Bussien suistoyritykset ( 4 )- 5.12 1918

Rikos- ja aiheeseen sopivat uutisoinnit.
Forum rules
Merkittävän tuntuisille uutisille on suotavaa luoda oma ketju.
Post Reply
User avatar
härkä
Posts: 5495
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Bussien suistoyritykset ( 4 )- 5.12 1918

Post by härkä » Wed Dec 05, 2018 7:25 pm

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005922717.html

Bussikuski Pekka kertoo, kuinka aggressiivinen matkustaja tarrasi rattiin kesken ajon Loimaalla – KRP: toistaiseksi ei viitteitä terrorismista

Loimaan tapaus sattui keskiviikkona iltapäivällä.

Uuraisilla ja Loimaalla tapahtui kaksi lähes samanlaista välikohtausta lyhyen ajan sisällä.
Keskusrikospoliisi kertoi aiemmin tänään keskiviikkona, että kahden eri linja-auton matkustajien epäillään hyökänneen kuljettajien kimppuun Uuraisilla ja Loimaalla.
Uuraisten tapaus sattui tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, Loimaan tapaus taas tiistaina iltapäivällä.

Loimaalla bussia kuljettanut Pekka Toivonen kertoo Ilta-Sanomille, että mies astui bussin kyytiin Loimaan asemalta. Toivosen mukaan miehellä ei ollut rahaa, eikä hänen määränpäänsä käynyt selväksi.

– Siinä oli maahanmuuttajan näköinen kaveri. Hän jäi istumaan autoon enkä saanut häntä ulos. En saanut selvää mihin hän olisi ollut menossa. Hän oli sekavan oloinen, vähän aggressiivinen, mutta ei haissut viinalle, Toivonen kertoo.

Ensimmäisenä Pekka Toivosen näkemyksen tapahtumista kertoi Yle.

Lue lisää: Linja-auton matkustaja hyökkäsi kuskin kimppuun – etupenkin matkustajat taltuttivat epäillyn

Toivonen lähti ajamaan miehestä huolimatta. Noin puolen kilometrin päässä Loimaan asemalta mies kävi yllättäen kuljettajan kimppuun.
– Hän tarttui rattiin ja käänsi autoa toiselle kaistalle. Vauhtia ei onneksi ollut paljon. Minua hän ei lyönyt tai mitään sellaista, Toivonen sanoo.
Tilanteessa olisi voinut käydä huomattavasti pahemminkin, sillä toisella kaistalla ajoi vastaantuleva linja-auto. Toivosen bussin peili osui tämän auton takakulmaan.

Alkujärkytyksestä toivuttuaan Toivonen kertoo saaneensa miehen taltutettua bussissa matkustaneen henkilön avustuksella. Välikohtauksen jälkeen mies rauhoittui ja Toivonen ajoi bussin takaisin Loimaan asemalla. Hän soitti sinne myös poliisit.
Tilanne oli Toivosen mielestä hermostuttava ja vähän pelottavakin. Toivosella itsellään ei ole aavistusta siitä, mikä miehen motiivi riehumiseen oli.
– Mitä lie ollut taustalla, hän sanoo.

Poliisi: toistaiseksi ei viitteitä terrorismista

Keskusrikospoliisi tutkii Uuraisten ja Loimaan tapauksia siksi, että ne ovat tapahtuneet usealla eri paikkakunnalla ja silminnäkijöitä on niin ikään monelta eri paikkakunnalta. Lisäksi se selvittää, liittyvätkö kaksi tapausta toisiinsa, tutkinnanjohtaja Sanna Springare kertoo Ilta-Sanomille.
MTV:n mukaan epäillyt miehet ovat kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita. Tähän Springare ei ota kantaa, mutta vahvistaa epäiltyjen olevan noin 30-vuotiaita ulkomaalaisia.
– En kommentoi näitä statuksia, sillä ne eivät ole julkista tietoa. En voi myöskään ottaa kantaa siihen, mistä päin he ovat, hän sanoo.

Springare kertoo, ettei poliisi tässä vaiheessa epäile, että tapahtumiin liittyisi jonkinlainen terroristinen motiivi.
– Tällä hetkellä tutkinnassa ei ole mitään siihen viittaavaa, mutta sitä selvitetään tietenkin taustalla, kun on tällaisesta teosta kysymys.
Springare ei osaa vielä sanoa, aikooko hän vaatia teoista epäiltyjä miehiä vangittavaksi lähipäivinä. Loimaan tapauksen osalta vangitsemisen määräaika on perjantaina.

– Huominen päivä näyttää pitkälti kuinka edetään, hän sanoo.

Uuraisten tapauksen osalta poliisi epäilee liikennetuhotyön yritystä ja tutkii myös sitä, onko bussissa riehunut mies käyttänyt päihteitä. Tällöin kyse voisi olla myös rattijuopumuksesta.

Lisäksi poliisi epäilee lievää pahoinpitelyä, mutta toistaiseksi Springare ei osaa varmuudella sanoa, kuka on ollut ollut pahoinpitelyn kohteena.
Loimaan tapauksen osalta poliisi epäilee liikennetuhotyötä, sillä bussi törmäsi toiseen ajoneuvoon. Lisäksi rikosnimikkeisiin kuuluu liikennerikkomus ja muuta pienempää, Springare sanoo.


( Jutussa on kaksi ajankohtaa mainittuna Loimaan tapaukselle , siksi sulut päivämäärässä. )

Loimaan tapauksessa huomio kiinnittyy siihen , että henkilö tarttui kuljettajaan juuri silloin , kun vastaan tuli toinen bussi.
Oli ollut vain hetken kyydissä.
Uuraisten tapauksessa ei kaiketi ole vielä mainittu , kauanko tämä hyökkääjä oli matkustanut.
MTV:n uutisen mukaan olisi molemmilta evätty turvapaikkapäätös.
Onko kyseessä yhteinen suunnitelma vaiko sattumus ?
Tuleeko vastaavia lisää ?
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.


User avatar
will
Posts: 2064
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am
Contact:

Re: Bussien suistoyritykset ( 4 )- 5.12 1918

Post by will » Wed Dec 05, 2018 9:32 pm

Maan suurin vuotuinen valtiollinen juhla on huomenna. Ehkä ei kuitenkaan, mutta toisaalta; kuin yritettäisiin saada kypäröitä kallelleen ja siniristilippuja puolitankoon. Toivottavasti jää tähän.

Levottomuutta on ollut busseissa enevässä määrin, mitä olen uutisia seurannut ja itsekin vähän nähnyt. Mm. runsas vuosi sitten olin Jorvin linjalla matkalla Espoosta Kamppiin, kun Mankkaalla bussiin nousi balkanilaisen näköinen mies, joka ilmoitti haluavansa kyydin Sörnäisiin. Bussikuski selitti linjan ajavan Kamppiin, mistä matkustajaksi aikonut voisi jatkaa edelleen Sörkkään muilla tavoilla. Tästä seurasi inttämistä huonolla suomella puolin ja toisin. Pikapuolin matkamies ilmoitti kuskille, että tämän on syytä ajaa Sörnäisiin, jos haluaa elää. Tästä ei kuski, etninen itsekin, pahemmin hermostunut, vaan sanoi, että bussi menee Kamppiin ja matkustaja maksaa. Istuin n. kolmen metrin päässä, ja ajattelin, että jokohan kohta pääsee hylsyjä keräämään bussikaappauksen jäljiltä, mutta pienen tuijottelun ja jupinan jälkeen matkamies astui ulos, alkaen jalan askeltaa noin sinne päin, mihin oli bussilla halunnut. Vastaavaa jos olisi sattunut lentokoneessa, olisi uutiskynnys ylittynyt. Nyt se on tätä uutta arkipäivää, johon sisältyy pieniä yllätyksiä silloin tällöin.

Näin ei ollut silloin, kun opeteltiin matkustamista julkisilla välineillä. Olisiko muilla palstalaisilla omia tai toisten kautta opittuja kokemuksia kuski-matkustajaväännöistä ennen ja nyt?

monoliitti
Posts: 498
Joined: Tue May 30, 2017 4:04 pm

Re: Bussien suistoyritykset ( 4 )- 5.12 1918

Post by monoliitti » Thu Dec 06, 2018 1:02 pm

Muistan kun 1970-luvulla säädettiin lakiin lisäys ,joka sallii matkustajien auttaa kuljettajaa poistamaan häirikön bussista. Pääkaupunkialueen lähijunissa muistan usein konduktöörin soittaneen poliisit seuraavalle asemalle poistamaan häirikön. Kerran näin lipuntarkastajien painiottelussa kellistävän matkustajan vaunun lattialle.

User avatar
härkä
Posts: 5495
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Bussien suistoyritykset ( 4 )- 5.12 1918

Post by härkä » Wed Mar 13, 2019 11:08 am

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8c22 ... cce474c04d

Käräjäoikeuden mielestä Uuraisilla sattuneessa välikohtauksessa saattoi olla kyse paniikkihäiriöstä. Syyte kaappauksesta kaatui.
Keski-Suomen käräjäoikeus on hylännyt syytteen Uuraisten bussikaappauksesta. Syyttäjän tyytymättömyysilmoitus enteilee valitusluvan hakua hovioikeudesta.
Mies kävi bussikuskiin käsiksi ja huusi ”Allahu akbar” kunnes vaipui lattialle itkemään.
Käräjäoikeuden mukaan oli mahdollista, että mies kärsi paniikkihäiriökohtauksesta. Hän oli käyttänyt kannabista.


Hmm ?
https://www.youtube.com/watch?v=PLn9dZvrkEE :shock:
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.

Post Reply