Virossa tapahtunut suomalaisliikemiehen tappo?

Rekisteröityjen käyttäjien yhteinen julkinen muistilehtiö sekä kysymys- ja vastauspalsta
Forum rules
Foorumin ketjuihin voi tallettaa yhteiseen muistiin kiinnostavia asioita, kysellä ja vastata kaiken ollessa läpinäkyvää
Post Reply
User avatar
Queen
Posts: 2070
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Virossa tapahtunut suomalaisliikemiehen tappo?

Post by Queen » Sat Jan 13, 2018 5:37 pm

Muistaako kukaan tapausta, jossa suomalainen liikemies surmattiin Virossa?
Olisin tehnyt tapauksesta alustuksen Hejaciin, koska se tuli mieleeni tästä Ari Saarilammin katoamistapauksesta. Ei ole kovin pitkä aika, kun luin tästä hakemastani tapauksesta, mutta kun muisti pätkii pahemman laatuisesti, enkä muista oliko tarina PPK-kirjassa vai jossain rikoslehdessä.
En muista mille vuosikymmenelle tapaus sijoittuu, ehkä 1980 tai -90. Netistä en ko. tapausta löytänyt millään haulla.

Se jäi mieleeni, että mies oli siis suomalainen ja hänellä oli ihan suomalainen nimikin. Muistini mukaan hänellä oli äiti Suomessa ja hän se taisi olla, joka ensimmäisenä miestä kaipasi. Miehellä oli virolainen tyttöystävä ja ilmeni, että nainen oli tiennyt, että mies on surmattu, joskaan hän ei tainnut itse olla osakkaana surmatyössä. Jos oikein muistan, mies oli haudattu tai piilotettu maastoon. Ihan varma en ole, liittyikö surman ajankohtaan alkoholin käyttö surmaajien ja uhrin osalta.
Pikaisesti selasin 80-90 -luvun PPK-kirjat. Niistä en löytänyt ko. tapausta. Osa kirjoistani on mökillä, enkä siksi saa tarkistettua kaikkia kirjoja. Jos se on PPK-kirjassa, sen pitäisi olla Muut maat -osiossa, sillä PPK-kirjoissa ei ole erikseen Viron tapauksia, eikä tapaus ole niin vanha, että se olisi historiallisessa osiossa. Jos tapaus on ollut jossain rikoslehdessä, minulla on vaikeus löytää sitä, sillä rikoslehtiä on vieläkin toistasataa, vaikka olen osan laittanut kiertoonkin.
Jos joku osaisi sanoa, edes summittaisen vuosiluvun tapaukselle tai muuta tietoa.
En tarkoita tapausta, jossa suomalainen poliisi surmattiin Virossa, en myöskään Pönkän tekemää paloittelumurhaa. Uhri muuten ei tainnut olla enää kovin nuorikaan, mahdollisesti hän oli keski-ikäinen.


User avatar
Arvo Kyyrölä
Posts: 223
Joined: Tue Jun 30, 2015 6:29 pm

Re: Virossa tapahtunut suomalaisliikemiehen tappo?

Post by Arvo Kyyrölä » Sat Jan 13, 2018 10:48 pm

Queen wrote: Pikaisesti selasin 80-90 -luvun PPK-kirjat. Niistä en löytänyt ko. tapausta. Osa kirjoistani on mökillä, enkä siksi saa tarkistettua kaikkia kirjoja. Jos se on PPK-kirjassa, sen pitäisi olla Muut maat -osiossa, sillä PPK-kirjoissa ei ole erikseen Viron tapauksia, eikä tapaus ole niin vanha, että se olisi historiallisessa osiossa.
Virolaisista rikostapauksista on kerrottu PPK-kirjasarjassa 1999 Historiallisia rikostapauksia-otsikon yhteydessä(sivut 411-444).Kuvailemasi rikostapaus ei kuitenkaan ole sitä kautta löydettävissä.Kerroitkin jo edellä sen olevan todennäköisesti tuoreempaa perua.

Ehkä joku toinen voi auttaa sinua tarkoittamasi kysymyksen alkulähteille? Muistelisin joskus kuulleeni/lukeneeni siitä joko Alibissa tai muussa vastaavassa rikoslehdessä.

En ole itse rikosharrastaja enkä työkseni tutki näitä asioita.Elämä tarjoaa muutakin kiinnostavaa.

User avatar
härkä
Posts: 5940
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Virossa tapahtunut suomalaisliikemiehen tappo?

Post by härkä » Sat Jan 13, 2018 10:51 pm

On hämärä muistikuva.
En minäkään muista tarkemmin.
Muistan 90 - luvun puolenvälin jälkeen jutelleeni erään pk-seudulla asuneen kaverini kanssa tuonkaltaisesta.
Ko. miehellä oli tietty yhteys Eestiin. Häntä ei valitettavasti enää tavoita.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
Queen
Posts: 2070
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Virossa tapahtunut suomalaisliikemiehen tappo?

Post by Queen » Sun Jan 14, 2018 11:41 am

Arvo Kyyrölä wrote:Elämä tarjoaa muutakin kiinnostavaa.
Niin no, joskus saattaa. :mrgreen:
Mietin juuri kyselyn laittaessani, että sinulta saattaisi löytyä varastosta tämä juttu. Se tosiaan voi olla, että on sitten ollut jossakin lehdessä, pitää vain jatkaa etsintää.
Harmi, että on niin huono muisti, etten muista edes sitä, mistä päin Suomea mies oli kotoisin. Joku kalpea aavistus on, että olisi saattanut olla helsinkiläinen.

Post Reply