Chicago - 19v. Marlen Ochoa'n lapsi revittiin kohdusta

Suomen alueen ulkopuolella tapahtuneet henkirikokset
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 2494
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Chicago - 19v. Marlen Ochoa'n lapsi revittiin kohdusta

Post by -Uta- » Tue May 21, 2019 6:27 pm

Viimeisillään raskaana ollut nainen murhattiin Chicagossa, lapsi revittiin kohdusta
- nyt vauva avasi ensimmäisen kerran silmänsä
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d17 ... 844588f3dd
Tänään klo 10:47 (muokattu klo 12:32)

Nainen oli houkuteltu asunnolle lupaamalla ilmaisia lastenvaatteita.
19-vuotias Marlen Ochoa oli yhdeksännellä kuukaudella raskaana, kun hän vastasi kutsuun Facebookin äitiryhmässä. 46-vuotias Clarisa Figueroa lupasi Ochoalle turhiksi jääneitä vauvanvaatteita ja Ochoa meni hänen asunnolleen Chicagossa 23. huhtikuuta. Seuraavana päivänä Ochoan aviomies ilmoitti vaimonsa kadonneeksi. Tapahtumat olivat kuitenkin saaneet kauhean ja surullisen käänteen. Fiqueroa oli 24-vuotiaan tyttärensä kanssa surmannut Ochoan kuristamalla. Sen jälkeen lapsi oli leikattu ulos hänen kohdustaan.

Image
Clarisa Figueroa (keskellä), hänen tyttärensä ja miesystävänsä ovat saaneet syytteet Marlen Ochoan murhasta. Chicagon poliisi

Väitti saaneensa lapsen itse
Figueroa soitti hätänumeroon ja kertoi, että hän oli synnyttänyt vauvan, joka ei hengitä. Hänet ja vauva vietiin sairaalaan. Figueroan ylävartalo oli veren peitossa. Hänet puhdistettiin. Tutkimuksissa hänessä ei näkynyt mitään merkkejä siitä, että hän olisi juuri synnyttänyt. Lapsi oli kriittisessä tilassa ja hän on edelleen hengityskoneessa.

Kaikki ei ollut kohdallaan ja poliisi alkoi tutkia tapausta. Murhatun Ochoan ruumis löytyi aikaisemmin tässä kuussa Figueroan talon roska-astiasta. Figueroa, hänen tyttärensä ja myös Figueroan miesystävä pidätettiin. He ovat saaneet syytteen murhasta. DNA-testeissä selvisi, että lapsi todellakin oli Ochoan ja sen isä on Ochoan aviomies.

Lapsella aivovamma
Lapsen tila on edelleen kriittinen ja hän on saanut todennäköisesti happikadon seurauksena vakavan aivovamman. Sunnuntaina vauva oli kuitenkin avannut sairaalassa ensimmäisen kerran silmänsä.
Vauvalle tehdään tällä viikolla testejä, joissa tutkitaan muun muassa hänen aivojensa aktiivisuutta.

Image
Marlen Ochoa oli yhdeksännellä kuukaudella raskaana, kun hänet murhattiin.

Image
Marlen Ochoan aviomies Arnulfo Ochoa on menossa sairaalaan, jossa hänen lapsensa on hoidossa. Zumawire/MVPhotos

Pekka Numminen / IL


User avatar
-Uta-
Posts: 2494
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: Chicago - 19v. Marlen Ochoa'n lapsi revittiin kohdusta

Post by -Uta- » Tue Jun 18, 2019 4:39 pm

Surullinen käänne Chicagossa vavahduttaneessa murhassa:
kuristetun Marlenin kohdusta riistetty pikkuvauva menehtyi
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/db7 ... bc3e26260d
lauantai 15.06.2019 klo 17:57

19-vuotias raskaana oleva Marlen Ochoa-Lopez murhattiin Yhdysvalloissa ja vauva riistettiin kohdusta. Nyt vauvakin on kuollut oltuaan kaksi kuukautta tehohoidossa.

Vain hetken elämää nähnyt pikkupoika Yovanny Jadiel Lopez on kuollut oltuaan tehohoidossa sairaalassa kaksi kuukautta. Kyseessä on surullinen käänne jo valmiiksi traagisessa tarinassa. Pikkuvauvan äiti, 19-vuotias Marlen Ochoa-Lopez murhattiin Chicagossa kuristamalla huhtikuussa. Hän oli ollut hakemassa ilmaisia vauvanvaatteita erään naisen luota, joka murhasi hänet yhdessä tyttärensä kanssa. Kuristettuaan nuoren naisen kaapelilla he leikkasivat vauvan tämän kohdusta lihaveitsellä. Vauva jäi henkiin, mutta häntä jouduttiin pitämään tehohoidossa. Aivoihin tuli vaurioita hapenpuutteen takia. Karmaisevassa tapauksessa ehdittiin nähdä onnellinen hetki, kun vauvan isä pääsi pitämään poikaa sylissään ja tämä avasi silmänsä, kertoo Guardian. Vauva kuitenkin kuoli perjantaina vakavan aivovaurion seurauksena. –Surun murtamina ilmoitamme teille Yovanny Jadiel Lopezin poismenon. Osoittakaa ajatuksenne ja rukouksenne hänen perheelleen tänä vaikeana aikana, perheen edustaja Julie Contreras tiedotti BBC:n mukaan.

Raaka murha
Sekä 46-vuotias Clarisa Figueroa että tämän tytär, 24-vuotias Desiree Figueroa ovat syytteiden alaisina murhasta. Myös Clarisan miesystävä Piotr Bobak, 40, on syytettynä. Häntä syytetään murhan salaamisesta. Yhdeksännellä kuulla raskaana ollut Marlen Ochoa-Lopez oli vastannut kutsuun Facebookin äitiryhmässä. Figueroa tarjosi ylimääräisiksi jääneitä vauvanvaatteita. Ochoa-Lopez lähti hakemaan näitä naisen asunnolta Chicagossa 23. huhtikuuta. Ochoan aviomies ilmoitti vaimonsa kadonneeksi seuraavana päivänä. Sillä välin Figueroa oli soittanut hätänumeroon ja kertonut synnyttäneensä lapsen, joka ei hengitä.

Tytär väitti aprillipilaksi
Asianajaja James Murphyn mukaan Figueroa oli suunnitellut murhaa viikkoja etukäteen ja valehdellut sukulaisilleen olevansa itse raskaana, kertoo CNN. Raskausuutiset olivat tulleet yllätyksenä, sillä naisen munanjohtimet oli katkaistu. Figueroan 20-vuotias poika oli kuollut 2018. Joulukuussa Clarisa Figueroa postasi Facebook-seinälleen ultraäänikuvan, jossa näkyvää vauvaa hän väitti odottavansa. Ochoa-Lopez oli käynyt Figueroan kodissa jo huhtikuun alun aikoihin ja he olivat olleet yhteydessä Facebookin kautta. Huhtikuun 1. päivä Clarisa Figueroa oli kertonut tyttärelleen Desireelle tarvitsevansa apua raskaana olevan naisen tappamisessa ja hänen vauvansa anastamisessa. Asunnossa oli ollut myös Clarisa Figueroan miesystävä. Hän oli hämmästynyt naisten mentyä useasti toiseen huoneeseen puhumaan ja oli alkanut epäillä tilannetta. Hän kertoi ilmoittavansa poliisille, mikäli Ochoa-Lopez murhataan. Desiree sanoi äitinsä miesystävälle, että kyse oli aprillipilasta. Myöhemmin Desiree ja Clarisa murhasivat Ochoa-Lopezin yhdessä kuristamalla. Miesystävä ei ilmoittanut poliisille.

Marikki Nykänen /IL

Post Reply