Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Rikos- ja aiheeseen sopivat uutisoinnit.
Forum rules
Merkittävän tuntuisille uutisille on suotavaa luoda oma ketju.
Post Reply
User avatar
härkä
Posts: 5811
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by härkä » Fri Aug 11, 2017 7:24 pm

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005323114.html

Keksijän epäillään tappaneen ruotsalaisen naistoimittajan itserakennetussa sukellusveneessä, joka upposi Juutinraumalla

Julkaistu: 11.8. 19:13

Ruotsalainen toimittajanainen on ollut kateissa torstai-illasta lähtien.
Juutinraumalla, Kööpenhaminan edustalla uponneen sukellusveneen omistajaa, keksijä Peter ”Raketti” Madsenia epäillään taposta, Kööpenhaminan poliisi tiedottaa. Madsen pelastautui uppoavasta sukellusveneestään viime hetkellä perjantaina puolen päivän aikaan. Hänen mukanaan lähtenyttä kolmekymppistä ruotsalaista toimittajaa ei ole löydetty.

Sukeltajat löysivät seitsemän metrin syvyydessä makaavan sukellusveneen perjantaina iltapäivällä. Heidän ei kuitenkaan ollut mahdollista päästä aluksen sisälle.

Madsen lähti ruotsalaistoimittajan kanssa Nautilus-aluksellaan torstai-iltana. Toimittaja oli kirjoittamassa artikkelia Madsenista. Kello 2.30 varhain perjantaina sukellusveneen raportoitiin kadonneen, sillä se ei ollut palannut satamaan ennalta sovittuun aikaan.
Madsen kertoi TV2:n haastattelussa, jonka hän antoi päästyään takaisin maihin, että sukellusvene upposi vain 30 sekunnissa. Hän arvelee vian painolastitankissa aiheuttaneen aluksen uppoamisen.

Poliisi pyytää havaintoja kadonneesta toimittajasta

Aftonbladetin mukaan Madsen on sanonut toimittajan nousseen maihin torstai-iltana kello 22.30 aikaan. Kööpenhaminan poliisi pyytää henkilöitä, jotka näkivät sukellusveneen lähtevän satamasta kyydissään Madsen ja naistoimittaja, ottamaan yhteyttä viranomaisiin.
Tanskalainen Ekstrabladet on haastatellut kahta silminnäkijää, jotka kertovat nähneensä myös naisen sukellusveneen kyydissä. Anders Valsted kertoi nähneensä miehen ja naisen sukellusveneessä kello 19.30 maissa torstaina. Valstedin mukaan naisen punainen takki näkyi selvästi. Valsted otti myös kuvan sukellusveneestä. Kuvassa näkyy myös ilmeisesti toimittajanainen.

Poliisi ei toistaiseksi ole kommentoinut Valstedin kertomusta. Aftonbladetille Valsted kertoi, ettei poliisi ollut perjantai-iltana ottanut vielä yhteyttä.
Myös Paul Christiansen sanoi Ekstrabladetille nähneensä ilman epäilystäkään, että sukellusveneessä oli miehen lisäksi nainen.


Erikoinen tapaus. Mitenköhän etenee ?
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/ ... space.html
Madsen raketissaan.
Image
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.


User avatar
härkä
Posts: 5811
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by härkä » Sat Aug 12, 2017 7:52 am

Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
härkä
Posts: 5811
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by härkä » Sun Aug 13, 2017 9:06 am

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201708 ... =aamulehti

Perjantaina Kööpenhaminan lähivesillä uponnut UC3 Nautilus -sukellusvene nostettiin meren pohjasta lauantaina ja tuotiin yöllä Kööpenhaminan satamaan.
Uutistoimisto TT:n kuvaajan mukaan sukellusveneen tornia tutkittiin yöllä satamassa.
Sukellusveneen sisällöstä ei ole vielä saatu tietoja. Sukeltajat eivät päässeet veneen sisään sen maatessa meren pohjassa, ja se aiotaan nyt siirtää syrjäisempään paikkaan, jossa poliisin kuolemansyyntutkijat tutkivat veneen sisätilat.

UC3 Nautilus upposi perjantaina pian sen jälkeen, kun se oli etsintöjen jälkeen paikannettu. Sukellusvenettä etsittiin perjantaina laajalti sen jälkeen kun huomattiin, ettei se ollut palannut laituripaikalleen Kööpenhaminassa lähdettyään kohti Juutinraumaa.
Sukellusveneen rakentanut tanskalaiskeksijä Peter Madsen pelastautui veneestä ja selviytyi vahingoittumattomana.
Madsenin kanssa torstaina veneessä ollut 30-vuotias ruotsalaistoimittaja Kim Wall kuitenkin ilmoitettiin kadonneeksi, ja eilen Madsen vangittiin 24 päiväksi. Hänen epäillään varomattomuuttaan aiheuttaneen toimittajan kuoleman. Madsen itse kiistää tämän ja sanoo, että Wall jäi Kööpenhaminan satamaan torstai-iltana ja että hän oli uppoamishetkellä sukellusveneessä yksin.

Poliisin mukaan sukellusveneen tutkimisella on kiire.

-  Jos sukellusveneen sisäosat ovat säästyneet vaurioilta, siellä on luultavasti jälkiä mahdollisesta rikoksesta. Jos se täytyy ensin tyhjentää suolavedestä, on pidettävä kiirettä ennen kuin vesi tuhoaa esimerkiksi biologiset jäljet, Tanskan poliisin entinen murhatutkija Kurt Kragh sanoi Ekstrabladetille.
Madsen, 46, on tullut Tanskassa tunnetuksi muun muassa rakettien rakentamisesta. Hänen itse rakentamansa UC3 Nautilus on 17,8 metriä pitkä ja painaa 40 tonnia.
Wall on työskennellyt myös ulkomaisille tiedotusvälineille, kuten New York Timesille ja Guardianille. Hänen asemapaikkojaan ovat New York ja Peking, kertoi Aftonbladet lauantaina.

STT


http://ekstrabladet.dk/112/saadan-ser-u ... dt/6776809
Kuvia sukellusveneen siirrosta ja kadonneesta toimittajasta. ( 1 kuva.)
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
-Uta-
Posts: 2165
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by -Uta- » Sun Aug 13, 2017 12:28 pm

Tanskan kohusukellusveneestä ei löytynyt ketään - ruotsalaistoimittaja yhä kateissa
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201708 ... 1_ul.shtml
Sunnuntai 13.8.2017 klo 12.54

Ruotsalaistoimittajaa on etsitty jo päiviä tuloksetta.
Tanskassa perjantaina uponneen sukellusveneen sisällä ei ole ketään, kertoo Tanskan poliisi. Sukellusvenettä pidetään kuitenkin poliisin mukaan edelleen mahdollisena rikospaikkana. Sukellusvene nostettiin eilen ja tuotiin Kööpenhaminan satamaan. Sukellusveneen rakentanut tanskalaiskeksijä Peter Madsen vangittiin eilen 24 päiväksi, koska hänen epäillään aiheuttaneen kadonneen ruotsalaistoimittajan kuoleman. Ruotsalaistoimittaja oli torstaina sukellusveneessä Madsenin kanssa eikä häntä ole nähty sen jälkeen. Madsen kertoo jättäneensä toimittajan Kööpenhaminan satamaan ja olleensa sukellusveneessä yksin uppoamishetkellä.
STT

User avatar
härkä
Posts: 5811
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by härkä » Mon Aug 14, 2017 9:47 am

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201708 ... =aamulehti

Sukellusvene nostettiin ylös merestä sunnuntaina. Wall ei ollut sen sisällä. Poliisin teorian mukaan Madsen on tappanut toimittajan, heittänyt hänen ruumiinsa mahdollisesti mereen ja upottanut aluksen jälkiään peittääkseen.
Madsen sanoi alun perin poliisille jättäneensä Wallin torstai-iltana satamaan. Poliisin mukaan mies on nyt muuttanut lausuntoaan, mutta miten, sitä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Wallin poikaystävä ilmoitti naisen kadonneeksi, kun tämä ei palannut juttukeikalta sukellusveneeltä kotiin. Poliisi pyytää yhä silminnäkijöitä ilmoittautumaan.
Aftonbladet-lehti kertoi sunnuntai-iltana poliisin uudesta todistajasta, joka oli nähnyt sukellusveneen merellä pari tuntia ennen kuin se ilmoitettiin kadonneeksi. Sukellusvene oli ajanut silminnäkijän mukaan ilman valoja ja vain 30 metrin päästä kauppalaivasta. Törmäys oli ollut lähellä.


Ote linkistä.
Mikähän ihme tuossa on taustalla ?
Yksi todistaja sanoo nähneensä punatakkisen u- boatin kannella ja sitten tuo kauppalaivatodistus.

Vaikuttaisi , että Madsen on harhauttanut. Kuten poliisi sanoo / epäilee , heittänyt ruumiin mereen ?
Minkä ihmeen takia ?
Riitaa tulevan jutun sisällöstä ? Olisiko seksillä osuutta ?
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

User avatar
will
Posts: 2143
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am
Contact:

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by will » Mon Aug 14, 2017 1:22 pm

Syystä tai toisesta laskeutunut tornista kannelle ja ohittavan kauppalaivan tms. keula- tai peräaalto huuhtonut mereen? Kapu ei ehkä heti huomannut, miten matkustajan kävi.

User avatar
itäviitta
Posts: 466
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by itäviitta » Tue Aug 15, 2017 7:11 am

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005326229.html

Uusia silminnäkijähavaintoja Tanskan kohusukellusveneestä: ”He näyttivät hyvin rennoilta ja nauttivat veneretkestä mukavassa säässä”
Tekstitetty - Mysteeri syvenee: Tanskan kohusukellusveneestä ei löytynyt ketään

Silminnäkijöiltä on Aftonbladetin mukaan saatu uusia tietoja aluksen liikkeistä.
Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoo kahdesta uudesta silminnäkijähavainnosta, jotka koskevat tanskalaiskeksijä Peter Madsenin UC3 Nautilus -sukellusvenettä. Madsen on tällä hetkellä vangittuna epäiltynä ruotsalaistoimittaja Kim Wallin, 30, kuoleman aiheuttamisesta, jonka mies on kiistänyt.
Wall oli sukellusveneellä tekemässä juttua keksijästä, ja naisen poikaystävä teki katoamisilmoituksen, kun kaksikko ei palannut retkeltään ennalta sovittuun aikaan torstai-iltana.
Madsenin ja Wallin nähtiin lähtevän Kööpenhaminan satamasta sukellusveneellä torstaina noin kello 19.30. Reilua tuntia myöhemmin sukellusveneen havaitsi kalastusaluksella järjestetyillä syntymäpäiväjuhlilla työskennellyt Johan Rasmussen.

Juhlaseurueen alus ankkuroitui illallisen ajaksi lähelle Middelgrundenin tuulivoimapuistoa, jonne myös sukellusvene saapui Rasmussenin mukaan noin kello 20.15 aikaan. Aluksen tornissa seisoivat Madsen ja Wall, jotka vilkuttivat kulkiessaan ohi alle kymmenen metrin päästä.
– He näyttivät iloisilta ja se oli nopea tervehdys, Rasmussen sanoi tanskalaiselle BT:lle.
Madsen kertoi poliisille aiemmin jättäneensä Wallin Refshaleøenin saarella sijaitsevaan Halvandet-ravintolaan kello 22.30. Kun Rasmussen kuuli tästä, hän päätti ilmoittaa havainnostaan poliisille.
– Hän ei olisi voinut ehtiä Halvandetiin ja jättää naista sinne.

Keksijä muutti kertomustaan

Noin varttia myöhemmin sukellusveneen näki häämatkaristeilyllä ollut saksalaisturisti Peter Thompson.
– Istuimme kannella ilta-auringossa, kun yhtäkkiä näimme sukellusveneen. Minulla on aina mukanani pieni kamera, ja otin heti muutamia kuvia, Thompson kertoi Aftonbladetille.
Thompsonin ottamissa kuvissa Wall ja Madsen seisovat sukellusveneen tornissa.
– He näyttivät hyvin rennoilta ja nauttivat veneretkestä mukavassa säässä, Thompson kertoi.

Poliisipäällikkö Jens Møller kertoi sunnuntaina tiedotusvälineille, että Madsenin kertomus matkan vaiheista oli muuttunut. Hän ei kuitenkaan kertonut, kuinka Madsen oli tarkalleen ottaen muuttanut kertomustaan.
Sukellusvene havaittiin lopulta perjantaina aamupäivällä Kögenlahdella, ennen kuin se upposi. Madsen ehti hypätä mereen, ja hänet poimittiin turvaan siviiliveneeseen. Mies väitti olleensa sukellusveneessä yksin.

Sukellusvene löydettiin perjantaina seitsemän metrin syvyydestä, mutta Kim Wallia ei sen sisältä löytynyt. Naisen etsinnät jatkuivat maanantaina.
Poliisi ei ole sulkenut pois sitä mahdollisuutta, että Madsen olisi surmannut Wallin sukellusveneessä. Viikonloppuna viranomaiset kertoivat epäilevänsä, että alus olisi upotettu tahallaan rikoksen jälkien peittämiseksi.
Maanantaina tapausta kommentoi myös Ruotsin pääministeri Stefan Löfven, joka kertoi tanskalaisen Ekstrabladet-lehden mukaan olevansa hyvin huolissaan Wallin katoamisen vuoksi.
Anna Nuutinen
Kierrä minut rannan puolelta

User avatar
-Uta-
Posts: 2165
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by -Uta- » Wed Aug 16, 2017 3:49 pm

Meripelastus on löytänyt sukellusvenetutkinnassa "kiinnostavan esineen" merestä
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201708 ... 0_ul.shtml
Keskiviikko 16.8.2017 klo 08.06

Ruotsalaistoimittaja on edelleen kateissa.
Ruotsalaisen Kim Wallin, 30, etsinnät jatkuivat tiistaina. Meripelastuspalvelu löysi illalla ennen kello yhdeksää esineen vedestä Kööpenhaminan ulkopuolella.
- Se on jotain, mitä arvioimme kiinnostavaksi, joten olemme jättäneet sen Tanskan poliisille, meripelastuspalvelun edustaja Fredrik Winblad sanoi Expressen-lehdelle.
Viranomaiset eivät toistaiseksi kerro, mikä löytö on. Esine löydettiin Juutinraumasta Tanskan aluevesiltä.
Ruotsalaistoimittaja on olut kateissa viime torstaista lähtien. Wall nähtiin viimeksi tanskalaiskeksijä Peter Madsenin sukellusveneessä. Nautilus-sukellusvene upposi perjantaina, ja Madsen on pidätetty Wallin taposta epäiltynä.
Wall oli tekemässä reportaasia Madsenista. Poliisi uskoo teknisten tutkimusten perusteella, että sukellusvene upotettiin tahallaan, mahdollisesti jälkien peittämiseksi. Etsinnät jatkuvat keskiviikkoaamuna Kööpenhaminan edustalla ja myös Ruotsin aluevesillä. Monet vapaaehtoiset ovat mukana auttamassa.

NINA DALE
nina.dale@iltalehti.fi

User avatar
-Uta-
Posts: 2165
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by -Uta- » Mon Aug 21, 2017 10:47 am

Sukellusvenemies sanoo kadonneen ruotsalaistoimittajan kuolleen onnettomuudessa ja ”haudanneensa hänet mereen”, kertoo Tanskan poliisi
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-200000533 ... 749e024598
Julkaistu: 21.8. 11:18

Image
Kim Wall katosi ollessaan keksijä Peter Madsenin sukellusveneen kyydissä. (KUVA: Ida Marie Odgaard / Scanpix Denmark)

Omatekoisen sukellusveneen rakentanut tanskalainen keksijä Peter Madsen sanoo nyt, että hänen sukellusveneeltään kadonnut toimittaja Kim Wall kuoli tapaturmaisesti.

Sen jälkeen Madsen ”hautasi hänet mereen”, Kööpenhaminan poliisi sanoo tiedotteessaan.

Madsen sanoo ”haudanneensa” ruumiin Tansan Køge Bukt -lahteen.

Tanskan poliisi epäilee yhä Madsenin surmanneen Wallin.

Ruotsalaistoimittaja Kim Wall katosi toissa viikolla noustuaan Madsenin sukellusveneen kyytiin. Madsenin sukellusvene upposi, ja poliisi epäilee yhä hänen upottaneen sukellusveneen tahallaan.

HS seuraa tilannetta.

Ville Similä HS

User avatar
härkä
Posts: 5811
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by härkä » Tue Aug 22, 2017 6:17 am

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005335195.html

Runneltu naisen ruumis löytyi Juutinraumasta – ”Liian aikaista sanoa, onko se Kim”

http://is.mediadelivery.io/img/658/10be ... 1.jpg.webp
TANSKA Juutinrauman rannikolta Tanskassa löytyi maanantaina naisen ruumiin osa. Poliisi tutkii, onko kyseessä sukellusveneestä kadonnut ruotsalainen naistoimittaja.
Polkupyöräilijä ilmoitti maanantaina iltapäivällä havainneensa naisen ruumiin lähellä rantaa Köginlahdella Juutinraumalla. Paikka on lähellä sitä, missä tanskalaisen keksijän Peter Madsenin sukellusvene upposi hieman yli viikko sitten.

Sukellusveneessä ollutta ruotsalaista toimittajaa Kim Wallia, 30, ei löydetty. Poliisi epäilee hänen joutuneen rikoksen uhriksi. Maanantaina tuli ilmi, että Madsen on kertonut naisen kuolleen ”onnettomuudessa” sukellusveneessä ja keksijä olisi ”haudannut” ruumiin mereen.
Maanantaina illalla Tanskan poliisi kertoi, ettei ruumista ole vielä tunnistettu.

– On liian aikaista sanoa, onko löydetty nainen Kim Wall, kertoi Kööpenhaminan poliisin murharyhmän päällikkö Jens Möller.
Poliisin tunnistustyötä vaikeuttaa se, että ruumis on pahoin silpoutunut. Kyseessä on vain ruumiin torso.
– Se on ilman päätä, käsiä ja jalkoja, luonnehti Möller.
– Löysimme osan ruumiista ja totesimme kyseessä olevan naisen. Ruumis on ollut vedessä ja vaikeasti tunnistettava.
Poliisin mukaan yön ja huomisen aikana tehtävissä tutkimuksissa selvitetään, miten naisen ruumis on runneltu.
Poliisi jatkaa myös etsintöjä vesistössä.

Kim Wall, 30, on kateissa.

– Jatkamme sukelluksia lähialueella lisätutkimuksia varten. Lisäksi yritämme löytää kateissa olevia ruumiinosia. Etsintöjä jatketaan sekä Ruotsin että Tanskan aluevesillä.
Poliisi aikoo tiedottaa asiasta enemmän kun lisätietoa ilmenee.
– Ruumiinavauksen jälkeen on helpompi vastata kysymyksiin. Tietoa saattaa olla lisää tänään tai huomenna. En tiedä vielä, totesi Möller Expressenin mukaan.
Möllerin mukaan Tanskan poliisi on ollut etsintöjen aikana yhteydessä tiiviisti Kim Wallin perheeseen. Viimeksi heille kerrottiin asiasta ennen maanantai-iltaista tiedotustilaisuutta.
Timo Myllyniemi


Silpoutunut potkuriin ?
Jos , niin Madsenin vedenalaisen vehkeen vai jonkin muun aluksen ?
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

Post Reply