14 elinkautisvankia vapautuu tämän vuoden aikana

Rikos- ja aiheeseen sopivat uutisoinnit.
Forum rules
Merkittävän tuntuisille uutisille on suotavaa luoda oma ketju.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 2354
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

14 elinkautisvankia vapautuu tämän vuoden aikana

Post by -Uta- » Sun Jan 20, 2019 5:00 pm

Uutiset | Kotimaan uutiset
Ihmissyöjä, kolmoismurhaaja, elävältä polttaja... Nämä 14 elinkautisvankia vapautuvat tämän vuoden aikana
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d26f ... c5e65bb267
Eilen klo 8:11

Neljätoista henkirikoksen tekijää astuu pian vapauteen Helsingin hovioikeuden päätöksellä.
Yhdellä heistä on tilillään kolme murhaa.
- Iltalehti selvitti, ketkä kaikki elinkautisvangit pääsevät tänä vuonna vapaalle jalalle.
- Heidän joukossaan on erittäin raakojen henkirikosten tekijöitä.
- Neljän murhaajan kohdalla Rikosseuraamuslaitos vastusti vapauttamispäätöstä.

Avovaimonsa teloittanut mustasukkainen mies selviää elinkautisesta vankeustuomiosta 12 vuoden istumisella. Poliisin vasikoiksi epäilemänsä kaksi miestä ampuneelle murhaajalla puolestaan elinkautinen merkitsee yli 18 vuoden istumista. Iltalehti kävi läpi Helsingin hovioikeuden päätökset, joiden perusteella peräti neljätoista murhaajaa astuu tämän vuoden aikana vapauteen. Heidän keskimääräinen vankeusaikansa tulee olemaan 14 vuotta ja 10 kuukautta.

Pyssy ja puukko
Kuusi pian vapautuvaa murhaajaa käytti ampuma-asetta, kuusi teräasetta. Kolme murhaa tehtiin polttamalla, kaksi kuristamalla ja kaksi potkimalla tai pajavasaraa käyttämällä.
Elinkautisvankien vapauttamisesta päättävä Helsingin hovioikeus kertoo tuoreimmista tilastoistaan, että elinkautinen tuomio kestää nykyisin keskimäärin 14 vuotta ja 6 kuukautta.
Tämän vuoden aikana vapautuvien joukossa on kuitenkin peräti kahdeksan murhaajaa, jotka selviävät huomattavasti lyhemmällä istumisella. Yhdelle elinkautinen merkitsee vain 12 vuoden vankeusaikaa. Toisaalta listalla on kuusi murhaajaa, joille vapaus koittaa vasta yli 15 vuoden istumisen jälkeen. Tämä nostaa hovin ilmoittamaa keskimääräistä vankila-aikaa neljällä kuukaudella.

Polttaja ensimmäinen
Vuoden ensimmäisenä murhaajana vapautuu naistuttavansa elävältä polttanut mies. Hänelle koittaa vapaus ensi maanantaina 21. tammikuuta. Elinkautisen pituus merkitsi hänelle 13 vuoden ja 6 kuukauden vankeusaikaa. Seuraavaksi vapautuu julma kolmoismurhaaja. Ensimmäisen uhrinsa hän kuristi, kaksi muuta hän puukotti hengiltä. Alle 40-vuotias mies selviää rikoksistaan 16 vuoden 6 kuukauden mittaisella elinkautisella. Hän vapautuu 1. helmikuuta. Kuukautta myöhemmin vapautuu kuuluisan paloittelumurhaajan, uudenvuoden aattona vapautuneen Virpi Buttin rikoskumppani Janne Hyvönen. Hovioikeus katsoi, että 15 vuoden ja 9 kuukauden vankeusaika on riittävän ankara seuraamus maamme julmimpiin kuuluvasta, ihmissyöntiäkin sisältäneestä henkirikoksesta. Rikosseuraamuslaitos (Rise) puolsi Hyvösen vapautumista.

Uhreina 7 naista
Kaikki tänä vuonna vapautuvat murhaajat ovat miehiä. Heidän uhreistaan 11 oli miehiä ja 7 naisia. Henkensä menettäneistä naisista kolme oli murhaajan avopuolisoita, yksi entinen naisystävä. Rikosseuraamuslaitos ei ollut suinkaan kaikkien vapauttamispäätösten kannalla. Se vastusti kaikkiaan neljän murhaajan vapauttamista. Hovioikeus päätti kuitenkin toisin.
Minkään tuomion perusteista ei käy ilmi, että Psykiatrinen vankisairaala olisi vastustanut vapauttamista. Kahden vangin osalta on kuitenkin luettavissa, että riskiarvio sisälsi vapauttamista vastaan olleita seikkoja. Valtaosa vapauttamispäätöksistä on perusteltu sillä, että vangin rangaistusajan suunnitelma on sujunut suunnitellusti, vanki on vankeusaikana opiskellut tai kouluttautunut ammattiin ja hänellä on siviilissä vahva tukiverkosto, asunto tai työpaikka odottamassa. Myös vankeusajan pituus ja sitoutuminen päihteettömyyteen esiintyvät hovioikeuden perusteissa.


Image
Helsingin hovioikeuden vapauttamispäätökset ovat aiheuttaneet kritiikkiä. JYRKI VESA

Päätökset turhauttavat
Vankilavirkailijain liiton puheenjohtaja Antti Santamäki arvosteli hiljattain Iltalehdessä hovioikeuden perusteluja:
– Päihteettömyys ja se, että opiskelee ja on töissä. Tällaiset perusteet sopivat kaikkiin vankeihin. Päihteettömyys kuuluu jokaiselle vangille vankilassaoloaikana. Ja vangilla on toimintavelvollisuus eli opiskella ja tehdä töitä. Nämä ovat perusjuttuja vankilassa vangeille, Santamäki totesi.
-Hän arvosteli erityisesti niiden vankien vapauttamista, joista oli tehty vaarallisuusarvio. Santamäki oli turhautunut siitä, että hovi ei ota riittävästi huomioon vankilan lausuntoa.
– Me olemme heidän kanssaan tekemisissä 15-16 vuotta, mutta meidän lausunnoillamme ei näytä olevan mitään painoarvoa.
-Tuorein tapaus, jossa murhaaja vapautui vastoin Psykiatrisen vankisairaalan lausuntoa ja Rikosseuraamuslaitoksen tahtoa, on vuodenvaihteesta. Oikeuspsykiatrisen lausunnon mukaan paloittelumurhaaja Virpi Buttilla on korkea riski syyllistyä uudelleen väkivaltarikokseen. Tästä huolimatta Butt astui Helsingin hovioikeuden päätöksellä vapauteen uudenvuodenaattona. Hänelle elinkautinen vankeutensa kesti 15,5 vuotta.


He vapautuvat vielä vuonna 2019:

21.1. Elävältäpolttaja
Riita viinasta suututti miehen niin, että hän poltti naisen elävältä. Murha tapahtui vuoden 2006 kesämökillä Alastarolla. Mies ja hänen tuntemansa nainen olivat kumpikin humalassa, kun heille tuli riitaa viinasta. Kesken riitelyn mies kävi naiseen käsiksi ja kaatoi hänet kuistille. Hän otti bensiinikanisterin, kaatoi siitä bensaa naisen päälle ja lähti hakemaan tulitikkuja.
Nainen oli niin vahvassa humalassa, ettei hän pystynyt estelemään, kun mies sytytti hänet palamaan. Muut mökillä olleet saivat tulen tukahdutettua, mutta vakavat palovammat saanut uhri menehtyi myöhemmin sairaalassa.

1.2. Kolmoismurhaaja
Poliisi luonnehti kolmoissurmaa harvinaisen raa’aksi ja järkyttäväksi rikossarjaksi. Henkirikokset tapahtuivat Liperissä ja Heinävedellä kesäkuussa 2002. Liperiläinen sekatyömies tunkeutui yksin asuneen miehen asuntoon ja kuristi hänet hengiltä. Kolme päivää myöhemmin hän tunkeutui viisikymppisen pariskunnan kotiin ja surmasi kummatkin teräaseella. Kummankin uhrin ruumiit mies kätki maastoon. Tekoihin osallistui myös hänen silloinen naisystävänsä.

1.3. Ihmissyöjä-paloittelija
Koko Suomea järkyttäneet paloittelumurhat sisälsivät makaabereja piirteitä. Janne Hyvönen ja hänen ystävättärensä, TV:n Gladiaattorit-ohjelmasta tuttu Virpi Butt syyllistyivät 2000-luvun alussa kahteen poikkeuksellisen törkeään henkirikokseen. Ensimmäisen murhan uhriksi joutui kaksikon kapakkatuttava, jonka Hyvönen puukotti hengiltä Buttin asunnossa pidetyillä jatkoilla toukokuussa 2002. Huoneistossa oli tekohetkellä myös kaksi Buttin alaikäistä lasta.
Kuollut mies paloiteltiin ja hävitettiin lopulta jätteisiin. Butt liikuskeli Tampereen keskustassa uhrin päätä kassissa kantaen. Hyvönen puolestaan myönsi syöneensä uhrin jalkaa, jota oli kypsyttänyt uunissa. Rikos paljastui vasta vuoden kuluttua Buttin syyllistyttyä vastaavankaltaiseen murhaan. Saatuaan uhrinsa hengiltä Butt soitti Hyvöselle pyytäen puolestaan tätä auttamaan paloittelussa. Uhrin osat sullottiin jätesäkkeihin ja heitettiin roskasäiliöihin eri puolilla Tamperetta. Kumpikin toimi tekohetkellä oikeuden mukaan täydessä ymmärryksessä. Rikosseuraamuslaitos puolsi Hyvösen vapauttamista. Puoltavana pidettiin muun muassa sitä, että hän oli vankilassa opiskellut catering-alaa ja maataloutta ja hänen arvioitiin sitoutuvan päihteettömyyteen.

1.3. Yh-äidin teloittaja
Entistä naisystäväänsä vainonnut mies ampui uhrinsa teloitustyyliin. Koulupojan yksinhuoltajaäidin julma murha järkytti Turun seudulla tammikuussa 2006. Entistä naisystäväänsä toistuvasti uhkaillut ja häirinnyt mies oli vaanimassa naista tämän lähtiessä kävellen kohti työpaikkaansa. Mies lyöttäytyi naisen seuraan ja alkoi haukkua tätä. Kun mies tarttui naiseen kiinni, nainen pyysi paikalle sattunutta ohikulkijaa soittamaan poliisille. Juuri kun ohikulkija oli näppäilemässä hätäkeskuksen numeroa, hän kuuli takaansa laukauksen.
Poliisit saapuivat nopeasti paikalle, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä. Poliisit löysivät myöhemmin ampujan kotoa muistion, joka oli otsikoitu ”Syyt tappaa [uhrin nimi]”. Oikeus katsoi, että kyseessä oli kylmäverisesti harkittu murha.

31.3. Murskaaja
Mies murhasi uhrinsa kukkaruukulla murskaamalla ja päällä hyppimällä. Heiveröisellä eläkeläismiehellä ei ollut mitään mahdollisuuksia puolustautua, kun hänen tuntemansa nelikymppinen mies kävi hänen kimppuunsa maaliskuussa 2006. Uhrin asunnossa Vantaalla tapahtunut pahoinpitely kesti ainakin puoli tuntia. Sen aikana tekijä hakkasi uhriaan muun muassa kukkaruukulla ja tuolilla sekä hyppi lattialla viruneen uhrinsa päällä. Henkirikos paljastui naapurin kuultua asunnosta avunhuutoja ja meteliä. Hän soitti isännöitsijälle, joka puolestaan ilmoitti asiasta uhrin tyttärelle ja pojalle.

3.6. Naapurintappaja
Kissoista syntynyt riita johti naapurin naisen julmaan kuolemaan. Helsinkiläinen autonkuljettaja päätyi naapurissa asuneen naisen kanssa tämän asunnolle kapakkaillan jälkeen joulukuussa 2005. Ilta jatkui alkoholia nautiskellen. Naapurusten välille syntyi kuitenkin suukopua miehen kissojen ulkoiluttamisesta. Mies kertoi myöhemmin poliisille, että nainen oli sanonut laittavansa pihalle kissanruokaa, jossa olisi myrkkyä. Kissamies suuttui ja iski naista useita kertoja nyrkillä päähän. Hän kuristi naista sähköjohdolla ja haki lopulta keittiöstä leipäveitsen, jolla iski uhria 17 kertaa. Miehellä oli taustallaan 1 vuoden ja 8 kuukauden tuomio muun muassa sukupuoliyhteyteen pakottamisesta. Tuomiotaan hän ei kuitenkaan vielä ollut joutunut istumaan. Hovioikeus päätti vapauttaa miehen siitä huolimatta, että oikeuspsykiatrisen lausunnon mukaan hänellä on riski syyllistyä uudelleen väkivaltarikokseen.

1.7. Ystävänmurhaaja
Mies murhasi lapsuudenystävänsä vanhan riidan vuoksi viidellä laukauksella. Hätävarjeluselitys ei mennyt oikeudessa läpi. Oikeus katsoi, että joulukuussa 2005 surmansa saanut helsinkiläinen huoltomies oli kuollut suunnitellun henkirikoksen seurauksena. Miesten välejä hiersi autokaupoista syntynyt vanha velkariita. Kaksikko oli liikkeellä pakettiautolla, johon murhaaja oli tuonut 45-kaliiperisen aseen patruunoineen. Riita eteni siihen pisteeseen, että veloissa ollut asemies surmasi kaverinsa viidesti ampumalla.
Käräjäoikeus katsoi, että kyse oli taposta. Hovioikeuden mukaan kyseessä oli kuitenkin vakaasti harkittu murha.

1.8. Jengipomon ampuja
Jengiläinen ampui Bandidos-pomon tämän vaimon ja lasten edessä. Bandidos-jengin entisen johtajan Marko Hirsman kuolema lokakuussa 2001 oli kylmäverinen jengiteloitus.
Vuonna 1966 syntynyt Bandidos-jengiläinen oli jengikaverinsa kanssa ajamassa autolla Helsingin Kyläsaaressa, kun he huomasivat läheisellä parkkipaikalla entisen pomonsa ja tämän perheen. Kaksikko kuvasi parkkipaikalle ja pysäytti auton äkkijarrutuksella muutaman metrin päähän perheestä. He nousivat autosta ja alkoivat heti ampua entistä pomoaan. Tämä veti aseen esiin yrittäen puolustautua. Uhri kuoli kuitenkin kaulan seutuun osuneeseen luotiin. Murhan syyksi arveltiin kostoa. Hirsma oli aiemmin eronnut tai erotettu Bandidosista, ja hänen perheeseensä oli kohdistettu uhkaa. Hirsmaa oli myös pahoinpidelty eron jälkeen.
Ampuja ehti vankeusaikana syyllistyä törkeään huumausainerikokseen, mistä hänet tuomittiin 9 vuodeksi vankeuteen. Kyseinen tuomio ei kuitenkaan lisää elinkautisen pituutta samalla mitalla.

1.8. Kaverinsa kuristaja
Kaverinsa ansaan houkutellut mies kuristi uhrinsa sähköjohdolla. Lumien sulaminen paljasti viisi kuukautta aiemmin tapahtuneen henkirikoksen Haminan keskustassa toukokuussa 2006. Roskalaatikon takana pussilakanaan käärittynä virui tammikuussa kadonneeksi ilmoitettu 22-vuotias mies. Surmaajaksi paljastui miehen kaveri, 24-vuotias mies, joka oli houkutellut tämän luokseen. Miehen tultua kaverinsa asunnolle tämä kuristi hänet saman tien sähköjohdolla, kääri ruumiin pussilakanaan ja raahasi talon takapihalle.

30.8. Polttomurhaaja

Appiukkonsa ja tuttavansa elävältä polttomurhannut mies karkasi vankilasta Venäjälle. Rikokset tapahtuivat Kerimäellä marraskuussa 2001, kun savonlinnalaismies sytytti vaimonsa asunnon palamaan bensalla. Mustasukkainen mies oli häädetty asunnosta. Hän kuitenkin palasi paikalle kiiveten kerrostaloasunnon parvekkeelle bensakannun kanssa. Asunnossa oli sisällä miehen venäläinen vaimo, tämän isä sekä vaimon ystävätär ja toinen mies. Sisällä olleista miehen appiukko ja tuttava kuolivat sairaalassa. Myös parvekkeelta hypännyt vaimo kuoli myöhemmin sairaalassa. Vaimon ystävätär selvisi pahoin vammautuneena. Mies tuomittiin elinkautiseen muun muassa kahdesta murhasta ja kahdesta murhan yrityksestä.
Hänet päästettiin avovankilaan vasta noin 7 vuoden istumisen jälkeen. Vanki käytti tilaisuutta hyväkseen ja pakeni Venäjälle. Karkuri saatiin kiinni Viipurissa, ja hänet palautettiin Suomeen. Ihmetystä herätti se, kuinka elinkautisvangilla oli voimassaoleva passi ja viisumi.

1.9. Avovaimon ampuja
Haulikolla ammuttu niskalaukaus johtui mustasukkaisuudesta. Hyrynsalmella lokakuussa 2006 tapahtunut teloitustyylinen henkirikos oli hovioikeuden mukaan ennalta suunniteltu.
Mies oli saanut selville, että hänen avovaimollaan oli suhde toiseen mieheen. Hän hankki haulikon, jolla surmasi puolisonsa niskaan ampumalla. Miehen mukaan kyse oli vahingonlaukauksesta. Nainen oli muutamaa päivää aiemmin tehnyt testamentin miehen ja heidän yhteisten lastensa hyväksi. Käräjäoikeus tuomitsi miehen taposta vastoin puheenjohtajan tahtoa. Hän olisi hylännyt syytteet kokonaan. Hovioikeus kuitenkin katsoi, että kyse oli ennalta harkitusta ja valmistellusta surmaamisesta.

30.11. Revolverimurhaaja

Kahden murhan motiivina oli velkojen perintä ja vasikoinnista rankaiseminen.
Virolaistaustainen mies ampui kaverinsa kanssa kaksi miestä Orivedellä heinäkuussa 2001. Surma-aseena oli 22-kaliiperinen revolveri. Tekoa edelsi alkoholin ja huumeiden käyttö. Tekijät epäilivät kaksikon vasikoineen heistä poliisille. IL:n tietojen mukaan rikollisjengi NBK:hon kytköksissä ollut virolaistaustainen mies ampui ensin autossa toista miestä jalkaan, pakotti tämän metsään ja surmasi päähän ammutuilla kolmella laukauksella. Toinen uhri surmattiin autossa päähän ampumalla. Auto ajettiin ulos tieltä ja sytytettiin palamaan. Tarkoitus oli lavastaa murha onnettomuudeksi.

2.12. Toripuukottaja
Väkivaltainen mies puukotti avovaimonsa alle 1-vuotiaan lapsensa edessä. Veriteko tapahtui Haagan torilla elokuussa 2005. Teon taustalla olivat pariskunnan riidat lapsista. Mies epäili naisen lähtevän kahden pienen lapsen kanssa salaa synnyinmaahansa Turkkiin. Nainen oli paennut miestä turvakotiin. Mies kuitenkin osasi odottaa naista torin läheisessä baarissa. Hän hyökkäsi heti naisen kimppuun tämän tullessa torille lastenrattaiden kanssa. Paikalla oli useita silminnäkijöitä, kun mies aloitti silmittömän puukotuksen. Hän istui naisen päällä ja iski veitsellä toistakymmentä kertaa, kunnes terä katkesi.

31.12. Murhaajakarkuri
Vanki yritti karkuun hakkaamalla vartijan hengiltä kirveellä ja moskavasaralla. Pelson vankilassa sattunut väkivaltainen pako päättyi lyhyen karkumatkan jälkeen helmikuussa 2004. Ennen kiinnijäämistään 25-vuotias vanki surmasi vankitoverinsa kanssa vartijan ja pahoinpiteli julmasti vankilan opettajan. Kaverukset olivat lääke- ja kiljuhumalassa. Aseinaan he käyttivät kirvestä, puukkoa, moskavasaraa ja tavallista vasaraa. Silmitön väkivalta jatkui pitkään. Miehet aloittivat hakkaamisen heti uudelleen, kun jompikumpi uhreista osoitti elonmerkkejä. On suoranainen ihme, että vankilan opettaja jäi henkiin. Hovioikeus päätti vapauttaa murhaajan vastoin Rikosseuraamuslaitoksen lausuntoa. Myös yksi kolmesta hovioikeuden tuomarista olisi hylännyt anomuksen johtuen vangin moitittavasta vankeusajan käyttäytymisestä ja kuulumisesta rikollisryhmään. IL:n tietojen mukaan kyseessä on UB-jengi (United Brotherhood).

IL - TYÖRYHMÄ


User avatar
-Uta-
Posts: 2354
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: 14 elinkautisvankia vapautuu tämän vuoden aikana

Post by -Uta- » Sun Jan 27, 2019 8:43 pm

Psykiatri Hannu Lauerma Lännen Medialle: Suomessa jopa 20 pysyvästi hengen­vaarallista henkilöä – ”Täytyisi voida pitää vankeudessa vanhuuteen saakka”
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005977331.html
Julkaistu: 25.1. 11:11

Vankeusrangaistukset.
Hannu Lauerma kertoo kannattavansa mahdollisuutta pidentää vapaudenmenetysaikaa tietyissä tapauksissa.

Psykiatrisen vankisairaalan vastaava ylilääkäri, psykiatri Hannu Lauerma esittää Lännen Median haastattelussa, että kaikkein vaarallisimmat vangit tulisi pitää vankeudessa tai valvotuissa oloissa vanhuuteen asti.

Lauerma kertoo, että muiden ihmisten hengelle ja terveydelle pysyvästi vaarallisia henkilöitä on Suomessa noin 5–20.

– Heidät täytyisi voida pitää vankeudessa tai valvotuissa oloissa siviilissä ainakin korkeaan vanhuuteen saakka. En näe hassumpana, että tätä mahdollisuutta kehitettäisiin, Lauerma sanoo Lännen Medialle.

Lauerma ei kuitenkaan kannata ennalta räätälöityjä elinkautisia. Hän korostaa kannattavansa mahdollisuutta pidentää vapaudenmenetysaikaa tiettyjen henkilöiden kohdalla.

Lännen Media uutisoi aiemmin tällä viikolla oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok) valmistelevan tiukennuksia elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Lännen Media kertoi, että oikeusministeriö selvittää tiukennusten mahdollisuutta sekä niiden edellyttämiä lakimuutoksia parhaillaan.

Yksi mahdollisesta kolmesta muutoksesta vaikeuttaisi vapauttamista sellaisella elinkautisvangilla, joka on todettu oikeuspsykiatrisessa vaarallisuusarviossa uhaksi muille ihmisille ja yhteiskunnalle.

Toinen mahdollisista muutoksista pidentäisi elinkautisvankeuden pituutta henkilöillä, joiden tuomio on tullut useammasta kuin yhdestä murhasta. Kolmantena mahdollisena muutoksena selvitetään ikuisen elinkautisen mahdollisuutta.

– Meillä pitäisi olla kaikkein kovimpien rikosten, kuten terrorismirikosten, osalta mahdollisuus myös elinkautiseen ilman mahdollisuutta vapautua, Häkkänen kommentoi Lännen Medialle aiemmin tällä viikolla.

IS

User avatar
-Uta-
Posts: 2354
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: 14 elinkautisvankia vapautuu tämän vuoden aikana

Post by -Uta- » Sun Jan 27, 2019 8:45 pm

Tutkimus: Enemmistö suomalaisista pitää rikollisten tuomioita liian helläkätisinä
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9297 ... 7739b2445d
Eilen klo 13:14

Rikoksiin syyllistyneille halutaan ankarampia rangaistuksia. Tämä käy ilmi Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksesta.

Selvä enemmistö, eli 67 % suomalaisista arvioi, että tuomioistuimet kohtelevat rikoksiin syyllistyneitä liian helläkätisesti.

Viidenneksen vastaajista mukaan päätökset ovat sopivia, ja vain yksi sadasta pitää tuomioita liian ankarina.

Tutkimuksessa selvitettiin myös some-ajattelua. Sen mukaan enemmistön mielestä sosiaalisessa mediassa kohdellaan sopimattomasta käyttäytymisestä syytettyjä liian ankarasti. Keskimäärää vakuuttuneempia asiasta ovat korkeasti koulutetut, ylemmät toimihenkilöt ja yrittäjät.

Puoluekannan mukaan etenkin keskustan ja vasemmistoliiton kannattajat arvioivat, että somessa kivitetään sopimattomaan käyttäytymiseen syyllistyneitä. Perussuomalaisten kannattajien keskuudessa on hieman keskimäärää enemmän niitä, joiden mielestä somessa ollaan liiankin helläkätisiä.


Antti Pajamo /Iltalehti

Post Reply