Wisconsin - Vanhemmat murhattiin, 13v. tyttö kidnapattiin

Suomen alueen ulkopuolella tapahtuneet henkirikokset
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 2288
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Wisconsin - Vanhemmat murhattiin, 13v. tyttö kidnapattiin

Post by -Uta- » Sun May 26, 2019 9:02 pm

Vanhemmat murhattiin, teini kidnapattiin kolmeksi kuukaudeksi: tyttö pakeni itse - ”Tämä on Jayme Closs, soittakaa 911!”
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2db ... 202286b1ea
11.01.2019 klo 14:40

Liki kolme kuukautta siepattuna ollut teinityttö pääsi itse pakenemaan kidnappaajansa luota USA:n Wisconsinissa.

Kristin Kasinskasin ja hänen perheensä torstai-iltapäivä sai yllättävän käänteen, kun koiraa ulkoiluttamassa ollut naapuri hakkasi hervottomasti heidän oveaan.

– Tämä on Jayme Closs! Soittakaa 911! nainen huusi kehottaen Kasinskasia soittamaan hätänumeroon.

Naapurin seurassa oli laiha ja likainen tyttö, jonka hiukset olivat sotkussa ja jonka jalassa olivat ylisuuret kengät. Asiasta kertoo Minneapolis Star Tribune -lehti.

Tyttö itse oli seissyt hiljaa vieressä.

Koiraansa ulkoiluttanut nainen ei halua nimeään julkisuuteen, mutta kertoo lehdelle, että Jayme oli lähestynyt häntä ja pyytänyt apua. Hän uskoi tunnistaneensa tytön ja kun tämä kertoi nimensä, kaikki epäilykset hälvenivät.

Image
Jayme Closs oli 87 päivää siepattuna. Sama henkilö oletetusti murhasi hänen vanhempansa. FBI

”Kuin olisin nähnyt aaveen”

Lähes jokainen koko Wisconsinin osavaltiossa oli nähnyt Jaymen kuvan. Hänet oli viimeksi nähty liki kolme kuukautta sitten, lokakuun puolivälissä, kun tuntematon henkilö sieppasi hänet keskellä yötä ja ampui hänen vanhempansa heidän kotonaan.

– Luulen yhä, että näen unta. Kuin olisin nähnyt aaveen. Se oli samalla pelottavaa ja upeaa, leukani vain loksahti auki, Peter Kasinskas kertoo lehdelle.

Jayme löytyi metsäiseltä, harvaan asutulta alueelta Gordonista, noin tunnin ajomatkan päässä kotoaan. Hän ei tiennyt, missä hän oli. Hän ehti viettää Kasinskasien kotona parikymmentä minuuttia. Hän ei halunnut ruokaa eikä juomaa.

Sitten paikalle ehti poliisi, joka otti järkyttävän rikoksen uhrin haltuunsa ja kävi nopeasti pidättämässä epäillyn, lehtitietojen mukaan 21-vuotiaan miehen. Tämän henkilöllisyyttä tai muitakaan yksityiskohtia ei ole kerrottu julkisuuteen.

Browardin piirikunnan sheriffi tiedotti torstai-iltana Jaymen löytymisestä ja kertoi, että hän pääsee pian omaistensa luo.

– Aion halata häntä, rutistaa häntä. Olen ollut katuojassa kolme kuukautta, Jaymen isoisä Robert Naiberg sanoi torstaina Star Tribunelle.

Poliisin on määrä järjestää perjantaiaamuna tiedotustilaisuus, jonka alkaa iltakuudelta Suomen aikaa.

Jaakko Isoniemi /IL


User avatar
-Uta-
Posts: 2288
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Wisconsin - Vanhemmat murhattiin, 13v. tyttö kidnapattiin

Post by -Uta- » Sun May 26, 2019 9:07 pm

Vanhemmat murhattiin: kolme kuukautta sitten kidnapattu 13-vuotias tyttö löytyi elossa Yhdysvalloissa - epäilty pidätetty
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/790 ... 60898d0511
11.01.2019 klo 9:56

Wisconsinissa lokakuussa kadonnut 13-vuotias tyttö on löydetty, poliisi kertoo.

Viime lokakuun puolivälissä viranomaiset Wisconsinin Barronissa ottivat keskellä yötä vastaan soiton hätänumeroon. Kukaan ei sanonut puhelimeen mitään, mutta taustalta kuului huutoa ja hälyä.

Puhelu oli soitettu Denise Clossin puhelimesta. Kun partio ehti paikalle, 46-vuotias perheenäiti ja hänen miehensä James Closs, 56, olivat kuolleet. Heidät oli ammuttu ja heidän 13-vuotias tyttärensä Jayme Closs oli kadonnut. Talon ovi oli murrettu.

Poliisi alkoi tutkia tapausta kaksoismurhana ja kidnappauksena.

Nyt torstaina, liki kolme kuukautta järkyttävien tapahtumien jälkeen, Barronin piirikunnan sheriffi kertoi Jaymen olevan elossa. Pian tytön löytymisen jälkeen torstai-iltana poliisi oli myös pidättänyt epäillyn. Löydön ja pidätyksen oli tehnyt läheisen Douglasin piirikunnan poliisi.

Poliisi kiitteli vuolaasti kollegojaan, yleisön apua ja Clossien omaisia.

– Haluamme kiittää erityisesti perhettä heidän tuestaan ja kärsivällisyydestään tämän tapauksen aikana. Lupasimme tuoda Jaymen kotiin ja tänä iltana pääsemme toteuttamaan tämän lupauksen, sheriffi Chris Fitzgerald kirjoitti Facebookissa julkaistussa tiedotteessa.

Uutistoimisto AP:n mukaan Fitzgerald uskoi koko kolmen kuukauden ajan tytön olevan hengissä.

– Minulla on sellainen tunne. Olen aina ollut lasi on puoliksi täynnä -tyyppi, sheriffi kommentoi taannoin uutistoimistolle.

Poliisi ei tutkinnallisista syistä kertonut tuoreeltaan tapauksen selviämisestä tai epäillystä yksityiskohtia. Barronin sheriffi järjestää asiasta tiedotustilaisuuden perjantaina kello 10 paikallista aikaa eli klo 18 Suomen aikaa.

ABC Newsin mukaan Jayme löytyi sivullisen antaman vihjeen ansiosta.

Jaymen vanhempien työnantaja oli luvannut Jaymen katoamisen selviämiseen johtavista tiedoista 50 000 dollarin palkkion.

Image
Tässä talossa tapahtui julma kaksoissurma lokakuun puolivälissä. Poliisit ilmoittivat heti, ettei perheen kadonnutta tyttöä epäilty ampumisista. AP

Jaakko Isoniemi /IL

User avatar
-Uta-
Posts: 2288
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Wisconsin - Vanhemmat murhattiin, 13v. tyttö kidnapattiin

Post by -Uta- » Sun May 26, 2019 9:14 pm

13-vuotiaan Jayme Clossin kidnappaaja ja teinitytön vanhempien surmaaja tuomittiin vankilaan loppuelämäksi Yhdysvalloissa
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/1d3 ... 74e5a4083e
Eilen klo 1:39

Mies surmasi teinitytön vanhemmat ja piti tätä vankina lähes kolmen kuukauden ajan.

Image
Jake Patterson helmikuussa 2019. AOP

Yhdysvalloissa 13-vuotiaan Jayme Clossin vanhempien surmaamisesta ja tytön kidnappaamisesta syytetty mies on tuomittu teoistaan loppuelämäkseen vankeuteen, kertoo uutistoimisto AFP.

21-vuotiaalle Jake Pattersonille luettiin tuomio perjantaina Wisconsinissa. Tuomari kutsui Pattersonia ”pahan ruumiillistumaksi”. Tuomarin mukaan Patterson on vaaraksi yhteiskunnalle, koska hän on kertonut unelmoineensa useiden tyttöjen sieppaamisesta ja perheiden tappamisesta.

Patterson tunkeutui perheen kotiin viime lokakuussa ja surmasi vanhemmat sekä sieppasi Jaymen keskellä yötä. Patterson piti tyttöä vankina syrjäisessä mökissä 87 päivää ennen kuin tämä onnistui pakenemaan.

Pia Lindroos /IL

Post Reply