USA - Sarjamurhaaja (?) Nicholas Brent Gibson

Suomen alueen ulkopuolella tapahtuneet henkirikokset
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 2283
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

USA - Sarjamurhaaja (?) Nicholas Brent Gibson

Post by -Uta- » Thu May 16, 2019 10:17 am

Yhdysvaltalaismies väittää itseään sarjamurhaajaksi – mahdollinen uhri 27-vuotias suomalaisnainen
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9f7 ... a29ebeeaf9
Eilen klo 17:22

Mies murhasi keväällä vanhuksen, jonka avustajana hän toimi, ja varasti tämän luottokortit.
Nicholas Brent Gibson, 32, otettiin viime viikolla kiinni New Yorkissa. Hänet oli etsintäkuulutettu epäiltynä 77-vuotiaan Erik Stockerin murhasta. Stocker ja Gibson asuivat Daily Mailin mukaan samassa asunnossa Miami Beachilla, Floridassa. Gibson toimi julkaisun mukaan jonkinlaisena henkilökohtaisena avustajana iäkkäämmälle Stockerille. Tapauksen tutkinta sai yllättävän käänteen, kun Gibson tunnusti poliisille Stockerin murhan lisäksi kuusi muuta veritekoa. Yksi niistä on yhdistetty vuonna 2015 Miami Beachilta kuolleena löydettyyn suomalaisnaiseen.

Samurai-miekkamurha auttoi jäljille
Daily Mailin mukaan Erik Stockerin ruumis löytyi poikkeuksellisen kammottavalta rikospaikalta miehen omasta asunnosta, jossa siis myös Gibson asui. Ruumis löytyi huhtikuun lopussa. Poliisit huomasivat asunnolla, että Stocker oli murhattu ja hänen ruumiinsa silvottu samurai-miekalla. Daily Mail kertoo viranomaisten päätyneen asuntoon sen jälkeen, kun naapurit tekivät valituksia sieltä tulevasta hajusta. Poliisi uskoo, että murha olisi tapahtunut huhtikuun 17. päivä. Stockerin lompakko ja luottokortit oli varastettu asunnosta. Gibson käytti yhtä Stockerin luottokorteista ostaakseen bussilipun New York Cityyn. Daily Mail kertoo Miami Beachin poliisin ilmoittaneen New Yorkin kollegoille Gibsonin olevan epäilty ja nämä ryhtyivät jäljittämään miestä. Gibson jatkoi Stockerin luottokorttien käyttämistä New York Cityssä, mikä teki hänen etsimisestään helpompaa. Gibson pidätettiin viime viikonloppuna miehen noustessa metrosta. Daily Mailin mukaan Gibson taisteli lyhyesti pidätystä vastaan.

Image
Gibsonilla on rankka rikostausta ja hän on istunut vankilassa muun muassa kahdesta raiskauksesta. CNN Video

”Ensimmäinen murha 13-vuotiaana”
Gibsonia syytettiin pidätyksen vastustamisesta ja pakoilusta. Lisäksi hän oli etsintäkuulutettuna ehdonalaisen rikkomisesta ja siitä, ettei ollut rekisteröitynyt viralliseen seksuaalirikollisten listaan, joka Yhdysvalloissa on käytössä. Gibson ei siis suinkaan ollut tekemisissä poliisin kanssa ensimmäistä kertaa.
Daily Mailin mukaan hän oli istunut Illinoisissa tuomiota raiskauksesta vuodesta 2000 vuoteen 2007. Vuonna 2008 hänet oli tuomittu uudelleen raiskauksesta Pennsylvaniassa, tällä kertaa neljän ja puolen vuoden mittaiseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi hänellä oli lyhyempiä tuomiota, esimerkiksi Georgiassa Gibson istui kahden vuoden rangaistuksen, sillä ei rekisteröitynyt seksuaalirikollisten listaan. Pidätyksensä jälkeen Gibson tunnusti Stockerin murhan. Se, mitä hän sanoi seuraavaksi, yllätti poliisit. Gibson tunnusti Stockerin lisäksi kuusi muuta murhaa. Daily Mailin mukaan Miami Beachin poliisin tiedottaja Ernesto Rodriguez on vahvistanut tiedon. Gibsonin mukaan murhat olisi tehty Floridassa, Kaliforniassa ja Georgiassa. Poliisi on kertonut tutkivansa nyt Gibsonin väitteitä murhista. – Tulemme tekemään töitä näiden paikkojen viranomaisten kanssa selvittääksemme hänen väitteidensä todenperäisyyden, Rodriguez kommentoi Daily Mailin mukaan. – Tämä tulee olemaan pitkä prosessi. Tällä hetkellä emme voi vahvistaa, mitä herra Gibson on kertonut osallisuudestaan muihin murhiin, Rodriquez jatkoi. Daily Mailin poliisilähteiden mukaan Gibson kertoi, että olisi tehnyt ensimmäisen murhan vuonna 1999 ollessaan vain 13-vuotias.

Sarjamurhaajan uhri suomalaisnainen?
Daily Mail kertoo, että Gibsonin tunnustus on käynnistänyt uudestaan kolme murhatutkintaa alueilla, joissa hän väitti tehneensä murhat. Yksi niistä on suomalaisen 27-vuotiaan naisen kuolemantapaus Miami Beachilla. Veneilijät löysivät naisen ruumiin merestä helmikuussa 2015. Työviisumilla maassa ollut nainen saattoi olla Haaga-Helian opiskelija, sillä ruumiin löytymisen aikaan koulu tiedotti opiskelijansa hukkumiskuolemasta Floridassa. Daily Mailin mukaan naisen ruumiinavausraportti ei tarjonnut yksiselitteisiä vastauksia kuolinsyystä, mutta siinä kävi ilmi, että nainen oli ollut jonkinlaisessa kamppailussa ennen kuolemaansa. Yksi Gibsonin poliisille tunnustamista murhista oli naisturistin tappo Biscayne Bayssa lähellä Miami Beachia helmikuussa 2015. Daily Mailin mukaan poliisi muisti tapauksen Gibsonin tunnustuksen jälkeen. Gibsonin tarinan tekee kuitenkin epäuskottavaksi se, että ruumiin löytymisen aikaan hänen olisi pitänyt olla istumassa tuomiotaan Georgiassa. Siitä huolimatta Rodriquez sanoi, että poliisi tutkii Gibsonin väitteitä.

Anni Huttunen /IL


Post Reply