Kadonnut ja surmattu Kiesha Weippeart, 6 v., Mount Druitt

Suomen alueen ulkopuolella tapahtuneet henkirikokset
Post Reply
User avatar
Queen
Posts: 2062
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Kadonnut ja surmattu Kiesha Weippeart, 6 v., Mount Druitt

Post by Queen » Wed Aug 30, 2017 10:00 am

Sunnuntaina 1.8.2010 klo 10.03 Mount Druittissa poliisi sai hälytyksen: Kiesha Weippeart, 6 v. oli kadonnut yön aikana omasta sängystään. Perheeseen kuului Kieshan äiti Kristi Abrahams ja tämän miesystävä Robert Smith. Lapsi oli pantu äidin mukaan sänkyyn nukkumaan illalla 21.30 aikaan ja kun he 12 tunnin yöunien jälkeen heräsivät, oli tämä kadonnut.
Iltapäivään mennessä tyttöä etsi jo yli 100 poliisia sekä vapaaehtoiset päälle.
Pienintäkään havaintoa tai jälkeä tytöstä ei löytynyt. Niin naapuruston kuin mediankin kiinnostus oli suurta.
Maanantaiaamuna etsintöjä jatkettiin. Etsivä Russell Oxford oli ajamassa työpaikalleen, kun hän kuuli radiosta tytön katoamisesta. Hän piti uutisen sisältämiä yksityiskohtia kummallisina.
Russell oli Uuden Etelä-Walesin poliisivoimien kaikkein kokeneimpia murhatutkijoita.
Hän ryhtyi poliisin tutkija Andrew Marksin sekä tutkijaryhmän kanssa selvittämään tapausta.
Todisteet eivät tukeneet äiti-Kristin ja isäpuolen kertomuksia.
Ensimmäinen huomiota herättänyt asia oli pikkutytön sänky. Peitot oli taitettu paikoilleen ja tyyny pöyhittty ja kaiken kaikkiaan näytti sille, ettei sängyssä ollut nukkunut kukaan. Sänky oli ollut tässä kunnossa jo ensimmäisen poliisin saavuttua.
Pääovi oli raskas palo-ovi ja se oli perheen äidin mukaan ollut raollaan, kun hän nousi sängystä. Tarina ei tuntunut uskottavalta, sillä jos ovea raotti, se sulkeutui itsestään. Mikään ovessa ei näyttänyt sille, että siitä olisi tunkeuduttu väkivalloin sisään. Oven ripa ja lukko olivat tosin viallisia, mutta ovessa oli kuitenkin kaksi lukkoa, jotka piti avata ennen ulospääsyä. Jopa tutkijoiden oli vaikea saada ovea auki, kuinka sen siis oli tehnyt 6-vuotias lapsi?
Mitä jäi jäljelle?
Tuliko ovesta vieras kaappaaja, joka vei tytön väkivalloin ovesta. Jos hän kantoi mahdollisesti vielä rimpuilevaa tyttöä kainalossaan, kuinka hän sai oven lukot auki?
Kai tyttö olisi huutanutkin?
Toinen mahdollisuus olisi, että tyttö todella oli lähtenyt ovesta.
Kolmas oli, että tyttö ei ollut poistunut kotoa, vaan hänelle oli tapahtunut siellä jotakin.

Tutkijat hämmästyivät äidin käytöksestä ja tämän luonteesta ylipäätään. Hän oli kova, kivikasvoinen nainen. Edes perhekuvissa hän ei ollut hymyillyt juuri koskaan. Äiti vaikutti aggressiiviselta ja itsekeskeiseltä. Hän piti tutkijoiden kysymyksiä hänen äidillisten taitojensa aliarviointina.
Asunnossa oli havaintoja verestä. Kun tästä kysyttiin äidiltä, hän tokaisi:
-En tiedä. Mitä yritätte sanoa?

Kahden päivän kuluttua poliisi pyysi pariskuntaa osallistumaan lehdistötilaisuuteen, sillä tiedottaminen auttaisi tutkintaa. Kristi A. ei ollut halukas. Oxford kuitenkin painosti häntä, sillä hän halusi punnita näin pariskunnan uskottavuutta. Vihdoin pariskunta suostui.
Robert Smith puhui kameroille ja pyysi apua, sekä kuvaili tyttöä:
-Hän oli aina onnellinen.
Oli? Oxford oli tyrmistynyt. Kuinka joku voi puhua juuri kadonneesta lapsesta menneessä aikamuodossa?
Krististä ja Robertista oli tullut murhasta epäiltyjä.

Pariskunnalla ei ollut autoa, joten tutkijat pohtivat, miten ja minne he olivat hävittäneet ruumiin.
Etsijät ryhtyivät selvittelemään, missä pariskunta oli liikkunut kesäkuussa. He tutkivat kaikki luottokorttitapahtumat ja puhelinlaskut.
Kieshan koulusta paljastui merkillinen asia; tyttö ei ollut ollut koulussa juuri lainkaan, vain 4 päivänä koko kuluneena vuonna!
Ulkopuolisista todistajista yksikään ei ollut nähnyt Kieshaa kolmeen viikkoon ennen äidin soittoa hätäkeskukseen.
Tutkijoille nousi kauhistuttava ajatus, jospa tytön ruumis oli heitetty jätteisiin ja kärrätty kaatopaikalle. Työmäärä kaatopaikan tutkimiseksi olisi ollut valtava, eikä välttämättä sittenkään olisi tuottanut tulosta.

Lehdistön syyttelyn vuoksi pariskunta päätti muuttaa erääseen motelliin. Tämähän sopi poliiseille. He saivat mahdollisuuden tutkia tyhjä asunto. Useita todisteita saatiin mm. tytön patjasta, vuodevaatteista ja matoista. Myös Kieshan sängystä löytyi verijälkiä ja hänen hampaanjälkiään. Samalla poliisi asensi asuntoon kuuntelulaitteet.

Kun pariskunta palasi kotiin, poliisit ryhtyivät kuuntelemaan heidän keskustelujaan. Kristi sanoi:
-He ovat ottaneet hänen patjansa, mutta löytävät vain virtsaa ja ulosteita.
Se oli kylmä ja tunteeton toteamus äidiltä, jonka olisi olettanut olevan suunniltaan.

Sitten pariskunta muutti vuokrattuun asuntoon, johon etsivät saivat asennettua myös tilakuuntelun. Seuraavien 8 kk:n aikana poliisit kuulivat kaiken asunnossa käydyn keskustelun. Todisteita murhasta he eivät kuitenkaan saaneet.
Joulukuussa 2010 eli 4 kk sen jälkeen, kun tyttö oli ilmoitettu kadonneeksi Oxford ja Marks keksivät uuden suunnitelman. Salaisten agenttien tulisi soluttautua pariskunnan ystäviksi. Agentit keskittyivät erityisesti Smithiin, jonka katsottiin olevan heikompi osapuoli.

Tämä kaikki huipentui 21.4.2011 eräässä hotellissa Sydneyn keskustassa, missä pariskunnan jokainen sanakin tallentui agenttien laitteisiin.
Kristi Abrahams avautui ja paljasti miten heidän pikku tyttärensä oli kuollut.
Hän kertoi, että noin 2 viikkoa ennen kuin Kiesha ilmoitettiin kadonneeksi, äiti oli ollut tytön makuuhuoneessa. Kiesha itki. Äiti halusi lapsen pukeutuvan pyjamaan ja "hiukan tökkäisi" tätä jalallaan. Kiesha hyppäsi, satutti päänsä vuoteen pohjaan ja meni kummalliseksi.
Kristi kantoi tytön suihkuun tarkoituksenaan herättää tämä, mutta lapsi tuntui "hyytelöltä". Pariskunta pani tytön vuoteeseen ja paneutuivat itse nukkumaan.
Aamulla Kiesha ei enää hengittänyt.
Pariskunta haki autotallista matkalaukun, johon sulloivat tytön ja panivat laukun lapsen huoneen komeroon, missä se oli useita vuorokausia.
Smith ajeli polkupyörällään etsien sopivaa paikkaa, minne ruumiin saattaisi haudata. 18.7. pariskunta tilasi taksin väärällä nimellä ja osoitteella ja neuvoivat taksin ajamaan Smithin valitsemaan kaukaiseen paikkaan. Smith kaivoi hautakuopan vasaralla, pudotti Kieshan ruumiin matkalaukusta, kaatoi sen päälle bensiiniä ja sytytti tuleen.


Tutkijat pidättivät pariskunnan. Heitä pyydettiin osoittamaan tytön hautapaikka. 22.4. hauta löytyi. Ruumiin luissa oli nähtävissä vammoja, jotka olivat syntyneet tytön viimeisten elinviikkojen tai kuukausien aikana.

Korkeimman oikeuden tuomari Ian Harrison julisti Kristi Abrahamsin 22 vuodeksi vankeuteen. Robert Smith sai 12 vuotta vankeutta. Oikeus oli katsonut, että tyttörukan kohtalo riippui yhtä hyvin Smithin tekosistakin, hän oli seissyt vieressä tekemättä mitään tai hakematta apua tytölle.

Kirjoitus perustuu Valitut Palat 11/2015 -kirjaan. Tapauksesta löytyy myös nettihauilla. Tässä mm. yksi sivu, jossa on Kristi Abrahamsin kuva:
http://murderpedia.org/female.A/a/abrahams-kristi.htm


Post Reply