Kemi 1955 - Kuka murhasi Elli Immon?

Huom.: Legendaariset rikokset ovat omassa osiossaan.
Forum rules
Huom.: Legendaariset rikokset ovat omassa osiossaan.
User avatar
Arvo Kyyrölä
Posts: 325
Joined: Tue Jun 30, 2015 7:29 pm

Re: Kemi 1955 - Kuka murhasi Elli Immon?

Post by Arvo Kyyrölä »

Niin se vaan veikkoset taitaa olla, että Elli Immon murha jää ikuiseksi mysteeriksi. Ei oikeastaan ole löydettävissä mitään erityisiä johtolankoja, joiden pohjalta asiaa voisi jatkaa eteenpäin tai edes spekuloida.

"Mielenvikaisuutenhaan" kaikki viittaa. Poliisit tutkivat ensi kädessä varsinkin tämän tutkintalinjan huolellisesti. Tähän päivään mennessä tuloksetta.
Eks-EkstroVertti
Posts: 3109
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Kemi 1955 - Kuka murhasi Elli Immon?

Post by Eks-EkstroVertti »

^Äläs luo tappiomielialaa edes leikilläs. :) Aina voi esim. lähteä siitä spekulatiivisesta ajatuksesta, että Häkä-Enska on kaikkeen selvittämättömään syyllinen. Tässä oli kuorma-auto ajanut vastaan. Se on hyvä lähtökohta.
5 pro viis ja sil´ pläsi puli
Puu elon järvellä veliä
Jori joi Niveat
UiNeet aiEm puheis Isä
yks yö faija Rai s kas Kain kaa
Sepän veli Pieks Mester-
moralla

Luminol
User avatar
härkä
Posts: 7686
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Kemi 1955 - Kuka murhasi Elli Immon?

Post by härkä »

^^
On otettava huomioon , että "mielenvikaisuutta " voi esiintyä myös uhrin lähipiirissä.
Tappajan ei välttämättä pidä olla mikään puskajussi tuntemattomuudesta.
Toki tämä on yksi mahdollinen vaihtoehto.

Tahoja teon taustalla voisi olla useampiakin.
Mielenkiintoinen seikka on niiden kahden poliisin tekemä aloite tutkimuksen uudelleen avauksesta.
Joka aloite sittemmin vedettiin takaisin. Mitä senkin takana oli ?

Ellin kränät muiden oppilaiden kanssa , Sanailu kaupungilla , Kotitalon kuviot , Kultalammasturkkinainen ja isän poliisityön historia esimerkiksi.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7686
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Kemi 1955 - Kuka murhasi Elli Immon?

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006335323.html
Image

Linkissä hyvin tehty juttu Immon matkasta kotiin,
Videota ja pari silloin / nyt kuvaa.
Tänään on tapauksen merkkipäiväkin.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7686
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Kemi 1955 - Kuka murhasi Elli Immon?

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006341318.html

Pauliina iski silmänsä taloon, jonka synkkä historia selvisi pian: ”Löysimme pahvilappuja, joissa oli hänen nimensä”

Pauliina ja Veera muuttavat ensi vuonna uuteen omaan kotiinsa Kemissä. Se on sama talo, joka oli yli 60 vuotta sitten murhatun Elli Immon koti.

VIIME VUODEN maaliskuussa vasta 22-vuotias Pauliina osti itselleen omakotitalon Kemin Ristikankaalta. Hän oli katsellut taloa netistä ja ihastunut siihen heti. Ennen ostamista häneltä kyseltiin: etkö tiedä, mikä on talon historia?
Sitä Pauliina ei tiennyt. Miten nuori nainen olisikaan, sillä talon synkkä historia ulottuu yli 60 vuoden taakse, vuoteen 1955.
Kyse on Kemissä joulukuun 7. päivän iltana 1955 murhatun nuoren kauppakoululaisen Elli Maria Immon, 20, kotitalosta. Hänen murhansa on yhä selvittämättä.

– Kävin ennen kauppaa Murha.info-sivustolta lukemassa tapauksesta. Sain tietää, että talon entinen asukas on murhattu ja murhapaikkakin on tuossa ihan lähellä. Kyllähän se aluksi hirvitti. Vähän aikaa mietin asiaa, mutta sitten ajattelin, että varmaan jokaisessa vanhassa talossa on joku kuollut. Kun netistä selasin talon kuvia, tuli sellainen tunne, että tuo pitää saada ja sitten minä ostin sen. Sain sen sellaisella hinnalla, ettei lainakaan ollut ihan hirveä opiskelijabudjetille, nyt 23-vuotias Pauliina kertoo asunnon keittiössä. Keittiökaapit on uusittu, seinät on tapetoitu ja katto maalattu.
Ostohetkellä talo oli aika lailla alkuperäiskunnossa. Pauliina ja hänen puolisonsa Veera, 23, ovat kunnostaneet taloa.

– Minusta tämä oli paremmassa kunnossa kuin kuntotarkastus antoi ostohetkellä ymmärtää. Katto oli vuotanut. Kellariremonttia oli aloitettu, mutta se oli jäänyt kesken. Luulen, että Immojen perheen hella on meillä nyt tuolla yläkerrassa, sillä vaihdoimme keittiön kalusteet, Pauliina kertoo.
Yläkertaan tulee makuuhuone, vierashuone ja suihku ja vessa. Elli Immon murhan aikaan yläkerta oli vuokrattu. Ellin perhe, äiti, Elli ja hänen neljä nuorempaa veljeä asuivat alakerrassa.

Kun Pauliina osti talon, yläkerta oli ollut kylmillään jo vuosia
– Alakertaan tulee keittiö, ruokailuhuone ja olohuone ja vessa.
Pariskunta toivoo, että he pääsevät muuttamaan taloon ensi vuoden alkupuolella.
– Kellarin kunnostus on pidemmän tähtäimen juttu. Pihapiirin saunakamari toimii tällä hetkellä varastona, pariskunta kertoo.

Veera kertoo, että häntä mietitytti talon historia pidempään kuin Pauliinaa.

– Ajattelin, että voiko saunassa ikinä käydä, kun se on niin lähellä tapahtumapaikkaa. Murhatun tytön kohtalo oli aivan kauhea. Vielä kamalamman siitä tekee se, ettei murhaajaa saatu koskaan kiinni. Kun kunnostimme asuntoa, löysimme pahvilappuja, joissa oli hänen nimensä. Löysimme myös hänen kasvikansionsa ja yhden naisten kumikorkokengän. Olikohan se Ellin kenkä? Veera miettii.
Elli Immon murhapaikalle on talolta vain noin sata metriä. Katso alta video Elli Immon viimeisestä kotimatkasta.

Veeran ja Pauliinan mukana taloon muuttaa kaksi koiraa 7-vuotias Niki ja 4-vuotias Disney. Veera opiskelee eläintenkouluttajaksi. Raskaskoneasentaja Pauliina on töissä satamassa trukkikorjaajana.
– Eiköhän täällä ole hyvä asua, työkaveri ja täti asuvat lähellä. Olen aina halunnut oman omakotitalon, Pauliina sanoo.

Tuleva kotikatu hohkaa illan hämyssä kauniina.

– Olisihan se Ellin kohtalo saanut selvitä, että asialle olisi saatu piste, Veera sanoo ja katsoo ulos. Katuvalot saavat pakkaslumen kimmeltämään.
Disney ja Niki odottavat jo malttamattomina autossa, että pääsevät pihalle.
– Aikaa on kulunut jo niin paljon, että harvat täällä enää puhuvat murhasta, Pauliina sanoo.

Hän osti talon Ellin lähiomaiselta, mutta ei koskaan tavannut omaista henkilökohtaisesti.
Koirat pelmahtavat pihalle elämäniloa täynnä. Ensi vuonna talossa ovat uudet asukkaat. Elämä jatkuu.

Image

Mielenkiintoinen juttu ja avoimet uudet talom omistajat.
Valitsin tuon hella kuvan , koska ruoka on aina mielessä. :D
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
Queen
Posts: 2687
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Kemi 1955 - Kuka murhasi Elli Immon?

Post by Queen »

Minä tämän jutun luettuani ajattelin, että kyllä on taas ihan turhasta väännetty juttua.
Pauliina kertoo:
"Kävin ennen kauppaa Murha.info-sivustolta lukemassa tapauksesta. Sain tietää, että talon entinen asukas on murhattu ja murhapaikkakin on tuossa ihan lähellä. Kyllähän se aluksi hirvitti. Vähän aikaa mietin asiaa, mutta sitten ajattelin, että varmaan jokaisessa vanhassa talossa on joku kuollut."

Ensinnäkin muistuttaisin, että talossa ei Elliä murhattu, enkä tiedä, onko siellä koskaan kukaan kuollutkaan. Miten hitossa se talon käyttöön liittyy, että siinä asunut nainen on joskus vuosikymmenet sitten menettänyt henkensä lähistöllä? Jos tällä perusteella taloja raakataan, melkoinen osa jäisi tyhjilleen.
Olikohan tässä nyt vähän julkisuuden hakua?
User avatar
härkä
Posts: 7686
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Kemi 1955 - Kuka murhasi Elli Immon?

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006350084.html

Raili-mummon kertomus murha­illasta joutui äkkiä outoon valoon – Tommi Liimatta yritti selvittää perhettään koskevan mysteerin

Kirjailija Tommi Liimatan mummo Raili kertoi pojanpojalleen jo lapsena yksityiskohtia Elli Immon murhasta. Poliisin vaimoa Railia ei kuitenkaan pöytäkirjoista löydy.

64 vuotta sitten nuori kauppakoululainen Elli Immo, 20, murhattiin Kemissä lähelle omaa kotiaan. Se ilta oli 7. joulukuuta 1955. Elli käveli Kemin keskustasta kotiinsa Ristikankaalle ystävänsä kanssa.
Kirjailija Tommi Liimatta, 43, eli pitkään siinä uskossa, että hänen mummonsa Raili oli se ystävä, joka Ellin rinnalla viimeisenä iltana kulki. Sillä niin mummo oli kertonut.

Keskusrikospoliisin tänä vuonna osin julkistamista esitutkintapöytäkirjoista Railia ei kuitenkaan löydy. Ellin kanssa yhtä matkaa kaupungista käveli Marttalassa asunut konttoristi Maila. Maila pyysi vielä Elliä saattamaan itseään muutaman sadan metrin matkan ohi Ellin kotitalon.

Elli palasi saattomatkan jälkeen yksin kotipolulleen, missä murhaaja hyökkäsi hänen kimppuunsa.
Elli Immon murhamysteeri on Liimatalle lapsuudesta asti tuttu. Arkistojen avauduttua ja Ilta-Sanomien juttujen jälkeen hän joutui toisen mysteerin äärelle, miksi mummo kertoi saattaneensa Elliä, jos poliisin pöytäkirjoista sellaista mainintaa ei löydy.

Aloitetaan tämän mysteerin ratkominen Railista, siitä, millainen mummo hän pojanpojalleen, Tommille oli.

– Raili oli kotirouva. Hän oli ollut Kemissä 1950-luvulla Aineella siivoojana. Hän eli miehensä leskeneläkkeellä 1980-luvun alusta, kun Erkki kuoli. Ei Raililla erityistä kunnianhimoa ollut, pikemminkin määrättyä saamattomuutta. Käsityöt jäivät keskeneräisenä kaappiin, mutta hän tavallaan piti itseään hienona ihmisenä. Oli biedermeier-jäljitelmät kotona, Liimatta kertoo.
Mysteerin kannalta olennaista on Railin miehen Erkin ammatti. Sodan käynyt Erkki toimi poliisina Kemissä Elli Immon murhan aikaan ja myöhemmin Tervolassa.

– Erkki oli kunnostautunut sodassa eli tappamisessa. Hän pääsi siksi alamittaisena poliisikouluun. Hän oli passipoliisina Kemissä 1940-luvun lopulta siihen saakka, kun he muuttivat Tervolaan 1957. Erkki osallistui Kemissä veritorstaihin, poliisien ja työläisten väliseen kahakkaan 1949. Mikä Erkin rooli oli, siitä ei ole tarkempaa tietoa, mutta mukana hän siellä oli. Erkki oli mukana myös Helsingin Olympialaisissa järjestyksenpidossa.

Liimatta on syntynyt Kemissä. ”Kemiläisyyteen liittyy määrättyä tylyyttä. Tunteet ostetaan erikseen, jos on rahaa”, Liimatta lohkaisee.

Raili ei ollut mikään tavallinen mummo. Hän oli kerrostaloihminen, ei kummoinen ruuanlaittaja ja kahvin keitossa hänellä oli aina liian pienet mitat, Liimatta kertoilee. Mummonsa luona Liimatta oppikin juomaan teetä.

– Raili ei suojellut minua vaan kertoi kaikkia pahoja kummitusjuttuja, mitkä hänelle itselleen oli tapahtunut. Erkki tuli kuolemansa jälkeen kummittelemaan Railille munasillaan. Raili kertoi, että hän kuuli ensin vessasta partakoneen ääntä. Sitten Erkki tuli sinne mummon sanoin ilkosillaan ja sanoi, että älä polta lamppua. Raili oli pitänyt valoja päällä Erkin kuoleman jälkeen, kun häntä pelotti pimeässä nukkua. Erkki oli sitä mieltä, että sähköä kuluu. Raili ihmetteli, miten Erkki näissä ilmestymissään osasikin puhua, kun viimeisinä vuosina ennen kuolemaansa Erkki ei enää siihen pystynyt. Mummolla oli myös koira. Huoneeseen saattoi tulla kylmä henkäys, jolloin koira vinkui ja meni nojatuolin alle. Raili ajatteli, aha, Erkki tuli käymään. Näitä mummo kertoi minulle aina.

Erkki halvaantui 1970-luvulla.

– Puhekyky meni. Puhe oli semmoista käsittämätöntä ääntelyä, mitä Raili ehkä osasi tulkita. Kolmihaarakepillä Erkki kulki, hän oli oman isäni mukaan aika jyrkkä ihminen. Raililla oli omat kaplakkansa Erkin kanssa ennen Erkin halvaantumista ja Erkillä omat ongelmansa.
Ellistä Liimatta muistaa kuulleensa alle 10-vuotiaana.
– Niin kuin oma isänikin aikoinaan Raililta. Erkki ei puhunut oikein sodasta eikä hirveästi poliisiasioistakaan. Erkki on varmasti puhunut Railille enemmän. Uskon, että Raili on kuullut Erkiltä Ellin haavojen määrää ja muuta.

Mitä sitten Raili Ellistä oikein kertoi?

– Elli oli muutaman vuoden nuorempi kuin minun mummoni. He kuitenkin samassa tyttöporukassa viettivät aikaa. Mummo kertoi, että hän oli ollut viimeisenä iltana saattamassa, kun aiemmin illalla oli lähdetty veikkauskuponkia viemään. Sitten he olivat eronneet tietyssä tienhaarassa. Mummolla otti aina vanhanakin sydämestä, kun hän Elli muisteli. Se kuuluisa Ellin valokuva löytyi, kun minä pengoin niitä pahvilaatikoita, missä irtovalokuvia oli. Minä olen Ellin valokuvaa monta kertaa kädessä pitänyt, Liimatta kertoo.
Mummon kertoman yksityiskohdat ovat oikein, mutta poliisitutkintapöytäkirjassa vierellä kulkija ja kupongin viejä on Maila.

Mummo kertoi olleensa Ellin kanssa hyvä ystävä.

– En tiedä, kuinka vilkkaasti mummo on tansseissa kulkenut. Nuoren perheen elämässä ehkä oli kuitenkin sen verran liekaa, että pystyi sellaistakin yhdessä oloa harrastamaan. Mummo kertoi myös, että Elli tykkäsi kuulemma minun isästäni hirveästi, että se lapsi rakas oli Ellin sylissä aina kun Elli isäni näki.
Liimatta on purkanut mummonsa Elliin liittyvät tarinat kirjaansa Jeppis 2 (Like), joka ilmestyi vuonna 2016. Kirjassa muistelut on sijoitettu kesäkuuhun 1990, mutta hän nauhoitti mummonsa kertomaa vuonna 2008.

– Mummossa oli silloin jo muistisairauden merkkejä, mutta nämä vanhat asiat olivat kirkkaasti mielessä ja minulle lapsuudesta ennestään tuttuja. Tapaus oli järkyttänyt häntä ja se vieläkin tuntui suorastaan rinnassa.
”Ei yhtään niin ihanaa tyttöystävää ollu... Se oli joulukuuta, minun poika oli viien elikkä viiskytäviis vuonna, ko lähin Ellin kansa jalakasin viemään veikkauslappua. Ristikankaalla ei ollu palautuspaikkaa. Palatessa, myöhä ilta se oli, erottiin Marttalan risteyksessä. Ei Ellillä ollu siitä kotia ku kakssattaa metriä.”

”Monta kertaa minulla ottaa rinnasta kun Elli oli niin ihana ihminen. ”

– Mummoni puhui, kun olin lapsi eli 80-luvulla, että Elliä oli niin pahasti puukotettu, että häneltä oli irronnut korvalehdestä pala. Siinä oli ollut korvarengas kiinni. Itse uskon, että Erkki poliisina on ollut heti seuraavana päivänä mestoilla, kun ruumis löydettiin. Varmaan hän on selostanut Railille kotona, nyt on näin käynyt. Erkistähän on sellainenkin juttu, kun poliisit naarasivat paisuneen ruumiin, niin sodan käynyt Erkki söi makkaraa ja nuoremmat konstaapelit yökki. Erkki oli sodassa nähnyt kaikenlaista, Liimatta kertoo.

”Mie ko Erkiltä kyselin, niin jäläkiä oli sotkettu. Tutkinta ei ejenny mihinkään asti. Puhuttiin suojelustaki. Että Elli olis muka tienny poliisin toiminnasta huonua, ja tanssittanu väärää miestä. Kaikkia juttua. Poliisi-isä sillä oli, minulla poliisi aviomiehenä. Lahtarina kommunistit Erkkiä tietysti piti. Erkki oli ollu siinä veritorstaissa virkatehtävissä tietysti. Veritorstaista on muistokiviki pystytytetty.”


Kirjassa mummo esittää myös omia epäilyjä tekijästä.

– Mummo piti Elliä ihanana ihmisenä. Varmaan muistoissa Elli oli sitäkin ihanampi, kun Ellin elämä näin päättyi. Mummon kertoman mukaan Elli oli sosiaalinen ja tuli helposti toimeen kummankin sukupuolen kanssa ja tykkäsi hauskanpidosta. Vanhemmiten mummoni sosiaalinen piiri kaventui. Vanhat tapahtumat korostuivat. Kauniiden ja rohkeiden tapahtumat menivät niin lujaa kyytiä, ettei hän niiden perässä pysynyt.


Mummo piti Elliä ihanana ihmisenä. Varmaan muistoissa Elli oli sitäkin ihanampi, kun Ellin elämä näin päättyi.
Miksi mummon kertomusta ei ole poliisitutkintapöytäkirjoihin taltioitu? Vai eläytyikö mummo kotikaupunkinsa selvittämättömään surmatyöhön niin, että ikään kuin kirjoitti itsensä sinne, vierellä kulkijaksi?
– Kemihän oli punainen kaupunki. Veritorstaista oli vasta kuutisen vuotta, kun Elli Immo murhattiin. Onko poliisia pidetty vielä silloin perkeleen lahtarina, ettei sille ole kaikkea puhuttu? Vai onko mummo häivytetty tutkinnasta kokonaan, kun Erkki itse oli poliisi? Liimatta pohtii.
Poliisi on päätynyt omassa vanhassa muistiossaan siihen, että Elli kuoli kello 21.30–24 välisenä aikana.


Elli oli tunnettu siitä, että hän piti autokyydeistä. Se saa Liimatan pohtimaan yhtä mahdollisuutta, nousua jonkun auton kyytiin.
– Pimeä joulukuinen pohjoinen yö ja huonosti valaistut tiet. Siihen aikaan oli paljon tummia Piikkinokka-mosseja. Siinä on voinut mennä pari korttelia sammutetuin lyhdyin. Sitähän ei tiedä kukaan, jos on kyytiin mennyt, Liimatta aprikoi.

Mummon puheet jäävät Ellin murhan tavoin mysteeriksi. Papan Erkin perinnöllä oli kuitenkin vaikutusta siihen, että Liimatasta tuli kirjailija. Yksi kirjoista Autarktis (Like) oli vuonna 2017 Finlandia-ehdokkaana. Tänä vuonna on ilmestynyt kaksi kirjaa Saaret kuin sisaret (Like) ja Liimatan toimittama Pentti Saarikosken Pohjois-Haagan ja Keravan päiväkirjat (Otava).
– Minusta tuli oikeastaan kirjailija osittain sen takia, kun 1981 Erkki kuoli. Isäni sai perinnöksi vanhan piipun, jota ei polttanut ja minä sain kirjoituskoneen, saman, millä Erkki oli pöytäkirjoja kirjoittanut aikoinaan. Se oli 1958 mallinen itäsaksalainen tummanvihreä Rheinmetall. Sillä minä olen kirjoittanut minun ensimmäiset juttuni. Kirjoituskoneesta puuttuivat 0, 1 ja !.

– Mummu sitä vitsaili, että Erkki on kulkenut kirjoituskone polkupyörän tarakalla pitkin kyliä kuulustelemassa ihmisiä. Isäni muistaa, että Erkki saattoi kuulustella kotona ihmisiä, kun ei siihen aikaan poliisilla ollut tiloja. Erkki oli ottanut kuulusteltavan keittiöön ja kesken kuulustelun sieltä oli kuulunut Erkin ääni: siehän valehtelet, Liimatta nauraa.
Erkin vanhalla kirjoituskoneella Liimatta kirjoitti juttunsa teini-ikään asti. Kone oli vahvaa tekoa.
– Se oli niin vahva, ettei se hajonnut, kun teini-ikäisenä heitin sen seinään. Kyllä se lopulta laukesi, mutta kyllä sitä sai paljon kurittaa.

Palataan vielä tuohon joulukuun pieneen pakkasyöhön ja torjutaan se ajatus, minkä joku liian villillä mielikuvituksella saattaisi saada päähänsä.
– Ei mummosta eikä Erkistäkään tekijää saa, ei heidän henkinen rakenteensa olisi sellaista kestänyt. Muistan, kuinka mummoa hirvitti erityisesti se, miten joku niin silmittömästi saattoi tappaa, Liimatta sanoo.
Eikä poliisin epäiltyjenkään joukosta Railin tai Erkin nimiä löydy, monta muuta kemiläistä kyllä.

Sari Autio


Image

Kuva linkistä, jonka tekstiä hiukan lyhennetty mm. kuvatekstien osalta.

Mielenkiintoista tarinaa. Antaneeko sitten osviittaa johonkin suuntaan ?
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7686
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Kemi 1955 - Kuka murhasi Elli Immon?

Post by härkä »

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2006/09/0 ... rstai-1949

Linkissä tuosta Veritorstaista.
Seikalla ei liene merkitystä , mutta Ellin äidin työpaikka oli juuri Pajusaaressa.
Ko. paikkahan liittyy tuohon silloiseen lakkoon.

Mikä on IS:n jutun Raili / Maila arvoituksen tausta ?
Jos kerran Railista ei ole poliisin papereissa mitään mainintaa.

https://sivustot.kaleva.fi/aine/2016/12 ... oliikkeen/
Image
IS:n jutussa puhutaan myös Aineesta.
Mahdetaanko tarkoittaa tuota ?
Sinänsä mielenkiintoinen autoliike.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
janny
Posts: 2
Joined: Wed Nov 04, 2015 11:43 am

Re: Kemi 1955 - Kuka murhasi Elli Immon?

Post by janny »

Tänään tulee kuluneeksi tasan 65v tästä mystisestä murhasta. Vuosi sitten Iltasanomissa käytiin aika kattavasti juttua läpi, joten ei taida tulla enää lisää päivitystä tähän, vaikka merkkipäivää vietetäänkin. Murhaajakin todennäköisesti kuollut jo aikapäivää sitten, ja vaikka sattuisikin olemaan vielä elossa, tuskin tulee omantunnontuskiin, ja tunnustaa. Joten mysteeriksi tämä jäänee ikuisiksi ajoiksi.

Voi voi kun Elli olisi kertonut mikä häntä painoi tuona murhapäivänä, niin tekijä olisi ollut helppo löytää. Pidän jokseenkin selvänä että näillä on yhteys. Ei voi olla sattumaa että muutoin niin puhelias ja avoin ihminen, on juuri murhapäivänä allapäin, ja tulee tapetuksi samana päivänä. Ja miksi Elli jätti vuodevaatteensa yläkertaan kun yöpyi siellä Eila rouvan luona, tuttuun tapaansa. Yleensä hän toi ne aamulla alakertaan mukanansa. Nyt hän ei jostain syystä sitä tehnyt. Miksi? Monesti tällaiset mitättömiltä tuntuvat asiat voivat olla hyvinkin ratkaisevia. Kysykää vaikka Columbolta tai Poirotilta 8-)

Missään ei lienetty kerrotun minkä ikäinen tämä yläkerran Eila rouva oli? Kun kuitenkin rouvaksi puhuteltiin, kaiketi Elliä kuitenkin huomattavasti vanhempi. Sikäli ihmetyttää yhdessä nukkuminen.
User avatar
härkä
Posts: 7686
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Kemi 1955 - Kuka murhasi Elli Immon?

Post by härkä »

Jäänyt tänään vähän Viking Sallyn aaltojen alle.
Kun samana päivänä esiin sekin putkahti.

Mutta kyllä minäkin olen miettinyt sitä Ellin suhdetta yläkerran rouvaan. Hänen ikäänsä ja muuhunkin.
Jos olisi jotain vilkkaan mielikuvituksen omaista , olisi se voinut tuohon aikaan olla jopa kohtalokasta.

Olisiko joku Ellin kaveri vielä kertomassa ?
Joku voisi ehkä kuitenkin valaista.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
Post Reply