Kuninkaalliset

Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 4615
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Toimittaja katuu prinsessa Dianan kohuhaastattelua – pyytää anteeksi Williamilta ja Harrylta
https://www.iltalehti.fi/kuninkaalliset ... 4193e000cd
sunnuntai 23.05.2021 klo 4:59

Image
Prinsessa Dianan vuonna 1995 antama haastattelu puhututtaa vieläkin. Kuvituskuva. AOP

Brittitoimittaja Martin Bashir pyytää anteeksi BBC:n Panorama-ohjelmassa vuonna 1995 nähtyä prinsessa Dianan haastattelua. Haastattelu nostatti aikanaan valtavan kohun Dianan kerrottua avoimesti onnettomasta avioliitostaan prinssi Charlesiin.

The Sunday Times -lehdessä Bashir sanoo, että haluaa kertoa prinssi Williamille ja prinssi Harrylle olevansa ”syvästi pahoillaan”. Hän kuitenkin kiistää, että olisi vahingoittanut Dianaa millään tavoin. – En koskaan halunnut vahingoittaa Dianaa millään tavoin enkä usko, että vahingoitimmekaan, hän sanoo. – Kaikki, mitä teimme haastattelun suhteen, toteutettiin hänen tahtonsa mukaisesti alkaen siitä, milloin palatsia varoitettiin ja milloin se ajettiin ulos, aina sen sisältöön saakka. Perheeni ja minä rakastimme häntä.

Bashir joutui BBC:n käynnistämän tutkinnan kohteeksi viime vuonna, kun prinsessa Dianan veli, jaarli Charles Spencer kertoi Bashirin käyttäneen epäeettisiä keinoja saadakseen haastattelun. Tutkintaa johtaneen tuomari John Dysonin raportti julkaistiin tällä viikolla Britanniassa. Raportissa todettiin, että Bashir oli toiminut asiattomasti ja rikkonut ohjeistuksia. Raportin julkistamisen jälkeen BBC esitti virallisen anteeksipyynnön prinssi Williamille ja prinssi Harrylle sekä prinsessa Dianan veljelle jaarli Spencerille ja ex-aviomiehelle prinssi Charlesille.

Bashir sanoo prinssien olevan hänen ajatuksissaan. – En kykene kuvittelemaan, mitä heidän perheensä tuntevat päivittäin, vaikka veljen ja isän ennenaikaisesti menettäneenä tiedänkin siitä jotain, hän sanoo The Sunday Timesille.

Prinssi Williamilta tiukkaa kritiikkiä
Prinssi William ärähti poikkeuksellisen voimakkaasti raportin julkistamisen jälkeen.
– On erittäin huolestuttavaa, että BBC:n työntekijät valehtelivat ja käyttivät väärennettyjä asiakirjoja saadakseen haastattelun äidiltäni, hän totesi perjantaina. – Tuottaa sanoinkuvaamatonta surua tietää, että BBC:n epäonnistuminen myötävaikutti hänen (prinsessa Dianan) pelkoihinsa, vainoharhaisuuteensa ja eristäytymiseensä. Prinssi William totesi lisäksi, että haastattelu aiheutti surua hänen perheelleen ja on sittemmin vahingoittanut monia muita. Hänen mielestään tuota haastattelua ei pitäisi enää näyttää missään.

Prinsessa Dianan veli, jaarli Charles Spencer on hyökännyt Bashiria vastaan vielä rajummin. Jaarli Spencer katsoo, että Bashirin haastattelun olleen vaikuttava tekijä hänen siskonsa kuolemassa.

The Sunday Times -lehden haastattelussa Bashir ei hyväksy prinssi Williamin ja jaarli Spencerin syytöksiä. – En koe, että minua voidaan pitää vastuussa hänen elämässään meneillään olleista muista asioista, ja niiden päätösten takana olleista monimutkaisista asioista, Bashir vastaa. – Väite, että olen yksinään syypää, tuntuu kohtuuttomalta ja epäreilulta.

JARI HIMANEN /IL
User avatar
-Uta-
Posts: 4615
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Harryn ja Meghanin vahanuket siirrettiin yllättäen – Madame Tussaudsin erikoinen tempaus kummastuttaa
https://www.iltalehti.fi/kuninkaalliset ... 3804ea218e
tiistai 25.05.2021 klo 15:47

Lontoon Madame Tussauds -vahakabinetti on siirtänyt entisten kuninkaallisten vahanuket pois kuninkaallisen perheen luota.

Image
Harryn ja Meghanin näköisnuket on siirretty Hollywood-tähtien alueelle kabinetissa. AOP

Lontoon Madame Tussauds -vahakabinetissa on esillä lukuisia tunnetuista henkilöistä tehtyjä vahanukkeja. Mukana on muun muassa brittihovin jäsenistä tehdyt nuket. Prinssi Harryn vuonna 2018 nainut Meghan sai samana vuonna oman vahanukkensa kabinetin näyttelyyn. Sittemmin Harryn ja Meghanin vahanukkeja on siirrelty kabinetissa moneen kertaan eri paikkoihin. Nyt nuket on sysätty kauas pois muiden kuninkaallisen perheenjäsenten nukkejen läheisyydestä.

Harryn ja Meghanin näköisnuket sijaitsevat nyt muiden Hollywood-tähtien läheisyydessä ”A-luokan julkkisten osastolla”. Nuket nököttävät samassa paikassa, josta löytyvät esimerkiksi George Clooneyn ja Beckhamin pariskunnan näköisnuket.

Vahasta tehdyt Harry ja Meghan siirrettiin jo keväällä 2020 eroon muusta hovista, kun aidot Harry ja Meghan kertoivat jättävänsä kuninkaalliset velvoitteensa ja muuttavansa Yhdysvaltoihin. Nuket sijoitettiin tuolloin parvekkeelle kaksistaan.

Nykyään pariskunta ja poikansa Archie asuvat Santa Barbaran Montecitossa. Vahakabinetin tuore ratkaisu nukkejen siirtämisestä Hollywood-tähtien joukkoon kuvaa varsin hyvin tosielämän käänteitä. Vahakabinetin edustajan mukaan nukkejen siirto uuteen paikkaan kuvaa Harryn ja Meghanin uutta tähtistatusta.

Lähde: Daily Mail

TANJA KORPELA /IL
User avatar
-Uta-
Posts: 4615
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Luettelo monarkioista
https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_monarkioista

Image
Euroopan kuningaskunnat ovat painottuneet pohjoiseen.
Etelässä on Espanjan kuningaskunnan lisäksi pieniä ruhtinaskuntia ja Vatikaanin kaupunkivaltio.
Yle Uutisgrafiikka


Euroopan entiset monarkiat
https://fi.wikipedia.org/wiki/Luokka:Eu ... _monarkiat

Image
User avatar
-Uta-
Posts: 4615
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Italia
Ikivanha kuningassuku rypee skandaaleissa – tällainen on Italian kuninkaallisten häkellyttävä tarina
Italian viimeisen kuninkaan perilliset yrittävät kaikin keinoin palauttaa palauttaa monarkian.
https://www.is.fi/kuninkaalliset/art-2000008028799.html
Niina Enqvist
6.6. 8:47


Image
Vittorio Emanuele (vas.) ja Emanuele Filiberto palasivat Italiaan vuonna 2002, kun parlamentti kumosi Savoijin kuningassuvun miespuolisten jäsenten porttikiellon. Ennen kumoamista Vittorio joutui vakuuttamaan parlamentille, etteivät hän tai hänen perheensä tavoittele Italian kruunua. KUVA: MARCO BUCCO/QUEEN

MONARKIAN aika Italiassa päättyi vuonna 1946, kun maasta tuli tasavalta.
Italian viimeinen kuningas Umberto II ehti olla vallassa vain kuukauden. Kuningasperhettä syytettiin fasistidiktaattori Benito Mussolinin tukemisesta ja perheen omaisuus takavarikoitiin ja heidät ajettiin maanpakoon.

Kuninkaalliset palasivat Italiaan vasta vuonna 2002. Ikivanhan Savoijin hallitsijasuvun miespuolinen jälkeläinen, kuningas Umberton pojanpoika, prinssi Emanuele Filiberto, 48, on maanpaon jälkeen kunnostautunut Italiassa erityisesti viihdebisneksessä. Jos asiat olisivat menneet toisin, Emanuele Filiberto olisi nyt kruununprinssi. Sen sijaan prinssi syntyi Sveitsissä, jonne hänen perheensä pakeni. – En ymmärtänyt, miksi minäkin olin maanpaossa. Mitä olin tehnyt väärin? En kuitenkaan kärsinyt, en vain voinut matkustaa kotimaahani. Monilla olivat asiat paljon huonommin kuin minulla, Filiberto on kuvaillut perheensä maanpakoa. Italiaan paluun jälkeen Filiberto on toiminut jalkapallokommentaattorina, komeillut oliivimainoksessa ja onpa hän voittanut Italian Tanssii tähtien kanssa -kisankin. SHOWMIEHENÄ tunnetulla Filibertolla on oma elokuvatuotantoyhtiö, vaatemerkki ja nykyään myös ravintolabisnes. Vuonna 2016 amerikkalaiset äimistyivät, kun mediat uuti­soivat italialaisprinssin huristelevan pitkin Los Angelesin katuja omalla Prince of Venice (suom. Venetsian prinssi) -nimeä kantavalla ruokarekallaan. Prinssi hehkutti The Guardianin haastattelussa myyvänsä enkelten kaupungin parasta pastaa, mutta annosten valmistamisen hän jätti kuitenkin palkkaamilleen ammattilaisille. – Minä en osaa tehdä ruokaa tarpeeksi hyvin. Ruokarekka on oma pieni luomukseni, Filiberto myhäili.

Pastaprinssi löysi kuitenkin lopulta kutsumuksensa politiikasta. 2019 Italiassa kohahti, kun Filiberto julkaisi Twitterissä mahtipontisen videon, jossa hän ilmoitti perustavansa oman puolueen ja julisti haluavansa palauttaa monarkian. – On aika. Minulla on velvollisuus ja suuri kunnia ilmoittaa, että kuninkaallinen perhe on palannut, hän lausui.

Prinssin suuret suunnitelmat eivät kuitenkaan ole saaneet aivan niin innostunutta vastaanottoa kuin hän oletti. Gallupien mukaan vain 12 prosenttia italialaisista on valmis palauttamaan monarkian.

Filiberto on omien sanojensa mukaan viettänyt hyvin railakasta poikamies­elämää ennen kuin hän tapasi vaimonsa, ranskalaisnäyttelijä Clotilde Couraun.

NYKYÄÄN Filiberto elää kuitenkin seesteistä perheenisän arkea ja hänellä ja Couraulla on kaksi lasta, 17-vuotias Vittoria ja 14-vuotias Luisa. Savoijin suvun tulevaisuus on herättänyt Italian aatelisissa huolta, sillä Filibertolla ja hänen vaimollaan ei ole poikalasta. Vanhan lain mukaan vain suvun miespuoliset jälkeläiset kelpaavat perijäksi.

Tammikuussa 2020 Emanuele Filiberto ilmoitti lainmuutoksesta, joka tekee 17-vuotiaasta Vittoriasta hänen kruununperijänsä. Titteli on symbolinen, sillä Italia on tasavalta, mutta jos Savoijin suvun suunnitelmat toteutuisivat ja maasta tulisi jälleen monarkia, olisi kuningassuvun tulevaisuus turvattu.
.
– Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, Filiberto maalaili italialaislehti Oggin haastattelussa, kun prinssiltä kysyttiin, millä todennäköisyydellä hänestä jonakin päivänä tulisi kuningas.

Filiberton mukaan tytär Vittoria on kiinnostunut muodista ja taiteesta, mutta uusi perijättären rooli tarkoittaa sitä, että hän tulee olemaan jatkossa yhä näkyvämmin esillä Savoijin suvun edustajana. – Vittoria kysyi minulta heti, että tarkoittaako tämä sitä, että hänen on opiskeltava enemmän. Lupasin auttaa häntä.

SAVOIJIN tuhatvuotinen suku on ryvettynyt lukuisissa skandaaleissa, ja oman osansa kohuista on saanut erityisesti kuningas Umberto II:n poika Vittorio Emanuele.

84-vuotias Napolin prinssi Vittorio on saanut Italiassa pilkkanimen ”skandaalien kuningas”, eikä suotta. Emanuele Filiberton isä on ollut syytettynä muun muassa murhasta ja parituksesta ja hänellä on epäilty olevan kytköksiä mafiaan. Suihkuseurapiireissä sukkuloiva Vittorio on julistanut olevansa Italian laillinen kuningas ja hän on vaatinut satojen miljoonien eurojen korvauksia siitä, että hänen perheensä ajettiin maanpakoon.

Vittoriolla on Italiassa vähintäänkin epäilyttävä maine. Erityisen paljon kuohuntaa on herättänyt prinssin osallisuus 19-vuotiaan saksalaisen Dirk Hamerin kuolemaan. Vuonna 1978 tapahtunut ampumavälikohtaus on jättänyt pysyvän tahran Savoijin mahtisuvun perillisen maineeseen. Korsikan edustalla huvijahdillaan seilannut Vittorio ampui kohti Hameria ja tämän ystäviä, koska epäili nuorten varastaneen hänen kumiveneensä. Hamer sai vakavia vammoja ja menehtyi myöhemmin sairaalassa. Vittorio tuomittiin pariisilaisessa oikeudessa ampuma-aserikoksesta, mutta vapautettiin murhasyytteistä. Hamerin perheen mielestä hän selvisi kuin koira veräjästä.

VUONNA 2006 Vittorio oli jälleen oikeuden edessä epäiltynä parituksesta ja mafiakytköksistä. Samalla 19-vuotiaan Hamerin kuolema nousi jälleen otsikoihin, kun lehdet saivat käsiinsä vankilassa salaa nauhoitetun tallenteen, jossa Vittorio sanoo ampuneensa Hamerin ja selvinneen ilman rangaistusta. – Tein väärin, mutta huijasin ranskalaisia tuomareita, Vittorio Emanuele sanoi nauhalla. Samalla nauhalla Vittorio vähätteli häneen kohdistuneita syytöksiä parituksesta ja epäili joutuneensa oikeuteen ”köyhien ja kateellisten” ihmisten takia.

Hamerin sisko Birgit on taistellut vuosikymmenien ajan saadakseen oikeutta veljelleen. Yksi hänen suurimmista tukijoistaan on Monacon prinsessan Carolinen miniä, toimittaja Beatrice Borromeo. – Hän tunnusti tekonsa ja rehvasteli asialla. Hän nauroi, kuinka oli tappanut pojan, Birgit Hamer kommentoi raskauttavaa tallennetta.

MYÖS monet Savoijin kuningassuvun jälkeläisistä ovat kääntäneet selkänsä kohusta toiseen seilaavalle Vittorio Emanuelille. Monien mielestä prinssi Vittorio ei kelpaa Savoijin suvun päämieheksi, vaan titteli kuuluu hänen kolmannelle serkulleen, Aostan herttua Amadeolle.

Vittorio ja herttua Amadeo ovat vääntäneet kättä vuosikausia Italian olemattomasta kruunusta. Vittorion ja Amadoen kuvaillaan olevan verivihollisia. Yksi miesten suurimmista kiistakapuloista on ollut se, kenellä on oikeus käyttää Savoijin sukunimeä. Asiaa on puitu oikeudessa asti, ja vuonna 2010 Amadeo joutui maksamaan Vittoriolle 50 000 euron korvaukset siitä, että hän oli käyttänyt sukunimeä Savoiji eikä Savoiji-Aosta.

Miesten vihanpito nousi otsikoihin kiusallisella tavalla kuningas Felipen ja kuningatar Letizian häissä vuonna 2004. Vittorio ja Amadeo olivat häissä Espanjan silloisen kuninkaan Juan Carlosin kutsumina. Häitä edeltävänä iltana serkusten välillä kiehahti ja miehet ajautuivat käsirysyyn. The Guardianin mukaan Vittorio löi Amadeota nyrkillä useita kertoja kasvoihin ja herttua kaatui iskujen voimasta portaissa. Kreikan vallasta syösty kuningatar Anna-Marie sai otteen Amadeosta ja näin herttua välttyi suurimmilta vammoilta. Huhujen mukaan miehet pääsivät tempauksellaan Espanjan kuninkaan mustalle listalle ja saivat porttikiellon hovin juhliin.

---

Kings of Italy: https://en.wikipedia.org/wiki/King_of_Italy

Image
Italian kuninkaanlinna - Casertan palatsi
User avatar
-Uta-
Posts: 4615
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Liechtenstein
Lumihuippujen kehystämässä pienessä maassa elää käsittämättömän rikas kuninkaallinen perhe,
joka on pysytellyt tiukasti poissa parrasvaloista.
https://www.is.fi/kuninkaalliset/art-2000008010923.html
Nita Makkonen
30.5. 7:01


Image
Vaduzin linna on Liechtensteinin ruhtinasperheen vakituinen asumus ja kaupungin tunnetuin maamerkki. KUVA: MARTTI KAINULAINEN

ALPEILLA Sveitsin ja Itävallan välissä sijaitsee pikkuruinen Liechtensteinin ruhtinaskunta, jonka pinta-ala on vain 160 neliökilometriä ja väkiluku 39 000. Se on niin pieni luku, että ihmisiä on vähemmän kuin Nurmijärvellä. Huomaamattomassa maassa asuu kuitenkin niin rikas kuningasperhe, että heidän henkilökohtainen varallisuutensa on jopa suurempi kuin Britannian kuningatar Elisabetin.

RUHTINAS Hans-Adam II on Bloombergin vuonna 2017 julkaistun jutun mukaan yksi maapallon 500 rikkaimmasta ihmisestä yli 4,4 miljardin dollarin henkilökohtaisella omaisuudellaan. Kuningatar Elisabetin henkilökohtainen omaisuus oli vertailun vuoksi tuolloin noin 380 miljoonaa. Tämä selittyy sillä, että brittimonarkian omaisuutta pidetään tiukasti kiinni rahastoissa.

Liechtensteinin kuninkaallisen perheen omaisuuteen kuuluu muun muassa kaksi Wienissä sijaitsevaa palatsia ja kokoelma renessanssin aikaisia, mittaamattoman arvokkaita taideteoksia. Liechtensteinin prinssin säätiö omistaa myös Euroopan suurimman perheyrityksenä toimivan rahalaitoksen, yksityisen LGT Group -pankin. Se on perustettu jo vuonna 1920.

LUMIHUIPPUJEN kehystämä pieni ruhtinaskunta tunnetaankin korkeasta hintatasostaan, joka yltää myös tavallisen kansan, ja turistien, elämään. IS:n vuonna 2016 julkaistussa matkailujutussa kerrotaan, että yksi yö kolmen tähden hotellissa kahdelta hengeltä maksaa Liechtensteinissa tavallisena arkiyönä jopa 350 euroa. Keskustassa sijaitsevien asuntojen vuokrat ovat todella korkeat: yksiöstä joutuu pulittamaan peräti 1300 euroa kuussa.

Vauraus näkyy katukuvassa. Liechtensteinin pienen pääkaupungin Vaduzin kadut loistavat hohtavan puhtaina. Marmoristen ja puisten rakennusten julkisivut ovat priimakunnossa. Ruhtinasperhe itse asuu Vaduzin upeassa linnassa kaupungin yläpuolella. Se on ikivanha rakennus, jonka ensimmäisen asuinkelpoisen osan arvellaan valmistuneen jo vuonna 1287. Linna on kuulunut Liechtensteinin ruhtinaille vuodesta 1712.

76-VUOTIAS ruhtinas Hans-Adam meni vuonna 1967 naimisiin tshekkoslovakialaisen kreivin tyttären Marie Kinsky von Wchinitz und Tettaun kanssa. Hans-Adam ja ruhtinatar Marie saivat yhdessä neljä lasta, joista vanhin on 52-vuotias kruununperijä prinssi Alois.

Image
Ruhtinas Hans Adam II ja ruhtinatar Marie

Alois meni vuonna 1993 naimisiin baijerilaisen herttuatar Sophien kanssa. Pariskunta sai niin ikään neljä lasta. Lapsista vanhin, nyt 25-vuotias prinssi Joseph Wenzel, on Liechtensteinin kruununperimysjärjestyksessä toinen. Esikoispoika syntyi Lontoossa, jossa prinssi Alois ja herttuatar Sophie tuolloin asuivat.

Image
Kruununprinssi Alois ja herttuatar Sophie menivät naimisiin vuonna 1993. KUVA: RUBEN SPRICH/REUTERS

JOSEPH Wenzel, tai kutsumanimeltään vain Wenzel, on tällä hetkellä yksi Euroopan rikkaimmista kuninkaallisista, eikä hänen ainakaan ole kerrottu löytäneen vielä elämänkumppaniaan. Brittitabloidi Daily Mail lisäsikin jo taannoin Joseph Wenzelin ”Euroopan tavoitelluimpien nuorten kuninkaallisten” listaansa.


Image
Prinssi Joseph Wenzel on elänyt hyvin yksityisen elämän. Kuvassa prinssi vuonna 2012. KUVA: ALBERT NIEBOER

Wenzel on elänyt koko elämänsä erittäin yksityisesti. Hänen nykyisestä elämästään ei tiedetä julkisuudessa juuri mitään, sillä hän on antanut vain hyvin harvoin haastatteluja lehdille. Hän ei ole myöskään kiertänyt seurapiiritilaisuuksissa tai päivittänyt sosiaalista mediaa, kuten monet muut Euroopan nuoret kuninkaalliset.

– Minulla on ollut kouluaikani alusta aina tähän päivään asti mukava joukko ystäviä, joita olen voinut kutsua kylään kotiini ja joiden luona olen itse käynyt. Erityisesti teini-iässä minulle oli tärkeää saada varttua siinä mielessä kuin kuka tahansa.

Nuorelta prinssiltä kysyttiin hänen perheensä suhteesta julkisuuteen. Lichtensteinin kuninkaallinen perhe on pysytellyt yksissä tuumin poissa parrasvaloista. Vanhemmilleni ja isovanhemmilleni on aina ollut tärkeää, että emme esiinny juorupalstoilla. Olen heidän kanssaan siitä samaa mieltä, koska se antaa minulle mahdollisuuden liikkua vapaasti, kasvaa ja elää elämääni kuin kuka tahansa ihminen, Wenzel vastasi.
User avatar
-Uta-
Posts: 4615
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Image

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan tiedottivat sunnuntaina iloisista uutisista.
Heidän toinen lapsensa Lilibet ”Lili” Diana Mountbatten-Windsor on syntynyt perjantaina 4. kesäkuuta 2021.

Lapsi on kuningattaren 11. lapsenlapsenlapsi ja nousee kruununperimysjärjestyksessä kahdeksanneksi.
User avatar
-Uta-
Posts: 4615
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Prinsessa Dianan patsas paljastettiin Lontoossa.
https://www.iltalehti.fi/kuninkaalliset ... 4540040ccd
torstai 01.07.2021 klo 15:55 (muokattu 01.07.2021 klo 18:28)

Image
Tältä näyttää Dianan patsas. AOP

Edesmenneen prinsessa Dianan patsas paljastettiin Lontoossa torstai-iltapäivänä. Patsaan ulkomuoto on tähän asti pidetty visusti salassa. Tilaisuudessa olivat läsnä Dianan pojat Harry ja William, Dianan sisarukset Sarah, Jane ja Charles sekä muita Spencerin sukuun kuuluvia. Alun perin tilaisuuden piti olla isompi, mutta koronan vuoksi osallistujamäärää rajoitettiin.

Patsas sijaitsee Dianan entisen kotitalon Kensingtonin palatsin puutarhassa, ja sen on suunnitellut Ian Rank-Broadley, jonka käsialaa on myös kuningattaren kuva kolikossa. Myös puutarha on kokenut muodonmuutoksen, ja mukana suunnittelussa ovat olleet Harry ja William. Kensingtonin palatsi oli aikanaan Dianan koti, ja kyseinen puutarha oli Dianalle tärkeä paikka, jossa hän viihtyi usein.
User avatar
-Uta-
Posts: 4615
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Image
Ruotsi - Tukholman kuninkaanlinna

Image
Ruotsin kuningaspari, Kaarle XVI Kustaa ja Silvia


The Royal Family
The Royal House consists of:

HM King Carl XVI Gustaf (b. 1946)
HM Queen Silvia (b. 1943)
HRH Crown Princess Victoria (b. 1977)
HRH Prince Daniel (b. 1973)
HRH Princess Estelle (b. 2012)
HRH Prince Oscar (b. 2016)
HRH Prince Carl Philip (b. 1979)
HRH Princess Sofia (b. 1984)
HRH Princess Madeleine (b. 1982), married to Mr Christopher O'Neill (b. 1974)
HRH Princess Birgitta (b. 1937)

The Royal Family is made up of the members of The Royal House
as well as The King’s other sisters and grandchildren:

Prince Alexander (b. 2016)
Prince Gabriel (b. 2017)
Prince Julian (b. 2021)
Princess Leonore (b. 2014)
Prince Nicolas (b. 2015)
Princess Adrienne (b. 2018)
Princess Margaretha, Mrs Ambler (b. 1934)
Princess Désirée, Baroness Silfverschiöld (b. 1938)
Princess Christina, Mrs Magnuson (b. 1943),
married to Consul General Tord Magnuson (b. 1941)

The Royal Family also includes:
Countess Marianne Bernadotte af Wisborg, born 1924
User avatar
-Uta-
Posts: 4615
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Image
Foto: Jonas Ekstromer/Kungl.Hovstatern

23 juli, 2021 10:11
Familjefotografering på Solliden! Äntligen är hela familjen samlade på Öland
och här ser vi dem tillsammans – precis när sommaren är som vackrast.

---

Ruotsin kuninkaallinen perhe on pitkästä aikaa koolla Öölannissa.
https://www.is.fi/kuninkaalliset/art-2000008145202.html
Iida Tani
12:47
User avatar
-Uta-
Posts: 4615
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Kuninkaalliset

Post by -Uta- »

Image
Norja - Oslon kuninkaallinen linna

Image
Norjan kuningaspari Harald ja Sonja

The Royal Family
The Royal House of Norway belongs to the House of Glücksburg. The members of the Norwegian Royal House are Their Majesties King Harald and Queen Sonja and Their Royal Highnesses Crown Prince Haakon, Crown Princess Mette-Marit and Princess Ingrid Alexandra.

The members of the Royal Family are in addition the Crown Prince and Crown Princess’s other children, His Highness Prince Sverre Magnus and Mr Marius Borg Høiby; Her Highness Princess Märtha Louise, Miss Maud Angelica Behn, Miss Leah Isadora Behn, Miss Emma Tallulah Behn and Her Highness Princess Astrid, Mrs Ferner.


Image
The Royal Family
Post Reply