Herman Webster Mudgett eli H.H.Holmes

Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 1926
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Herman Webster Mudgett eli H.H.Holmes

Post by -Uta- » Mon Sep 04, 2017 10:55 am

H. H. Holmes
Image

Herman Webster Mudgett (16. toukokuuta 1861 – 7. toukokuuta 1896),
joka tunnetaan paremmin nimellä Dr. Henry Howard Holmes, oli yhdysvaltalainen sarjamurhaaja.
Holmes rakennutti Chicagon vuoden 1893 maailmannäyttelyalueen läheisyyteen hotellin jossa oli kaasukammioita,
holveja ja salaovia. Hotellissa hän murhasi uhrinsa, joita arvioiden mukaan saattoi olla jopa satoja.
Holmes tunnusti 27 murhaa joista vain yhdeksän on voitu todentaa. Holmes oli ammatiltaan lääkäri, ja hän muun muassa myi puhdistamiaan uhriensa luurankoja lääketieteellisiin oppilaitoksiin. Rangaistuksena murhista
H. H. Holmes hirtettiin 7. toukokuuta 1896. Hänen niskansa ei katkennut ja hän kärsi hitaan kuoleman: hänet julistettiin kuolleeksi vasta 20 minuuttia luukun aukaisemisesta. Holmes pelkäsi, että hänen ruumiinsa leikeltäisiin kuoleman jälkeen tutkimustarkoituksessa, joten hän oli esittänyt viimeisenä toiveenaan, että hänet haudattaisiin betoniin valettuna. Pyyntöön suostuttiin: Holmesin arkku ja hauta täytettiin betonilla.
https://fi.wikipedia.org/wiki/H._H._Holmes

Sarjamurhaaja H.H.Holmesista:
https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=19698

Elokuvasta The Devil in the White City:
http://www.independent.co.uk/arts-enter ... 86186.html


User avatar
-Uta-
Posts: 1926
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Herman Webster Mudgett eli H.H.Holmes

Post by -Uta- » Mon Sep 04, 2017 11:14 am

Kymmeniä ihmisiä 1800-luvulla tappaneen amerikkalaisen sarjamurhaajan hauta avattiin
- totuus salaliittoteoriasta paljastui vihdoin

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201709 ... 2_ul.shtml
Sunnuntai 3.9.2017 klo 21.17

"Kauhujen hotellin" rakentanut sarjamurhaaja ei onnistunut pakenemaan teloitustaan.

Iltalehti kertoi toukokuussa uudesta käänteestä yli sata vuotta sitten teloitetun amerikkalaisen sarjamurhaajan tapauksessa. Tuomari oli antanut luvan kaivaa murhaajan hauta auki, jotta hänen kuolemaansa liittyvä mysteeri saataisiin lopultakin selvitettyä. Vuonna 1861 syntynyt Herman Webster Mudgett, myöhemmin nimensä vaihdettuaan tohtori Henry Howard Holmes, oli yksi maailman ensimmäisiä modernin ajan sarjamurhaajia.
Vuonna 1896 Philadelphiassa 34 vuoden ikäisenä hirtetyn Holmesin kuolemaan liittyi erikoinen salaliittoteoria, joka pysyi voimissaan vaikka tappajan kuolemasta oli kulunut yli sata vuotta. Lopulta Holmesin elossa olevat jälkeläiset päättivät tarttua toimeen ja selvittää viimeisen tappajaan liittyvän mysteerin. Sarjamurhaajan kuoleman aikaan väitettiin, että Holmes olisi onnistunut lahjomaan viranomaiset, välttämään teloituksen ja pakenemaan Etelä-Amerikkaan. Salaliittoteorian mukaan haudassa makasi joku aivan toinen henkilö kuin Holmes itse.

Haudassa odotti erikoinen yllätys
Arkku kaivettiin keväällä haudasta ja ruumiille oli tarkoitus suorittaa kesän aikana dna-testi henkilöllisyyden selvittämiseksi. Vainajan arkku oli kuitenkin täytetty betonilla, koska vandaalien ja haudanryöstäjien ei haluttu aikanaan pääsevän käsiksi pahamaineisen tappajan ruumiiseen. Niinpä haudan avanneita odotti erikoinen yllätys. Betonin ansiosta Holmesin vaatteet olivat säilyneet hyvin. Hänen ruumiinsa oli kuitenkin pilaantunut niin pahasti, ettei siitä saatu otettua dna-näytettä. Vainajan henkilöllisyys varmistettiin kuitenkin tämän hampaiden avulla. Arkussa makasi todellakin Henry Holmes. Hän ei ollut päässyt pakenemaan vaan hänet oli teloitettu 1896, kuten oli alun perin raportoitukin tapahtuneen. Holmesin maalliset jäännökset on nyt haudattu takaisin philadelphialaiselle hautausmaalle.

Holmes tunnusti aikoinaan tappaneensa peräti 27 ihmistä, mutta hänen on epäilty voivan olla vastuussa jopa 200 ihmisen kuolemasta.Tutkijoiden mukaan miehen todellinen uhrimäärä voi kuitenkin olla myös hänen omia puheitaan pienempi, jossain 9-12 ihmisen välillä.

Holmesista on kirjoitettu useita kirjoja, muun muassa runsaasti kiitosta kerännyt Erik Larsonin The Devil in the White City (2003). Leonardo DiCaprion ja Martin Scorsesen kerrottiin viime vuonna valmistelevan kyseiseen kirjaan perustuvaa elokuvaa. Holmesin ruumiin haudasta kaivamisesta tehtiin myös History Channel -kanavalle tuore dokumenttisarja American Ripper, jonka viimeisessä osassa mysteerin ratkaisu paljastettiin.

Surmasi uhrinsa kaasulla
New Hampshiressa syntynyt Holmes muutti Chicagoon 1886 valmistuttuaan Michiganin yliopiston lääketieteen laitokselta. Hän ryhtyi työskentelemään apteekissa, mutta kun apteekkari kuoli ja hänen vaimonsa katosi oudosti, Holmes otti apteekin omistukseensa. Holmes osti apteekin vieressä sijaitsevan maapalstan ja ryhtyi rakentamaan sinne "murhahotelliaan". Kun se valmistui 1891, Holmes ryhtyi houkuttelemaan sinne naisia lehti-ilmoitusten avulla. Hotellin ikkunattomat huoneet oli rakennettu niin, että Holmes pystyi johtamaan niihin kaasua ja tappamaan huoneessa nukkuvan asukkaan. Surman jälkeen Holmes pudotti ruumiin rakennuksen kellariin huoneisiin rakennettujen salaluukkujen ja "ruumiskuilujen" avulla.
Kellarissa Holmes nylki uhrinsa ja myi heidän luurankonsa lääketieteen oppilaitoksille. Samaan aikaan Holmes kiersi ympäri Yhdysvaltoja ja teki vakuutushuijauksia. Hän jäi lopulta kiinni murhattuaan huijauksissa rikoskumppaninaan toimineen miehen. Pian Holmesin tekojen laajuus alkoi paljastua viranomaisille ja lopulta hänet tuomittiin ja teloitettiin.
Holmes ehti olla naimisissa kolme kertaa ja hänellä oli lukuisia lapsia.

Lähteet: AP, NBC, Washington Times

JUHO RISSANEN
juho.rissanen@iltalehti.fi

Post Reply