Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Rikos- ja aiheeseen sopivat uutisoinnit.
Forum rules
Merkittävän tuntuisille uutisille on suotavaa luoda oma ketju.
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 2481
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by -Uta- » Thu May 10, 2018 6:47 pm

Murhatun toimittaja Kim Wallin poikaystävä avautuu avoimessa kirjeessä.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201805 ... 0_ul.shtml
Keskiviikko 9.5.2018 klo 17.25


Kim Wallin murha: Poikaystävältä sydäntä riipaiseva kirje
- ”En enää tiedä, minne olen menossa ja miksi”

Tanskassa murhatun ruotsalaistoimittaja Kim Wallin poikaystävä on kirjoittanut pitkän kirjoituksen, joka on julkaistu tanskalaisessa Weekendavisenissa. Kirjeestä kertoo myös ruotsalainen Expressen.
Poikaystävä kertoo kirjoittavansa itse, koska uskoo, että murhasta tuomittu Peter Madsen on saanut niin paljon mediahuomiota. Hän kirjoittaa, että "sukellusveneen rakentajan" kasvot ovat usein vastassa lehtien etusivuilla. Sen sijaan Wall ei voi enää puhua puolestaan ja hänet on lähes unohdettu.

Juuri ennen Madsenin haastattelua Wall ja tämän poikaystävä pitivät läksiäisjuhlat kotonaan. Muutaman päivän kuluttua heidän oli tarkoitus muuttaa Pekingiin Kiinaan. Wall oli jo vuokrannut pariskunnalle pienen talon Pekingistä. Poikaystävän mukaan Wall oli luonnonlahjakkuus matkajärjestelyissä. Itse hän kokee olevansa eksyksissä.

- Emme kumpikaan tienneet, mihin elämä meitä vie. Tiesimme ainoastaan, että haluamme olla yhdessä. Nyt sillä ei ole mitään merkitystä. En enää tiedä, minne olen menossa tai miksi, poikaystävä kirjoittaa.
Oikeuden valmisteluistunnossa poikaystävän olisi pitänyt vastata kysymykseen, millainen Wall oli henkilönä. Poikaystävä kirjoittaa nyt, että oli täysin valmistautumaton vastaamaan tähän kysymykseen.
- Aika pysähtyi, sydän hakkasi, menin paniikkiin. Pelkäsin, että sanon jotain väärin. Samalla en olisi edes halunnut kuvailla Kimiä, poikaystävä kirjoittaa tanskalaislehdessä.
- Lopulta sanoin, että Kim on mahtava, utelias ja eläväinen henkilö. Minun piti sanoa se, koska juuri sellainen hän oli. Elossa!, poikaystävä jatkaa kirjoituksessaan.
Mies kirjoittaa, että Madsen on tehnyt maailmasta entistä pahemman paikan.

NINA JÄRVENKYLÄ
nina.jarvenkyla@iltalehti.fi


User avatar
härkä
Posts: 6105
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by härkä » Fri Aug 10, 2018 8:36 am

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180 ... ksi_201511

Sukellusvenemurhasta tuomittu Peter Madsen pahoinpideltiin vankilassa

Toimittaja Kim Wallin murhasta elinkautiseen tuomitun Peter Madsenin kimppuun hyökättiin tanskalaisvankilassa.
Peter Madsen tuomittiin viime keväänä elinkautiseen toimittaja Kim Wallin murhasta.Peter Madsen tuomittiin viime keväänä elinkautiseen toimittaja Kim Wallin murhasta.
Peter Madsen tuomittiin viime keväänä elinkautiseen toimittaja Kim Wallin murhasta. EPA/AOP
Tanskalaiskeksijä Peter Madsenin, 47, kimppuun hyökättiin keskiviikkona Storströmin vankilassa, uutisoi ruotsalaislehti Aftonbladet viitaten tanskalaismedian uutisointiin.

Madsen tuomittiin keväällä elinkautiseen vankeusrangaistukseen toimittaja Kim Wallin murhasta. Madsen tuomittiin myös hautarauhan rikkomisesta ja seksuaalirikoksesta, mutta vapautettiin syytteistä, jotka koskivat merilakien rikkomista.

Hyökkääjä oli 18-vuotias vanki, joka oli samassa vankilassa Madsenin kanssa. Komisario Kim Kliverin mukaan hyökkäyksessä käytettiin huomattavaa väkivaltaa, ja Madsen sai lukuisia vammoja muun muassa kasvojen alueelle.
Storströmin vankilassa on viime aikoina ollut muitakin hyökkäyksiä ja yhteenottoja vankien välillä.

Lähde: Aftonbladet
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
Vulvados
Posts: 1827
Joined: Tue Nov 29, 2011 11:07 am
Location: Vulvania

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by Vulvados » Fri Aug 10, 2018 8:42 am

En luonnollisestikaan kannata vankilaväkivaltaa tai muunkaanlaista vigilantismia, mutta ymmärrän kyllä, että Madsenia kohtaan voi olla varsin vaikea tuntea sympatiaa. Harmi, ettei mies osannut ohjata ilmeisia innovatiivisia kykyjään pelkästään rakentavaan toimintaan.
Image"Vain kaksi asiaa ovat äärettömiä - universumi ja ihmisten typeryys, enkä ole ensimmäisestäkään aivan varma." -- Albert Einstein

User avatar
itäviitta
Posts: 479
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by itäviitta » Tue Aug 28, 2018 8:12 pm

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005807015.html

Elokuun alussa Madsen pahoinpideltiin edellisessä vankilassa, jossa hän istui tuomiotaan.
Toimittaja Kim Wallin murhasta elinkautiseen tuomittu tanskalaiskeksijä Peter Madsen, 47, on siirretty seksuaalirikollisille tarkoitettuun vankilaan, kirjoittavat esimerkiksi tanskalaislehdet Ekstra Bladet ja Jyllands-Posten.

Siirto tapahtui alle kolme viikkoa sen jälkeen, kun sukellusvenemurhaajaksi kutsuttu Madsen pahoinpideltiin Storstrømin vankilassa.

Lue lisää: Tanskalaislehti: Sukellusvenemurhaaja Peter Madsen pahoinpideltiin vankilassa

Madsenin asianajaja Betina Hald vahvistaa Madsenin siirron Ekstra Bladetille.

– Hänet on siirretty Herstedvesteriin.
Kierrä minut rannan puolelta

User avatar
-Uta-
Posts: 2481
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by -Uta- » Sun Apr 07, 2019 8:50 am

Sukellusvenemurhaaja Peter Madsenin kimppuun käytiin - toisella vangilla itse tehty ase
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/40f ... e3626bef79
keskiviikko 27.03.2019 klo 20:07

Madsenin vankilaa on vaihdettu monta kertaa.

Sukellusveneessä tapahtuneesta murhasta elinkautiseen tuomittu Peter Madsen on joutunut hyökkäyksen kohteeksi, kertoo tanskalainen Ekstrabladet. Madsenin kimppuun kävi itse tekemällään aseella varustautunut vanki. Aseen hän oli tehnyt partaterästä ja muoviveitsestä. Madsen ei loukkaantunut vakavasti. Tanskan poliisi on vahvistanut tapahtuneen.

Pahoinpitelyjen vuoksi Madsenia on vaihdettu vankilasta toiseen. Hän oli edellisen kerran vastaavan hyökkäyksen kohteena viime kuussa. Tällä hetkellä hän istuu Herstedvesterin vankilassa. Madsen tuomittiin keväällä 2018 elinkautiseen vankeusrangaistukseen toimittaja Kim Wallin murhasta.

Antti Pajamo /IL

User avatar
Queen
Posts: 2139
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by Queen » Thu Jun 27, 2019 10:34 am

Olen lukenut Ingrid ja Joachim Wallin kirjaa: Kun sanat loppuvat, Kim Wallin tarina. Kirjassa Kimin vanhemmat kertovat järkyttävästä sukellusvenemurhasta, mutta myös Kimin opiskeluista, työstä ja maailmalla matkustamisista.

Kimin vanhemmilla on toimittajatausta ja äti toimi ainakin Kimin kuoleman aikaan Trelleborgin kaupungin tiedotuspäällikkönä.

Heti sukellusvenejutun alkumetrit olivat vanhemmille karuja; Kimin poikaystävä soitti heille 11.8.2017 varhain aamulla, että Kim ei ole palannut sukellusveneeltä haastattelusta, vaan on kadonnut sukellusvenematkalla Kööpenhaminan lähellä. Vanhemmat matkustivat heti paikan päälle, vaikka heidän suunnitelmissaan oli matkustaa hääpäivän viettoon ihan muualle.

Asiasta tietysti levisi heti uutisoinnit medioihin ja kuinka ollakaan, vanhemmille ilmoitettiin jossakin vaiheessa, että Kimillä ei ole hätää. Sukellusvene on nähty ja Kim on kunnossa. Ihmiset halailivat onnellisina toisiaan ja Kimin äiti soitteli ja viestitteli omaisille ja tuttaville asioiden olevan mallillaan.

Seuraavaksi tulikin tieto, että vain toinen sukellusveneen sisällä olleista henkilöistä on pelastettu merestä. Vanhemmat tietysti toivoivat, että pelastettu olisi heidän tyttärensä. Eipä ollut. Epätietoisuutta missä heidän tyttönsä sitten on?

Vanhemmat olivat paikalla, kun Madsen rantautettiin ja kuskattiin poliisiautoon. Mies nosti peukut ylös kuin sanoakseen, että kaikki on ok.
Hän myös mainitsi, että sukellusveneen uppoaminen surettaa häntä, mutta "se on vakuutettu".

Kimin vanhemmat pyysivät poliisilta lupaa saada jutella Madsenin kanssa. Se ei onnistunut. Vanhempia pyydettiin poliisiasemalle. Siellä odotellessaan he tv:stä kuulivat, että Madsen on pidätetty epäiltynä ruotsalaistoimittajan murhasta!
Poliisit pahoittelivat, etteivät ehtineet asiaa kertoa heille ennen kuin he näkivät sen televisiosta.

Nautilus-sukellusvene tuhotaan oikeuden päätöksellä. Vanhemmat ovat tästä helpottuneita, sillä he pelkäsivät, että joku keksii tehdä siitä turistirysän.

Kimistähän löytyi ensin torso, sitten pää, kädet jne. Kirjassa vanhemmat eivät halua lähemmin kertoa uhrille aiheutetuista vammoista, eikä niistä varmasti kaikista enää selkoa edes saanut, mutta sen äiti mainitsee kirjassa, että Kimin vaginaa oli vahingoitettu teräaseella.
Kirjassa painotetaan, että Kimillä ei ollut mitään suhdetta tekijään, asia on todistettavissa Kimin ja Madsen välisistä viesteistä eli haastattelun sopimisesta.

Vanhemmat pitävät erittäin tärkeänä sitä, että Kim Wallin muistosäätiö saa lahjoituksia, että sieltä voidaan myöntää tukea naistoimittajille.

User avatar
-Uta-
Posts: 2481
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by -Uta- » Sun Jan 12, 2020 2:14 pm

Sukellusvenemurhaaja Peter Madsen on mennyt naimisiin Suomessa asuvan naisen kanssa
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/5ad ... ca62075db0
Tänään klo 13:26

Nainen kertoo asiasta tanskalaislehdelle.

Toimittajan sukellusveneessä murhannut Peter Madsen on mennyt naimisiin naisen kanssa, joka asuu Suomessa.

Asiasta kertoo tanskalaislehti B.T. Lehden tietojen mukaan nainen on venäläinen.
Madsen on tällä hetkellä Herstedvesterin vankilassa Tanskassa, jossa vihkiminen tapahtui. Madsen ja Suomessa asuva Jenny Curpen menivät naimisiin 19. joulukuuta. Curpen kertoo sosiaalisessa mediassa olevansa kotoisin Moskovasta.

BT:n mukaan hän on kertonut venäläisessä lehdessä suunnittelemastaan taideprojektista, joka liittyy Madseniin. Projektin tarkoitus oli tehdä loppu feministisen valtavirran tavasta leimata naismurhaajien kanssa yhteyttä pitäviä naisia.

Madsen tuomittiin 2018 toimittaja Kim Wallin murhasta. Hän murhasi Wallin paloittelemalla.

Herstedvesterin vankilassa, jossa istuu Tanskan vaarallisimpia seksuaali- ja väkivaltarikollisia, on järjestetty 32 häät sitten vuoden 2009.

Poliitikot ovat vaatineet selvityksiä, voisiko elinkautisvankien seurustelua rajoittaa lailla.

Madsenin vieraana vankilassa on B.T.:n mukaan käynyt ainakin neljä eri naista.

Marikki Nykänen / IL

User avatar
-Uta-
Posts: 2481
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by -Uta- » Fri Jan 17, 2020 2:44 pm

Jenny, 39, meni naimisiin sukellusvenemurhaajan kanssa
- psykiatri selittää, miksi nainen rakastuu raakaan rikolliseen
https://www.iltalehti.fi/mielijamasennu ... 6e1d7d1c3b
Eilen klo 21:24

---

Image
Jenny Kurpen

Kuva poimittu Googlesta, koska IL:n kuva oli liian suuri Hejaciin.

User avatar
Queen
Posts: 2139
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by Queen » Sat Jan 18, 2020 11:06 am

Kyllä siinä täytyy olla taas yksi itseensä kyllästynyt naisihminen.

Post Reply