Kuninkaalliset

User avatar
-Uta-
Posts: 5218
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Prinssi Harry ja Meghan Markle vierailivat kuningatar Elisabetin luona: ”Oli hienoa nähdä hänet”
https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/ ... 8f449dbfc2
19.4.2022 klo 10:49

Image
Prinssi Harry ja Meghan Markle Invictus Games -tapahtumassa viime viikolla. AOP

Harry ja Meghan poikkesivat matkansa aikana kuningatar Elisabetin, 95, luona Windsorin linnassa viime viikolla. Harry kertoi medioille suppeasti vierailusta sanomalla, että hänestä oli mukavaa vierailla isoäitinsä luona.

– Oli hienoa nähdä hänet, Harry kommentoi BBC:lle.
User avatar
-Uta-
Posts: 5218
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Hoviekspertiltä täystyrmäys prinssi Harryn skandaalinkäryiselle kommentille – yhtä asiaa edes asiantuntija ei voi ymmärtää
Suorapuheisuus voi olla hyve, mutta prinssi Harryn tuorein täräytys oli täynnä epämiellyttävää vihjailua, sanoo brittihoviin perehtynyt kuninkaallisasiantuntija.
https://www.is.fi/kuninkaalliset/art-2000008764636.html
22.4. 16:26

Image
Prinssi Harryn sanomiset ovat joutuneet tikunnokkaan viime vuosina. KUVA: NBC / PLANET / MVPHOTOS, PIROSCHKA VAN DE WOUW / REUTERS, STARMAX / NEWSCOM / ZUMA / MVPHOTOS, CBS / ZUMA / MVPHOTOS

Prinssi kommentoi salaista tapaamista NBC:n Today-aamuohjelman haastattelussa, joka nousi nopeasti uutisotsikoihin ympäri maailmaa. Kohukommenttinsa perusteella Harry on huolissaan isoäitinsä turvallisuudesta sekä siitä, kenen kanssa kuningatar viettää aikaansa. BRITTIMEDIAN mielestä Harryn kommentti oli suora sivallus isänsä Charlesin ja veljensä Williamin suuntaan. Paikalliset kuninkaallisasiantuntijat pitivät lausuntoa suorastaan vainoharhaisena.

– Prinssi Harry sanoo Yhdysvaltojen tv:ssä haluavansa varmistaa, että ”kuningatarta suojellaan ja että hänellä on oikeat ihmiset ympärillään”. Miten niin? Luulisi hänen huomaavan, kuinka prinssi Charles ja hänen majesteettinsa muut lapset sekä prinssi William tekevät juurikin sitä ja tukevat kuningatarta myös tekojensa kautta – eivät vain sanoilla, hoviin erikoistunut toimittaja Robert Jobson jyrähti Twitterissä.

Harry antoi haastattelun Hollannista, johon herttuapari siirtyi sen jälkeen, kun oli vieraillut kuningattaren luona Lontoossa. He matkustivat Hollantiin osallistuakseen prinssin luomaan Invictus Games -tapahtumaan Haagin kaupungissa.

KUNINGATTAREN hyvinvointia koskevan kommentin lisäksi prinssi Harry kuvaili Todayn haastattelussa omaa suhdettaan isoäitiinsä. Monen korvaan särähti se, miten hovin hylännyt Harry ylisti suhdettaan maailman pitkäaikaisimpaan monarkkiin. – Oli mahtavaa olla hänen kanssaan. Oli todella mukavaa nähdä häntä, hän on loistavassa kunnossa. Hän aina hassuttelee minun seurassani. – Meillä on todella erityinen suhde ja me puhumme asioista, joista hän ei voi keskustella kenenkään muun kanssa, prinssi sanoi tv-kameroille.

Brittimediassa Harryn tapa puhua kuningattaresta tuomittiin nopeasti. Moni syytti prinssiä siitä, että hän pyrki isoäitinsä pakeille vain edistääkseen omaa Netflix-projektiaan.

VAIKKA prinssin viimeisimmät puheet jättivät ilmaan monia kysymysmerkkejä, Haatasen mukaan Harryn sanavalinnat osoittavat harvinaisen selvästi, ettei hän enää ole osa hovin sisäpiiriä. Harry kehuikin tuoreessa haastattelussa kotiutuneensa mainiosti Kaliforniaan ja kehui rantakaupunki Santa Barbaran yhteisöä.

Brittihovin käänteitä pitkään seurannut Haatanen tietää, että Harry on aina ollut muita sukulaisiaan suorapuheisempi, mutta samalla hän uskoo, että Yhdysvaltoihin muuttaminen on löysännyt prinssin kielenkantoja entisestään.
User avatar
-Uta-
Posts: 5218
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Hovissa kuohuu: Tekevät kaikkensa, etteivät Harry ja Meghan kuvaa Netflix-sarjaansa Elisabetin juhlissa
Harryn ja Meghanin on tarkoitus osallistua kesäkuussa järjestettävään Elisabetin valtaannousun 70-vuotisjuhlaan Britanniassa.
https://www.iltalehti.fi/kuninkaalliset ... e5a1748c87
Eilen klo 15:27

Buckinghamin palatsi aikoo tehdä kaikkensa estääkseen Harryn ja Meghanin kuvaamasta Netflix-sarjaansa kuningatar Elisabetin valtaannousun 70-vuotisjuhlassa.

Sussexin herttuan ja herttuattaren on määrä lentää Californiasta Britanniaan Elisabetin valtaannousun 70-vuotisjuhliin kesäkuun alussa. Aiemmin uutisoitiin, että Harrylla ja Meghanilla ei ole pääsyä Buckinghamin palatsin parvekkeella järjestettävään vilkutteluhetkeen Trooping the Colour -juhlaparaatin yhteydessä.

Harryn ja Meghanin saapumista Britanniaan odotetaan kovasti etenkin siitä syystä, että pariskunta on tiettävästi ottamassa myös lapsensa Archien, 3, sekä pian vuoden täyttävän Lilibetin mukaan. Kuningatar Elisabet ei ole koskaan nähnyt Lilibetia.
User avatar
-Uta-
Posts: 5218
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Kuvat: Prinssi Charlesin liikuttunut katse puhuttaa – kuningatar seurasi historiallista hetkeä kotonaan tv:stä
Brittihovissa koettiin tänään historiallinen hetki.
https://www.iltalehti.fi/kuninkaalliset ... 370a3a2bf3
Tänään klo 14:49

Image
Prinssi Charles katsoi merkitsevästi kruunua. AOP

Image
Prinssi William ja herttuatar Camilla edustivat myös prinssi Charlesin kanssa. AOP

Britannian parlamentin avajaisia vietettiin tiistaina. Perinteisiin menoihin suuren poikkeuksen teki se, että kuningatar Elisabet, 96, ei ollut mukana tilaisuudessa ja pitänyt perinteistä kuningattaren puhetta.

Puheen Elisabetin sijaan piti prinssi Charles. Kuningattaren kruunu oli kuitenkin paikalla, Charlesin vieressä. Charles katsoi kruunua tunteikkaasti ennen puheensa aloittamista. Kyseessä oli ensimmäinen kerta parlamentin avajaisissa, kun joku kuninkaallisen perheen jäsenistä pitää puheen kuningattaren sijaan.

Charlesin puhe kesti yhdeksän minuuttia. Prinssi Charlesin rinnalla edustivat hänen poikansa, prinssi William ja puolisonsa herttuatar Camilla.

Daily Mailin lähteiden mukaan Elisabet seurasi historiallista hetkeä Windsorin linnassa tv:n välityksellä, kun Charles avasi tilaisuuden.
User avatar
-Uta-
Posts: 5218
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Kuningatar Elisabetin kauan odotettu platinajuhla on aivan kulman takana ja pistää pian koko Lontoon sekaisin.
Tämä kaikki nelipäiväisen juhlan ohjelmasta tiedetään.
https://www.is.fi/kuninkaalliset/art-2000008844562.html
Jenna Lempinen
29.5.2022 klo 7:15


Image


Aikataulu (Suomen aikaa)

Torstai

Klo 12: Kuningattaren syntymäpäiväparaati Trooping the Color alkaa.

Klo 12.30: Kuninkaallisen perheen jäsenet lähtevät Buckinghamin palatsista seuraamaan paraatia.

Sotilaallista spektaakkelia seuraa kuningattaren ja muiden kuninkaallisten ilmestyminen parvekkeelle. Lehtitietojen mukaan Elisabet on päättänyt, että ainoastaan kuninkaallisen perheen virkavelvollisuuksia hoitavat jäsenet saavat näyttäytyä palatsin parvekkeella. Näin ollen prinssi Harry ja herttuatar Meghan sekä prinssi Andrew eivät pääse ottamaan vastaan suosionosoituksia.

Harry ja Meghan ilmoittivat likimain heti kuningattaren määräämän kiellon jälkeen, että he ovat Isossa-Britanniassa juhlien aikana. Heidät on hovilähteiden mukaan kutsuttu muihin juhlallisuuksiin.

Tiettävästi parvekkeelle saapuvat kuningattaren lisäksi prinssi Charles ja herttuatar Camilla, prinssi William ja herttuatar Catherine lapsineen, prinssi Edward ja kreivitär Sophie lapsineen, prinsessa Anne puolisonsa kanssa sekä kolme kuningattaren serkkua.

Klo 23.25: Kuninkaallisen perheen jäsenet saapuvat katsomaan palatsin juhlarakennelman, 21 metriä korkean Tree of Treesin, valaisemista.

Perjantai

Klo 13: Kuninkaallinen perhe saapuu St Paulin katedraaliin kiitosjumalanpalvelukseen. Tilaisuudessa muun muassa luetaan otteita Raamatusta ja lauletaan virsiä.

Klo 14.25: Kuninkaalliset osallistuvat Guildhallin vastaanottoon.

Lauantai

Klo 18.30: Epsom Derby -laukkakilpailu. Kuningattaren odotetaan saapuvan perheensä kanssa hevosurheilutapahtumaan. Hallitsijaa tervehtii kunniavartio. Kyseessä on kuningattarelle rakas tapahtuma, sillä hän saapuu paikalle lähes joka vuosi, ja myös hänen hevosensa on ollut mukana kilpailussa.

Klo 21.40: Kuninkaallisen perheen jäsenet saapuvat BBC:n Platinum Party at the Palace -tapahtumaan.

Klo 22.00–00.30: Palatsin edessä järjestetään iso ulkoilmakonsertti, jossa esiintyy maailman ykköstähtiä.

Sunnuntai

Klo 16.30–19: Lontoon keskustassa järjestetään valtava juhlakulkue, johon osallistuu noin 10 000 ihmistä. Kulkue sisältää muun muassa katutaidetta, musiikkia sekä sirkusesityksiä. Kulkueen on tarkoitus muistella kuningattaren 70-vuotisen valtakauden kohokohtia.

Lontoon The Mall -kadun ja Buckinghamin palatsin ohi kulkeva juhlakulkue huipentuu Ed Sheeranin konserttiin.

Sunnuntaina on myös koko päivän kestävä suuri juhlapäivälounas (Big Lunch), joka kannustaa ihmisiä kokoontumaan hauskanpidon ja ystävyyden hengessä. Hovin sivuilla vinkataan, että juhlalounas voi olla suuri tai pieni, katujuhlat tai piknik, grillausta puutarhassa tai teetä ja kakkua.
User avatar
-Uta-
Posts: 5218
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

https://royalcentral.co.uk/uk/a-rousing ... ny-177728/
5th June 2022
Image
The Queen made one final surprise balcony appearance on Sunday afternoon
as the Platinum Jubilee celebrations came to an end.

---

https://www.is.fi/kuninkaalliset/art-2000008865961.html
6.6.2022 8:00
User avatar
-Uta-
Posts: 5218
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

https://www.is.fi/kuninkaalliset/art-2000008866725.html
6.6. 2022 10:55

Image
Pippa Middleton, 38, odottaa kolmatta lastaan
User avatar
-Uta-
Posts: 5218
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

https://www.iltalehti.fi/kuninkaalliset ... 3c6c89dbc2
Eilen klo 11:25

Image
Märtha Louise ja Durek Verrett ovat menneet kihloihin, Norjan hovi tiedottaa. AOP
User avatar
-Uta-
Posts: 5218
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Ruotsin kuninkaalliset viettivät kansallispäivää
https://www.iltalehti.fi/kuninkaalliset ... 963460ebc6
6.6.2022 klo 20:38

Image
Kruununprinsessa Victoria, prinssi Daniel sekä Estelle ja Oscar vilkuttelivat Kuninkaanlinnan pihalla. AOP
User avatar
-Uta-
Posts: 5218
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Ruhtinatar Charlenen terveysvaikeudet jatkuvat: nyt koronatartunta
https://www.iltalehti.fi/kuninkaalliset ... 87cca2d51a
6.6.2022 klo 8:13

Image
Monacon ruhtinasperhe nähtiin yhdessä Grand Prix -formulakisoissa toukokuun lopulla. AOP
Post Reply