Page 1 of 1

Viro - Salametsästäjiä epäillään metsästyspomon surmasta

Posted: Mon Oct 02, 2017 12:52 pm
by -Uta-
Virolainen metsästyspomo meni etsimään salametsästäjiä eikä palannut - isää ja poikaa epäillään surmasta
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201710 ... 0_ul.shtml
Sunnuntai 1.10.2017 klo 21.07

Viron poliisi tutkii 44-vuotiaan metsästysseuran johtohahmon surmaa Tartossa.
-Tarttolaisen metsästysseuran johtohahmon epäillään joutuneen surmatuksi keskiviikkona.
-Poliisi pidätti teosta epäiltynä 71-vuotiaan isän ja 34-vuotiaan pojan.
Virolaislehtien mukaan perhe on tunnettu salametsästyksestä alueella.
-34-vuotias epäilty löytyi kuolleena sellistään seuraavana päivänä.

Poliisi sai hälytyksen katoamisesta keskiviikkona miehen omaisilta.
Virolaislehtien mukaan 44-vuotias mies oli lähtenyt paikalliseen metsään kuultuaan, että metsässä voisi olla salametsästäjiä. Kun mies ei palannut kotiin, läheiset lähtivät etsimään häntä ja ilmoittivat myös muille metsästysseuran jäsenille katoamisesta. Miehen auto löytyi metsän reunalta, mutta hänen kännykkäänsä ei saatu yhteyttä.
Delfi-lehden mukaan metsästysseuralaiset alkoivat välittömästi epäillä katoamisesta perhettä, jonka tiedettiin harrastavan salametsästystä alueella. Poliisi otti teosta epäiltynä kiinni 71-vuotiaan isän ja 34-vuotiaan pojan. Tartu Postimees -lehden mukaan toinen epäillyistä lopulta näytti poliiseille piilotetun ruumiin paikan. Uhrista löytyi merkkejä ulkoisesta väkivallasta. Postimees-lehden haastattelemat paikalliset epäilevät, että mies löysi salametsästäjät ja sai kohtaamisessa surmansa.

Epäilty löytyi kuolleena: Torstaiaamuna 34-vuotias epäilty surmasi itsensä pidätyssellissä. Ensihoitajat eivät kyenneet pelastamaan miestä. Viranomaiset selvittävät nyt olosuhteita, joissa epäilty kuoli.

Viron metsästysliiton sivuilla julkaistiin perjantaina muistokirjoitus menehtyneestä miehestä. Mies oli toiminut ennen Tartossa metsästysseuran puheenjohtajana ja oli nykyisin hallituksen jäsen. Metsästysliitto ilmaisi osanottonsa miehen omaisille, ystäville ja metsästystovereille. - Hän oli esimerkki muille metsästäjille käytöksellään ja kansalaisrohkeudellaan. Muisto hänestä pysyy sydämissämme pitkään. Toivomme, että rikolliset saavat oikeudenmukaisen rangaistuksen, metsästysliiton sivuille todetaan.

JOHANNA MATTINEN
johanna.mattinen@iltalehti.fi