USA, Louisiana - ”Aseistettu ja vaarallinen” Dakota Theriot

Suomen alueen ulkopuolella tapahtuneet henkirikokset
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 2494
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

USA, Louisiana - ”Aseistettu ja vaarallinen” Dakota Theriot

Post by -Uta- » Sun Jan 27, 2019 7:09 am

USA:ssa ihmisjahti: 21-vuotiaan epäillään ampuneen vanhempansa ja kolme muuta ihmistä
- ”Aseistettu ja vaarallinen”
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005979489.html
Julkaistu: 27.1. 2:11

Image
Epäilty on 21-vuotias Dakota Theriot. (KUVA: EPA/Ascension Parish Sheriff's Office / HANDOUT, EPA/Livingston Parish Sheriff's Office / HANDO

Yhdysvallat. Baton Rougen liepeillä tapahtui lauantaina kaksi erillistä ampumista.

Yhdysvalloissa Louisianan osavaltiossa on käynnissä ihmisjahti, sillä viranomaiset etsivät yhteensä viiden ihmisen ampumisesta epäiltyä miestä. Asiasta uutisoi muun muassa USA Today verkkosivuillaan.

Epäilty on 21-vuotias Dakota Theriot, jonka vanhemmat ovat uhrien joukossa. Erilliset ampumiset tapahtuivat lauantaina Gonzalesissa ja Livingstonissa Baton Rougen liepeillä.

Viranomaiset uskovat Theriotin menneen vanhempiensa kotiin ammuttuaan ensin kolme muuta ihmistä.

Viisikymppiset vanhemmat löydettiin haavoittuneina, ja he kuolivat myöhemmin sairaalassa. He ehtivät identifioida epäillyn omaksi pojakseen.


Seriffi Bobby Webren mukaan Theriot oli aiemmin asunut lyhyen aikaa vanhempiensa kanssa, mutta häntä oli pyydetty lähtemään.

Ensimmäisen uhrin uskotaan olleen nuori nainen, jota on luonnehdittu epäillyn kaveriksi tai mahdollisesti tyttöystäväksi. Ampumisessa sai surmansa myös kaksi naisen sukulaista.

Uutistoimisto AP:n mukaan epäillyn uskotaan ajavan varastetulla Dodge Ram -lava-autolla ja suuntaavan kohti itää.

– En lähestyisi tätä ajoneuvoa. Meillä ei ole epäilystäkään siitä, että Dakota on aseistettu ja vaarallinen. Meidän pitää tuoda hänet oikeuden eteen todella nopeasti, kommentoi Webre.

– Kuka tahansa, joka on kontaktissa hänen kanssaan, saattaa olla kohde.

Webren mukaan epäilty on ollut aiemmin tekemisissä viranomaisten kanssa, mutta tapaukset eivät ole olleet erityisen vakavia.


Samu Lehtonen /IS


User avatar
-Uta-
Posts: 2494
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Re: USA, Louisiana - ”Aseistettu ja vaarallinen” Dakota Theriot

Post by -Uta- » Mon Jan 28, 2019 5:03 pm

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005980612.html
Julkaistu: 28.1. 14:21

Miesjahti päättyi mummolaan – vanhempiensa ja kolmen muun murhista epäilty 21-vuotias pidätettiin Virginiassa.16 tunnin ajan Louisianasta Virginiaan ajanut epäilty kaarsi isoäitinsä talon pihaan juuri kun poliisit olivat tarkastamassa taloa.

Image
Viranomaiset julkaisivat Facebookissa kuvan Virginiassa pidätetystä Dakota Theriotista, 21. (KUVA: Richmond County Sheriff's Office)

Viiden ihmisen murhista Yhdysvaltain Louisianassa epäilty Dakota Theriot, 21, pidätettiin sunnuntaiaamuna paikallista aikaa Virginian osavaltioon kuuluvassa Richmondin piirikunnassa. Asiasta tiedotti Facebookissa piirikunnan sheriffi. Louisianassa ilmestyvän The Advocate -lehden mukaan Theriot pidätettiin isoäitinsä talolla. Miehen sukulaiset olivat pyytäneet Virginian poliisia tarkastamaan talon, sillä tämän odotettiin mahdollisesti hakeutuvan sinne. Lehden mukaan sukulaiset olivat hakeutuneet kaiken varalta yöksi hotelliin. Sunnuntaiaamuna isoäiti palasi talolle poliisin kanssa, ja heidän tarkastaessaan taloa Theriot ajoi sen pihaan. Theriot osoitti poliiseja aseella auton ikkunasta. Suojaan hakeutuneet poliisit saivat tämän kuitenkin luopumaan aseestaan käskyttämällä.

Theriotin epäillään murhanneen 50-vuotiaat vanhempansa Elizabeth Theriotin ja Keith Theriotin sekä tyttöystävänsä Summer Ernestin, 20, tämän veljen Tanner Ernestin, 17, ja isän Billy Ernestin, 43, Louisianassa.

Ei aiempaa väkivaltarikostaustaa

Washington Postin mukaan vanhemmat olivat käskeneet muutama viikko sitten asuntovaunussaan majaillutta poikaansa poistumaan. Hän oli vasta hiljattain tutustunut Summer Ernestiin ja alkanut tapailla tätä. Kun Theriot jäi kodittomaksi, nuori nainen auttoi ystäväänsä majoittamalla tämän isänsä taloon. Summer Ernestin serkun Paul Hays Jr:n mukaan Theriot oli tavannut Ernestin perheen ensimmäisen kerran vasta reilu viikko sitten järjestetyissä syntymäpäiväjuhlissa. – Hän oli vieras koko perheelle, Hays sanoi Washington Postille.

Miesjahti käynnistyi lauantaiaamuna, kun Louisianassa, Baton Rougen itäpuolella sijaitsevan Livingston Parishin alueen poliisi sai hälytyksen, jonka mukaan kolme ihmistä oli ammuttu kuoliaaksi. Kyseessä olivat Summer Ernest sekä hänen isänsä ja veljensä. Asunnosta löydettiin myös 7- ja 1-vuotiaat lapset, jotka eivät olleet vahingoittuneet.

Ernestien talolta epäilty poistui Billy Ernestin autolla, jolla hän ajoi vanhempiensa luokse, vajaan 50 kilometrin päässä sijaitsevalle Ascension Parishin alueelle. Theriotit löydettiin asuntovaunustaan haavoittuneina, ja he menehtyivät myöhemmin vammoihinsa sairaalassa. Keith Theriot ehti kuitenkin ennen kuolemaansa kertoa poliisille, että ampuja oli hänen poikansa.

Viranomaisilla ei ole toistaiseksi tietoa siitä, mikä ajoi Theriotin tekoihin. Hänet on kerran aiemmin pidätetty vähäisestä huumerikkomuksesta, mutta minkäänlaista väkivaltarikostaustaa hänellä ei ole.

Anna Nuutinen

Post Reply