Rikosaiheinen kysymysketju

Post Reply
Eks-EkstroVertti
Posts: 1581
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Rikosaiheinen kysymysketju

Post by Eks-EkstroVertti » Thu Nov 08, 2018 12:35 pm

^Poloinen takapuoli löytyy esim. Harvardin yliopiston jalkapalloilija Andrew Puopolon tapauksesta 1976. Puo= takapuoli Etelä-Pohjanmaan murteella.
Tavanomaisemmassa mielessä vaikkapa Christa Worthingtonin raiskausmurha, henkiin jäänyt vauva ja elokuva Murder on the Cape (2017). Tapausta ei tietyssä mielessä tulla koskaan selvittämään, sillä Christa on kuollut eikä hän kykene vastaamaan kysymyksiin. Ilmiöstä voi melkein tulla mieleen joku kotimainenkin rikostapaus.
Pakkasta öisin
5. Herätys! Jäi veliä,
presidentti Urho Kekkonen ja
NL.
yya-sopimusta
vastaan: pro Suomi!

% daaniel

IsKeLmiä ja LauLuja: IKL, L. Lindqvist

Sit tärisi: Paritteluruletti rapisi. Rättis
isi äkkää: Rääkkäisi
Syy siis isis-isisi isyys


Kissaihminen
Posts: 319
Joined: Sat Jan 07, 2012 6:07 pm

Re: Rikosaiheinen kysymysketju

Post by Kissaihminen » Thu Nov 08, 2018 2:12 pm

Vulvados wrote:Mikä veriteko?
Jos minäkin yritän.

Toukokuussa 1980 Katherina Reitz Brow murhattiin Ayerin kaupungissa Massachusettsissa. Tapahtumapaikalta löytyi verta, hiuksia, sormenjälkiä ja murha-aseena käytetty veitsi. Tekijä oli lisäksi varastanut naisen rahat ja jalokivet. Naapurissa tyttöystävänsä kanssa asunut Kenny Waters oli aluksi epäilty, mutta hänellä oli vahva alibi, eikä poliisi löytänyt hänestä haavoja eikä vaatteista veritahroja.

Tapaus pysyi ratkaisemattomana yli kaksi vuotta, kunnes poliisi kuuli huhun Kennyn tunnustaneen teon silloiselle tyttöystävälleen. Tämä ensin kielsi tapahtuneen, mutta poliisin painostuksessa väitti miehen tulleen kotiin syvä naarmu kasvoillaan. Myös Kennyn toinen tyttöystävä otettiin kuulusteltavaksi ja yli kolmen tunnin kuulustustelujen jälkeen hän kertoi miehen puhuneen naisen puukotuksesta ja ryöstöstä.

Näiden lausuntojen perusteella Waters haastettiin oikeuteen. Vaikka mitkään näytteet eivät sitoneet häntä tekopaikkaan, Kenny tuomittiin elinkautiseen. Hänen vetoomuksensa uudesta oikeudenkäynnistä eivät tuottaneet tulosta, vaikka toinen tyttöystävistä perui antamansa lausunnon.

Kennyn sisko Betty Anne Waters oli vakuuttunut veljensä syyttömyydestä, joten hän alkoi opiskella saadakseen veljensä vapaaksi. Betty läpäisi ensin collegen, sitten oikeustieteellisen ja alkoi työskennellä vuonna 2000 Innocence Projectin kanssa veljen tuomion kumoamiseksi.

DNA-tutkimukset osoittivat, ettei Kenny ollut murhaaja. Sormenjäljet eivät sopineet häneen, eivät hiukset ja jopa työlistat olivat Kennyn syyttömyyden kannalla.

Kenny Waters todettiin syyttömäksi ja vapautettiin 18 vuoden vankeuden jälkeen. Puoli vuotta myöhemmin hän kuoli onnettomuudessa.


Vihjeisiin:
1. ja 5. vinkki: Tapauksesta kertoo elokuva Conviction (2010), jossa Kennyä esittää Sam Rockwell (1 Oscar) ja Bettyä Hilary Swank (2 Oscaria)
2. vinkki: Tyttöystävät eivät olleet suoraselkäisiä
3. vinkki: Innocent Projectia on kritisoitu siitä, että se nostaa esiin vanhoja rikostapauksia ja lisää siten uhrien perheiden tuskaa.
4. vinkki: Veri on vettä sakeampaa eli sisko sain työllään veljensä vapaaksi.
6. vinkki: Mieleen tulee kotimainen rikostapaus. Tapahtui Ayerissa (->Auer)
7. vinkki: Tapauksen kulkuun vaikutti merkittävästi eräs keksintö eli DNA
8. ja 15. vinkki: Murha on ratkaisematta
69. vinkki: Uhrin tyttären mielestä oikeus ei tapahtunut: http://katharinasjustice.blogspot.com/ ,
13. vinkkin: Margaret Waters oli englantilainen sarjamurhaaja.

Uhrin välinimistä Reitz tulee mieleen Helsingissä sijaitseva Lauri ja Lasse Reitzin säätiön museo. Siellä toimi aikanaan myös elokuvateatteri Ritz, jonka väitetään saaneen nimensä Lauri Reitzin mukaan. Pariisin hotelli Ritz taitaa olla kuuluisampi, asuihan siellä mm. Coco Chanel yli 30 vuotta.

South Park -sarjassa Kenny "kuolee" usein, yms, yms.
 
16. Toisen päähenkilön etunimikaima tulee melkein mieleen eräästä ikonisesta hahmosta, josta on tehty leffojakin. Erityisesti nuorataiteen ystävät arvostavat häntä kovasti ja hänen muistokirjoituksensa oli myös Hesarissa.
 
Bettie "Betty" Page on 1950-luvun pin-up -hahmo, joka myöhemmin kohosi kulttihahmoksi, jonka ulkonäköä monet naisjulkkikset ovat matkineet. Pikkutuhmien pin-up -kuvien lisäksi Bettystä otettiin myös bondage- ja sitomiskuvia. Näitä naruleikki- ja "nuorataide"-otoksia voi katsella Googlen kuvahaussa, en kehtaa laittaa niitä tähän näkyville ;)

Image

Eks-EkstroVertti
Posts: 1581
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Rikosaiheinen kysymysketju

Post by Eks-EkstroVertti » Thu Nov 08, 2018 2:24 pm

^Tuo on kyllä erittäin hyvä ehdotus; vaivalla ja huolella lujille perustuksille rakennettu. Enpä ole moisesta tapauksesta koskaan kuullutkaan. Toivotaan nyt, että on oikea. :roll:

Esitän vielä vaihtoehtoisesti, että mm. ranskalaiseen Elle-lehteen kirjoitellut muotitoimittaja Christa Worthingtonin 2-vuotias tytär Ava Maria Worthington löytyi kuolleen äitinsä sylistä häneen takertuneena ja välinimikaimansa nuorallakävelijä Maria Spelterini tuli tunnetuksi etenkin Pariisissa, L'Univers illustré- lehden tehtyä häneä jutun.
Chris McCowenin tuomiosta kohistiin pitkään ( valamiehistön epäiltiin sisältäneen rasistisesti ajattelevia henkilöitä) ja ammattinaan roskakuski tuo mieleen perinteisen harrastuksen dyykkauksen, josta roskisten omistajat harvemmin ovat iloisia. Tuo viimeinen perustuu onneksi vain omaan luulemukseeni, ei tietoon. :lol:

Ei se oikeen...Onneks olkoon kissaihminen!
Last edited by Eks-EkstroVertti on Thu Nov 08, 2018 5:46 pm, edited 1 time in total.
Pakkasta öisin
5. Herätys! Jäi veliä,
presidentti Urho Kekkonen ja
NL.
yya-sopimusta
vastaan: pro Suomi!

% daaniel

IsKeLmiä ja LauLuja: IKL, L. Lindqvist

Sit tärisi: Paritteluruletti rapisi. Rättis
isi äkkää: Rääkkäisi
Syy siis isis-isisi isyys

Kissaihminen
Posts: 319
Joined: Sat Jan 07, 2012 6:07 pm

Re: Rikosaiheinen kysymysketju

Post by Kissaihminen » Thu Nov 08, 2018 5:45 pm

Useissa lähteissä ja mm. Innocence Project -sivulla uhrin nimeksi on kerrottu Katherina Brow, mutta tyttären sivulla hänen äitinsä etunimi on Katharina. Luotamme tietysti häneen!
Vulvados wrote:12. vinkin: Aiemmissa vinkeissä mainittu näyttelijä voi melkein tulla mieleen eräästä perinteisestä harrastuksesta, josta kohde ei yleensä ole iloinen, paitsi joskus, jolloin hän voi olla hyvinkin iloinen.
Tämä vihje ei oikein sovi ratkaisuehdotukseeni. En ole katsonut tuota Conviction-elokuvaa, joten en tiedä kumpi siinä on pääosassa eli esiintyy enemmän, Hilary Swank vai Sam Rockwell. Kummankaan harrastuksista en löytänyt mitään erityistä. Hilaryn sukunimestä löytyy kyllä eräs "perinteinen harrastus", mutta siinä kohde on aina iloinen :oops:

Eks-EkstroVertti
Posts: 1581
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Rikosaiheinen kysymysketju

Post by Eks-EkstroVertti » Thu Nov 08, 2018 5:52 pm

^No ehkä rosk...rokkausta...eh... hyvin suoritettua kivitystä voi joku masokisti pitää miellyttävänä. Jos Vulvadoksella on jotain kokemuksia moisesta...Muslimimaissa kivitetään onnettomia vaimoja mutta entäs onnettomia homoja, jos he ovat tosi gay eli iloisia? Tai siis: Jos sen ween Swan-kissa muuttaa peeksi, niin silloinhan kyse on piiskaamisesta :) Sehän rock kyllä meinaa myös huojumista. Eli rock well= huojukaa hyvin. Tuskin kumpikaan kuitenkaan harrastaa nuoralla kävelyä. Useinhan sitä ollaan vähintään hieman iloisia kun rokkaamassa ollaan, ja huojuttaakin mutta mikä se kohde sitten on ellei oma pää. Juu, ei liity tähän. Ratkiriemukkaasti käteen meni, Rocka-astiaan joutaa se :lol:
Pakkasta öisin
5. Herätys! Jäi veliä,
presidentti Urho Kekkonen ja
NL.
yya-sopimusta
vastaan: pro Suomi!

% daaniel

IsKeLmiä ja LauLuja: IKL, L. Lindqvist

Sit tärisi: Paritteluruletti rapisi. Rättis
isi äkkää: Rääkkäisi
Syy siis isis-isisi isyys

User avatar
Vulvados
Posts: 1797
Joined: Tue Nov 29, 2011 11:07 am
Location: Vulvania

Re: Rikosaiheinen kysymysketju

Post by Vulvados » Fri Nov 09, 2018 12:19 am

Once again Standing Ovations for the Catperson for the perfect answer! 😄🎇🎉 Juuri mainitusta tapauksesta oli kyse ja lähes kaikki vinkitkin tuli oikein ratkaistua. Sen verran krediittiä myös paneelimme toiselle vakiojäsenelle Ekstra-Eeevertille, että Swank - spank yhteyttä vinkissä tosiaan haettiin. Monethan ko. harrastuksesta tykkäävät kovastikin, mutta perinteisessä mielessä kotikurin välineenä piiskauksen kohteet eivät varmaan aina kauhean iloisia toimenpiteestä olleet ja nykyäänhän tuollainen menisi jo perheväkivallan puolelle... :roll:

Hilaryn etunimellä ei haettu erästä tiettyä Hillarya, vaan taannoisessa James Bond -romaanissa ja saman nimisessä elokuvassa Hänen majesteettinsa salaisessa palvelussa Bondin valeroolia heraldikko Hilary Brayta, jota hän käyttää päästäkseen pääpahiksen Ernst Stavro Blofeldin pakeille. Kohtauksen vitsi on siinä, että tunnetusti naisiin menevän Bondin pitää siinä teeskennellä ujoa ison naislauman keskellä ja eihän se tietenkään onnistu, vaan yön aikana hänen pitää "uhrautua" useammankin kerran maansa ja kuningattarensa puolesta! :mrgreen: Eräskin neitonen kirjoittaa illallisen aikana huoneensa numeron huulipunalla Bondin paljaaseen reiteen kiltin alla, eli tässä viittaus kilttiin.

Pariisin Ritz-hotellin yhteydet liittyvät tietysti maailman tunnetuimmaksi naiseksi tituleerattuun prinsessa Dianaan jo ko. hotellin omistajaan Mohamed al-Fayediin, jonka vaimo on suomalainen Heini Wathen.
Image"Vain kaksi asiaa ovat äärettömiä - universumi ja ihmisten typeryys, enkä ole ensimmäisestäkään aivan varma." -- Albert Einstein

Eks-EkstroVertti
Posts: 1581
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:45 pm

Re: Rikosaiheinen kysymysketju

Post by Eks-EkstroVertti » Fri Nov 09, 2018 12:46 am

^Kiitos krediitistä! Oli kyllä tosi vaikea kysymys ja vinkit olivat erittäin ovelasti tehtyjä ja uniikkeja. Tein tuossa lopussa sen taktisen kummallisuuden/kömmähdyksen, että lähdin ehdottelemaan aakkosellisesti nurinkurisesti Massachusettsin murhatapausten listalta ja pieleenhän se Worthington sitten meni mm. sen takia, etten löytänyt sarjamurhaajakaimaa netistäkään, vaikka kuinka yritin soveltaa. Mutta ei kai tuo fiktiivinen hahmo voi olla South Parkin Kenny? No nythän mä vasta hokasin, että sehän olikin tosiaan se Hilary. Selostettu tuolla ^ aiemmin.
Olisi mielessäin yksi mielenkiintoinen tapaus, mistä voisi kyssärin rustata. Mutta mun pitää hieman miettiä siihen liittyviä vinkkejä vielä lisää. Olisiko muilla jotain sitä ennen :?: Kissaihminen ehkä vaihteeksi? :D
Pakkasta öisin
5. Herätys! Jäi veliä,
presidentti Urho Kekkonen ja
NL.
yya-sopimusta
vastaan: pro Suomi!

% daaniel

IsKeLmiä ja LauLuja: IKL, L. Lindqvist

Sit tärisi: Paritteluruletti rapisi. Rättis
isi äkkää: Rääkkäisi
Syy siis isis-isisi isyys

User avatar
Vulvados
Posts: 1797
Joined: Tue Nov 29, 2011 11:07 am
Location: Vulvania

Re: Rikosaiheinen kysymysketju

Post by Vulvados » Fri Nov 09, 2018 8:56 am

Juu, South Parkin Kenny McCormick tietenkin ja McCormick-nimisiin traktoreihinhan törmää Suomessakin. Kennyn ehkä hieman erikoinen kyky tai ominaisuushan on se, että hän kuolee monen jakson lopussa usein aika dramaattisestikin, mutta jatkaa taas seuraavassa kuin tyhjää vain. Ei varmaan ihan joka jampalta onnistuisi! 8-)
Image"Vain kaksi asiaa ovat äärettömiä - universumi ja ihmisten typeryys, enkä ole ensimmäisestäkään aivan varma." -- Albert Einstein

Kissaihminen
Posts: 319
Joined: Sat Jan 07, 2012 6:07 pm

Re: Rikosaiheinen kysymysketju

Post by Kissaihminen » Fri Nov 09, 2018 10:31 am

Suurin ansio oikean ratkaisun löytymisestä kuuluu Eksälle. Kun minä kyllästyin, Eks jaksoi jatkaa ja löysi oikean osavaltion. Loppu sujuikin helposti ja satsasin hieman vastaukseen ;)

En nyt ainakaan heti keksi mitään uutta kysymystä. Isänpäivän vuoksi "harmoniset" kokoontuvat tänne ja ainakin tämä viikonloppu menee siinä.

Minullakin tuo spank-sana käväisi mielessä, mutta tulkitsin sen liian suppeasti ja mieleen tuli vain pieni harrastajapiiri :oops:

User avatar
-Uta-
Posts: 1926
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Rikosaiheinen kysymysketju

Post by -Uta- » Fri Nov 09, 2018 11:04 am

Onnitteluni Kissaihmiselle komeasta ratkaisusta !!!

Post Reply