Ricky McCormick, USA, mhenkirikos 1999, salainen viesti

Huom.: Legendaariset rikokset ovat omassa osiossaan.
Forum rules
Huom.: Legendaariset rikokset ovat omassa osiossaan.
Post Reply
User avatar
Queen
Posts: 2687
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Ricky McCormick, USA, mhenkirikos 1999, salainen viesti

Post by Queen »

Kiinnostuin Ricky McCormickin tapauksesta, koska myös siihen liittyi miehen taskusta löytynyt "koodiviesti" (2 sivua), kuten oli Somertonin miehen tapauksessakin. Uta on myös maininnut hänet Somertonin viestiketjussa, mutta kokosin hänestä nyt oman aloituksen.

Taustaa tapaukselle:

30.6. 1999 löydettiin Yhdysvaltain Missourissa St. Charlesin piirikunnasta pellolta Ricky McCormickin, 41v., osittain maatunut ruumis. Työttömän/osa-aikatyöläisen ja liikuntavammaisen entisen vangin taskusta löytyi 2 salakirjoitettua viestiä (tai 2-sivuinen viesti). Miehen tiedettiin keksineen salakirjoituksia pikkupojasta saakka. Hänen kuolemaansa ei uskottu liittyvän mitään epäilyttävää.
12 vuotta myöhemmin Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI yllättäen tiedotti epäilevänsä McCormickin kuolleen murhattuna. Salakirjoitusten ratkaisemisen uskotaan olevan avuksi murhan selvittämisessä. FBI on pyytänyt ratkaisemiseen apua yleisöltä. Knightin mukaan koodin murtamisen vaikeudesta kertoo se, että FBI ei ole itse kyennyt ratkaisemaan arvoitusta.
FBI: n krypta-analyysi- ja kiristystietueiden yksikön (CRRU) ja American Cryptogram Associationin yritykset eivät pystyneet tulkitsemaan näiden kahden koodatun muistiinpanon merkityksiä, jotka on lueteltu yhtenä CRRU: n tärkeimmistä ratkaisemattomista tapauksista. 29. 3. 2011

Rickyn taustaa

Ricky McCormick oli keskeyttänyt lukion ja asunut useissa osoitteissa Suur-St. Louisin alueella, asuen ajoittain iäkkään äitinsäkin kanssa. St. Louis Post-Dispatchin vuonna 1999 julkaiseman artikkelin mukaan McCormick kärsi kroonisista sydän- ja keuhko-ongelmista. Hän ei ollut naimisissa, mutta hänellä oli ainakin neljä lasta. Hänellä oli rikosrekisteri, ja hän oli aiemmin istunut 11 kuukautta kolmen vuoden raiskaustuomiosta. Ricky nähtiin viimeksi Amocon-huoltoasemalla, jossa hän työskenteli osa-aikaisesti. Ilmeisesti osa-aikaisuudesta johtuen hänelle maksettiin myös työttömyyskorvausta.

Ruumiin löytyminen

Ruumiin maissipellolta löysi nainen, joka ajoi peltotietä pitkin valtatie 367:n läheisyydessä. Paikka on lähellä West Altonia Missourissa. Poliisi tunsi alueen liiankin hyvin. Sen tiedettiin olevan "rikollinen kaatopaikka" ruumiille.
Mysteeri oli, miten mies oli joutunut 24 km:n (toisessa lähteessä 32 km) päähän kotoaan, koska hänellä ei ollut autoa, eikä alueelle päässyt julkisilla liikennevälineillä. McCormick oli ollut työpaikallaan 3 päivää ennen ruumiin löytymistä (toisessa lähteessä: 5 pv ennen). Kukaan ei ollut ilmoittanut häntä kadonneeksi.

Ruumis oli pahoin mädäntynyt, mitä pidettiin outona, koska kuolinsyytutkijat uskoivat, että hän oli kuollut 3 päivää ennen löytymistä, eikä sää ollut epätavallisen lämmin. Henkilöllisyys selvisi sormenjälkien perusteella.
Viranomaiset epäilivät, että Ricky tapettiin muualla. Hänen ruumistaan on voitu pitää ulkorakennuksessa tai auton takakontissa, kunnes se heitettiin sinne, mistä se myöhemmin löydettiin.
Kuolinsyyntutkija luokitteli Rickyn kuolinsyyn määrittelemättömäksi ruumiinavauksen ja toksikologisen kokeen jälkeen. Viranomaiset kuitenkin pitävät tapausta murhana.
Tutkijat ovat uskoneet, että koodin rikkominen voisi tuoda selvyyden miehen henkirikokseen.

Perhe eri mieltä

Perhe sai tietää uhrin taskusta löytyneistä muistiinpanolapuista vasta 12 vuoden päästä hänen kuolemastaan, kun asiasta kerrottiin uutislähetyksessä.
Riverfront Timesin haastattelussa vuonna 2012 McCormickin perheenjäsenet sanoivat, että "he eivät koskaan tienneet Rickyn kirjoittaneen koodilla". He kertoivat tutkijoille vain, että hän kirjoitti joskus hölynpölyä, jota hän kutsui kirjoittamiseksi, ja he kyseenalaistivat vakavasti McCormickin kyvyn valmistaa taskuistaan löydetyt muistiinpanot".
Hänen äitinsä Frankie Sparks sanoi: "Ainoa asia, jonka hän pystyi kirjoittamaan, oli hänen nimensä. Hän ei kirjoittanut koodilla." Hänen isänsä Charles McCormick sanoi, että Ricky "ei osannut tavata mitään, vain kirjoittaa".

On myös epäilty, että murhaaja olisi kirjoittanut viestin, mutta tämä teoria vaikuttaa epävarmalle, sillä viestin kirjoittamiseen on mennyt aikaa.
Ricky tunnettiin "korkeiden tarinoiden keksimisestä ja epätavallisen käyttäytymisen näytöistä". Hän oli tiettävästi vain puolilukutaitoinen ja kamppaili oppimisvaikeuksien ja mielenterveysongelmien kanssa. Rickyn äiti Frankie Sparks kutsui häntä "jälkeenjääneeksi".
On myös epäilty, että Ricky on käyttänyt kirjoituksessaan lyhenteitä, mikä tekee ratkaisemisesta vaikeaa.
Yhtenä mahdollisuutena pidettiin, että Ricky olisi toiminut rikollisten kuriirina, mutta miksi lappu siinä tapauksessa jätettiin hänen taskuunsa?

Rickyn tyttöystävä oli kertonut poliisille, että Ricky oli tehnyt pari matkaa Orlandoon, Floridaan hakemaan marihuanaa Baha "Bob" Hamdallahille, huoltoaseman omistajalle (Rickyn työpaikka).
Sekä Rickyn tyttöystävä että täti kertoivat, että Ricky näytti pelkäävän palattuaan viimeksi Orlandosta. Tiesikö Ricky olevansa vaarassa?
Rickyn naapuristossa asui huumekauppias Gregory Lamar Knox, joka myös liitettiin tähän tapaukseen.

(Lähteet: koottu nettitiedostoista)

Omia mietteitä:

Joku on sanonut, että Ricky on nuorena jo harrastanut salakirjoitusta, mutta perhe ei tiennyt asiasta. Olisiko joku kaveri sitten kertonut tällaista.
McCormickin perhe on kertonut, ettei Ricky ollut käyttänyt tällaisia salattuja muistiinpanoja poikana, eivätkä he osanneet ratkaista sitä. He olivat kyllä maininneet pojan kirjoitelleen "hölynpölyä" jota tämä kutsui kirjoittamiseksi. No ehkä tämä hölynpöly oli salakirjoitusta, mutta perheenjäsenet eivät tajunneet sitä.

Kun tutkailin noita hänen tekemiään lappusia, tuli mieleen pari mahdollisuutta.
-Merkitsikö Ricky lapuille tekemiään huumematkoja, -määriä, -hintoja jne?
-Toinen mahdollisuus on, että muistiinpanot ovat vain hänen omia muistilappuja huoltoasematyöhön liittyen. Vaikuttaa kuin lyhenteiden avulla olisi kirjoitettu mm. WC:n puhdistamisesta, CD-levyistä jne. Viestissä on myös merkintä SAE6, joka toi ensimmäisenä mieleeni öljyjen luokituksen, mutta SAE6 on ainakin hydraulinen liitin. Ehkä Rickyn oli helpompi suoriutua työstään, kun pani asioita muistiin. Olisi mielenkiintoista tietää mitä työtä hän tarkkaan ottaen teki.

Yritän piakkoin saada ne lappusten kuvat esille.
User avatar
Queen
Posts: 2687
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Ricky McCormick, USA, mhenkirikos 1999, salainen viesti

Post by Queen »

Image
User avatar
Queen
Posts: 2687
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Ricky McCormick, USA, mhenkirikos 1999, salainen viesti

Post by Queen »

Image
Post Reply