Karannut nainen Niuvasta. 10.9.21

Rikos- ja aiheeseen sopivat uutisoinnit.
Forum rules
Merkittävän tuntuisille uutisille on suotavaa luoda oma ketju.
Post Reply
User avatar
härkä
Posts: 7468
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Karannut nainen Niuvasta. 10.9.21

Post by härkä »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/53c5 ... cd9ea2ab54
Nainen karkasi Niuvanniemen vankimielisairaalasta: Taustalla vakava rikos
Naista ei löydetty lähialueen etsinnöissä.

Niuvanniemen sairaalasta karannut tallentui valvontakameraan. Kuva päätettiin julkaista harkinnan ja konsultaation jälkeen.Niuvanniemen sairaalasta karannut tallentui valvontakameraan. Kuva päätettiin julkaista harkinnan ja konsultaation jälkeen.
Niuvanniemen sairaalasta karannut tallentui valvontakameraan. Kuva päätettiin julkaista harkinnan ja konsultaation jälkeen. KUVAT: POLIISI

Poliisi etsii Kuopion Niuvanniemen sairaalasta perjantaina karannutta naista.

Poliisi sai perjantaina 12.38 ilmoituksen Niuvan sairaalasta karanneesta naisesta. Naista etsittiin lähialueelta henkilökunnan ja usean poliisipartion voimin, mutta tuloksetta.

Naisen löytyminen on poliisin mukaan hänen terveydentilansa ja mahdollisten rikosten estämiseksi tärkeää ja poliisi julkaisi kuvat sairaalan valvontakamerasta. Naisella on pitkät vaaleat hiukset, musta paita ja valkoiset housut kuvissa, sekä valkoinen kasvomaski.

Itä-Suomen poliisi päätyi julkaisemaan naisen kuvan konsultoituaan sairaalaa. Sairaalasta oli kerrottu, että olisi painava tarve saada hänet takaisin hoitolaitokseen. Poliisin mukaan naisella on taustalla epäily vakavasta rikoksesta. Usein Niuvanniemeen sijoitetaan vakavia väkivaltarikoksia tehneitä henkilöitä, joilla on jokin mielenterveysongelma.

Havainnot naisesta pyydetään ilmoittamaan hätäkeskukseen.

Image
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7468
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Karannut nainen Niuvasta. 10.9.21

Post by härkä »

https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/4290345
Niuvanniemen sairaalan johtava lääkäri: Karanneesta naisesta ei ehkä ole välitöntä vaaraa muille
Image
Ote linkistä ja kuva alueesta.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
Queen
Posts: 2529
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Re: Karannut nainen Niuvasta. 10.9.21

Post by Queen »

Jos tämä nainen ei ole etukäteen onnistunut sopimaan itselleen kuljetusta, taitaa nykytilanteessa olla vaikeaa saada kyytiä esim. liftaamallakaan. Ottaako näinä korona-aikoina kukaan kyytiin? Hänestä on myös uutisoitu melkoisen hyvin, joten kai mahdollinen kyyditsijä olisi ilmoittautunut (mikäli on vielä kertomassa asiasta).
Eli olisiko hänellä lähettyvillä joku paikka, jossa voisi majailla.
Ihmeesti tämä hänen vaarallisuustasonsakin laski päivien kuluessa?!
User avatar
härkä
Posts: 7468
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Karannut nainen Niuvasta. 10.9.21

Post by härkä »

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/art-2000008258575.html
Kuopion Niuvanniemen oikeuspsykiatrisesta sairaalasta karannut nainen on kolmatta päivää kateissa – Pako tapahtui, kun potilasryhmä oli käymässä kanttiinissa
Pako havaittiin melkein heti, mutta naista ei ole saatu kiinni. Poliisi on saanut karanneesta naisesta lukuisia vihjeitä.
Ote.
Ei siinä kyllä paljon etumatkaa ole saatu.
https://www.google.com/maps/place/Niuva ... 27.6253878
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7468
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Karannut nainen Niuvasta. 10.9.21

Post by härkä »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0082 ... 21be1921a7
Niuvanniemestä karannut nainen edelleen kateissa: ”Saattaa itsekin seurata tiedotusvälineitä”
Poliisi tiedottaa Niuvanniemen sairaalasta karanneesta naisesta lisää aikaisintaan maanantain aikana.
Poliisi sai perjantaina 12.38 ilmoituksen kuopiolaisesta Niuvan sairaalasta karanneesta naisesta.Poliisi sai perjantaina 12.38 ilmoituksen kuopiolaisesta Niuvan sairaalasta karanneesta naisesta.

Tänään klo 8:28
Kuopion Niuvanniemen oikeuspsykiatrisesta sairaalasta perjantaina karannut nainen on edelleen kateissa. Asia vahvistettiin Itä-Suomen poliisista puoli kahdeksan jälkeen maanantaiaamuna.
Komisario Sami Joutjärvi sanoo, ettei karkaamista voi tällä hetkellä kommentoida.
– Ei ole valitettavasti lisää tiedotettavaa. Tämän päivän aikana pyritään tarvittaessa jotain infoa antamaan, millä löytyminenkin mahdollisesti edistyisi, Joutjärvi sanoo.

Yleisjohtajan mukaan esimerkiksi karanneen naisen etsintäaluetta ei pysty tällä hetkellä kommentoimaan, koska nainen saattaa itsekin seurata tiedotusvälineiden uutisointia.
– Tässä on vähän se, että on hankala kertoa mitään julkisuuteen. Jos henkilö itse seuraa tiedotusvälineitä, niin ei senkään vuoksi tässä vaiheessa etsintöjen kulusta kommentoi.

Karkasi perjantaina
Poliisi sai perjantaina 12.38 ilmoituksen kuopiolaisesta Niuvan sairaalasta karanneesta naisesta. Naista etsittiin tuolloin lähialueelta henkilökunnan ja usean poliisipartion voimin, mutta tuloksetta.

Naisella on taustalla epäily vakavasta rikoksesta. Usein Niuvanniemeen sijoitetaan vakavia väkivaltarikoksia tehneitä henkilöitä, joilla on jokin mielenterveysongelma.
Komisario Joutjärven mukaan poliisi on tehnyt käytännössä kaikki alkuvaiheen toimet, mitä karanneen etsinnässä voi ylipäänsä tehdä.
– Katsotaan nyt, onko tarvetta täsmentää esimerkiksi tuntomerkkien osalta tai muuten, Joutjärvi pohtii.

Karkaamisesta on jo useita päiviä. Joutjärven mukaan poliisi pitää yhtenä mahdollisuutena myös sitä, että karannut henkilö löytyisi maastosta esimerkiksi menehtyneenä.
Toisaalta naisen pyrkiminen tuttaviensa luo on myös mahdollista. Sitä, miten todennäköistä tämä on, poliisi ei kommentoi.
– En kommentoi siihenkään. Aika lailla joudun nyt kiemurtelemaan, enkä pysty kauheasti kertomaan lisätietoja.


Onkohan sairaalasta minkälaiset mahdollisuudet olla yhteydessä ulkomaailmaan ?
Jos olisi sovittu kyytiä ulkoilun aikaan ??
Voi olla piilossa maastossa. ( Tosin siinä tap.ilm. kuolleena. ) Ja onhan vettäkin kosolti lähellä.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
itäviitta
Posts: 555
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: Karannut nainen Niuvasta. 10.9.21

Post by itäviitta »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9109 ... 39dd982b24
IL:n tiedot: Niuvanniemestä karannut nainen on 27-vuotias tappaja – surmasi Keravalla 11 puukoniskulla viime vuonna
Niuvanniemen psykiatrisesta sairaalasta karannut nainen on Noora Oinas, 27.

Poliisi etsii Niuvanniemestä perjantaina karannutta Noora Oinasta.Poliisi etsii Niuvanniemestä perjantaina karannutta Noora Oinasta.

Iltalehden tietojen mukaan Niuvanniemestä perjantaina iltapäivällä karannut nainen on Keravalla viime vuoden elokuussa tapahtuneesta puukotuksesta hoitoon passitettu 27-vuotias Noora Oinas.

Poliisi ei ole toistaiseksi vahvistanut karanneen naisen henkilöllisyyttä, mutta Iltalehti on vahvistanut tiedon muuta kautta.
Toimitus julkaisee Niuvanniemestä karanneen naisen nimen asian yleisen merkittävyyden sekä kiireellisyyden takia. Nimen julkaiseminen voi edesauttaa naisen kiinni saamisessa.

27-vuotias Oinas karkasi Niuvanniemen psykiatrisesta sairaalasta perjantaina kello 12.38. Poliisin mukaan hän on vaarallinen.
– Sen kuvan julkaisun taustalla oli vakavan rikoksen ennaltaehkäisy, eli kyllä hän sillä tavalla vaarallinen on, komisario Aku Uusitalo Itä-Suomen poliisista kertoi.

Teippasi uhrinsa suun ja sieraimet
Oinaan syyksi on luettu raaka henkirikos.
Itä-Uudenmaan käräjäoikeus antoi asiassa tuomion 24. kesäkuuta. Tuomion mukaan Oinas löi 61-vuotiasta uhriaan puukolla 11 kertaa lävistäen muun muassa sydämen.

Oinas ja 61-vuotias uhri tunsivat toisensa entuudestaan. Henkirikos tapahtui uhrin asunnossa Keravalla.
Tekonsa jälkeen Oinas soitti itse 112:een uhrinsa puhelimella sanoi päivystäjälle vain yhden sanan: ”tapoin”.
Poliisin tullessa asuntoon uhri oli puoli-istuvassa asennossa sohvalla suu ja sieraimet teipattuina ilmastointiteipillä ja oikeassa reidessä oli puukko pystyssä.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan Oinas määrättiin mielentilatutkimukseen omasta pyynnöstään marraskuussa 2020.
Mielentilatutkimus valmistui toukokuussa ja sen perusteella käräjäoikeus katsoi, että Oinas oli tekohetkellä syyntakeeton, joten häntä ei voitu tuomita rangaistukseen.
Naisen syyksi luettiin syyntakeettomana tehdyt tappo ja hautarauhan rikkominen.

Juttua muokattu 13.9.2021 kello 10.41: Muutettu vankimielisairaala muotoon psykiatrinen sairaala.

Kierrä minut rannan puolelta
User avatar
härkä
Posts: 7468
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Karannut nainen Niuvasta. 10.9.21

Post by härkä »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b939 ... 101478add5
Miten karkaaminen Niuvanniemestä onnistui? Johtava lääkäri: ”Pääsääntöisesti potilaamme eivät ole vankeja”
Niuvanniemen johtava lääkäri Kari Ojala muistuttaa, että mikään ei takaa sitä, että Niuvanniemen potilaat pysyisivät sataprosenttisen varmasti sairaala-alueella.
Niuvanniemen oikeuspsykiatrinen sairaala on ollut otsikoissa perjantaina tapahtuneen katoamisen jälkeen. Niuvanniemen oikeuspsykiatrinen sairaala on ollut otsikoissa perjantaina tapahtuneen katoamisen jälkeen.

Kuopion Niuvanniemestä karanneen Noora Oinaksen tapaus on herättänyt kysymyksen siitä, miten on mahdollista, että ”kanttiinimatkalla” ollut nainen häviää sairaala-alueelta muutamassa minuutissa.

Iltalehti kertoi aiemmin, että 27-vuotias Oinas tuomittiin raa’asta henkirikoksesta aiemmin kesällä. Hän surmasi 61-vuotiaan miehen viime vuoden elokuussa puukolla. Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomion mukaan nainen löi 11 puukoniskua ja muun muassa lävisti miehen sydämen.
– Muodostetaan kuva, miksi näin kävi ja mitä voitaisiin tehdä toisin jossain uudessa tilanteessa, ettei näin kävisi uudelleen.

Toisaalta Ojala muistuttaa, ettei mikään toimi estä karkaamisia sataprosenttisesti. Potilaat ovat myös hyvin eri lähtökohdissa: osa saa esimerkiksi liikkua sairaala-alueen ulkopuolella vapaammin kuin toiset.
– Potilaista hyvin suuri osa voi liikkua itsenäisesti sairaala-alueen ulkopuolella. Osa käy muilla paikkakunnilla tapaamassa omaisiaan. On toki sellaisia henkilöitä, joiden liikkuminen tapahtuu suljetuilla alueilla. Niistäkin periaatteessa ei ole mahdoton karata. Ihan sellaista aukotonta tilaa pystytään hyvin harvoin järjestämään, Ojala sanoo.

Rajoittaminen tapauskohtaista
Niuvanniemen johtava lääkäri Kari Ojala ei usko, että esimerkiksi perjantain karkaaminen olisi ollut estettävissä kameravalvonnan lisäämisellä. Niuvanniemen johtava lääkäri Kari Ojala ei usko, että esimerkiksi perjantain karkaaminen olisi ollut estettävissä kameravalvonnan lisäämisellä.

Usein Niuvanniemen sairaala nousee esiin rikostuomioiden yhteydessä joko silloin, kun henkilö määrätään tahdonvastaiseen hoitoon tai silloin, kun henkilö määrätään kesken oikeusprosessin mielentilatutkimukseen.
Ojala muistuttaa, ettei kuopiolaissairaala ole vankila. Potilaat pyritään saamaan avohoitoon, eikä heitä ole tarkoituskaan lukita ikuisiksi ajoiksi sairaala-alueelle.
– Meidän potilaamme eivät pääsääntöisesti ole vankeja. He ovat täällä psykiatrisen sairauden vuoksi hoidossa.
Muun muassa eduskunnan oikeusasiamies valvoo, ettei potilaiden hoidossa rikota lakia.
– Psykiatrisessa hoidossa meiltä edellytetään sitä, että henkilöiden perusoikeuksiin kuuluvat rajoittamistoimenpiteet tehdään aina yksilöllisesti. Emme voi tehdä sellaisia laitosvaltaan liittyviä toimenpiteitä, että esimerkiksi kukaan ei saisi liikkua ulkona.

Arviointi vaikeaa
Ojala ei usko, että esimerkiksi perjantain karkaaminen olisi ollut estettävissä kameravalvonnan lisäämisellä.
– Meidän ajatuksemme on se, että kuntoutamme potilaita avohoitoon ja pois sairaalasta. Sellainen kuntouttaminen ei ole mahdollista, jos pidämme kaikki lukkojen takana.
Ojalan mukaan myöskään laki ei anna mahdollisuutta liikkumisvapauden rajoittamiseen enempää kuin se on välttämätöntä potilaan hoidon tai sairauteen liittyvien riskien kannalta.
– Kun teemme arviointityötä, ihmisen mielen arviointi on sillä lailla vaikeaa, että se ei sataprosenttisesti onnistu. Siinä tulee toisinaan virhearviointeja. Tästä johtuu se, että emme kaikkia näitä pysty ennakoimaan.

Pystyykö sitä arvioimaan, onko tässä (perjantain tapauksessa) tehty joku virhearvio?

– En pysty siihen tässä vaiheessa ottamaan kantaa. Toki sitä selvitellään, mutta ei minulla ole sellaista näkökulmaa, että tässä olisi selkeitä virhearvioita tehty tai ettei olisi otettu huomioon erilaisia riskiarvioinnin elementtejä. Sitä selvitellään, mutta se vie jonkin verran aikaa, henkilöiden kuulemisia ja tämäntyyppisiä, Ojala sanoo.


Alkaa muodostuman kuva, että Oinas pääsi samantien jonnekin kauemmas. Ja jonkinmoisella avustuksella.
Ehkä aiemmin suunnitellulla ?
Varsinkin, jos ulkoilutuokio oli rutiiinomainen ja toistuva / saman kellonaikainen.

Varmaan jossain sairaala-alueen ulkopuolellakin on kameravalvontaa ja mahd. noutoauto tullut kuvatuksi. No, autonhan voi vaihtaa ja aikaa kuluu joka tapauksessa.Motarille pääsee suht pian ja voi valita ottaako Mikkelin vai Jyväskylän suunnan. On myös muita reittejä.
Arvatenkin etelään olisi kuitenkin lähdetty.

Tai sitten kyseessä on aivan jotain muuta.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7468
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Karannut nainen Niuvasta. 10.9.21

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008261822.html
Poliisi: Niuvan­niemen sairaalasta karannut nainen saatu kiinni
Poliisi kertoi asiasta hetki sitten.


NIUVANNIEMEN sairaalasta karannut nainen on löytynyt, tiedottaa Itä-Suomen poliisilaitos.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että etsintäkuulutettu tavattiin poliisitehtävän yhteydessä maanantai-iltana. Kiinniotto sujui rauhallisesti, ja etsintäkuulutettu palautettiin Niuvanniemen sairaalaan.
Poliisi kertoo, ettei sillä ole tapauksesta muuta tiedotettavaa.
NAINEN karkasi valvotun ulkoilun aikana sairaalan piha-alueelta viime perjantaina. Poliisi ei ole kertonut, miten nainen pääsi pakenemaan.

Poliisi sai perjantain jälkeen runsaasti vihjeitä naisesta Kuopiosta, mutta myös muualta Suomesta.

Niuvanniemen sairaala vastaa muun muassa valtakunnallisten oikeuspsykiatristen erityistason sairaanhoidollisten palveluista ja mielentilatutkimuksista. Sairaalassa olevat potilaat voivat uhata omaa tai muiden turvallisuutta.
Sairaala toimii myös Itä-Suomen yliopiston oikeuspsykiatrian klinikkana. Sairaala huolehtii oikeuspsykiatrian perus-, jatko- ja täydennyskoulutuksesta sekä terveystieteellisestä tutkimuksesta.


Saapas nähä, mistä löytyi ?
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
-Uta-
Posts: 4622
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Karannut nainen Niuvasta. 10.9.21

Post by -Uta- »

Niuvanniemen sairaalasta karannut henkilö on saatu kiinni Kuopiossa
https://poliisi.fi/-/niuvanniemen-saira ... atu-kiinni
13.9.2021 21.08
UUTINEN


Itä-Suomen poliisilaitos tiedotti perjantaina 10.9.2021 etsivänsä Kuopion Niuvanniemen sairaalasta karannutta naista. Nainen on löytynyt.

Etsintäkuulutettu tavattiin poliisitehtävän yhteydessä Kuopiossa maanantai-iltana.
Kiinniotto sujui rauhallisesti ja hänet palautettiin Niuvanniemen sairaalaan.

Poliisi kiittää saamistaan yleisövihjeistä henkilön löytämiseksi. Poliisilla ei ole tapauksesta muuta tiedotettavaa.

Uutista on muokattu maanantaina 13.9.2021 kello 21:30. Uutiseen on lisätty paikka, jossa henkilö otettiin kiinni.
User avatar
härkä
Posts: 7468
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Karannut nainen Niuvasta. 10.9.21

Post by härkä »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/bacf ... c8926a464f
Image
Unenpöpperöinen Joona avasi ovensa Niuvanniemestä paenneelle tappajalle – illalla postiluukusta putosi outo lappu
Oikeuspsykiatrisesta sairaalasta paennut 27-vuotias nainen oli häiriköinyt kuopiolaisen kerrostalon asukkaita. Iltalehden tavoittama asukas sai naiselta erikoisen viestin.

Poliisin mukaan etsintäkuulutettu tavattiin poliisitehtävän yhteydessä maanantai-iltana. Iltalehden tavoittama Joona kertoo, mistä oli kyse.
Poliisin mukaan etsintäkuulutettu tavattiin poliisitehtävän yhteydessä maanantai-iltana. Iltalehden tavoittama Joona kertoo, mistä oli kyse.
Kuopiossa asuva Joona heräsi maanantaiaamuna kello 7:n jälkeen ovikellon soittoon. Hän meni ovelle omien sanojensa mukaan unenpöpperössä katsomaan, kuka siellä on.
Oven takana odotti nainen, jolla oli käsissään kahvikuppi ja pari tupakkaa.

– Kuvittelin, että hän on joku kaverini ystävä, joka on tullut pyytämään häntä röökille, sillä hän tuli ovelle kahvikupin ja kahden röökin kanssa, kertoo Joona.
Joonan mukaan nainen käyttäytyi todella sekavasti ja kertoi etsivänsä jotakuta hoikkaa naista. Hän vältti katsekontaktia ja katseli maahan. Puhe oli sumeaa.
– Hän kertoi, että hänellä on kymmenen euroa ja näytti sitä. Hän myös pyysi pitämään kahvikuppia, kuvailee Joona.

Joonan mukaan nainen yritti myös laittaa jalkaa oven väliin. Hän ei kuitenkaan päässyt sisälle asuntoon.
Keskustelun jälkeen nainen tiputti tupakat postiluukusta asuntoon.
Joona ei vielä aamulla tajunnut, että hän oli juuri sulkenut oven Kuopion Niuvanniemen oikeuspsykiatrisen sairaalan asukkaalta, jota poliisi oli etsinyt perjantaista lähtien.


Niuvanniemen sairaalassa hoidetaan pääasiassa rikokseen syyllistyneitä henkilöitä, jotka on määrätty tahdonvastaiseen hoitoon.Niuvanniemen sairaalassa hoidetaan pääasiassa rikokseen syyllistyneitä henkilöitä, jotka on määrätty tahdonvastaiseen hoitoon.

"Valkoiseksi veti”
Iltalehden tietojen mukaan 27-vuotias nainen passitettiin hoitoon Keravalla syyntakeettomana tehdystä taposta ja hautarauhan rikkomisesta. Poliisi oli tiedottanut naisen katoamisesta ja kertonut hänen olevan vaarallinen.
Joona ei tunnistanut naista karanneeksi henkilöksi, koska hän oli värjännyt hiuksensa. Naapuri kertoi myöhemmin Joonalle, että sama nainen oli liikkunut talon pihalla jo sunnuntaina.
– Joku löysi naisen vanhan profiilikuvan, jossa hänellä oli mustat hiukset. Siitä pystyin saman tien sanomaan, että se on hän.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden viime vuonna antaman tuomion mukaan nainen löi 61-vuotiasta uhriaan puukolla 11 kertaa. Hän soitti itse hätänumeroon ja sanoi päivystäjälle vain yhden sanan: ”tapoin.” Poliisin tullessa asuntoon uhri oli puoli-istuvassa asennossa sohvalla suu ja sieraimet teipattuina ilmastointiteipillä ja oikeassa reidessä oli puukko pystyssä. Nainen pyysi itse mielentilatutkimusta, jonka perusteella käräjäoikeus katsoi naisen olleen rikosten tekohetkellä syyntakeeton. Iltalehden tietojen mukaan 27-vuotias nainen passitettiin hoitoon syyntakeettomana tehdystä taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

– Aika valkoiseksi kyllä veti. Enhän minä nyt voinut häntä tunnistaa ennen kuin tutut vahvistivat. Kaikki vain loksahti kohdalleen, kertoo Joona Iltalehdelle.

Jätti viestin
Päivällä Joona ei ollut asunnossa paikalla, mutta hän sanoo naapuriensa kertoneen, että kyseinen nainen oli liikkunut sinä aikana kerrostalon parkkipaikalla, pihalla ja rappukäytävässä. Illalla kello 19 jälkeen Joonan ollessa taas kotona tilanne vihdoin laukesi.
– Hän hakkasi ovea ja pimputti ovikelloa todella lujaa, mitä hän ei aamulla tehnyt. Silloin koputus oli vielä todella rauhallista. Menimme samantien ovelle, eikä hän ollut enää siellä.
Ovella odotti kuitenkin lappu, jonka nainen oli sujauttanut postiluukusta. Lapussa luki: Luulin, että kahvit mun seurassa maistuis. Oon johtajan nainen ja petyin. Olisi ollut rahaa (sana rahaa on viestissä yliviivattu) pari pilleriä teille. Viesti oli allekirjoitettu naisen etunimellä, joka oli kirjoitettu heittomerkkeihin.


Joona sanoo näyttäneensä lappua tutulleen, joka tunsi Niuvanniemestä karanneen naisen. Tuttu vahvisti, että käsiala kuului naiselle, ja tunnisti myös nimimerkin sekä viittauksen johtajaan.

Otettiin kiinni
Joonan ystävä soitti poliisille kello 19.13. Joonan mukaan myös naapuri oli soittanut poliisit samasta asiasta muutamaa minuuttia myöhemmin. Joonan mukaan poliisit ottivat naisen kiinni talon alakerrasta jonkun toisen asunnosta.

Poliisi tiedotti myöhään maanantaina, että Niuvanniemestä karannut nainen oli otettu kiinni Kuopiosta toisen tehtävän yhteydessä, joka ei suoranaisesti liittynyt etsintään. Poliisi sanoi, ettei se tiedota asiasta tämän enempää.
Itä-Suomen poliisilaitokselta vahvistetaan, että sillä on ollut häiriötehtävä Joonan kertomalla kadulla Kuopiossa maanantaina kello 19.28.

https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/4292215
Niuvanniemestä karanneella naisella oli sairaalassa todennäköisesti nettiyhteys käytössä – "Jos nettiä ei voi käyttää, siitä pitää tehdä erikseen perusteltu rajoittamispäätös"

Niuvanniemen sairaalan johtava lääkäri Kari Ojala. Arkistokuva. TIMO HARTIKAINEN / LEHTIKUVA
Kuopion Niuvanniemen oikeuspsykiatrisesta sairaalasta perjantaina karannut nainen ei näillä näkymin aiheita suuria linjamuutoksia sairaalan toimintaan, arvioi johtava lääkäri Kari Ojala.

Ote.
Jos noin, niin melko vapaatahan siellä on. Nouto helppo järjestää.
Ehkä riskitekijät olivat suuremmat, kuin alkuun annettiin ymmärtää.
Nainen kuitenkin huuhaili siellä pihassa ja rapussa, pyrkien vielä naapureitten asuntoihin.
Hänen kohdallaan luulisi nyt vartioinnin kiristyvän.

---

Kts. myös
Kerava - Killassa henkirikos, tutkitaan murhana
Post by -Uta- » Tue Sep 15, 2020 12:45 pm
http://hejac.com/forum/viewtopic.php?f= ... 428#p42428
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
Post Reply