Saksa - 16-vuotiaan pojan murha 30.10.2018

Suomen alueen ulkopuolella tapahtuneet henkirikokset
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 2455
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Saksa - 16-vuotiaan pojan murha 30.10.2018

Post by -Uta- » Fri Nov 02, 2018 1:05 pm

Motiivina torjuminen rakkaudessa?
16-vuotiaan ruumis löytyi metsästä Saksassa - 14-vuotias otettu kiinni
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/cffea ... 9_ul.shtml
Tänään klo 10:40

Jonan, 16, vanhemmat ilmoittivat pojan kadonneeksi tiistaina.
16-vuotias poika nimeltä Jona katosi tiistaina Saksan Wendenissä, Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa. Jonan vanhemmat hälyttivät poliisin, kun poika ei palannut koulusta kotiin. Pojan etsintöihin osallistui useita paikallisia asukkaita. Keskiviikkoiltana poliisi teki traagisen löydön: Jonan ruumis makasi metsässä lähellä koulua. Torstai-iltana poliisi tiedotti, että surmatyöstä epäiltynä on otettu kiinni 14-vuotias koulutoveri. Poika on tunnustanut kuristaneensa Jonan. Poikaa epäillään taposta, ja hän saa syytteet tänään perjantaina. Mikäli hänet tuomitaan, maksimirangaistus nuorena tehdystä teosta on kymmenen vuotta vankeutta.

Raivostui, koska rakkauteen ei vastattu?
14-vuotias saksalaispoika oli ensin ilmoittautunut tapauksessa silminnäkijäksi. Hän oli Bild-lehden mukaan yrittänyt siten hälventää itseensä kohdistuvia epäilyjä. Toisessa kuulustelussa totuus kuitenkin paljastui. Kiinniotettu poika on poliisin mukaan ruumiinrakenteeltaan 16-vuotiaan kokoinen ja hentoa Jonaa kookkaampi. Hän oli siten tilanteessa fyysisesti ylivoimainen. Rikostutkijat tiesivät heti ruumiinavauksen jälkeen, että kyseessä oli henkirikos. Nyt tutkitaan rikoksen tunnustaneen pojan motiivia.

Muun muassa Bild- ja Spiegel-lehdet kertovat, että teon motiivi liittyisi pettymykseen rakkaudessa: epäilty oli rakastunut uhriinsa, mutta Jona torjui hänet. Rikostutkijoiden mukaan kouluajalla asiasta oli tullut puhe ja 14-vuotias oli raivostunut silmittömästi.

Poliisin mukaan pojat olivat kavereita, eikä Jonan tiedetty olevan homo. Hän halusi riidan päätteeksi lopettaa kaverisuhteen, jolloin 14-vuotias kävi päälle ja tappoi hänet. Teon jälkeen 14-vuotias palasi koulurakennukseen. Hän ei kuitenkaan mennyt koulutunnille, vaan puhdistamaan itseään henkirikoksen jäljistä.

Image
Poliisi on eristänyt metsikköalueen koulun lähellä Wendenissä. ZUMAWIRE / MVPHOTO

Image
Poliisiauto seisoi koulukeskuksen oven edessä Wendenissä. ZUMAWIRE / MVPHOTOS

Nina Dale /Iltalehti


Post Reply