Sairaanhoitaja Niels Högel, Delmenhorst, Saksa

Rikos- ja aiheeseen sopivat uutisoinnit.
Forum rules
Merkittävän tuntuisille uutisille on suotavaa luoda oma ketju.
Post Reply
User avatar
will
Posts: 2209
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am
Contact:

Sairaanhoitaja Niels Högel, Delmenhorst, Saksa

Post by will » Mon Aug 28, 2017 11:54 am

Poliisitutkinta antaa viitteitä 84 saman henkilön tekemäksi epäillystä murhasta Saksassa. Epäilty tekijä on aikaisemmin tuomittu kahdesta murhasta.
http://www.is.fi/ulkomaat/art-200000534 ... e=tf-other
IS wrote:Sairaalanhoitaja Niels Högel, 40, tuomittiin toissa vuoden helmikuussa elinkautiseen kahden tehohoidossa olleen potilaan murhaamisesta Delmenhorstissa lähellä Bremeniä Pohjois-Saksassa.

Poliisin mukaan vainajien kaivaminen haudoista ja analyysit ovat tähän mennessä tuoneet päivänvaloon tietoja jopa 84 muusta murhasta.

Mikäli tiedot varmentuvat Högelistä tulisi Saksan pahimpiin kuuluva sarjamurhaaja.
STT-AFP


User avatar
härkä
Posts: 5931
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Sairaanhoitaja Niels Högel, Delmenhorst, Saksa

Post by härkä » Mon Aug 28, 2017 3:12 pm

http://www.bild.de/regional/bremen/kran ... .bild.html

Image
Deutschlands schlimmster Serienkiller
Er tötete in Delmenhorst und Oldenburg insgesamt 90 Patienten


Linkissä kuvia mm.tekopaikasta. ( Krankenhaus )
Aamulehden mukaan uhreja olisi jo 90 ?
Myös Bild sanoo niin. Murhia tehty myös Oldenburgissa.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
will
Posts: 2209
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am
Contact:

Re: Sairaanhoitaja Niels Högel, Delmenhorst, Saksa

Post by will » Mon Aug 28, 2017 3:57 pm

On tuomittu kahdesta murhasta. Bildin mukaan on tunnustanut kuusi ja 84 tapausta on tutkinnassa ensi vuoden alkuun asti. Tähän mennessä hautoja on avattu yli 100, epäilyjä ollut yli 200 tapauksessa ja selvityksen kohteena useita satoja kuolemia.

http://bilder.bild.de/fotos-skaliert/au ... 0.bild.jpg
Kuva: Delmenhorstin sairaala, missä Högel käytti viittä lääkettä epäiltyihin murhiin.

User avatar
-Uta-
Posts: 2300
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Sairaanhoitaja Niels Högel, Delmenhorst, Saksa

Post by -Uta- » Tue Aug 29, 2017 3:12 pm

Saksan pahin sarjamurhaaja? Sairaanhoitajan uskotaan tappaneen 86 potilasta
http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/20170828 ... 8_ul.shtml
Eilen klo 12:18 (muokattu eilen klo 13:06)

Niels Högel antoi potilaille lääkeyliannostuksia voidakseen myöhemmin elvyttää heidät.
Hänen oli tarkoitus näyttäytyä sankarina työyhteisössään.

Saksalainen tappajasairaanhoitaja Niels Högel, 40, tuomittiin kaksi vuotta sitten kahden ihmisen murhasta elinkautiseen. Nyt miestä epäillään 84 muun ihmisen murhaamisesta, kertoo tietotoimisto AFP.
Högel on myöntänyt 30 tapausta. Sairaanhoitaja murhasi uhrinsa yliannostuksilla, kertoo AP.
Högel myönsi piikittäneensä uhreja lääkkeellä, joka aiheuttaa sydämenpysähdyksen. Hänen tarkoituksena oli yrittää elvyttää potilaat ja näyttäytyä sankarina työyhteisössään. Hän kertoo kokeneensa olonsa euforiseksi, kun hän pystyi pelastamaan potilaan hengen. Högel vangittiin helmikuussa 2015 kahdesta tehohoitopotilaan murhasta Delmenhorstin sairaalassa Bremenissä. Poliisi sanoi maanantaina, että tutkijat ovat analysoineet lisää ruumiita. Tutkimuksia vasten yli 130 ruumista kaivettiin haudoista. He löysivät todisteita 84 murhaan. Kaikkia murhia ei välttämättä voida todistaa, sillä osa ruumiista on poltettu.

Mikäli Högel tuomitaan, hän olisi Saksan pahin sarjamurhaaja. Viime vuonna syyttäjä epäili, että Högel olisi murhannut 43 ihmistä. 84 murhaa jättää meidät sanattomiksi, sanoi poliisipäällikkö Johann Kühme. Viranomaisten mukaan monet kuolemat olisi voitu estää, mikäli viranomaisia olisi varoitettu Högelistä aikaisemmin.
Murhaajan motiveeja on päivitetty kello 13:06.

MILJA RÄMÖ
milja.ramo@iltalehti.fi


---
Melkein ei kyllä uskoisi tätäkään case-juttua todeksi!

monoliitti
Posts: 574
Joined: Tue May 30, 2017 4:04 pm

Re: Sairaanhoitaja Niels Högel, Delmenhorst, Saksa

Post by monoliitti » Wed Aug 30, 2017 6:13 am

Sisäinen , pehmeä murhatapa ei vaikuta yleisöön emotionaalisesti niin kuin ulkoinen väkivalta. Norjan Breivikin olisi jäänyt vähemmälle kohulle, jos olisi myrkyttänyt 77 uhriaan.

User avatar
will
Posts: 2209
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am
Contact:

Re: Sairaanhoitaja Niels Högel, Delmenhorst, Saksa

Post by will » Mon Jan 22, 2018 7:24 pm

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005534812.html
Uusia murhasyytteitä on nostettu 97 henkilön tappamisesta yksitellen.
Nyt valmistuneisiin tutkimuksiin perustuen syyttäjä katsoo miehen surmanneen 35 ihmistä Oldenburgissa ja 62 ihmistä Delmenhorstissa.
Yritti elvyttää myrkyttämiään, ts. seurasi kuoleman tuloa lähietäisyydeltä.

User avatar
-Uta-
Posts: 2300
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Sairaanhoitaja Niels Högel, Delmenhorst, Saksa

Post by -Uta- » Tue Oct 30, 2018 3:43 pm

Saksassa alkaa oikeudenkäynti pelättyä sarjamurhaajaa vastaan:
Hoitajan epäillään tappaneen yli sata potilasta
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/5f185 ... 5_ul.shtml
Tänään klo 9:03

Niels Högel, 41, surmasi potilaita eri sairaaloissa tylsistyttyään ja turhamaisuutensa vuoksi.

Saksassa alkaa tänään suuri oikeudenkäynti pelättyä sarjamurhaajaa vastaan. Entistä sairaanhoitajaa Niels Högeliä syytetään yli sadan ihmisen murhaamisesta sairaaloissa. Kyseessä on Saksan historian suurin sarjamurhaajaoikeudenkäynti sitten toisen maailmansodan. Högel, 41, on myöntänyt kymmeniä surmia. Hän on istunut vankilassa jo lähes kymmenen vuotta muiden potilaiden surmaamisesta. Ex-hoitajan uskotaan antaneen potilaille tahallaan yliannostuksia lääkkeitä, jotta hän voisi ”pelastaa” heidän henkensä viime hetkellä. Oikeudenkäynti pidetään Pohjois-Saksan Oldenburgissa, missä Högelin epäillään tappaneen sairaalassa ainakin 36 ihmistä. Läheisessä Delmenhorstin sairaalassa hänen uskotaan surmanneen ainakin 64 ihmistä.

134 vainajaa nostettu haudoista
Tuoreessa oikeudenkäynnissä on asianomistajina 126 omaista. Yhteensä 134 vainajaa, jotka kuolivat Högelin työvuorojen aikana, on kaivettu ylös haudoista tutkintaa varten. Oikeudenkäynnin odotetaan kestävän ainakin ensi vuoden toukokuulle asti. Tänään kuullaan ensimmäiset puheenvuorot. Tuomioistuimen työtä seuraa paikan päällä noin 80 toimittajaa, uutistoimisto AFP kertoi.

Högel jäi kiinni vuonna 2005 ruiskutettuaan tarpeetonta lääkettä potilaaseen Delmenhorstissa. Hänet tuomittiin kolme vuotta myöhemmin murha yrityksestä. Myöhemmin hänet todettiin syylliseksi murhiin ja murhien yrityksiin. Hän istuu elinkautista tuomiota myönnettyään sittemmin yli 30 murhaa Delmenhorstissa.

Motiivina turhamaisuus
Rikostutkijoiden mukaan uhreja voi olla jopa yli 200. Totuus ei välttämättä tule koskaan julki, sillä useat vainajat tuhkattiin. Tutkinnassa on selvinnyt, että sydänkohtauksen Högelin käsissä sai mahdollisesti 322 ihmistä. Kaikki eivät kuolleet. Syyttäjien mukaan Högelin tekojen taustalla oli turhamaisuus ja halu näyttää muille, miten hän pystyy pelastamaan ihmishenkiä. Lisäksi motiivina oli yksinkertaisesti ”tylsistyminen”. Uhrit valikoituivat todennäköisesti sattumanvaraisesti. He olivat iältään 34-96-vuotiaita. Syyttäjä määräsi vainajia kaivettavaksi ylös yhteensä 67 hautausmaalta, jopa Puolasta ja Turkista asti, Spiegel-lehti kertoi.

Nina Dale /Iltalehti

User avatar
-Uta-
Posts: 2300
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Sairaanhoitaja Niels Högel, Delmenhorst, Saksa

Post by -Uta- » Thu Jun 06, 2019 10:35 am

Saksalaisen hoitajan uskotaan tappaneen satoja potilaitaan ”tylsyyden takia” - saa tuomionsa tänään
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/18c ... f5fb615173
Tänään klo 4:59

Niels Högeliä syytetään noin sadan potilaan murhasta useissa eri sairaaloissa. Hän halusi esiintyä sankarina pelastamalla heitä viime hetkellä.

Image
Syytetty Niels Högel odotti oikeudenkäynnin kolmannen päivän alkua marraskuussa 2018. Mohssen Assanimoghaddam

Saksalaisen oikeusistuimen odotetaan antavan tuomionsa torstaina hoitaja Niels Högelin tapauksessa. Högeliä syytetään jopa sadan potilaansa murhaamisesta. Oikeudenkäynnin viimeisessä puheenvuorossa 42-vuotias Högel pyysi anteeksi uhreilta ja heidän omaisiltaan. ”Haluan pyytää vilpittömästi anteeksi jokaiselta teistä kaikkea sitä, mitä olen aiheuttanut,” hän sanoi Spiegelin mukaan. Hän kertoi ymmärtäneensä prosessin aikana, miten syvää tuskaa hän oli aiheuttanut ”kauheilla teoillaan.”

Tunnusti tekojaan

Puolustus vaatii vapautusta syytteistä 31 tapauksessa. 55 tapauksessa puolustus ei kiistä murhasyytteitä ja 14 tapauksessa puolustuksen mukaan kyse on ollut murhan yrityksestä.
Oikeuskäsittely aloitettiin viime lokakuussa. Högel myönsi heti oikeuskäsittelyn alussa murhanneensa potilaat Delmenhorstin ja Oldenburgin sairaaloissa. Myöhemmin hän sanoi olevansa varma ainoastaan 43 potilaan ”manipuloinnista” ja ettei hän voinut vakuuttaa syyttömyyttään 52 ihmisen kuolemassa. Viidessä tapauksessa hän kiisti osallisuutensa.
– En voi uskoa, että hän muistaisi jokaisen tappamansa henkilön, uhrien Weisser Ring -tukiryhmää johtava Petra Klein kertoo uutistoimisto AFP:lle.

Halusi arvostusta kollegoilta

Högel syntyi 30 joulukuuta 1976 rannikkokaupunki Wilhelmshavenissa ja ryhtyi hoitajaksi 19-vuotiaana. Ura alkoi 1999 Oldenburgin pääsairaalassa, mistä hän siirtyi Delmenhorstiin vuonna 2003. Entiset kollegat kuvailivat häntä tunnolliseksi ja mukavaksi. Kuitenkin he alkoivat kiinnittää huomiota suureen määrään potilaita, jotka kuolivat hänen valvontansa alaisina. New York Timesin mukaan Högelillä oli näyttää loistokas suosituskirje hänen siirtyessään Delmenhorstin sairaalaan. Tämä siitä huolimatta, että myös esimiehet Oldenburgissa olivat kiinnittäneet huomiota epäilyttävän suureen määrään menehtyneitä potilaita. Rikoksien epäillään tapahtuneen vuosien 2000 ja 2005 välillä. Högel määräsi potilailleen tarkoituksellisesti liikaa lääkkeitä, jotta voisi pelastaa heidät sankarillisesti viime hetkellä. – Vain näin saatoin tuntea olevani osa tiimiä, Högel sanoi oikeusistuimelle. Hän onnistui vain harvoin herättämään potilaat henkiin. Hän jäi kiinni 2005. Toisen motiivin tappoihin on sanottu olevan tylsistyminen työhön.

Narisistinen tekijä

Högeliä tutkineiden psykiatrien mukaan mies kärsii vakavasta narsistisesta häiriöstä. Häntä pidetään Saksan rauhanajan pahimpana sarjamurhaajana. Högelillä on murrosikäinen tytär.
Oikeuskäsittelyssä Högel kertoi työn olleen stressaavaa ja että henkilökuntaa oli jatkuvasti liian vähän. Siksi hän käytti kipulääkkeitä. – Tämä työ ei ollut minua varten. Minun olisi pitänyt tajuta se, Högel sanoi. Uhrit olivat 34 ja 96 -vuotiaita ja ilmeisesti valittu sattumanvaraisesti. Syyttäjien mukaan uhreja saattaa olla yli 200, ja uhrien perheiden edustaja Christian Marbach puhuu jopa 300 uhrista. Tarkkaa lukua ei välttämättä saada koskaan selville, koska useiden mahdollisten uhrien ruumiit on jo tuhkattu.

Kyseenalaista toimintaa sairaalalta?

Oldenburgin sairaala tarjosi Högelille mahdollisuutta erota vuoden 2002 lopulla. Hänelle tarjottiin loistosuosituksia, jotta hänestä päästäisiin eroon. Högelin mukaan esimiehet eivät koskaan sanoneet miksi hänen haluttiin irtisanoutuvan, mutta hänestä tuntui siltä, että hänet oltiin saatu kiinni. Vaikka Högelin alaisuudessa kuolleiden potilaiden suuri määrä herätti epäilyksiä, sairaala ei aloittanut tutkintaa. Usea kollega ja esimies on tutkinnan alaisena väärästä valasta. He todistivat oikeudessa, että he eivät epäilleet mitään tai eivät ainakaan muista epäilleensä. Syyttäjät antoivat määräyksen ruumiiden ylös kaivamisesta annettiin vasta 2008, uhrien omaisten painostuksen seurauksena. Högel istuu parhaillaan elinkautista, sillä hänet todettiin 2015 syylliseksi kuuden potilaan kuolemaan. Nykyinen oikeudenkäynti on hänen kohdallaan jo kolmas.

Marikki Nykänen /IL

Post Reply