Page 1 of 6

Kirjat aakkosina

Posted: Wed Jan 04, 2012 7:51 pm
by Vulvados
Niin, ja symmetriasyistä vastaava ketju myös rikosaiheisista kirjoista A:sta alkaen.

Image

Ingrid Noll: Apteekkari (1999, alkuteos Die Apothekerin 1994)

Luulisi kolahtavan ainakin joihinkin palstan lukijoihin... :mrgreen:

Re: Kirjat aakkosina

Posted: Sun Jan 08, 2012 5:22 pm
by Vulvados
Image

Ira Levin: The Boys from Brazil (1976).

Tämähän on käännetty suomeksi nimellä Mengelen pojat (1979), joka ehkä vielä alkuteosta paremmin kertoo, mistä on kyse. Kirjastahan tehtiin myös tuoreeltaan (1978) elokuvaversio, jossa hyvisten roolien kestonimi Gregory Peck pääsi vaihteeksi näyttelemään pahista eli itseään Josef Mengeleä. Toinen veteraani Laurence Olivier taas näytteli vastapuolta edustanutta ja selkeästi Simon Wiesenthalin hahmon perustalle rakennettua "Ezra Liebermania".

Re: Kirjat aakkosina

Posted: Mon Jan 09, 2012 7:41 pm
by kivienkeli
Kiitos Apteekkari-vinkistä, Vulvados, täytyypä etsiskellä kirja luettavaksi jostakin.

Jatketaan C-kirjaimella, ensimmäisenä tulee mieleen Stephen Kingin nuoruusvuosien hyytävä pikkutarina kiusatun teinitytön telekineettisistä voimista. Eli siis Carrie White, joka epäonnisen tanssiaisillan jälkeen roihauttaa tuleen puolet amerikkalaisesta pikkukaupungista...

Image

Tästäkin on tehty elokuva, mutta mielestäni tämä kertomus on kyllä parempi kirjana kuin leffana.

Re: Kirjat aakkosina

Posted: Mon Jan 09, 2012 10:27 pm
by Vulvados
Kun tässä toistaiseksi painopiste on ollut lähinnä fiktiivisellä puolella, niin otetaanpa seuraavaksi esimerkki ns. true crime -kirjallisuudesta, joka varsinkin anglosaksisessa maailmassa on ihan oma laaja genrensä. Tapauskin on ihan kiinnostava, ja siitähän on Jim-kanavalla esitetty dokkariakin jo muutamaan kertaan:

Image

- http://www.barnesandnoble.com/w/deprave ... 1100363977

Depraved by Harold Schechter

Kirjan kohteesta eli herra Holmesista itsestään esim. täällä:

- http://en.wikipedia.org/wiki/H._H._Holmes

Re: Kirjat aakkosina

Posted: Wed Dec 26, 2012 12:11 pm
by Vulvados
Höh, tämäkin ketju on uinunut kohta jo vuoden ruususen unta... :roll:

Heräisiköhän henkiin, vai pitääkö kuopata hankeen saman tein...?? :shock:

Image

Liza Marklund: Elinkautinen

Poliisi ammutaan sänkyynsä, ja hänen vaimonsa, niin ikään poliisi, pidätetään. Todisteet ovat vedenpitävät, mutta vaimo väittää olevansa syytön. Hänen mukaansa tuntematon nainen ampui hänen miehensä ja vei mukanaan heidän kolmivuotiaan poikansa. Lapsi on kadonnut jäljettömiin.

Oikeudenkäynti on lyhyt ja vimmainen. Nainen julistetaan syylliseksi sekä miehensä että poikansa murhaan ja tuomitaan elinkautiseen.

Annika tunnistaa naisen muutaman vuoden takaa. Hänen on vaikea uskoa että hänen tuntemansa tuleva äiti olisi voinut tehdä näitä sanoinkuvaamattomia rikoksia.

Annikan oma elämä on todellisessa kaaoksessa: mies on jättänyt, talo palanut ja ura vaakalaudalla. Säilyttääkseen järkensä Annika paneutuu tuomitun naisen tapaukseen. Nyt on tärkeintä löytää pieni poika, joka on edelleen kateissa.


Lähde: http://www.kirjaseuranta.fi/Liza_Marklund/Elinkautinen/

Marklundhan tuntuu aika lailla jakavan mielipiteitä. Toiset tykkää kovastikin ja toiset inhoaa. Itselläni on aika neutraali asenne. Alkuvaiheessa tykkäsin niistä kyllä ja kehuskelinkin hänelle itselleen kun kerran Kirjamessuilla treffattiin, mutta sen jälkeen on kyllä alkanut vaivata hiukan sama kuin kaikilla sarjamurh... anteeksi -kirjailijoilla eli jutut alkavat toistaa itseään, ja päähenkilön perhe- ja parisuhdeongelmatkin alkavat jo vähitellen kyllästyttää. Olen muuten aika vakuuttunut, että Stieg Larssoninkin jälkimaineen pelasti kirjailijan aikainen kuolema. Jos ne kaikki huhuillut 10 Millennium-kirjaa olisivat valmistuneet, niin olen aika vakuuttunut, että viimeistään loppupuolella olisi intensiteetti alkanut laskemaan, vaikka mistäs sitä koskaan tietää... :roll:

Re: Kirjat aakkosina

Posted: Sat May 18, 2013 8:24 pm
by PinkCatz
Jatketaanpa sitten äffällä...

Fire in the Sky: The Walton Experience by Travis Walton

Image

Kirja siis kertoo Travis Waltonin ufo-sieppauksesta vuodelta 1975.

"Marraskuun 5. päivänä 1975 oli seitsemän metsuria kotimatkallaan illansuussa Arizonassa, kun he havaitsivat ufon leijuvan lähellä tietä. Travis Walton astui ulos autosta ja lähestyi esinettä, jolloin siitä ammuttiin valosäde kohti Waltonia, joka kaatui maahan. Muut metsurit pakenivat paikalta kauhuissaan. Myöhemmissä laajoissa etsinnöissä Waltonia ei löytynyt mistään. Waltonin katoamisen seurauksena muita metsureita epäiltiin jopa murhasta. Kaikkien yllätys oli suuri, kun Walton jälleen ilmaantui heikkokuntoisena viiden päivän jälkeen. Walton ei muistanut missä hän oli ollut, mutta koska muut kuusi metsuria yksimielisesti todistivat ufon ampuneen Waltonia, niin osattiin yhdistää tapaus ufoihin ja Walton hypnotisoitiin lisätietojen saamiseksi.

Walton julkaisi kokemuksistaan kirjan "The Walton Experience" vuonna 1978 ja kirjan perusteella tehtiin vuonna 1993 filmi "Fire in the Sky". Lisäksi julkaistiin vuonna 1997 yllämainittu kirja, johon on yhdistetty Waltonin ensimmäinen kirja ja kertomus filmin valmistusvaiheista. Vuonna 1997 painetussa kirjassa on harvinaisen upeita piirroksia."

Lainaus Ufo-Finland Ry:n sivulta.Näin tuon tapauksesta tehdyn elokuvan tuossa ysikytluvun puolessa välissä ja jäin tapaukseen niin sanotusti heti koukkuun... Ja täytyy nyt sen verran vielä mainita että olen saanut tämän kyseisen kirjan Travisilta itseltään nimmarilla ja omistuskirjoituksella... (yksi rakkaimpia aarteitani siis) ;)

Re: Kirjat aakkosina

Posted: Sat Jun 08, 2013 6:47 pm
by Vulvados
Liza Marklundin kovastikin debattia herättänyt Gömda eli suomeksi Uhatut:

Image

Uhatut (alkuteos Gömda) on Liza Marklundin yhdessä Maria Erikssonin kanssa kirjoittama kaunokirjallinen teos. Sen on suomentanut Outi Knuuttila.

Teos kertoo pankkivirkailija Maria Erikssonista ja tämän avoliitosta ja avoerosta. Eron jälkeen Eriksson joutuu pakoilemaan väkivaltaista miestä.

Kirjaa on markkinoitu Ruotsissa termillä "en sann historia" eli tositarina, mutta tammikuussa 2009 Marklund myönsi, että se korkeintaan perustuu tositarinaan. Suomalaisessa painoksen takakannessa sanotaan, että teos perustuu tositapahtumiin. Asiasta nousi häly, kun toimittaja Monica Antonsson kirjoitti teoksen Mia - sannigen om Gömda ("totuus teoksesta Uhatut"), jossa kerrotaan tapauksesta osin Mian entisen miehen näkökulmasta. Tarina jatkuu teoksessa Turvapaikka (alkuteos Asyl).


Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Uhatut

Re: Kirjat aakkosina

Posted: Thu Jul 31, 2014 10:59 pm
by Vulvados
Mansesta nääs... 8-)

Image

Re: Kirjat aakkosina

Posted: Thu Aug 14, 2014 7:41 pm
by Frankie
Image

Re: Kirjat aakkosina

Posted: Sat Aug 23, 2014 8:58 pm
by Vulvados
Sitä ihteään eli ehtaa kioskikamaa...! :D

Image