USA, Montana - Linda ja Clifford Bernhardt, 1973

Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 2055
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

USA, Montana - Linda ja Clifford Bernhardt, 1973

Post by -Uta- » Fri Mar 29, 2019 4:53 pm

Äiti löysi tyttären makuuhuoneesta, vävyn uima-altaasta
- poliisi etsi 45 vuotta kaksoismurhaajaa Montanassa, housuista löytynyt dna johti läpimurtoon
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/8ca ... 28376fa3a0
Eilen klo 18:36

Murhan ratkaisu oli edistyneen teknologian ansiota.

Yhdysvaltojen Montanassa on ratkottu kymmeniä vuosia vanha murhamysteeri.
Poikkeuksellisen raa’an kaksoismurhan tekijä saatiin selville dna-näytteiden avulla.

Vuonna 1973 Linda ja Clifford Bernhardt olivat 24-vuotiaita, rakastuneita nuoria. He olivat muuttaneet yhteen rauhalliselle asuinalueelle Montanan Billingsiin. Mies oli palannut pari vuotta aiemmin Vietnamista, nainen työskenteli opettajana. Elämä oli mallillaan.

Marraskuisena, kylmänä talvi-iltana pariskunta oli lähdössä perheillalliselle. Viime hetkellä he kuitenkin peruivat tulonsa työkiireiden takia. Pariskunta oli lähdössä siivoamaan isoa toimistorakennusta, joten he päättivät syödä illallisen kotonaan. Siivoustöitä he tekivät toisinaan lyhentääkseen asuntolainaansa.

Tuohon talvi-iltaan heidän elämänsä päättyi. Pariskunta ei koskaan päässyt siivoamaan toimistorakennusta, kaikki jäi kesken.

Image
Linda ja Clifford Bernhardt - Pariskunnalla oli elämä edessään.

Äiti löysi

Ruumiit löysi naisen äiti. Hän tuli suunniteltua illallista seuraavana päivänä pariskunnan luo kylään ja kohtasi järkyttävän näyn. Vävyn ruumis kellui uima-altaassa, veri oli ehtinyt vuorokauden aikana värjätä veden punaiseksi.

Tyttärensä äiti löysi alastomana makuuhuoneesta. Häntä oli ennen tappamista käytetty seksuaalisesti hyväksi, vaatteet oli revitty pois päältä. Molemmat uhrit oli tapettu kuristamalla.

Murhaaja oli toiminut määrätietoisesti, hän ei halunnut jäädä kiinni. Murhien jälkeen hän oli avannut talon ikkunat ja laittanut lämmityksen pois päältä. Näin hän halusi häivyttää murhien tekoaikaa. Talo oli jääkylmä, kun äiti löysi ruumiit.

Jotta murhaajan dna:ta ei jäisi taloon, hän otti Lindan alusvaatteet ja muutaman kenkäparin mukaansa.Peittely toimi hyvin, sillä murhan ratkaisu kesti lopulta 45 vuotta.

Dna paljasti

Maanantaina Billingsin poliisi kuitenkin kertoi läpimurrosta.

– Tämä on hyvä päivä ja synkkä päivä, sillä juhlimme erään tapauksen ratkeamista, poliisi kertoi tiedotustilaisuudessa.

Poliisi kertoi, miten oli päässyt murhaajan jäljille. Lindalla oli murhayönä yllään purppuranväriset housut, joihin oli jäänyt murhaajan dna:ta. Tätä näytettä tutkittiin laboratoriossa muutamia vuosia sitten. Nykyaikaisella, entistä tarkemmalla tekniikalla pystyttiin tutkimaan vuosikymmeniäkin vanhaa dna:ta. Yhdysvalloissa on ratkennut muitakin vanhoja murhamysteerejä saman, mullistavan tekniikan ansiosta.

Yksinkertaista vanhojen, selvittämättä jääneiden murhien ratkominen ei ole. Yksistään Bernhardtien tapaus käsitti 3600 sivua. Tapausta oli selvittämässä satoja poliiseja.

Image
Murhaajalla - Cecil Caldwell - ei ollut minkäänlaista rikollista taustaa.


Entinen työtoveri


Murhaajaksi paljastui lopulta paikallinen mies, jota ei koskaan haastateltu murhien takia. Hän ei ollut rikollinen eikä poliisin tuttu. Miehen profiili sopi huonosti raa’an kaksoismurhan tekemiseen.

Miehen ainut kontakti Bernhardtin pariskuntaan oli se, että hän oli aikoinaan työskennellyt Lindan kanssa samassa kaupassa. Sitä ei tiedetä, tunsiko mies myös Lindan puolison. Tätä ei mieheltä voida kysyä, sillä hän kuoli vuonna 2003. Mies oli tuolloin 59-vuotias.

Vaikka motiivi ei ole selvinnyt, poliisi uskoo murhaajan halunneen satuttaa nimenomaan Linda Bernhardtia. Sitä, miksi murhaajalla oli tällainen tarve, poliisi pyrkii nyt selvittämään.

Lähteet: Washington Post, USA Today

Laura Peräsalo /IL


Post Reply