Räjähdys Ruotsin Linköpingissä

Rikos- ja aiheeseen sopivat uutisoinnit.
Forum rules
Merkittävän tuntuisille uutisille on suotavaa luoda oma ketju.
Post Reply
Norsukovis
Posts: 1
Joined: Wed May 29, 2019 11:40 am

Räjähdys Ruotsin Linköpingissä

Post by Norsukovis » Fri Jun 07, 2019 11:55 am

Räjähdys aiheutti tuhoja kerrostaloissa Ruotsin Linköpingissä – useita ihmisiä loukkaantui

Vielä ei ole tiedossa, mistä räjähdys aiheutui, mutta tuhot rakennusten julkisivuissa ovat suuret.
Ruotsi7.6.2019 klo 11.43päivitetty 7.6.2019 klo 12.43

Ainakin 25 ihmistä on loukkaantunut räjähdyksessä eteläisen Ruotsin Linköpingissä. Perjantaiaamuna Linköpingin keskustassa sattunut räjähdys on aiheuttanut suuria vaurioita ainakin kahdessa kerrostalossa. Esimerkiksi useat parvekkeet ovat osin tuhoutuneet.

Suuri määrä ikkunoita on särkynyt lähialueilla. Toistaiseksi ei tiedetä, mikä räjähdyksen aiheutti. Vaurioituneet rakennukset eivät ole kaasuverkossa. Ruotsin television SVT:n (siirryt toiseen palveluun) haastatteleman poliisin tiedottajan Björn Öbergin mukaan on vielä liian aikaista spekuloida räjähdyksen syytä.

Vielä ei ole varmuutta edes siitä, tapahtuiko räjähdys ulkona vai sisätiloissa.

Paikalle lähetettiin parikymmentä ambulanssia. Ilmeisesti loukkaantuneiden vammat ovat lieviä. Sairaala on kuitenkin asetettu katastrofivalmiuteen.

"Se jyrisi kuin ukkonen"

– Tunsin paineaallon ja ikkunaruudut menivät rikki, kuvailee Regina Järvikari Expressen-lehdessä (siirryt toiseen palveluun).

Aftonbladetin (siirryt toiseen palveluun) haastattelema Pontus Johansson kertoo puolestaan olleensa räjähdyksen sattuessa suihkussa.

– Koko talo tärisi. Se jyrisi kuin ukkonen, Johansson kuvailee.

– Kuulin hemmetinmoisen räjähdyksen ja näin peruutuspeilistä kuinka savupilvi nousi ilmaan, kuvailee autossa tapahtumahetkellä istunut Johan Jansson SVT:n uutisille (siirryt toiseen palveluun).

Poliisi tiedottaa (siirryt toiseen palveluun) eristäneensä useita kortteleita Linköpingin keskustassa.
https://yle.fi/uutiset/3-10820394

Mitähän lienee taustalla? Kaasuvuoto vai onko joku näperrellyt omia pommeja? :?:


User avatar
-Uta-
Posts: 2300
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Räjähdys Ruotsin Linköpingissä

Post by -Uta- » Mon Jun 10, 2019 8:40 am

Ruotsalaislehdet: Linköpingin räjähdys liittyi moottoripyöräjengeihin
Linköpingin keskustassa tapahtunut räjähdys vaurioitti 37 asuntoa.
https://yle.fi/uutiset/3-10822005
8.6.2019 klo 08.39

Linköpingissä perjantaiaamuna tapahtunut räjähdys liittyi todennäköisesti moottoripyöräjengien välisiin riitoihin. Asiasta kirjoittavat ruotsalaiset iltapäivälehdet, muiden muassa Aftonbladet ja Expressen.

Aftonbladetin mukaan räjähdyksen kohteena oli 29-vuotias mies, jolla on yhteys kyseiseen osoitteeseen. Expressen-lehden mukaan hän on Linköpingissä toimivan No surrender -jengin johtaja. Kyseinen jengi koostuu poliisin tietojen mukaan Black Cobra -jengiin aimmin kuuluneista henkilöistä. 29-vuotias on lehtien mukaan kärsinyt rikostuomiot muun muassa doping-rikoksesta, pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta ja virkamieheen kohdistuneesta uhkauksesta. Poliisi ei vahvista eikä kumoa lehtien tietoja. Poliisin tiedottaja myöntää, että kyseinen henkilö on heille tuttu.

Tutkimukset räjähdyspaikalla jatkuvat. Poliisi ei kuitenkaan ole vielä vahvistanut, missä räjähdys tapahtui. Se ei kuitenkaan tapahtunut talon sisällä, poliisi toteaa. Räjähdys vaurioitti kaikkiaan 37 asuntoa. Yli 20 ihmistä joutui hoidattamaan vammojaan sairaalassa. Kenenkään vammat eivät ole hengenvaarallisia. Kahta lukuunottamatta kaikki pääsivät pois sairaalasta jo perjantai-iltaan mennessä.

Post Reply