Ammattirikollinen Raimo Andersson löydetty kuolleena

Rikos- ja aiheeseen sopivat uutisoinnit.
Forum rules
Merkittävän tuntuisille uutisille on suotavaa luoda oma ketju.

Ammattirikollinen Raimo Andersson löydetty kuolleena

Postby -Uta- » Sat Apr 14, 2018 7:05 pm

MTV Uutisten tietojen mukaan Suomen yksi kovimmista ammattirikollisista, Raimo Juhani Andersson, on löytynyt kuolleena yksityisasunnosta Vantaalla. Poliisi epäilee, että Andersson on tapettu.
https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.Eryq8SE
MTV - lauantai 14. huhtikuuta 2018

Ensitietojen mukaan henkirikos näyttää todennäköiseltä,
tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisista vahvistaa MTV:lle.
Mahdollinen henkirikos on tehty joko perjantaina tai lauantaina.

Tapahtumia selvitellään. Tekninen ja taktinen tutkinta rikospaikalla jatkuu. Tässä vaiheessa en voi kommentoida enempää, Minkkinen sanoo. Poliisi ei kommentoi, liittyvätkö tapahtumat alamaailman välienselvittelyihin.
Poliisi on puhuttanut asiaan liittyen joitain henkilöitä. Ketään ei toistaiseksi ole otettu kiinni teosta epäiltynä.

Andersson oli lomalla vankilasta. Hän istui elinkautista tuomiota turkkilaissyntyisen Volkan Ünsalin murhasta. Ünsal murhattiin lokakuussa 2003 Vuosaaressa. Teosta tuomittiin Andersson ja kolme muuta miestä. Keskusrikospoliisi selvittää parhaillaan, onko joitakin muita henkilöitä syytä epäillä osallisuudesta Ünsalin palkkamurhaan ja miten tutkinta aikoinaan ylipäänsä suoritettiin.

Helsingin hovioikeus hylkäsi viime syksynä Andersonin hakemuksen päästä ehdonalaiseen vapauteen.
Anderssonilla on ollut kova asema alamaailmassa. 1990-luvulla Andersson johti huumeliigaa ja sai törkeästä huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksista pitkän vankeustuomion. Hän myös kuului vuosien ajan rikollisjengi United Brotherhoodin voimahahmoihin.
-Uta-
 
Posts: 1415
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Retkitukku

Re: Ammattirikollinen Raimo Andersson löydetty kuolleena

Postby -Uta- » Wed Apr 18, 2018 11:19 am

Rikollispomon talossa tiukat turvajärjestelmät: Poliisi tutkii, tallentuiko Raimo Anderssonin tappo valvontakameroille
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2018041 ... 9_u0.shtml
Keskiviikko 18.4.2018 klo 06.43

Vantaalla surmatun rikollispomon talossa oli lukuisia valvontakameroita, joiden tallenteista poliisi toivoo olevan apua rikostutkinnassa. On mahdollista, että henkirikos olisi tallentunut kameralle.
-Vankilomalla surmatun ammattirikollisen Raimo Anderssonin kuolemaan liittyvät tapahtumat ovat voineet tallentua valvontakameroille.
-Poliisi tutkii nyt surmapaikalta takavarikoituja tallenteita.
-Henkirikosta tutkitaan toistaiseksi tappona.

Poliisi tutkii viime lauantaina Vantaalla paljastunutta Raimo Juhani Anderssonin henkirikosta tappona. Se on pidättänyt ainakin neljä henkilöä tekoon liittyen. Kolme epäiltyä otettiin kiinni paikan päältä, neljäs myöhemmin muualta.
Viikonlopun vankilomalle vasta päässyt elinkautisvanki Raimo Andersson löytyi kuolleena omakotitalosta Kehä kolmosen ja Helsinki-Vantaan lentokentän väliltä. Talo on hänen vaimonsa nimissä, ja se on myös ollut myös Anderssonin vankilalle ilmoittama lomaosoite.

Image
Vankilomalla ollut tunnettu ammattirikollinen Raimo Andersson surmattiin vaimonsa omistamassa talossa.
(POLIISIN ESITUTKINTAMATERIAALI)


Tarkoin valvottu
Iltalehden tietojen mukaan poliisi on saanut varmuuden siitä, että Andersson surmattiin siellä, mistä hänet löydettiin.
Aiemmin Anderssonin appivanhempien omistuksessa ollut talo sijaitsee syrjäisellä paikalla metsätien päässä. Kiinteistölle ei ole voinut tunkeutua paljastumatta. Koko pihapiiri on varustettu liiketunnistimin ja voimakkain valonheittimin.
Tontille tultaessa kyltti varoittaa tontilla vartioivasta saksanpaimenkoirasta. Oven pieleen on asennettu kaksi kameralla toimivaa ovihälytintä, tuulikaapin ikkunassa iso varoituskyltti: "No trespassing, we´r tired of hiding the bodies", vapaasti suomennettuna "Pääsy kielletty, olemme kyllästyneet kätkemään ruumiita".
Lisäksi suomenkielinen kyltti muistuttaa, että alueella on ympärivuorokautinen nauhoittava kameravalvonta.
Kyltti ei ole turha, sillä taloon ja kiinteistölle on asennettu useita valvontakameroita. Keskusrikospoliisi (KRP) toivoo nyt, että takavarikoiduista tallenteista voisi löytyä ratkaisevaa näyttöä rikostutkinnalle.
Kameroiden lukumäärästä johtuen pidetään mahdollisena, että jopa henkirikos itsessään olisi nähtävissä tallenteilta. Teknisistä syistä johtuen tallenteiden läpikäymistä ei voitu aloittaa vielä viikonlopun aikana.

Motiivi haussa

Poliisi selvittää kuumeisesti myös henkirikoksen motiivia.
Yhtenä syynä on arveltu olevan alamaailman sisäinen välienselvittely ja kosto. Raimo Andersson kuului United Brotherhood -jengiin (UB) ja toimi joskus myös sen johdossa. Jengin sisällä tiedetään olleen tyytymättömyyttä Anderssonin toimintaan vankilassa. Lisäksi jengille oli paljastunut, että hän oli tehnyt yhteistyötä poliisin kanssa.
Jengin entinen johtohahmo, Jari Aarnion rikoskumppanina tuomittu Keijo Vilhunen puolestaan oli paljastunut poliisin tietolähteeksi. Eräiden tietojen mukaan UB:n oli ryhdyttävä toimiin jengin maineen säilyttämiseksi. UB:ta oli tiettävästi alettu alamaailmassa kutsua jo "Vasikkajengiksi".
Ainakin yhdellä Anderssonin taposta pidätetyllä on tuttuja UB-jengissä. Mies kuului aikanaan Bats-liigaan, joka sittemmin sulautui UB:hen. Varsinaiseksi UB:n jäseneksi mies ei tiettävästi koskaan liittynyt. Epäselvää toistaiseksi on muun muassa se, olisiko hän mennyt Anderssonin talolle omasta aloitteestaan vai jonkun toimeksiannosta.

Poliisi vaikenee
Poliisi on tutkinnan alusta saakka noudattanut poikkeuksellisen niukkaa tiedotuslinjaa. Selitykseksi on viitattu uhrin taustaan sekä siihen, että poliisi haluaa puhuttaa ja kuulustella useita henkilöitä ennen kuin asiasta voidaan kertoa lisää.
IL:n tietojen mukaan poliisilla oli vielä tiistaina haussa useita henkilöitä, joita haluttiin kuulla eri asemassa.
Tutkintaa johtava rikoskomisario Kimmo Huhta-aho ei kuitenkaan suostu avaamaan tutkintaa miltään osin julkisuuteen.
- En avaa, en, hän toteaa.
Huhta-aho ei myöskään kerro, aikooko poliisi esittää pidätettyinä olevia henkilöitä vangittavaksi.
- En lähde tulevaisuutta kuvailemaan.
IL:n tietojen mukaan kolme paikalta kiinniotettua ja pidätettyä miestä ovat samaan etniseen ryhmään kuuluvia Suomen kansalaisia. Myös myöhemmin pidätetty on suomalainen. Hän on viisissäkymmenissä oleva mies, joka tuomittiin elinkautiseen vankeuteen kolmesta murhasta. Mies vapautui ehdonalaiseen vuonna 2015.

IL-TYÖRYHMÄ
-Uta-
 
Posts: 1415
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Ammattirikollinen Raimo Andersson löydetty kuolleena

Postby itäviitta » Thu Apr 19, 2018 9:07 am

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005647324.html

Ammattirikollisen henkirikoksesta vaaditaan vangittavaksi kolmoismurhaajaa

Raimo Juhani Andersson löydettiin kuolleena vantaalaisesta asunnosta viime lauantaina.
Poliisi esittää kolmoismurhaajana tunnettua Veli Matti Huohvanaista vangittavaksi toisen rikollisen henkirikoksesta.
Vantaan Voutilantiellä sijaitsevasta asunnosta löytyi viime lauantaina kuollut mies, joka oli tunnettu ammattirikollinen Raimo Juhani Andersson.

Andersson tuomittiin vuonna 2005 elinkautiseen vankeuteen Helsingin Vuosaaressa vuonna 2003 tehdystä Volkan Ünsalin palkkamurhasta.
MTV:n mukaan Andersson oli tapahtumien aikaan lomalla vankilasta. Andersson haki viime syksynä ehdonalaiseen vapauteen, mutta Helsingin hovioikeus hylkäsi hänen hakemuksensa lokakuun lopussa antamallaan päätöksellä.
Anderssonin murhasta epäillään kolmoismurhasta elinkautisen tuomion istunutta Veli Matti Huohvanaista. IS:n tietojen mukaan poliisi esittää häntä vangittavaksi Vantaan käräjäoikeudessa. Tämänhetkisten tietojen mukaan Huohvanaista vaaditaan vangittavaksi tapponimikkeellä.

Hän pääsi ehdonalaiseen vapauteen vuoden 2015 syksyllä.

Huohvanainen syyllistyi kolmeen murhaan vuonna 1999. Huohvanainen ampui kaksi miestä Vantaan Viestitiellä. Ensimmäinen uhri oli taloon pienen tyttärensä kanssa käymään tullut kirvesmies. Toinen uhri oli huumerikoksiin sotkeutunut mies, joka ammuttiin konepistoolilla pahoinpitelyn jälkeen.
KOLMAS uhri oli ruotsalainen mies, jonka Huohvanainen puukotti pistimellä kuoliaaksi Hauholla pakomatkan aikana. Huohvanainen oli murhien aikaan alkoholin ja lääkkeiden aiheuttamassa sekavuustilassa.
KRP:n kerrottiin vajaa vuosi sitten aloittaneen uudelleen Ünsalin murhan tutkinnan, koska poliisi on saanut lisätietoja mahdollisista muistakin osallisista.

Ünsalin murhan taustalla oli rahariita, jonka seurauksena Ünsal hakeutui todistajansuojeluun Ruotsissa. Muun muassa Ünsalin läheiset ovat kertoneet murhajutun kuulusteluissa, että Ünsal vei rahaa Arlandan vuoden 2002 lentokenttäryöstön saaliista.
Useilla STT:n lähteillä on ollut sellainen käsitys, että Andersson olisi puhunut Ünsalin uudelleen avatun tutkinnan yhteydessä poliisille. Toistaiseksi ei ole tiedossa, liittyykö Anderssonin epäilty henkirikos Ünsalin tapaukseen vai ei.
IS
Kierrä minut rannan puolelta
User avatar
itäviitta
 
Posts: 398
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö


Return to Just nyt