USA - Kadonneen Gabby Petiton ruumis on löytynyt

Suomen alueen ulkopuolella tapahtuneet henkirikokset
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 5370
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

USA - Kadonneen Gabby Petiton ruumis on löytynyt

Post by -Uta- »

Kadonneen Gabby Petiton ruumis on löytynyt
Gabrielle ”Gabby” Petiton ruumis on löytynyt Wyomingin osavaltiossa, kertoo USA:n liittovaltion poliisi FBI.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cdc ... 853f464859
Sanna Heikkilä
Eilen klo 2:07


Image
Gabby Petito 12. elokuuta Utahissa. THE MOAB POLICE DEPARTMENT VIA AP

Kesälomamatkalla kadonneen amerikkalaisen Gabrielle ”Gabby” Petiton, 22, ruumis on löytynyt.

Yhdysvaltojen liittovaltion poliisista FBI:stä kerrotaan, että Wyomingista löytyneet ihmisruumiin jäännökset ovat yhteensopivia kuvaukseen Petitosta.

– Täyttä 100 prosentin varmuutta tunnistuksesta ei vielä ole valmiina, mutta Petiton perhettä on informoitu löytymisestä, kertoo FBI:n vanhempi agentti Charles Jones tiedotustilaisuudessa.

Jones esitti surunvalittelunsa Petiton perheelle tiedotustilaisuuden alussa.

– Ajatuksemme ja rukouksemme ovat perheen luona, Jones sanoi.

FBI jatkaa tutkimuksia aktiivisesti ja pyytää edelleen yleisöltä vinkkejä.

Ruumis löydettiin sunnuntaina kansallispuistosta Teton Countyssä Wyomingissa.

Poliisi ei vielä kertonut asiasta enempää.

Petiton perhe ilmoitti hänet kadonneeksi 11. syyskuuta.

Poliisi kertoo, että Petiton poikaystävän olinpaikka ei ole tiedossa.

Gabbyn äiti oli kertonut puhuneensa tyttärensä kanssa viimeksi elokuun 24. päivänä.
Viestejä hän oli saanut elokuun 30. päivään saakka, mutta ei ole ollut varma siitä, olivatko viestit Gabbyn itsensä lähettämiä.

Petiton poikaystävä Brian Laundrie, 23, katosi viime viikon tiistaina.

Hän oli palannut yksin pariskunnan yhteiseltä ajomatkalta 1. syyskuuta parin yhteiseen kotiin. Laundrie ei ole avustanut katoamistutkinnassa asianajajansa neuvosta.

Elokuun 12. päivänä poliisi oli pysäyttänyt pariskunnan Utahissa. Poliisin mukaan Laundrie ja Petito olivat käyneet käsiksi toisiinsa. Kumpikaan ei kuitenkaan halunnut syyttää toista rikoksesta. He olivat kertoneet olevansa rakastuneita ja kihloissa.

Poliisi on julkaissut tapauksesta kameratallenteen, jossa Petito itkee ja kertoo poliiseille mielenterveysongelmistaan.

Petiton perhe teki naisesta katoamisilmoituksen kymmenen päivää poikaystävän palaamisen jälkeen.

Petiton isäpuoli on kertonut, että Gabby oli tunnettu aktiivisena vaeltajana eikä muutaman päivän hiljaisuus ollut tavatonta.

Viime tiistaina Laundrie oli perheensä mukaan ottanut reppunsa ja kertonut lähtevänsä luonnonpuistoon.

Laundrieta ei ole etsintäkuulutettu rikoksesta.

Image
Gabby oli katoamisen aikaan kesäloma-ajelulla poikaystävänsä Brian Laundrien kanssa. NORTH PORTIN POLIISI
User avatar
-Uta-
Posts: 5370
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: USA - Kadonneen Gabby Petiton ruumis on löytynyt

Post by -Uta- »

FBI teki etsintöjä kadonneen Gabbyn poika­ystävän koti­talossa
FBI kertoi sunnuntaina löytäneensä ruumiin, joka mahdollisesti on syyskuussa kadonneeksi ilmoitettu Gabby Petito.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008277398.html
Timo Myllyniemi
20.9. 18:43


Image
TV-kuvausryhmien valot valaisivat Brian Laundrien kotitaloa sunnuntaina. KUVA: LUIS SANTANA/TAMPA BAY TIMES/ ZUMA PRESS WIRE

FBI:N agentit tekivät maanantaina kotietsinnän Gabby Petiton poikaystävän vanhempien talossa Floridassa.

FBI kertoi sunnuntaina, että kansallispuistosta Wyomingin osavaltiossa on löytynyt ruumis, joka saattaa olla 11. syyskuuta kadonneeksi julistettu Gabby.

FBI:n mukaan vainajan henkilöllisyyden täydellinen vahvistaminen vaatii vielä lisätutkimuksia, mutta 22-vuotiaan kadonneen vanhempia on tiedotettu löydöksistä. Poliisi ei ole myöskään vahvistanut vainajan kuolinsyytä.

PETITON sulhanen Brian Laundrie on ollut kateissa viime tiistaista lähtien. Miestä ei ole laajoista maastoetsinnöistä huolimatta vielä löydetty.

Laundrieta ei ole epäilty rikoksesta, mutta hän ei suostunut puhumaan poliiseille ennen katoamistaan. Laundrien perhe kertoi vasta perjantaina poliisille, että Briania ei ole nähty kolmeen päivään.
User avatar
härkä
Posts: 7688
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: USA - Kadonneen Gabby Petiton ruumis on löytynyt

Post by härkä »

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008280469.html
Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI vahvisti, että kansallispuistosta Wyomingista sunnuntaina löytynyt ruumis on kadonnut 22-vuotias Gabby Petito, kertoo muun muassa BBC.

Kuolinsyyntutkijan mukaan kyseessä on henkirikos, mutta sitä ei kerrottu, kuinka Petito kuoli. Myöskään mitään yksityiskohtia ruumiinavauksesta ei ole julkistettu.

Gabrielle Petito, 22, ja hänen kihlattunsa Brian Laundrie, 23, olivat matkalla halki Yhdysvaltojen ja heidän tarkoituksenaan oli vierailla eri kansallispuistoissa.

Vain Laundrie palasi matkalta takaisin. Hän palasi kotiin Floridaan 1. syyskuuta.

Myös Laundrie ilmoitettiin kadonneeksi 17.syyskuuta, kun hänen perheensä ei ollut nähnyt häntä omien sanojensa mukaan kolmeen päivään.

Laundrie ei ole toistaiseksi ollut epäiltynä rikoksesta ja hänen tapaustaan on tutkittu kadonneen henkilön tapauksena. Näin ollen poliisi ei ole voinut etsintäkuuluttaa häntä, koska etsintäkuulutukseen tarvitaan epäilty rikos ja etsintäkuulutetun todennäköinen osallisuus rikokseen.

Sunnuntaina kansallispuistosta Wyomingin osavaltiossa löytyi ihmisjäännöksiä, joiden epäiltiin kuuluvan 11. syyskuuta kadonneeksi julistetulle Gabby Petitolle. Nyt valmistunut ruumiinavaus vahvisti asian.

[img]
Gabbyn katoaminen
2. heinäkuuta Gabrielle Petito ja Brian Laundrie lähtevät matkalle Yhdysvaltain halki.
12. elokuuta Petito julkaisee valokuvan itsestään Instagramissa. Kuva oli otettu kolme päivää aiemmin Archesin kansallispuistossa Utahissa. Samana päivänä, kun Petito julkaisi kuvan, Utahin Moabin poliisi kohtaa pariskunnan, kun poliisi on saanut ilmoituksen Petiton ja Laundrien välisestä yhteenotosta. Poliisi päätyy kehottamaan paria viettämään yönsä toisistaan erillään.
19. elokuuta Petito ja Laundrie julkaisevat Youtubessa videon pakettivaunuelämästään.
24. elokuuta Petito soittaa videopuhelun äidilleen ja kertoo, että hän on jatkamassa matkaansa Utahista Wyomingiin. Tytär lähettää vielä useista tekstiviestejä seuraavana päivänä äidilleen, samoin kuin 27. elokuuta. Perhe uskoo Petiton olleen tuolloin Grand Teton -kansallispuistossa.
30. elokuuta Petiton äiti saa viestin tyttärensä puhelimesta, jossa varoitettiin, ettei puhelinverkkoa olisi Yosemiten kansallispuistossa. Petiton perhe uskoo, ettei Petito lähettänyt viestiä.
1. syyskuuta Laundrie palaa hänen ja Petiton North Portissa, Floridassa, sijaitsevaan kotiin. Myös Laundrien vanhemmat asuvat siellä. Petiton valkoinen pakettiauto löytyy myöhemmin pariskunnan kodin luota.
11. syyskuuta Petiton New Yorkissa asuva perhe ilmoittaa nuoren naisen kadonneeksi. North Portin viranomaiset menevät Laundrien kotiin, mutta heille annetaan vain asianajajan yhteystiedot.
15. syyskuuta poliisi sanoo olevansa kiinnostunut kuulemaan Laundrieta, sillä hänen uskotaan olevan viimeinen ihminen, joka oli Petiton kanssa ennen naisen katoamista. Poliisi pyytää Twitterissä Laundrien asianajajaa järjestämään kuulemisen Laundrien kanssa. Asianajaja sanoo neuvoneensa, ettei Laundrie puhu viranomaisille.
16. syyskuuta Petiton perhe pyytää yleisöltä vihjeitä kadoksissa olevan naisen löytämiseksi.
17. syyskuuta Laundrien perhe pyytää poliisin kotiinsa ja sanoo, etteivät he ole nähneet Brian Laundrieta sitten 14. syyskuuta.
18. syyskuuta North Portin poliisi ilmoittaa, että Laundrieta etsitään Carltonin suojelualueelta.
19. syyskuuta Wyomingissa sijaitsevasta kansallispuistosta löydettiin ihmisjäännökset, joiden uskotaan kuuluvan Petitolle. Poliisi lopettaa Laundrien etsinnät Carltonin suojelualueella.
20. syyskuuta Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI tiedotti kotietsinnästä Laundrien perheen asunnolla North Portissa.
21. syyskuuta poliisi jatkoi Laundrien etsintöjä Carltonin suojelualueella
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
-Uta-
Posts: 5370
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: USA - Kadonneen Gabby Petiton ruumis on löytynyt

Post by -Uta- »

Surmatun Gabby Petiton isä: ”Lähtekää huonoista suhteista”
Isä toivoo, että kaikki kadonneet saisivat samanlaisen huomion sosiaalisessa ja perinteisessä mediassa kuin hänen tyttärensä.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/c57 ... 476d8db62b
Jaakko Isoniemi
Eilen klo 18:53


Valtava määrä ihmisiä on jättänyt jäähyväisensä tai muutoin osoittanut myötätuntonsa Gabrielle ”Gabby” Petitolle viikonvaihteessa Yhdysvalloissa. Petito, 22, löydettiin kuolleena reilu viikko sitten.

Perjantaina New Yorkin Blue Pointin, Petiton lapsuudenkodin, väki reunusti kadunvarret kynttilöillä. Lauantaina Floridassa, jossa Petito asui, pidettiin muistotilaisuus. Virallinen hautajaistilaisuus puolestaan koitti sunnuntaina New Yorkin Long Islandilla. Kappeliin ahtautui amerikkalaismedian mukaan runsain mitoin Petiton ystäviä sekä tuntemattomia, jotka halusivat kertoa omaisille surunvalittelunsa. Julkinen tilaisuus striimattiin myös nettiin.

– Haluan, että katsotte näitä kuvia ja inspiroidutte Gabbysta. Jos on matka, jonka haluatte tehdä, tehkää se nyt. Tehkää se nyt, kun teillä vielä on aikaa. Jos olette suhteessa, joka ei ehkä ole teille parhaaksi, lähtekää siitä nyt, isä Joseph Petito sanoi puheessaan.

Ajasta ja elämisestä puhui myös isäpuoli Jim Schmidt.
– Gabby, 22-vuotiaana, opetti minulle, että rahaa voi aina tehdä mutta menetettyä aikaa ei voi korvata. Gabby rakasti elämää ja eli sitä joka ikinen päivä. Hän oli meille kaikilla esimerkkinä miten elää nauttien jokaisesta hetkestä tässä kauniissa maailmassa niin kuin hän teki. Rakastaa ja antaa rakkautta kaikille kuten hän, Schmidt sanoi.

Petiton äiti ei puhunut. Hän oli muutenkin ollut täysin hiljaa, kunnes rikkoi sen lauantaina Facebookissa.
– Kun käyn läpi näitä kaikkia postauksia, sydämeni on täynnä rakkautta, Nicole Schmidt kirjoitti.
– Voisinpa halata joka ikistä teistä!!! Tukenne on ollut ylitsevuotavaa ja olemme täynnä kiitollisuutta.

Image
Gabby Petiton hautajaiset järjestettiin sunnuntaina ilman ruumista, joka on edelleen Tetonin piirikunnan kuolinsyyntutkijalla.
Isäpuolen mukaan omaiset haluavat antaa henkirikostutkijoille rauhan tapauksen selvittämiseksi.
ZUMAWIRE / MVPHOTOS


”Kaikki ansaitsevat apua”
Hautajaistapahtuman luonne sopi Petiton tapaukseen. Nuori nainen päivitti parin kuukauden ajan muutamalle tuhannelle seuraajalleen Instagramiin kuvia matkalta, joka jäi hänen viimeisekseen. Sittemmin seuraajien määrä on ylittänyt miljoonan, kun hänen traaginen kohtalonsa on saavuttanut valtavasti mediahuomiota ympäri maailman.

Epätavalliseen mediakohteluun otti tiistaina kantaa Petiton isä, joka kiitti uutis- ja sosiaalista mediaa siitä, että hänen tyttärensä katoaminen nousi valokeilaan, mutta toivoi vastaavaa myös muille.

– Haluan pyytää kaikkia auttamaan kaikkia niitä, jotka ovat kateissa ja tarvitsevat apua, Joseph Petito sanoi lehdistötilaisuudessa.
– On sääli, jos ette tee sitä muille kateissa oleville, koska Gabby ei ole ainoa, joka sen ansaitsee.

Liittovaltion poliisin FBI:n tilastojen mukaan vuoden 2020 aikana yli 540 000 ihmistä ilmoitettiin kadonneiksi, heistä noin 365 000 oli alaikäisiä. Luokitelluista tapauksista peräti 95 prosentissa oli kyse kotoa karkaamisesta ja pääosin ihmiset löytyivät tai palasivat koteihinsa. Niin sanotusti ”aktiivisia” tapauksia oli kaikesta huolimatta vuoden lopussa auki liki 90 000. Osa ulottuu vuosikymmenten taakse. FBI:n verkkosivujen etsityimpien ihmisen listauksessa on 101 ”kidnapatun tai kadonneen” henkilön tiedot.

Yksi FBI:n etsimistä kadonneista on Petiton poikaystävä Brian Laundrie. Mies hävisi yli kaksi viikkoa sitten. Suuretsinnät floridalaisessa soisessa luonnonpuistossa eivät ole tuottaneet tulosta. Ennen omaa katoamistaan hän ei kertonut Gabbyn kohtalosta mitään viranomaisille.

Laundrieta ei ole nimetty epäillyksi Petiton kuolemaan, mutta hänestä on annettu pidätysmääräys, koska hänen epäillään käyttäneen "toisen henkilön” pankkikorttia 1 000 dollarin nostamiseen. FBI ei ole täsmentänyt, kenen kortista oli kyse.
User avatar
-Uta-
Posts: 5370
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: USA - Kadonneen Gabby Petiton ruumis on löytynyt

Post by -Uta- »

FBI vahvisti: Floridalaisesta metsästä löytyi Gabby Petiton kihlatulle kuuluvia esineitä sekä ihmisen jäänteitä
Myakkahatchee Creekin luonnonpuistosta löytyneitä ihmisen jäänteitä ei ole toistaiseksi vahvistettu Brian Laundrien ruumiiksi.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008348234.html
Anna Nuutinen
20.10. 21:14


YHDYSVALTAIN Wyomingissa sijaitsevasta kansallispuistosta surmattuna löytyneen Gabby Petiton, 22, kadoksissa olevan kihlatun Brian Laundrien, 23, etsinnöissä tapahtui keskiviikkona käänne. MSNBC:n mukaan Floridassa sijaitsevasta Myakkahatchee Creekin luonnonpuistosta löydettiin ihmisen jäänteitä.

Liittovaltion keskusrikospoliisin FBI:n edustaja vahvisti jäänteiden löytymisen illalla Suomen aikaa pidetyssä lehdistötilaisuudessa. Vainajan ei ole vahvistettu toistaiseksi olevan Laundrie.

CNN kertoi hieman aiemmin keskiviikkona, että luonnonpuistosta on löydetty ”joitakin esineitä”, jotka kuuluvat Laundrielle. Laundrien tiedetään patikoineen puiston poluilla aiemmin säännöllisesti.

FBI:n mukaan alueelta löydettiin reppu ja muistikirja, jotka vaikuttavat kuuluvan Laundrielle. Löydöt tehtiin alueelta, joka on vielä hiljattain ollut veden peitossa.

FBI oli muutoin vaitonainen asiasta. Osa luonnonpuistosta suljetaan määrittelemättömäksi ajaksi yleisöltä, jotta viranomaiset voivat työskennellä rauhassa.

BRIAN Laundrien vanhemmat Chris ja Roberta Laundrie kertoivat tiistaina FBI:lle ja kotikaupunkinsa North Portin poliisille, että heillä oli aikomus mennä keskiviikkoaamuna luonnonpuistoon etsimään yli kuukauden päivät kadoksissa ollutta poikaansa.

Viranomaiset tapasivat vanhemmat metsässä, ja löytö tehtiin ”lyhyen etsinnän” jälkeen. Paikan päälle lähetettiin kuolinsyyntutkija, ruumiskoira sekä pelastusviranomaisia. Pian tämän jälkeen MSNBC uutisoi puiston alueelta löydetyistä ihmisen jäänteistä.

KURISTAMALLA surmatun Petiton tapaus on herättänyt laajaa huomiota Yhdysvaltojen lisäksi ympäri maailmaa. Floridassa Laundrien vanhempien luona asunut pariskunta matkusti pakettiautolla Yhdysvaltain halki kansallispuistoissa pysähdellen ja dokumentoi matkaansa sosiaalisessa mediassa.

Kun Petiton New Yorkissa asuvat vanhemmat eivät saaneet yhteyttä tyttäreensä elokuun lopun jälkeen, he huolestuivat ja tekivät tästä katoamisilmoituksen. Pian selvisi, että Laundrie oli palannut pakettiautolla Floridaan yksin vähin äänin kertomatta naisystävänsä vanhemmille tai viranomaisille tämän katoamisesta.

Laundrie ehti kuitenkin kadota ennen kuin viranomaiset saivat puhutettua häntä. Häntä ei ole tähän mennessä nimetty epäillyksi Petiton murhaan.

Artikkelia päivitetty kello 23.48. Lisätty FBI:n lehdistötilaisuudessa kertomat tiedot.
User avatar
-Uta-
Posts: 5370
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: USA - Kadonneen Gabby Petiton ruumis on löytynyt

Post by -Uta- »

FBI vahvistaa: Brian Laundrien jäänteet löytyivät luonnonpuistosta Floridassa
Floridalaiselta suolta löydetyt ihmisen jäänteet on tunnistettu.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/6c8 ... 82bb689f8e
Jari Himanen
Tänään klo 1:06


Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI vahvistaa, että keskiviikkona Floridassa luonnonpuistosta löydetyt ihmisen jäänteet on tunnistettu 23-vuotiaaksi Brian Laundrieksi.

Laundrie tunnistettiin hampaista, FBI kertoo. Hän oli aiemmin kadoksissa olleen ja sittemmin surmattuna löydetyn 22-vuotiaan Gabby Petiton poikaystävä.

Viranomaiset ilmoittivat keskiviikkona luonnonpuiston suoalueelta löytyneistä ihmisen jäänteistä. Alueelta löytyi myös tavaroita, jotka kuuluivat Laundrielle. Laundrien vanhemmat johdattivat viranomaiset alueelle, josta heidän poikansa jäänteet löytyivät. Laundriet tiesivät poikansa käyneen paikalla usein. Jäänteet olivat aiemmin olleet veden alla, minkä vuoksi viranomaiset eivät olleet edellisillä etsintäkerroilla löytäneet niitä.

Poliisi ja FBI olivat etsineet Laundriea sen jälkeen, kun tämä katosi syyskuussa. Häntä ei ole nimetty epäillyksi surmattuna löytyneen tyttöystävänsä tapauksessa. Petito ja Laundrie olivat olleet yhdessä yli kuukauden mittaisella automatkalla, jolta Laundrie palasi yksin kotiinsa Floridaan syyskuun alussa.

Petiton ruumis löydettiin luonnonpuistosta Wyomingissa 19. syyskuuta. Viime viikolla kuolinsyytutkija kertoi, että Petito oli kuollut kuristamalla 3–4 viikkoa ennen kuin hänet löydettiin.

Aiemmin viranomaiset olivat puhuneet Petiton surmasta henkirikoksesta, mutta eilen keskiviikkona FBI viittasi siihen ensimmäistä kertaa murhana.
User avatar
-Uta-
Posts: 5370
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: USA - Kadonneen Gabby Petiton ruumis on löytynyt

Post by -Uta- »

Ruumiinavausraportti paljastaa: Gabby Petiton poikaystävän kuolema oli itsemurha
Brian Laundrien kuolemasta paljastettiin uusia tietoja.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cf8 ... 1f1de677e2
Matias Haikonen
Tänään klo 0:52


Image
FBI:n mukaan floridalaisesta luonnonpuistosta löydetyn Brian Laundrien jäänteet tunnistettiin hampaista. GRHO

Tuore ruumiinavausraportti on osoittanut, että Yhdysvalloissa syyskuussa kadonneen Brian Laundrien kuolema oli itsemurha. Laundrien katoaminen sai aikaan valtakunnallisen ajojahdin, kun hänen kadonnut kihlattunsa Gabby Petito löydettiin myöhemmin surmattuna.

Miehen jäänteet löydettiin Floridan luonnonsuojelualueelta viime kuussa kuukausi Petiton löytymisen jälkeen. 22-vuotias Petito löydettiin kuristettuna Wyomingista Grand Tetonin kansallispuiston laidalta. Pariskunta oli ollut alueella retkeilemässä.

23-vuotias Laundrie nimettiin tapauksen kannalta kiinnostavaksi henkilöksi sen jälkeen, kun hän palasi kaksikon reissulta yksin vanhempiensa kotiin Floridaan syyskuun alussa ja katosi sitten itse.

Vanhempiensa mukaan Laundrie oli poistunut perheen kodista North Portista ilman lompakkoaan ja matkapuhelintaan.

Häntä vastaan ei koskaan nostettu syytettä Petiton kuoleman tiimoilta, mutta Wyomingin tuomioistuin antoi Laundriesta liittovaltion pidätysmääräyksen 24. syyskuuta Petiton pankkikortin luvattomaan käyttöön liittyen.

Liittovaltion poliisi FBI:n tutkijat ovat etsineet johtolankoja Laundrien ruumiin läheltä löydetyistä tavaroista, kuten esimerkiksi veden vaurioittamasta muistikirjasta. FBI ei kuitenkaan ole toistaiseksi antanut lausuntoa tutkinnan edistymisestä.

Lähde: The Guardian
Post Reply