Viking Sally 1987 Murha ja vakava pahoinpitely

Huom.: Legendaariset rikokset ovat omassa osiossaan.
Forum rules
Huom.: Legendaariset rikokset ovat omassa osiossaan.
User avatar
-Uta-
Posts: 3322
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Viking Sally 1987 Murha ja vakava pahoinpitely

Post by -Uta- »

Viking Sallyn murhamysteeri on ratkaisua vaille valmis, mutta poliisilla ei ole aikaa viedä tutkintaa maaliin
– "Ei siinä auta itkeä tai vinkua"
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vik ... #gs.0xdykr
Julkaistu 16.03.2020 05:56

Mutkia tutkinnassa
Murha on pysynyt mysteerinä vuosikymmeniä, mutta nyt poliisi uskoo, että tekijä on vihdoin löytynyt. MTV Uutiset kertoi epäillystä ensimmäisen kerran viime syyskuussa. Loppuvuodesta poliisi arveli jo, että esitutkinta saadaan vihdoin valmiiksi alkuvuoden aikana. Sen jälkeen on ollut mutkia matkassa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Veli-Matti Soikkeli Lounais-Suomen poliisista kertoo, ettei tapauksen tutkintaa ehditä tällä hetkellä edistää ollenkaan. Syynä ovat poliisin resurssit ja niiden puute. – Ovista ja ikkunoista tulee uusia juttuja koko ajan, ja niihin on pakko reagoida. Meidän on hoidettava ne lakisääteisten aikarajojen puitteissa, tai olemme itse syytettyjen penkillä, Soikkeli tiivistää. Aikarajoja asettavat esimerkiksi henkilöiden kiinniottoihin ja pidätyksiin liittyvät lait sekä syytteiden noston määräpäivät. – Aamulla kun tullaan töihin, joudutaan suunnittelemaan ja laittamaan asiat tärkeysjärjestykseen. Joudumme pohtimaan, mitkä asiat saadaan nopeimmin käsistä pois, Soikkeli jatkaa. – Vanhat tapaukset jäävät väkisinkin odottamaan, että meillä on aikaa palata niiden pariin. Tällaista tämä on ollut vuosikaudet, eikä tässä ole mitään uutta. Teemme työtämme resursseilla, jotka yhteiskunta on meille antanut, eikä siinä auta itkeä tai vinkua, hän sanoo. Soikkeli korostaa, että Viking Sallynkin tutkintaa kyllä edistettäisiin, jos aikaa vain liikenisi. – Emme me tahallaan vetkuttele tai viivyttele. Ei voi tehdä enempää kuin pystyy. Se vain on kylmä totuus. – Tutkittavaa on kyllä tässä valtakunnassa ihan riittävästi. Toimettomana ei missään poliisiyksikössä olla.

Loppusilausta vaille valmis
Tällä hetkellä Viking Sallyn tutkinnassa on Soikkelin mukaan jäljellä lähinnä esitutkintapöytäkirjan kokoaminen ja todistusaineiston järjestely. – Sekään ei käy ihan sormia napsauttamalla. Kyllä se vaatii muutaman päivän, että voi rauhassa keskittyä ja asia saadaan järkevästi pakettiin syyttäjää varten. Murha on kuitenkin asiana painava, ja Soikkeli uskoo, että tapaukselle löydetään aikaa vielä tänä keväänä. On löydettävä. – Ennustaja en ole, mutta luissa on sellainen tutina, että kyllä me saamme tämän vielä kevään aikana pakettiin. Meillä on toki muitakin vakavia asioita hoidettavana, mutta tämä on tietysti omaa luokkaansa. – Sille on yritettävä väkisin löytää aikaa ennen kesälomia.

Resurssien puutteen lisäksi haastekerrointa lisää kuitenkin vielä yksi, täysin uusi uhka – koronavirus. – Jos tässä alkaa poliisejakin tippua ja jutun kannalta avainhenkilöitä päätyy karanteeniin, sitten olemme aika lailla liemessä.


User avatar
härkä
Posts: 6657
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Viking Sally 1987 Murha ja vakava pahoinpitely

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-200000663 ... m=promobox
Selviääkö laivalla yli 33 vuotta sitten tapahtunut henkirikos vihdoin? Poliisilla on epäilty, joka joutuu nyt syyttäjän arvioitavaksi
Yli 33 vuotta sitten Viking Sally -risteilijällä tapahtunut henkirikos on poliisin käsityksen mukaan selvinnyt. Nyt teosta epäilty joutuu syyttäjän arvioitavaksi.

Länsisaksalaiset Klaus Schelkle ja Bettina Taxis pahoinpideltiin Viking Sallylla vuonna 1987. Heidät löydettiin verisinä laivan helikopterikannella olevien penkkien alta. Schelkle menehtyi saamiinsa vammoihin.
Länsisaksalaiset Klaus Schelkle ja Bettina Taxis pahoinpideltiin Viking Sallylla vuonna 1987. Heidät löydettiin verisinä laivan helikopterikannella olevien penkkien alta. Schelkle menehtyi saamiinsa vammoihin.­

POLIISI uskoo selvittäneensä Viking Sally -risteilijällä vuoden 1987 heinäkuussa tapahtuneen verityön.

Laivan kannella hyökkäyksen kohteeksi joutuivat länsisaksalaiset opiskelijat Klaus Schelkle ja hänen tyttöystävänsä Bettina Taxis. 20-vuotias Schelkle menehtyi ja 22-vuotias nainen loukkaantui vakavasti.
Kaksikko nukkui makuupusseissaan laivan kannella, sillä he eivät ostaneet laivalle hyttipaikkaa. Seurueeseen kuulunut Thomas Schmid, 21, ei halunnut palella ulkona, vaan hän siirtyi laivan sisätiloihin. Laiva oli matkalla Tukholmasta Turkuun. Kolmikko oli yhteisellä kesälomalla Pohjoismaissa ja heidän tarkoituksenaan oli kierrellä myös Suomea sekä matkustaa Lappiin.
Tapaus pysyi pitkään pimennossa, mutta vuonna 2016 poliisi avasi tapauksen uudelleen uusien tietojen takia. Poliisi pääsi pääepäillyn jäljille, ja häntä on kuulusteltu monta kertaa. Häntä epäillään murhasta ja murhan yrityksestä, ja esitutkinta-aineisto siirtyi syyttäjälle syyteharkintaan perjantaina.

Asiasta kertoi ensin Yle.

POLIISI on kuitenkin vaitonainen tekotavasta ja epäillyn sukupuolesta sekä iästä. Poliisi ei raota sitäkään, miksei raskaista rikoksista epäilty henkilö ole vangittuna.
– Kaikki selviää sitten aikanaan, kun aineisto tulee julkiseksi ja käyttöön. Kaikille asioille löytyy aikanaan syyt, miksi näin on menetelty, rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Veli-Matti Soikkeli sanoo Lounais-Suomen poliisista.

Poliisi on tutkinut henkirikosta raskaimmalla mahdollisella nimikkeellä, koska se epäilee teon olleen erityisen raaka ja julma sekä suunnitelmallinen.
– Me olemme tehneet esitutkinnan parhaan kykymme mukaan. Ja nyt saadaan tälle asialle lopullisesti piste, mikä se sitten onkin, Soikkeli toteaa.
Jos syyttäjä tai tuomioistuin katsoo, että teko onkin tappo, se on jo rikoksena vanhen
tunut.
https://yle.fi/uutiset/3-11415221

Linkki Ylen uutiseen.
Mm tätä olisi siis ollut tarkoitus mennä katsomaan ?
https://www.ts.fi/kulttuuri/1074123878/ ... nta+rockia
Image
https://www.vfb.de/de/
Pojat olivat ko. seuran kannattajia.
https://www.youtube.com/watch?v=cMOKamtpUA8
Chrissie Hynden ( Predenders ) kasarin alkupuolella julkaistu skibale.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
härkä
Posts: 6657
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Viking Sally 1987 Murha ja vakava pahoinpitely

Post by härkä »

Viking Sallyn henkirikostutkinnassa tapon syyteoikeus olisi vanhentunut jo vuonna 2007. Rikosnimikkeiksi vaihdettiin kuitenkin 2000-luvulla murha ja murhan yritys. Murhan syyteoikeus ei vanhene.

Rikosnimikkeen vaihtaminen ei automaattisesti tarkoita, että teko ei olisi vanhentunut. Harkinnan asiassa tekee ensin syyttäjä syyteharkinnassaan. Mikäli syyttäjä nostaa syytteen, syyteoikeuden vanhentumista arvioi seuraavaksi käräjäoikeus.

Tutkinta pysyi keskeytettynä vuoteen 2016 saakka. Silloin tapahtui jotakin, josta poliisi vaikenee tyystin. Tuolloin saadut tiedot saivat kuitenkin poliisin aloittamaan tutkinnan uudelleen.

Nyt, 33 vuotta rikoksen jälkeen, rikos on tutkinnanjohtajan mukaan selvinnyt.

Ote tuosta Ylen jutusta.
Mitenkä tapaus tuossa valossa etenee ?

Ja miksi epäilty ei ole vangittuna ?
Onko jossain laitoksessa , vankilassa valmiiksi jostain muusta syystä , vai mitä ?
Nettihuhujen mukaan voisi olla laivan henkilöstöä ?
Ollut muitakin juttuja hänellä ?
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

Post Reply