Joined: Fri Apr 27, 2012 6:30 pm

Re: Järvenpään "sarjamurhaaja" epäily 1990-1993

Post by matlockb »

Uskon että Maarit Haantie on joutunut henkirikoksen uhriksi. En tiedä, eikä varmasti muut kuin tekijä(t), onko Haantie kokenut saman kohtalon kuin esimerkiksi Tuula Lukkarinen.

Henkirikos on hyvin todennäköisesti ollut kuitenkin julma, sen selittää jo ruumiin kateisiin jääminen. Kysymys onkin siitä, miksi ja kuka halusi surmata Haantien, jo vastaus ensimmäiseen kysymykseen voisi paljastaa Maarit Haantien ruumiin sijainnin ja ehkä jopa tekijän henkilöllisyyden.

Kertaus: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/09/17 ... it-haantie
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Järvenpään "sarjamurhaaja" epäily 1990-1993

Post by härkä »

Outo episodi Zapatan edustalla. Mistä siinä oli lopulta kyse ?
Miksei Haantie päässyt sisään ?

Onhan kännisiä naisia ennenkin kaiken maailman juottoloissa ollut.
Haantie on voinut olla keskivertoa " hankalampi " ?? On voinut tapahtua myös vahinko ???
Ruumiin hävittäminen ei sinänsä ole asiansa osaavalta ylivoimainen tehtävä.

Olen sitä mieltä, että kaikki ns. Järvenpään sarjamurhan tapaukset ovat kaikki omia juttujaan.
Lukkarisen jutussa on omat erityispiirteensä ja Hellu taas... Hmm ?? Jotain suojelua.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
matlockb
Posts: 1701
Joined: Fri Apr 27, 2012 6:30 pm

Re: Järvenpään "sarjamurhaaja" epäily 1990-1993

Post by matlockb »

"Hellun" juttu on todella erikoinen, sitä on vaikea mitenkään järkevästi sanoa tai järkevästi edes ajatella, siis mitä on tapahtunut, mutta oletukseni on se että autoilija on ollut enemmän tai vähemmän tuttu "Hellulle", jonka kerrotaan kieltäytyneen hypnoosista, tosin hän oli siihen aluksi suostuvainen joka toisaalta puhuu sen puolesta että hän halusi selvittää rikoksen joten "Hellun" selitys että hän pelkäsi ettei herää hypnoosista kieltäytymisen perusteeksi on tosin "osittain" uskottava.
matlockb
Posts: 1701
Joined: Fri Apr 27, 2012 6:30 pm

Re: Järvenpään "sarjamurhaaja" epäily 1990-1993

Post by matlockb »

Video ao. uutisen linkissä.
Kuka jahtasi tummia naisia? Keskusrikospoliisi tutkii uudelleen erikoisen murhamysteerin

Julkaistu: 28.5. 13:26

Kolmen tumman naisen karu kohtalo 1990-luvulta on yhä mysteeri. Yksi naisista, 28-vuotias Tuula Lukkarinen, löytyi sadistisella tavalla murhattuna Hausjärven Hikiältä 1991.

Samassa metsässä oli edellisenä vuonna käyty eloonjäämistaistelu. Tuolloin Helluksi kutsuttu nainen oli onnistunut pakenemaan puukon kanssa riehunutta miestä. Mies oli tarjonnut Hellulle kyytiä Riihimäelle, mutta ajoikin uhrinsa sorakuopalle ja kävi kimppuun.

Samaan erikoiseen rikossarjaan poliisi liittää myös 1993 jäljettömiin kadonneen Maarit Haantien kohtalon. Keskusrikospoliisi tutkii nyt uudelleen Lukkarisen julman murhan ja koko rikossarjan uutta tekniikkaa hyväksi käyttäen.

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Ismo Kopra lähti toimittaja Sari Aution ja kuvaaja Marko Sorsan kanssa rikospaikalle, syrjäisen metsätien varteen. Kuka jahtasi tummia naisia? Katso Ilta-Sanomien Rikos-tv:n jakso ylhäältä.

Mysteerit-lehti ilmestyi

Tapauksesta kerrotaan myös Ilta-Sanomien Mysteerit-erikoislehdessä, joka on ilmestynyt myyntiin. Lehden sivuilla käydään läpi 63 maailmaa ja Suomea puhuttanutta arvoitusta.

Lehdessä tutustutaan Kytäjän kartanon synkkään historiaan. Yhdysvalloissa ei edelleenkään tiedetä, kuka oli D.B Cooperiksi ristitty mystinen konekaappari, joka hyppäsi koneesta kesken lennon ja katosi 43 vuotta sitten.

Lehdessä kerrotaan lisäksi jäljettömiin kadonneista ihmisistä, lentokoneista ja laivoista sekä selittämättömistä arvoituksista, kuten siitä, kun ufovillitys iski Suomeen 1960- ja 70-lukujen taitteessa.

Mysteerit-lehti kuuluu Ilta-Sanomien palkittuun historialehtien sarjaan, jossa ovat viimeksi ilmestyneet muun muassa Jääkärit ja Natsien tuho. Lehti on myynnissä rajoitetun ajan yhdessä Ilta-Sanomien kanssa ja se maksaa 2,90 euroa. Lue lisää lehdestä täältä.

Täältä voit ostaa Mysteerit-erikoislehden digitaalisen näköislehden. IS Extran tilaajana pääset lukemaan myös erikoislehtien digitaalisia näköislehtiä.

Teksti: Sari Autio, video: Marko Sorsa
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 63041.html
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Järvenpään "sarjamurhaaja" epäily 1990-1993

Post by härkä »

Ostin eilen tuon Mysteerit lehden.

Rikospuolelta on isohkot jutut tästä ja Kytäjästä. Muut ovat aika suppeita ja kertovat vaan pääpiirteet.
Katoamisiakin on. Raisasta alkaen. MH- 370:stä on iso juttu ja muitakin koneita on esillä.
Lehti kannattaa ostaa , joskin monesta tapauksesta löytää tietoa paremmin es. tältä foorumilta.
Lehtihän on varmaan suunnattu ns. normilukijoille.

Tästä tapauksesta se , että Kopran haastattelu on hyvä. Mutta miksi ei sanota , mikä yhdistää Maarit Haantien sorakuoppaan ?
Aiemminhan on näin sanottu. Haanpään laukku löytyi Martinasta. Siitä on kuitenkin kuopille matkaa.
Aika monet nuo kuopat varmaan tuntevat / tunsivat.
Itselleni ovat oudot, mutta Pirkanmaan vastaavat tunnen varsin hyvin.

Perus Peltsi Jäkestä ei tunne Hikiän monttuja.
Tekijällä on oltava jokin yhteys Hygen ja Riksun seutuun.
Miksei voisi liittyä vaikka itse soranottoon alueelta. ???
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
matlockb
Posts: 1701
Joined: Fri Apr 27, 2012 6:30 pm

Re: Järvenpään "sarjamurhaaja" epäily 1990-1993

Post by matlockb »

Tiettävästihän "Hellu" on siis kuollut viimeistään 2000-luvun lopulla tai 2010-luvun alussa (viimeistään). Ajankohtaan sopiva kuolinilmoituskin löytyi.

Liittyipä kuolinilmoitus "Helluun" tai ei, tuli mieleen jo pitkään siellä ollut teoria siitä, miksi "Hellu" on pysynyt hiljaa lähes 30 vuotta (tai vaihtoehtoisesti kuolemaansa asti), teoria selittäisi jotenkin myös sen, miksi "Hellu" vaikutti olevan (ja vaikuttaa olevan edelleen, eli jopa ilmeisesti kuolleena!) poliisin erityissuojeluksessa, ainoa tieto, mikä julkisuuteen on annettu ja on ilmeisesti fakta, on "Hellun" ikä tekohetkellä ja kotikunta tekohetkellä, syntymävuotta ei sentään ole paljastettu.
Onhan toki mahdollista, että esimerkiksi nykyään yli 60-vuotiaan "Hellun" (todennäköisesti hyvin iäkkäät) vanhemmat ovat elossa ja uhka kohdistuu edelleen myös heihin.

Oliko tekijän todellinen uhri Tuula Lukkarinen, Maarit Haantie vai mahdollisesti Tuulan (tai Maaritin) sisar. Tuulan (tai Maaritin) sisaren Jokiniemen pojat saattavat tuntea varsin hyvin esimerkiksi lempinimellä "Hellu"..

Mikäpä olisikaan parempi keino onnistua "sillä kertaa" kuin jättää sisko teurastettuna samaan paikkaan, jonne tekijä jostain syystä aikanaan jätti "Hellun" puukotettuna mutta hengissä ja tajuissaan, arvaten että "Hellu" voi hyvinkin löytää jonkin talon tai sitten menehtyä vammoihinsa ja kylmyyteen.

Tekijä on siis suhtautunut varsin välinpitämättömästi siihen, vaikka "Hellu" jäisikin henkiin ja päättänyt satuttaa häntä jollain vielä pahemmalla teolla kuin ("Hellun") kuolema..
User avatar
Queen
Posts: 2736
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Järvenpään "sarjamurhaaja" epäily 1990-1993

Post by Queen »

Mielestäni Hellu kuoli muutaman vuoden päästä tästä häneen kohdistuneesta tapon yrityksestä. Muistan kuulleeni jo ainakin 2007 (ellei jopa aiemmin) huhun hänen kuolemastaan. Missään tapauksessa se ei ollut noin myöhään, mitä matlockb epäilee, koska olen itselleni kirjannut ylös "Hellun kuoleman" jo 2007.
Joten Hellu ei nyt varsinaisesti ole vuosikymmeniä salannut mitään. Hän ei ollut halukas hypnoosiin, koska omien sanojensa mukaan pelkäsi, ettei herää siitä. Tosiasiallinen syy saattoi olla, että hän tunsi pahoinpitelijänsä ja pelkäsi paljastavansa sen hypnoosissa, jolloin hän olisi saanut pelätä miehen kostoa.
Hellu on saattanut liikkua myös piireissä, joissa nuollaan omat haavansa.

Sikäli Hellun kertomus herättää myös epäilyksiä, että hän ei pissalle mennessäänkään tunnistanut auton merkkiä tai katsonut yksinkertaisesti rekkaria. Hellu siis laski ilmeisesti housunsa ja kyykistyi pissalle, jolloin mies tässä asennossa löi häntä teräaseella päähän. Tämä tuntuu oudolta!
Miksi mies ei vain kaatanut Hellua siihen maahan ja lyönyt sitten? Tällöin Hellu ei olisi karkuun päässyt.
No, kun kuitenkin pääsi, niin nosteliko Hellu housujaan siinä pistellessään pakosalle?
Tuo paikka, jossa Hellu kertoi hyökkäyksen tapahtuneen, täytyy pitää kuitenkin paikkansa. Hänhän pääsi turvaan lähitaloon, josta hälytettiin apua.

Sitä en usko, että uhrit olisivat olleet sisaruksia tai ylipäätään sukua keskenään. Tätä vastaan puhuu jo se tosiseikka, että siinä tapauksessa mitään sarjamurhaajaa ei olisi edes etsitty. Silloinhan murhayritys olisi siis kohdistunut pääasiallisesti Helluun ja Lukkarisen murhan ollessa oletettu kosto, myös se olisi kohdistunut Helluun. Haantiellä ei silloin olisi mitään tekemistä asian kanssa. Jos taas Hellu olisi ollut Haantien sisar, ei Lukkarinen sopisi kuvioon millään tavalla.
Toiseksi, asiasta olisi noussut ihan helvetinmoinen haloo ja sukulaisuussuhde olisi tullut ilmi uutisoinneissa, koska sillä olisi ollut huomattava merkitys tapauksien selvittämisessä.

Paljon on keskusteltu Järvenpään sarjamurhaajan uhrien yhteneväisyyksistä. Lopulta niitä tietysti on hyvin vähän.
HELLU
-Hellu jäi eloon
-Hellua lyötiin päähän
-Hellun mies löysi asemalta sunnuntai-iltana marraskuussa 1990
LUKKARINEN
-surmattiin raa'asti
-ruumis jätettiin löydettäväksi
-Lukkarinen katosi keskiviikkona huhtikuussa 1991
-viimeinen havainto on aamulla Järvenpään Alkon luona
HAANTIE
-mahdollisesti surmattu, mutta varmuutta ei ole
-katosi perjantai-iltana elokuussa 1993
-katoaminen ravintola Zapatan edustalla
-mahdollisesti koru löytynyt hiekkakuopan maastosta?

Jos oletetaan, että Haantien on surmannut sama henkilö, joka surmasi Lukkarisen, miksi Lukkarisen ruumis jätettiin lojumaan maastoon löydettäväksi ja Haantie on ilmeisesti joko haudattu tai hävitetty vesistöön?
Miksi surmaaja piti tauon 1992? Tosin, jos oletetaan, että ed. kolme ovat hänen tekosiaan, ei niiden aikaväleissä ole mitään logiikkaa. Hellun surmayrityksestä kului ainoastaan n. 5 kk, kun hän iski Lukkariseen. Tästä onkin sitten n. 28 kk, kun oli Haantien vuoro.

Edit: Otin sepustukseni Arja Pasasesta pois.
matlockb
Posts: 1701
Joined: Fri Apr 27, 2012 6:30 pm

Re: Järvenpään "sarjamurhaaja" epäily 1990-1993

Post by matlockb »

Queen, laitoit kyllä nyt minulle luun kurkkuun ja kunnolla :D Kirjoituksesi on kuin oppikirjasta esimerkki siitä, kuinka asiallisesti toista kunnioittaen voi olla eri mieltä niin että toinenkin (tässä tapauksessa minä) sen ymmärtää, eli eriävä mielipiteesi oli poikkeuksellisen hyvin perusteltu, nyt Queen, olet hejacin (ja minfon) historiassa ensimmäinen, joka sai minut sanattomaksi, pakko myöntää :oops:
Ja tämän tarkoitan ehdottomasti vain ja ainoastaan positiivisella tavalla!
User avatar
Queen
Posts: 2736
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Järvenpään "sarjamurhaaja" epäily 1990-1993

Post by Queen »

No, luuta en kurkkuusi halunnut työntää. :mrgreen: Vedetään pois - klops!
Yritin löytää sen tiedon alkulähteen Hellun kuolemasta, että kuka tai mikä taho sen kertoi. Itse olin kirjoittanut sen leikekirjaani ylös sekä löysin tiedon vuoden 2007 tekemälleni levykkeelle tallennettuna.
Olisi vain mielenkiintoista tietää, mistä tieto todella on lähtöisin, mutta en löytänyt alkulähdettä.
Hellusta ja hänen henkilökohtaisista asioistaan ei paljon ole kerrottu. Oliko hänellä perhettä esimerkiksi, sillä sekin saattaisi vaikuttaa siihen, miten hän muotoili kohtaamisensa murhamiehen kanssa?
Minfoon jotain teorioitani eräänä päivänä kirjoitinkin; mahtoiko Järvenpään asema olla se keskuspaikka, joka sitoi kaikki uhrit toisiinsa. Hellu siellä odotteli junaa, Tuula on saattanut mennä joko sinne tai la-asemalle jatkaakseen matkaansa Tuusulaan ja Haantie on ehkä yrittänyt asemalle myöskin. Tosin se Haantien laukku nyt ajautui Hyvinkäälle saakka, mutta sitähän ei tiedä, kuka sen sinne vei.
Ongelma on myös siinä, että Hellu ja Maarit kohtasivat miehen iltamyöhällä ja Tuula ilmeisemmin aamulla tai ainakin päivällä, sillä Tuulastahan ei näköhavaintoja ole Järvenpään Alkon jälkeen.
Sitä myös ihmettelin, eikö Hellulla mitkään varoituskellot soineet, kun mies pasteerasi rautatieasemalla, vaikka hänellä oli käytössään auto. Tokihan mies on saattanut sanoa saattaneensa jonkun junaan tms.
User avatar
härkä
Posts: 7725
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Järvenpään "sarjamurhaaja" epäily 1990-1993

Post by härkä »

Jäi tämä oman matkan takia tsiigaamatta.

( Klikkaa 9.minuutin pätkää )

https://www.katsomo.fi/#!/jakso/745252?toista

Olisi neljäskin uhri ?
Tierä häntä ? Varmaankin hänelle tapahtunut , mutta liittyykö mitenkään muihin ?

Tosin. Olisi sitä metsää ollut lähempänäkin Jäkeä. Miksi Hikiälle asti ?
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
Post Reply