Kommentti: Vanhusten turvallisuus - pitääkö olla huolissaan?

Rekisteröityjen käyttäjien yhteinen julkinen muistilehtiö sekä kysymys- ja vastauspalsta
Forum rules
Foorumin ketjuihin voi tallettaa yhteiseen muistiin kiinnostavia asioita, kysellä ja vastata kaiken ollessa läpinäkyvää
User avatar
-Uta-
Posts: 4061
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Koronarokotuksesta...

Post by -Uta- »

Sain eilen Pfizerin Comirnaty-koronavirusrokotteen Metropolian kampuksella, ja ainakin toistaiseksi oloni on ihan ok. Pistoskohdan ympäriltä käsi on tietysti hiukan arka, mutta en muuta kummempaa ole havainnut.

Opastukset rokotukseen tulijoille oli hyvin järjestetty, henkilökunta oli mukavaa, eikä jonottaa tarvinnut yhtään.
Ainoa odottelu oli vasta se rokotuksen jälkeinen 15 minuutin tarkkailuaika.
User avatar
Queen
Posts: 2458
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Kommentti: Vanhusten turvallisuus - pitääkö olla huolissaan?

Post by Queen »

Onko Willille tai Utalle tullut nyt mitään jälkioireita?
Itse kerroin edellä Astra-rokotteen saannistani. Minulle tuli parin päivän päästä yhtäkkiä (kuin salama kirkkaalta taivaalta) mustelma jalkapöydän sivuun. Samalla hetkellä tunsin kovan kivun siinä kohdassa. Kipu kuitenkin hellitti lähes heti. Mustelma häipyi noin vuorokaudessa, eikä se vaihtanut väriä, kuten normimustelma.
Kolmena eri kertana on verta tullut nenästäni, yhden kerran molemmista sieraimista yhtäaikaa.
Ajattelin, että kait on ilmoitettava siihen rokotuspaikalta saamaani numeroon, koska siinä oli ohje, että muista kuin mainituista oireista tulisi ilmoittaa. Soitin ja puhelu ohjautui avovastaanotolle tk:een. Kerroin asiani. Hoitaja oli vähän huuli pyöreänä, että heitä ei ole ohjeistettu keräämään tällaisia tietoja, mutta hän kirjaa tiedot minun tietoihini, jolloin ne tulivatkin kanta.fi:hin näkyviin. Hän kehotti tarkkailemaan tilannetta ja ottamaan yhteyttä, jos tulee lisää mustelmia tai tilanne pahenee.
Katselin vähän tuota, että lääkkeistä ja rokotteista pitäisi tehdä haittailmoitus. Tuntui olevan niin vaikean takana, että en siihen ryhtynyt.
Puolisolle tuli kämmenselkään 2 mustelmaa, jotka häipyivät samoin vuorokaudessa.
User avatar
will
Posts: 2580
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Re: Kommentti: Vanhusten turvallisuus - pitääkö olla huolissaan?

Post by will »

Vähäisten alkusivuoireiden mentyä emme ole puolison kanssa huomanneet itsessämme emmekä toisissamme mitään epätavallista Covid-19 tautia vastaan annetun rokotuksen jälkeen. Rokote oli tilaisuudesta saadun rokotekortin mukaan Comirnaty Pfizer, joka annettiin 1.3., eli lähes neljä viikkoa sitten. Sen pitäisi jo olla siinä tehossaan, minkä se antaa ennen toista rokotuskertaa toukokuun lopulla. Tämä tehosterokoitus aiheuttanee aikanaan omat sivuoireensa.

Kuljemme hengityssuojaimen kanssa milloin on välttämättä mentävä jonnekin. Useimmat näyttävät käyttävän sitä täällä keskisessä Espoossa kauppa- ja muilla vastaavilla asioilla. Avasimme tänään oman terassikauden kahvittelemalla ulkona ja luomalla lumia, jotta meillä on valmius ulkoilla takapihallamme, mikäli se tulee sisältymään hallituksen sallimaan koronaelämäntapaan, kuten ennakkotiedot antavat ymmärtää.
Vrt: https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/ ... d887976ecd

Joskus vähän aivastuttaa. Siitepölyä on ilmassa, varmaankin. Vuodenaikaan sopivasti vahvistamme itseämme pakastimesta ottamillamme viime kesän mustaviinimarjoilla, ettei flunssa saa meistä otetta.
User avatar
härkä
Posts: 7246
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Kommentti: Vanhusten turvallisuus - pitääkö olla huolissaan?

Post by härkä »

https://www.aamulehti.fi/koronavirus/ar ... 90957.html
Taysin ja Tampereen työntekijöitä joutunut sairauslomalle koronarokotteen oireiden takia – Asiantuntijat: rokotetta kannattaa välttää vain harvoissa tilanteissa
Koronarokotteet ovat aiheuttaneet terveydenhuollon työntekijöille oireita ja sairauslomia Pirkanmaalla ja muualla Suomessa. Kysyimme, voiko koronarokotteen aiheuttamat kuume ja muut oireet olla riski iäkkäille. Asiantuntijat painottavat, että rokotteen hyödyt ovat selvästi haittoja suuremmat.

Sastamalalainen hoivayksikön työntekijä Satu Friman-Tuppurainen sai koronarokotteen helmikuun loppupuolella. Se aiheutti hänelle melko voimakkaita oireita.
”Kuin olisi rekka ajanut yli ja peruuttanut takaisin.”

Näin kuvaa Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen Fimean ylilääkäri Maija Kaukonen erään ihmisen kuvanneen koronavirusrokotteesta saamiaan oireita, kuten kuumetta, päänsärkyä ja lihassärkyä.

Ote tuosta tillaajille suunnatusta linkistä.

Olen saanut varattua ajan rokotukseen 9.4.21.
Mutta.
Mietin vielä käytänkö jo varatun ajan vai en ?
Rockote olisi ilmeisesti Astra-Zenecaa , joskin kunnassani on myös muita rockotteita.
Kunnalta saamani infon mukaan, lääkärini voisi halutessaan ottaa asiaan kantaa , sopisiko Astra , vai olisiko syytä ottaa es. Pfizeriä ?
Vielä lääkäri ei ole lähestynyt ja mietin , siirränkö itse vapaaehtoisesti rock-otus aikaa ja odottelisin muita rock-otteita ?

Eli ottaako Astra-Zeneca riski, vai yrittää edelleen suojata itsensä mahdollisimman tarkasti odottaen toista rock-otetta ?
https://www.youtube.com/watch?v=8xyMtT5TALo
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7246
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Kommentti: Vanhusten turvallisuus - pitääkö olla huolissaan?

Post by härkä »

Astra-Zenecan uudet vaiheet panevat miettivät perjantaita ajatellen.

Tänään Mansessa.
https://www.aamulehti.fi/koronavirus/ar ... 02867.html
Ratinan massarokotuspisteeseen muodostui jättimäinen jono tiistaina: ”ensimmäiset päivät riskiryhmien rokotuksissa voivat olla haastavampia”

Tampereen Ratinan massarokotuspisteelle muodostui valtava jono tiistaina. Aamulehti sai asiaan liittyen useamman yhteydenoton iltapäivän aikana.

Yksi yhteydenottajista kertoo Aamulehdelle, että hän saapui rokotusjonoon tiistaina kello 12.05 ja hänen vuoronsa koitti tuntia myöhemmin kello 13.05.
Hän kertoo, että hänen saapuessaan jonoon, rokotusjono ulottui Ratinan kauppakeskuksen pysäköintihallin oville saakka. Pituutta jonolla oli hänen mukaansa lähes 200 metriä.

Ote linkistä.
Image
En muista koskaan Ratinan yksittäisille porteille olleen futismatseissa samankaltaista jonoa.
Tuo rokotuspaikkahan on siellä alhaalla , jonne normaalisti katsojat eivät pääse urheilutapahtumien aikana.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
Queen
Posts: 2458
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Kommentti: Vanhusten turvallisuus - pitääkö olla huolissaan?

Post by Queen »

Ai Tampereella on ollut tällainen rokotteen jakotilaisuus. Halukkaita näkyy löytyneen.
Omalle omaiselleni, joka asuu Tampereella kävi niin, että hän sai ajan rokotukselle, mutta meni väärinkäsityksen vuoksi väärään rokotuspisteeseen ja niin jäi rokote saamatta.
Hän tilasi uuden ajan. Rokotuspaikalta oli kuitenkin tullut soitto juuri ennen H-hetkeä ja aika oli peruttu. Käsittääkseni kyse oli siitä, että juuri sitä nimenomaista rokotetta ei ollutkaan saatavilla, joka hänelle oli suunniteltu. Jospa sitten kolmas kerta toden sanoisi.
User avatar
skoune
Posts: 1062
Joined: Sun Jul 08, 2012 9:34 am

Re: Kommentti: Vanhusten turvallisuus - pitääkö olla huolissaan?

Post by skoune »

härkä wrote: Tue Apr 06, 2021 8:49 pm Astra-Zenecan uudet vaiheet panevat miettivät perjantaita ajatellen.
..
Täällä minun kotikaupungissa on sääntönä, että sitä rokotetta on otettava, mitä tarjotaan ja rokotuspiikkien välejä on pidennetty. Täällä lähetetään myös kutsu rokotukseen paperikirjeellä, postissa.
Minulle tuli semmoinen kutsu toissapäivänä ja eka piikki annettaisiin tilapäiseksi massarokotuspaikaksi tehdyssä kulttuuri-talossa 13.4.! ja 2.piikki 7. heinäkuuta. Joten vaikuttaisi, että se on Astra Z! Jota en missään nimessä voi ottaa kahdestakin syystä. Olenhan muuttamassa ja pitäisi myydä asuntoni sitä ennen. Muuttokohteeseeni olisin päässyt muuttamaan jo 16.12.2020! Ja olen odottanut rokotukseen pääsyä tähän asti, sillä vaikka mulla on parikin suomalaisen riskiryhmän täyttäviä kriteereitä, täällä ei niitä semmoisiksi hyväksytä.

Astra Zstä puheenollen ihmettelen sitä, että koska vain nuoremmilla naisilla on ollut näitä sivuvaikutuksia, kuolemaanjohtaneitakin, niin nyt sitten annetaan Astrat vanhoille "koska rokottamisen hyöty on suurempi kuin haitat".

1. Eivät olee "tutkijat" ottaneet huomioon, että alussahan Astraa annettiin vain nuorille. Ja sitten tämä ryhmä oli suurimmalta osaltaan terveydenhoidon piirissä olevia työntekijöitä, siis työikäisiä naisia! Vanhemman väestön rokotuksia on annettu huomattavasti vähemmän, jotta tilastot kertoisivat enemmän näistä haittavaikutuksista (joita ei aiemmin edes osattu yhdistää rokotuksiin).
Ja sitten asiantuntijat Suomessakin jauhaa sitä, että hyöty on suurempi kuin haitta. Siis ehkä yhteiskunnalle, mutta ei yksilöille, jotka menehtyvät ko rokotuksen takia.

Olen melko varma, että nämä erittäin harvinaiset sivuvaikutukset johtuvat siitä, että Astra on tyypiltään (sisältää adenovta, muut on RNA pohjaisia)) sellainen, että se sekoittaa veren hyytymisreaktion täysin.
(Minullakin) on periytyvä von Willebrand tauti, joka aiheuttaa verenhyytymishäiriöitä ja jos samalla on veriryhmänä 0-veriryhmä, niin tulee ongelmia Astran saannin jälkeen. von W tauti voi nimenomaan naisilla tulla esiin runsaina kuukautisina, nenverenvuoto herkkyytenä, leikkausten jälkeisenä vaarana, että verenvuotoa ei saada pysäthtymään..jne Mutta, jos tautia sairastavalla von W yksilöllä on veriryhmä 0, kroppa menee täysin sekaisin Astran jälkeen. 0-veren on sanotaan olevan yleisverenluovutus verta siksi, että siinä ei ole "antikroppar" ja sitä voidaan antaa kaikille muille veriryhmille.Siis veriryhmille A, B, ja AB eikä taphdu vastaanottajan veren hyytymistä. MUTTA 0-veriryhmäläiselle ei saa antaa muitten veriryhmien verta, sillä silloin 0-ryhmän veri hyytyy!

Maailmalla on tehty tutkimusta, että juuri 0-veriryhmä suojaa eräitten virusten tarttumista, kuten koronan..
Nyt sitten kun heitetään kroppaan Astraa, joka sisältää "antikroppar, anteeksi en muista juuri nyt suomalaista termiä) niin 0-veri ja vonWillard taistelevat rokotetun kropassa pahoin seurauksin.

Loppupäätelmäni on, että jos en saa muuta rokotetta kuin Astraa, en ota mitään.

Katsoin noita suomalaisia haittavaikutustilastoja ja ainoa, mikä olisi turvallinen rokote minulle olisi Moderna.

Jos joku voisi viedä tätä pohdiskeluani eteenpäin..
User avatar
Queen
Posts: 2458
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Kommentti: Vanhusten turvallisuus - pitääkö olla huolissaan?

Post by Queen »

Pikaisesti kommentoin:
Skounelta erinomainen kirjoitus!
Tässä voi olla vinha perä:

Eivät olee "tutkijat" ottaneet huomioon, että alussahan Astraa annettiin vain nuorille. Ja sitten tämä ryhmä oli suurimmalta osaltaan terveydenhoidon piirissä olevia työntekijöitä, siis työikäisiä naisia! Vanhemman väestön rokotuksia on annettu huomattavasti vähemmän, jotta tilastot kertoisivat enemmän näistä haittavaikutuksista (joita ei aiemmin edes osattu yhdistää rokotuksiin).
Ja sitten asiantuntijat Suomessakin jauhaa sitä, että hyöty on suurempi kuin haitta. Siis ehkä yhteiskunnalle, mutta ei yksilöille, jotka menehtyvät ko rokotuksen takia.

Olen itse koittanut pohtia, mikä Astrasta sitten tekee vaarattomamman vanhemmalle väestölle kuin nuorille, mutta jospa jutun juoni on skounen kirjoittamassa asiassa.
User avatar
härkä
Posts: 7246
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Kommentti: Vanhusten turvallisuus - pitääkö olla huolissaan?

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007909360.html
HS: AstraZenecan rokote kuumentaa tunteita Helsingin rokotus­pisteillä – ”Sana­harkkaa, uhittelua ja suorastaan tökeröä käytöstä”
Helsingin Sanomien mukaan AstraZenecan koronarokote on herättänyt Helsingissä erityisen voimakkaita tunteita 65–69-vuotiaissa.

TORSTAINA yhdelle Helsingin kaupungin koronarokotuspisteistä piti Helsingin Sanomien mukaan kutsua poliisi, kun 65 vuotta täyttäneen rokotettavan omainen menetti tilanteessa malttinsa. Hän ei halunnut omaiseensa pistettävän AstraZenecan koronarokotetta.
Euroopan lääkeviraston (EMA) vahvisti keskiviikkona yhteyden hyvin harvinaisten veren hyytymishäiriöiden ja AstraZenecan koronarokotteen välillä. Asiantuntijat kuitenkin painottavat, että rokotteen hyödyt ovat suuremmat kuin haitat.

Suomessa AstraZenecan rokotetta annetaan tällä hetkellä vain 65 vuotta täyttäneille. HS:n mukaan rokote on kuitenkin herättänyt Helsingissä erityisen voimakkaita tunteita, kuten pelkoa ja epäluuloa, 65–69-vuotiaissa.
– On ollut sanaharkkaa, uhittelua ja suorastaan tökeröä käytöstä, Helsingin kaupungin terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen sanoi HS:lle.
Välikohtauksia on ollut niin paljon, että lehden mukaan vaaratilanteiden välttämiseksi Helsingin rokotuspisteillä on tehostettu vartiointia.

Rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämet havainnollisti aiemmin Ilta-Sanomille, kuinka harvinaisesta yhteydestä AstraZenecan rokotteen ja veren hyytymishäiriöiden kohdalla on kyse ja miksi asiasta raportoitiin vasta hiljattain.
– Kysymys on niin harvinaisesta yhteydestä rokotteen ja haittavaikutuksen välillä, että sitä ei voitu havaita laajoissakaan väestökokeissa. Kun Britanniassa tapauksia on ollut yksi 600 000 rokotettua kohti ja nyt EU:ssa yksi 100 000 kohti, ne havaitaan rokotteen laajamittaisen käyttöönoton jälkeisessä seurannassa. Se, että yhteys havaitaan, kertoo juuri valvonnan toimimisesta. On tärkeää tietää rokotteen hyödyt ja haitat, Rämet sanoi.


Tuo on mielestäni varsin ymmärrettävää.
Skounen kirjoitus oli varsin oivallinen ja tuo Queenin lisäys myös.
Itse tein sen ratkaisun , etten ainakaan vielä tänään ottanut sitä Astra piikkiä.
Seuraan tilannetta ja kyttään , josko Pfizeriä tai Modernaa saisi tuonnenpana ?
AZ:taa en arvaa ottaa , vaikka yleensä olen suht.rohkea.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
skoune
Posts: 1062
Joined: Sun Jul 08, 2012 9:34 am

Re: Kommentti: Vanhusten turvallisuus - pitääkö olla huolissaan?

Post by skoune »

härkä wrote: Fri Apr 09, 2021 4:00 pm https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007909360.html
HS: AstraZenecan rokote kuumentaa tunteita Helsingin rokotus­pisteillä – ”Sana­harkkaa, uhittelua ja suorastaan tökeröä käytöstä”
Helsingin Sanomien mukaan AstraZenecan koronarokote on herättänyt Helsingissä erityisen voimakkaita tunteita 65–69-vuotiaissa.

TORSTAINA yhdelle Helsingin kaupungin koronarokotuspisteistä piti Helsingin Sanomien mukaan kutsua poliisi, kun 65 vuotta täyttäneen rokotettavan omainen menetti tilanteessa malttinsa. Hän ei halunnut omaiseensa pistettävän AstraZenecan koronarokotetta.
Euroopan lääkeviraston (EMA) vahvisti keskiviikkona yhteyden hyvin harvinaisten veren hyytymishäiriöiden ja AstraZenecan koronarokotteen välillä. Asiantuntijat kuitenkin painottavat, että rokotteen hyödyt ovat suuremmat kuin haitat.

Suomessa AstraZenecan rokotetta annetaan tällä hetkellä vain 65 vuotta täyttäneille. HS:n mukaan rokote on kuitenkin herättänyt Helsingissä erityisen voimakkaita tunteita, kuten pelkoa ja epäluuloa, 65–69-vuotiaissa.
– On ollut sanaharkkaa, uhittelua ja suorastaan tökeröä käytöstä, Helsingin kaupungin terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen sanoi HS:lle.
Välikohtauksia on ollut niin paljon, että lehden mukaan vaaratilanteiden välttämiseksi Helsingin rokotuspisteillä on tehostettu vartiointia.

Rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämet havainnollisti aiemmin Ilta-Sanomille, kuinka harvinaisesta yhteydestä AstraZenecan rokotteen ja veren hyytymishäiriöiden kohdalla on kyse ja miksi asiasta raportoitiin vasta hiljattain.
– Kysymys on niin harvinaisesta yhteydestä rokotteen ja haittavaikutuksen välillä, että sitä ei voitu havaita laajoissakaan väestökokeissa. Kun Britanniassa tapauksia on ollut yksi 600 000 rokotettua kohti ja nyt EU:ssa yksi 100 000 kohti, ne havaitaan rokotteen laajamittaisen käyttöönoton jälkeisessä seurannassa. Se, että yhteys havaitaan, kertoo juuri valvonnan toimimisesta. On tärkeää tietää rokotteen hyödyt ja haitat, Rämet sanoi.


Tuo on mielestäni varsin ymmärrettävää.
Skounen kirjoitus oli varsin oivallinen ja tuo Queenin lisäys myös.
Itse tein sen ratkaisun , etten ainakaan vielä tänään ottanut sitä Astra piikkiä.
Seuraan tilannetta ja kyttään , josko Pfizeriä tai Modernaa saisi tuonnenpana ?
AZ:taa en arvaa ottaa , vaikka yleensä olen suht.rohkea.
Hyvä, hyvä Härkä!

Olis kiva nähdä tuon Mikan meriitit! Onko hän lukenut tilastotiedettä ja ymmärtää, että tutkimuksissa pitää olla tasavertaiset vertailuryhmät jne. Ja sitten ehkä myös muu rokotteita ja rokotettavia koskeva tieto onn toisten "asiantuntijain" varassa...

Ja tuon artikkelin Rämöltä saadut rokotuksista saadut tiedot ovat myös varsin suppeat..Norjassa, Tanskassa ja Ruotsissa on kuollut useita ihmisiä ja vakavia haittavaikutuksia tulee esiin joka päivä, nyt kun yli 60-kymppisiäkin on alettu rokottaa! JA YMMÄRTÄKÄÄ, että tässä ei ole kyse IHMISISTÄ vaan RAHASTA, pitäähän ne hankitut Astrat käyttää, ja vanhat on ekana jonossa...
Post Reply