Pauli Sissosen surma, Hki 30.4.1986

Huom.: Legendaariset rikokset ovat omassa osiossaan.
Forum rules
Huom.: Legendaariset rikokset ovat omassa osiossaan.
Post Reply
User avatar
Queen
Posts: 2687
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Pauli Sissosen surma, Hki 30.4.1986

Post by Queen »

30.4.1986 klo 21.50 poliisi löysi Helsingin Malmintien varrella sijaitsevasta asunnosta väkivaltaisesti surmattuna Pauli Henrik Sissosen. Samasta huoneesta otettiin kiinni tolkuttomassa humalassa ollut Heikki P. Asia näytti selvältä, mutta sitä se ei ollut.

Vielä pari tuntia pidätyksestä alcometri näytti Heikin kohdalla 2,5 promillea. Jo seuraavana päivänä voitiin todeta, että kopissa on väärä mies.
Tutkimuksissa selvisi, että moni oli poikennut Paulin ja Heikin asunnossa, "nousevan auringon talossa". Sama porukka kävi ahkeraan myös läheisessä baarissa.
Pauli Sissonen oli kuristettu hänen omalla vyöllään ja hänen selässään todettiin pintahaavoja. Hänen veren alkoholipitoisuutensa oli 3,5 promillea. Sissosen ruumiin löysi hänen entinen morsiamensa, joka asui toisessa päässä taloa. Hän oli huutanut pihalla olleille pojille:
-Se on tapettu!
Samat pojat olivat nähneet pihalla kahden miehen riitelevän ja toisen sanovan:
-Mä oon tosi vihanen!
Miesten henkilöllisyys selvisi; Sanoja oli uhrin löytäneen naisen asuinkumppani, Paavo A. ja toinen mies oli kulmilla liikkunut Kalevi H.
Kalevi otettiin vuorostaan koppiin ja Heikki päästettiin ulos. Kalevilla oli jo kattava rikosrekisteri: pahoinpitely, pahoinpitely, tappo, törkeä pahoinpitely, tapon yritys sekä vähäisempiä rikoksia.
Sissoseen kohdistunut henkirikos näytti jo selvältä, mutta sitä se ei edelleenkään ollut.
Kalevi H. kiisti häneen kohdistetut epäilyt.

Naapurit ja pihalla olijat kertoivat nähneensä että Pauli Sissosen asunnossa oli käynyt mm. Kalevi H, mutta myös uhrin löytäneen naishenkilön uusi sulho, Paavo.
Paavo kertoi, ettei hän muistanut mitään riitelyä ja Kalevi, ettei ollut tehnyt mitään.
Paulin asuinkaveri Heikki P. kuitenkin muisti jotain. Hän oli herännyt välillä ja todennut, että Kalevi oli asunnossa ja hakkasi ruuvitaltalla lattialla makaavaa Paulia ainakin kolme kertaa selkään.
Lyödessään Kalevi oli sanonut:
-Mä tapan sen!
Tämän jälkeen hän oli mennyt istumaan sohvalle ja valitellut, ettei tulisi koskaan pääsemään vankilasta vapaaksi.
Kalevi kiisti tehneensä tällaista, mutta poliisi uskoi Paulia, joka oli ollut pidätettynä heti ruumiin löytymisestä. Lisäksi ruuvitaltta löytyi asunnosta.
Kalevin oli nähty tulevan asunnosta ennen uhrin löytymistä, mutta ajoista ei saatu täyttä varmuutta.
Kalevi puolestaan väitti, että Paulin asuinkaveri Heikki oli painiskellut Paulin kanssa ja kuristanut tätä vyöllä. Jälleen aikamääritelmät menivät ristiin ja poliisi epäili Kalevin saaneen tietonsa paikan päällä käyneiltä tarinansa tueksi.

Paavoa kuultiin asiassa ensin todistajana, mutta hän ei muistanut mitään sen enempää nahistelusta Kalevin kanssa kuin asunnossa käynnistäänkään. Poliisit tekivät kuulusteluja kuulustelujen perään ja ilmoittivat lopulta Paavollekin, että häntä vastedes kuulustellaan syylliseksi epäiltynä. Paavo ilmoitti suostuvansa vaikka hypnoosiin. Poliisi päättikin kokeilla tätä keinoa. Hypnotisoijaksi hankittiin Keijo Holopainen Suomen Hypnoosiyhdistyksestä.

Hypnoosi toteutettiin 10.5.1986.
Hypnoosissa Paavo kertoi, että Pauli nukkui lattialla (hypnotisoija kysyi, mitä Pauli teki lattialla). Paavo myös kertoi, että vieraan miehen, Kalevin, kanssa on jotain riitaa, jotain mitä hän ei tarkkaan muista. Pauli vain nukkuu, eikä herää. Asuinkaverikin nukkuu...
Vieraan miehen hän muistaa ajaneensa pois...jonnekin vain pois. Vyöstä hän ei muista mitään.
Kalevin päällä oli todistettavasti tuona iltana ollut tumma nahkatakki. Hypnoosissa Paavo kuitenkin kertoi Kaleviksi luulevallaan miehellä olleen tuolloin vaalean takin.
Hypnotisointi kesti kaikkiaan 1 h 50 min., eikä sen katsottu tuoneen mitään lisävalaistusta henkirikokseen.

Kaupunginviskaali Ritva Santavuoren mielestä syyte taposta Kalevia vastaan tuli toteennäytetyksi. Avustaja Pekka Vuorinen oli toista mieltä ja muistutti, että epäselvässä tapauksessa tulee asia ratkaista syytetyn eduksi.
Syyte Kalevia vastaan hylättiin ja hänet vapautettiin.

(Lähde: Alibi 7/1987)

Tässä vaiheessa tapaus on siis jäänyt selvittämättä, vaikka Kalevi melko hyvä ehdokas tekijäksi on ollutkin. Mitenkähän tapauksen on käynyt sittemmin?
Post Reply