Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Rikos- ja aiheeseen sopivat uutisoinnit.

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Postby will » Tue Feb 06, 2018 11:05 am

Jaaha. Epäselvissä olosuhteissa kuolleeseen naistoimittajaan on saattanut kohdistua ns. repivä intohimo, enemmän tai vähemmän kirjaimellisesti. Syyttäjä näköjään kertoo tietojaan sopivissa erissä, ettei häneltä mene uskottavuus kerralla.
User avatar
will
 
Posts: 1740
Joined: Tue Oct 11, 2011 10:47 am

Retkitukku

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Postby Iitin Tiltu » Fri Feb 16, 2018 3:14 pm

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201802 ... =aamulehti

Madsen paljasti murhasuunnitelmansa rakastajattarelleen
Perjantai 16.2.2018 klo 14.10
Peter Madsen lähetti tekstiviestin, jossa kertoi yksityiskohtaisesti miten aikoi tehdä murhan sukellusveneellään.

Peter Madsenin oikeudenkäynti alkaa maaliskuussa.

Tekstiviestin sai Peter Madsenin rakastajatar vähän ennen kuin pahaa aavistamaton toimittaja Kim Wall astui Madsenin sukellusveneeseen 10. elokuuta 2017.
TPeter Madsenin tekstiviestistä kertoo Kim Wallin läheinen ystävä May Jeong, joka on kirjoittanut ruotsalaistoimittajan viimeisistä hetkistä ennen murhaa Wired-lehteen.
Juttuaan varten hän on keskustelut Kim Wallin poikaystävän kanssa sekä Peter Madsenin lähellä olleiden ihmisten kanssa. Yksi heistä on Madsenin rakastajatar. Wired-lehden artikkelissa Jeong kertoo miten tapasi naisen Kööpenhaminassa.

Nainen kertoi Jeongille olevansa todella vihainen Madsenille ja kokevansa syyllisyyttä siitä, mitä Madsen oli tehnyt. Jeongin mukaan nainen tuntui surevan aidosti ja syvästi Kimin kuolemaa.

Pelottava suunnitelma

Nainen oli tavannut Madsenia liki joka päivä viikon ajan ennen murhaa. Yksi tapaus piinasi naista. Nainen näytti Jeongille tekstiviestiä, jonka oli saanut Madsenilta vain muutama päivä ennen Kim Wallin murhaa.
Videoprojektinsa kanssa tuskaillut rakastajatar oli pyytänyt Madsenilta motivointiapua ja pyytänyt tätä uhkailemaan. Tekstailu oli alkanut tavanomaisena seksiä käsittelevänä keskusteluna, mutta muuttunut.
- Hän sanoi, että hän oli suunnitellut murhan sukellusveneellä. Sanoin etten pelkää. Hän puhui työkaluista, joita aikoi käyttää ja vastasin, ettei se tuntunut riittävän uhkaavalta.

Rakastajattaren mukaan suunnitelma muuttui synkemmäksi. Madsen kertoi kutsuvansa ystävän sukellusveneelle, jossa tunnelma yhtäkkiä muuttuisi ja he alkaisivat paloitella häntä.
Tekstiviestikeskustelua on käytetty syyteaineistona Peter Madsenia vastaan Ekstrabladetin mukaan.
Peter Madsenin oikeudenkäynti Kim Wallin murhasta alkaa 8. maaliskuuta Kööpenhaminassa.
User avatar
Iitin Tiltu
 
Posts: 106
Joined: Fri Apr 20, 2012 8:40 pm

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Postby härkä » Tue Mar 06, 2018 9:21 am

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005592928.html

Toimittaja Kim Wallin murhasta syytetyn Peter Madsenin oikeudenkäynti alkaa torstaina Kööpenhaminassa. Sukellusvenemurhaa ruoditaan puolestaan keskiviikkona TV5:llä nähtävässä kaksiosaisessa dokumenttiohjelmassa.
KESKIVIIKKONA TV5:llä nähtävä tuore dokumentti paljastaa, ettei erikoisissa olosuhteissa Juutinraumalla kuollut ruotsalaistoimittaja Kim Wall ollut ainoa nainen, jonka tanskalaiskeksijä Peter Madsen kutsui Nautilus UC3 -sukellusveneelleen elokuussa.
Video jutun alussa: Peter Madsen tunnusti paloitelleensa Kim Wallin ruumiin.
Murha sukellusveneessä -dokumentilla kuullaan Madsenin pitkäaikaista rakastajatarta Deidre Kingiä, joka kertoo saaneensa keksijältä kutsun sukellusveneelle vain kaksi päivää ennen ruotsalaistoimittajan katoamista. 15 vuotta Madsenin tuntenut King oli ollut sukellusveneellä ennenkin. Madsen oli naimisissa, mutta avoimessa suhteessa suhteet muihin naisiin oli sallittu.


Ote linkistä.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
 
Posts: 4959
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Postby -Uta- » Thu Mar 08, 2018 1:58 pm

IS Tanskassa:
Tällainen oli Kim Wallin viimeinen viesti poikaystävälleen – seuraa Peter Madsenin oikeudenkäyntiä hetki hetkeltä...
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005595539.html

Linkissä aika paljon luettavaa, muun muassa nämä:

Wallin tekstiviesti alkuperäisessä asussaan
Tässä vielä Kim Wallin viimeinen tekstiviesti poikaystävälleen alkuperäisessä muodossaan.
Hän käytti englantia, koska poikaystävä on tanskalainen.
"Im still alive btw,
But going down now,
I love you!!!,
He brought coffee and cookies too"

Tanskan oikeushistorian sensaatiomaisin oikeudenkäynti
Peter Madsenin oikeudenkäyntiä on kuvailtu Tanskan mediassa maan oikeushistorian ainutlaatuisimpiin kuuluvaksi tapaukseksi. Epäillyn teon poikkeuksellinen raakuus, sukellusvene epäiltynä murhapaikkana, tunnetun ruotsalaistoimittajan Kim Wallin karmea kohtalo ja aiemmin kuuluisuutta keksijänä saavuttaneen Madsenin paljastuminen tämän paloittelijaksi ovat herättäneet valtavasti mielenkiintoa. Kööpenhaminaan on saapunut mediaa ainakin 12 maasta seuraamaan oikeudenkäyntiä. IS:n toimittaja Anna Nuutisen mukaan kaupungin oikeustalolla on aamutuimaan valtavasti väkeä jonottamassa paikkoja sisältä. Tanskan laki ei salli kuvaamista oikeustalon sisäpuolella, minkä vuoksi media raportoi oikeudenkäynnistä pääasiassa sanallisesti.
-Uta-
 
Posts: 1386
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Postby härkä » Fri Mar 23, 2018 8:33 am

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005613438.html

Kööpenhaminan oikeustalolla pidettiin torstaina laajaa huomiota herättäneen sukellusvenemurhan käräjien kolmas istuntopäivä.
Torstaina jatkui Kööpenhaminassa oikeudenkäynti, jossa tanskalaista keksijää Peter Madsenia syytetään ruotsalaistoimittaja Kim Wallin murhasta. Kyseessä oli pitkin kevättä järjestettävän oikeudenkäynnin kolmas istuntopäivä, ja sen aikana astuivat esiin ensimmäiset todistajat.


Eilisen päivän tiimoilta.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
 
Posts: 4959
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Previous

Return to Just nyt