”Hollywood-viiltäjä” Gargiulo syytteessä kolmesta murhasta

Suomen alueen ulkopuolella tapahtuneet henkirikokset
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 2355
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

”Hollywood-viiltäjä” Gargiulo syytteessä kolmesta murhasta

Post by -Uta- » Wed Jun 05, 2019 3:23 pm

”Hollywood-viiltäjä” tarjosi ensin remonttiapua ja puukotti sitten kuoliaaksi
- Los Angelesissa alkoi oikeudenkäynti nuorten naisten murhista, yksi todistaja on näyttelijä Ashton Kutcher
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b4a ... d7e744e028
04.05.2019 klo 14:03

Oikeudenkäynnissä käsitellään kolmea murhaa ja yhtä murhan yritystä.

Yhdysvaltojen Los Angelesissa alkoi torstaina oikeudenkäynti Hollywood-viiltäjä Michael Gargiuloa vastaan. Gargiulo on 43-vuotias mies, jota syytetään kolmesta raa’asta murhasta ja yhdestä murhan yrityksestä. Yhdysvaltalaismedian mukaan Gargiuloa saattaa odottaa ainakin 15 vuoden vankeus. Murhat ja murhan yritys tapahtuivat 1990- ja 2000-luvulla. Gargiulon syytetään murtautuneen kahden naisen kotiin ja tappaneen heidät. Toisen naisen Ashley Ellerinin kuolemaan liittyy olennaisesti Hollywood-tähti Ashton Kutcher.

Luuli verta viiniksi
Vuonna 2001 Ashley Ellerin eli tapailusuhteessa Ashton Kutcherin kanssa. Kutcher oli Hollywoodin nouseva, nuori tähti, joka esiintyi suositussa 70’s Show -televisiosarjassa. Edellisenä vuonna hän oli näytellyt pääosaa Dude, Where’s My Car? -komediassa. Ellerin, 22, puolestaan opiskeli vaatesuunnittelua ja työskenteli osa-aikaisena stripparina. Helmikuussa pariskunnan oli määrä osallistua yhdessä Grammy-gaalan jatkoille. Kun Ellerin ei vastannut puhelimeen, Kutcher ajoi hänen asunnolleen. Hän koputti asunnon oveen. Koputti ja koputti, mutta kukaan ei vastannut. Kutcher ehti jo ajatella tyttöystävän suuttuneen hänelle. Veritahrat Kutcher huomasi vasta ollessaan lähdössä pois. Hän oli jo kääntynyt ovelta autoaan kohti, kun hän sattui katsomaan sisälle yhdestä Ellerinin kodin ikkunasta. Tahrat matossa näyttivät punaviiniltä. Ne kulkivat mattoa pitkin pitkänä vanana keittiöstä makuuhuoneeseen. Punaviiniä, Kutcher ajatteli ja ajoi pois. Punaviini paljastui myöhemmin vereksi. Verta oli roiskunut matolle puukotuksen seurauksena. Elleriniä oli puukotettu yhteensä 47 kertaa, kaikki puukotuskerrat olivat tapahtuneet Ellerinin makuuhuoneessa. Naisen ruumiin löysi kämppis

Tuijotti, tutustui ja tappoi
Tapa, jolla Gargiulo valikoi Ellerinin uhrikseen, kuvastaa myös toista murhaa, josta häntä syytetään. Gargiulo aloitti uhrien valikoimisen tuijottamalla. Washington Postin mukaan hän tuijotti asuinalueensa naisia maanisesti. Hän keskittyi kotinsa lähellä asuviin naisiin. Tarpeeksi tuijoteltuaan Gargiulo rupesi pohtimaan, millä tavoin voisi tappaa tuijotuksen kohteen. Hän tutustui naiseen, ystävystyi jopa. Naisten koteihin tutustumisessa ja myöhemmin murtautumisessa auttoi Gargiulon työ ilmastointiasentajana. Joskus hän väritti tarinaansa kertomalla lupaavasta nyrkkeilijänurastaan. Näin hänestä piirtyi kuva kiinnostavana, mutta auttavaisena miehenä. Hän tarjosi naisille apuaan, ilmastoinnin lisäksi erilaisia remonttihommia. Hän voisi auttaa tuossa ja tässä, tulla katsomaan reistailevia putkia jonain päivänä. Tuollaisilla käynneillä Gargiulo sai tutkittua asuntoa ja mietittyä tappamispaikkaa – ja aikaa. Päivällä hän ei kuitenkaan ketään tappanut. Hän hyökkäsi uhriensa kimppuun vasta yöllä.

Piileksi autossa
Paljon ennen Elleriniä Gargiulon uhrina oli 18-vuotias Tricia Pacaccio. Hänet Gargiulon syytetään tappaneen jo vuonna 1993 Chicagossa. Pacaccion löysi kuolleena hänen isänsä. Tytär makasi verisenä ulko-ovensa edessä.

Gargiuloa ei heti syytetty veriteosta, vaikka hänen käytöksensä Pacaccion perhettä kohtaan oli vähintään erikoista. Hän rupesi ostelemaan heille lahjoja ja kukkia. Poliisi selvitti murhaa, mutta Gargiuloa ei siitä epäilty. Vasta vuonna 1999 rikostutkinta nytkähti eteenpäin, ja tästä Gargiulo sai vihiä. Hän muutti Chicagosta Los Angelesiin, tutustui Elleriniin tarjoten remonttimiehen palveluksia ja tappoi hänet. Ennen Ellerinin kuolemaa sattui kuitenkin välikohtaus Gargiulon ja Ellerinin kämppiksen välillä. Kämppis tuli eräänä yönä kotiin, kun hän huomasi Gargiulon istuvan yksin autossaan. Auto oli parkkeerattu Ellerinin ja kämppiksen yhteisen asunnon eteen. Kun kämppis oli kysynyt Gargiulolta autossa istumisesta, Gargiulo oli sanonut pakoilevansa liittovaltion poliisia FBI:a, joka kerää chicagolaisen murhan takia dna-näytteitä. Gargiulo sanoi murhatun olleen hänen parhaan kaverinsa tyttöystävä. Kämppis ihmetteli, mitä salattavaa Gargiulolla oli, jos hän ei edes liittynyt murhaan.

Todisteet uupuivat
Vasta muutaman vuosi erikoisen yökohtaamisen jälkeen Gargiulo yhdistettiin sekä Ellerinin että Pacaccion kuolemiin. Todisteita ei kuitenkaan ollut riittävästi, ja Gargiulo ehti hyökätä Kaliforniassa vielä kahden naisen kimppuun, Maria Brunon, 32, ja Michelle Murphyn, 26. Bruno kuoli, Murphy loukkaantui vakavasti. Heitäkin Gargiulo puukotti. Ensin vakoili, sitten tutustui, sitten puukotti.

Murphyn kautta Gargiulon kontolla olevat murhat alkoivat paljastua. Hän pystyi kuvailemaan poliisille kimppuunsa hyökännyttä miestä, ja Murphyn kotiin jääneestä verivanasta löytyi Gargiulon dna:ta. Gargiulo oli epähuomiossa viiltänyt itseään yrittäessään tappaa Murphya.

Gargiulo pidätettiin vuonna 2008 Murphyn murhan yrityksen takia. Pikkuhiljaa muutkin veriteot alkoivat selvitä.

Haju jäi mieleen
Nyt alkaneessa oikeudenkäynnissä pyritään löytämään vedenpitäviä todisteita kolmen murhan ja yhden murhan yrityksen välille. Uutiskanava CNN:n mukaan todistajia on yli 250. Ashton Kutcherin rooli todistajana on merkittävä, mutta paljoa hän ei ole tapauksesta vuosien aikana kertonut. Oikeudenkäynnissä Kutcher joutuu palaamaan vuosien taa, kun hän eli aivan erilaista elämää kuin nyt. Jos Ellerin ei olisi kuollut, Kutcherin elämä voisi olla toisenlaista. Rikostutkinnassa on nimittäin paljastunut, että Ellerin valmistautui ennen kuolemaansa innokkaasti Grammy-gaalan jatkoille. Hän oli meikannut ja kihartanut hiuksiaan. Kun poliisi saapui rikospaikalle, meikkejä oli levällään siellä täällä. Kiharrin näytti siltä, että sitä oli juuri käytetty, hiustenkuivaaja makasi vessanistuimen päällä. Näky oli mieleenpainuva, ja se vainoaa poliisia vielä vuosien jälkeen. – Voin edelleen haistaa sen, miltä asunnossa tuoksui. Rikospaikka on piirtynyt ikuisiksi ajoiksi elävästi mieleeni, rikostutkija Tom Small kertoi vuonna 2010 LA Weeklyn haastattelussa.

Laura Peräsalo /IL


User avatar
-Uta-
Posts: 2355
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: ”Hollywood-viiltäjä” Gargiulo syytteessä kolmesta murhasta

Post by -Uta- » Fri Aug 16, 2019 10:04 am

Ashton Kutcherin ex-naisystävän puukottanut Hollywood-viiltäjä todettiin syylliseksi kahteen murhaan
- oikeus arvioi seuraavaksi kylmäverisen tappajan syyntakeisuuden
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b88 ... c81294d1bd
Tänään klo 1:13

Hollywood-viiltäjä lempinimen saanut sarjamurhaaja todettiin syylliseksi kahteen murhaan Los Angelesissa.
Hollywood-viiltäjäksi ristitty Michael Gargiulo, 43, todettiin lisäksi syylliseksi yhteen murhanyritykseen.

Image
Syyttäjät luonnehtivat Michael Gargiuloa kylmäveriseksi sarjamurhaajaksi toukokuussa alkaneen oikeudenkäynnin aikana. Torstaina neljän päivää kestäneen harkinnan jälkeen valamiehistö totesi Gargiulon syylliseksi kahteen murhaan ja yhteen murhanyritykseen. EPA/AOP

Toinen Gargiulon murhaamista naisista, Ashley Ellerin, oli näyttelijä Ashton Kutcherin entinen naisystävä. Gargiulo murhasi 22-vuotiaan Ellerinin helmikuussa 2001.

Toukokuussa alkaneen oikeudenkäynnissä todistajana ollut Kutcher kertoi oikeudelle menneensä sovitusti noutamaan Ellerinin treffeille tämän kotoa, mutta tämä ei kuitenkaan tullut aukaisemaan ovea.

Kutcher kertoi katsoneensa ikkunasta sisään ja nähneensä lattiassa läikkyneeksi punaviiniksi olettamansa tahran. Tämän jälkeen Kutcher poistui paikalta luullen, että Ellerin oli jo lähtenyt ulos.

Ellerinin asuintoveri löysi tämän kuolleena seuraavana aamuna. Elleriniä oli puukotettu liki 50 kertaa.

Syyttäjien kylmäveriseksi sarjamurhaajaksi luonnehtima Gargiulo tappoi toisen uhrinsa, 32-vuotiaan Maria Brunon vuonna 2005.

Kolme vuotta myöhemmin Gargiulo iski jälleen, mutta tällä kertaa hän epäonnistui. Hänen uhrinsa jäi kahdeksasta puukoniskusta huolimatta henkiin. Gargiulo pidätettiin pian tämän jälkeen.

Ensi viikolla alkaa oikeudenkäynnin toinen vaihe, jossa arvioidaan, oliko Gargiulo murhien tekohetkellä syyntakeinen. Hän voi saada teoistaan kuolemantuomion.

Lisäksi häntä odottaa toinen, erillinen oikeudenkäynti Illinois’n osavaltiossa, jossa häntä syytetään vuonna 1993 tapahtuneesta murhasta. Myös tässä tapauksessa uhri oli nainen.


Jari Himanen /IL

Post Reply