Pauliina Maritta Virtanen, katosi 1.8.2008

Huom.: Legendaariset rikokset ovat omassa osiossaan.
Forum rules
Huom.: Legendaariset rikokset ovat omassa osiossaan.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5363
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Pauliina Maritta Virtanen, katosi 1.8.2008

Post by -Uta- »

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/200808198132507
19.08.2008 klo 17:26

Minne katosi 25-vuotias Pauliina?
Lahden poliisi tutkii 25-vuotiaan Pauliinan katoamista.

Lahdessa Suitsikadulla asuva 25-vuotias Pauliina Maritta Virtanen on ollut kadoksissa reilun kahden viikon ajan.

Viimeinen varma havainto Virtasesta on heinä-elokuun vaihteesta. Silloin hän oli liikkeellä polkupyörällä Metsäkankaan ostoskeskuksella Lahdessa.

Pauliina Virtanen on 163 cm pitkä ja hoikka, noin 60 kg painava. Hänellä on olkapäille ulottuvat tummat hiukset. Katoamishetken vaatetuksesta poliisilla ei ole tarkkaa tietoa.

Lahden poliisi pyytää tietoja kaikista havainnoista puhelimitse 0718737495, 0718737396 tai sähköpostilla [email protected].


Image
Pauliina Virtanen
User avatar
-Uta-
Posts: 5363
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Pauliina Maritta Virtanen, katosi 1.8.2008

Post by -Uta- »

Mysteereiksi jääneet kohtalot
Suurin osa henkirikoksista pystytään selvittämään, mutta 50 vuoden aikana Suomessa on yli 200 selvittämätöntä henkirikosta. Iltalehti esittelee tässä jutussa muutaman (kolme) ainakin toistaiseksi ratkaisematta jäänen kohtalon.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2d18 ... 3c1766ff71
Eilen klo 19:20
Kia Kilpeläinen /IL


Viimeinen pyöräretki

Lahtelainen Pauliina, 25, pyöräili 1. elokuuta 2008 Lahden Metsäkankaan ostoskeskuksen kulmilla. Hän oli liikkeellä hopeanharmaalla miesten maastopyörällä. Se on tiettävästi viimeinen havainto Pauliinasta elossa. Mitä hänelle tapahtui sen jälkeen, on pysynyt hämärän peitossa jo yli kymmenen vuotta.

Poliisi on kertonut tapahtumista seuraavasti: Pauliinan vanhemmat ilmoittivat tyttärensä kadonneeksi yritettyään saada häneen yhteyttä useiden päivien ajan.
Pauliina oli tavannut molemmat vanhempansa ennen katoamistaan ja kertonut heille, että kännykkä oli unohtunut ystävän luo. Ensin vanhemmat ajattelivat, että tyttö ei tästä syystä ollut tavoitettavissa. Heitä kuitenkin kummastutti, miksi tytär ei ilmoittanut kuulumisistaan. Alkoi herätä epäilyksiä, että kaikki ei ole kohdallaan. Poliisi alkoi tutkia katoamista ja julkaisi myös Pauliinan kuvan ja nimen yleisöhavaintojen toivossa.

Pauliinan kodin vuokra oli maksettu katoamispäivänä. Pauliina oli myös ennen katoamistaan käynyt kaupassa ja nostanut tililtään rahaa. Kaikki näytti olleen kuten ennenkin.

Noin puolitoista kuukautta myöhemmin Pauliina löydettiin kuolleensa tiheästä pusikosta Hollolasta. Ruumis löytyi Tikkakalliontien varresta, noin kuuden kilometrin päässä Metsäkankaan ostoskeskuksesta. Löytymispaikka oli junaradan alittavan tunnelin lähistöllä. Lähes kaikki Pauliinalle kuuluva omaisuus löytyi pusikosta. Ainoastaan maastopyörä oli kadonnut. Ulkoisia väkivallan merkkejä Pauliinassa ei ollut, mutta jotkut seikat herättivät silti poliisin epäilykset. Vaikka mikään yksittäinen seikka ei suoraan kielinyt rikoksesta, tapaukseen liittyi outoja piirteitä ja kysymysmerkkejä. Poliisia askarrutti muun muassa se, että vainajalle rakas kissa jäi asuntoon vaille huolenpitoa.

Pauliinalle tehtiin oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus, mutta se ei kuitenkaan paljastanut kuolinsyytä. Helmikuussa 2009 poliisi kertoi tutkivansa Pauliinan kuolemaa tapausta tappona.

Kuolinsyy ei selvinnyt
Hämeen poliisilaitokselta kerrotaan Iltalehdelle, että Pauliinan tapauksen tutkinta keskeytettiin noin parin vuoden jälkeen. Lain mukaan esitutkinta voidaan sen aloittamisen jälkeen tutkinnanjohtajan päätöksellä keskeyttää, jos rikoksesta ei epäillä ketään ja jos asiaan vaikuttavaa selvitystä ei ole saatavissa.

Rikosylikomisario Martti Hirvonen kertoo, keskeyttämisen syynä olleen yksinkertaisesti se, että kaikki mahdollinen tutkinnan edistämiseksi oli jo tehty. Ongelmallisen tutkinnasta teki erityisesti se, että kuolinsyy ei koskaan selvinnyt, joten varmuutta siitä, oliko kyseessä henkirikos, ei saatu. – Ruumis oli maastossa niin pitkään, että kuolinsyytä ei enää voitu selvittää.

Poliisi ei siis pystynyt poissulkemaan sen paremmin rikoksen mahdollisuutta kuin muitakaan kuolinsyitä. Sekään ei tutkijoille selvinnyt, missä Pauliina oli kuollut. – Kuulusteluja ja muita esitutkintatoimenpiteitä asiassa tehtiin aikanaan aika paljonkin, mutta kenenkään syyllisyydestä ei löytynyt sellaista näyttöä, että asia olisi syyttäjälle edennyt.

Epämääräistä seuraa
Iltalehden vuonna 2009 haastattelemien naapurien mukaan Pauliinan elämä vaikutti menneen viimeisinä vuosina huonoon suuntaan. – Tuntui, että tyttö oli helposti huonon seuran vietävissä. Välillä hän tervehti asiallisesti pihalla, välillä taas kulki "sumussa" vetäytyen hupun alle, naapuri kertoi tuolloin. Naapurit kiinnittivät huomiota eri-ikäisiin ja epämääräisen oloisiin vierailijoihin Pauliinan asunnolla lahtelaisessa lähiössä.

Pauliinan tapaus voidaan edelleen ottaa uudelleen tutkintaan, jos asiassa tulisi ilmi jotain uusia asioita, jotka veisivät tutkintaa eteenpäin. Tällaisia voisivat olla esimerkiksi uudet vihjeet. Tapon vanhenemisaika on 20 vuotta, joten aikaa vielä on.
Post Reply