Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Suomen alueen ulkopuolella tapahtuneet henkirikokset
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 3905
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by -Uta- »

Peter Madsen tunnusti ruotsalaistoimittajan sukellusvenemurhan ensimmäistä kertaa
Madsen puhuu asiasta tuoreessa tanskalaissarjassa.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/015 ... 2ef9cf0770
Tänään klo 11:40

Tanskalainen keksijä Peter Madsen tunnustaa ensimmäisen kerran murhanneensa ruotsalaistoimittaja Kim Wallin vuonna 2017.

Madsen myöntää teon tuoreessa dokumenttisarjassa, jota varten häntä on haastateltu puhelimitse yli 20 tunnin ajan. Asiasta uutisoi muun muassa tanskalaislehti Ekstra Bladet.

– Ei ole muita syyllisiä. On minun syyni, että hän kuoli. Ja se on minun syyni, koska minä tein rikoksen. Syy on yksin minun, lehti kertoo Madsenin lausuvan sarjan toisessa jaksossa.

Ekstra Bladetin mukaan Madsen kertoo lisäksi ohjelmassa kiihtyneensä sukellusveneessään jostakin kesken Wallin haastattelun. Toimittaja Kristian Linnemann kysyy tämän jälkeen Madsenilta, päätyikö tämä surmaamaan Wallin kiihtymisen seurauksena.

– Vastaus on kyllä, Madsen vastaa.

Kööpenhaminan käräjäoikeus totesi Madsenin syylliseksi murhaan jo vuonna 2018 ja tuomitsi hänet elinkautiseen vankeuteen. Madsen on kuitenkin näihin päiviin saakka selittänyt Wallin kuolleen tapaturmaisesti.

Kööpenhaminan hovioikeus piti myöhemmin Madsenin tuomion voimassa, eikä mies valittanut siitä Tanskan korkeimpaan oikeuteen.

Toimittaja Wall katosi elokuussa 2017 oltuaan Madsenin rakentamassa sukellusveneessä juttukeikalla. Wallin paloiteltu ruumis löytyi merestä myöhemmin samana syksynä.

Wallin tarkka kuolinsyy ei lopullisesti selvinnyt tapauksen poliisitutkinnassa. Teon motiivia pidettiin kuitenkin seksuaalisena.


JOONAS LEHTONEN /IL
User avatar
härkä
Posts: 7117
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by härkä »

https://yle.fi/uutiset/3-11603787
Sukellusvenemurhasta tuomittu Peter Madsen yritti karata vankilasta Tanskassa – "uhkasi pommilla"
Mediatietojen mukaan Madsen saatiin kiinni noin puolen kilometrin päässä vankilasta.


Peter Madsen yritti paeta mediatietojen mukaan pommiksi väittämänsä esineen avulla.

Ruotsalaistoimittaja Kim Wallin murhannut tanskalaiskeksijä Peter Madsen on yrittänyt karata vankilasta, kertovat useat tanskalaismediat, muun muassa Ekstra Bladet(siirryt toiseen palveluun) ja Tanskan TV2(siirryt toiseen palveluun). Poliisi vahvistaa Tanskan yleisradiolle DR:lle(siirryt toiseen palveluun), että pakenija on Madsen.

Mediatietojen mukaan Madsen saatiin kiinni noin puolen kilometrin päässä vankilasta Albertslundissa Kööpenhaminan lähellä.
Hän on vahvistamattoman tiedon mukaan päässyt pois vankila-alueelta pommiksi väitetyllä esineellä uhkaamalla. Pakenijalla on saattanut olla myös pistoolilta näyttänyt esine.
Sekä TV2 että Ekstra Bladet -lehti ovat julkaisseet sivuillaan videot tapahtumapaikalta. Lisäksi lehden toimittaja on julkaissut Twitterissä kuvan pakenijan kiinniotosta.
Poliisi on kertonut ottaneensa kiinni vankilasta paenneen miehen.
Vankilan luo lähetettiin poliisin erikoisjoukkoja, pommiryhmä ja koirapartioita.

Madsen murhasi Kim Wallin rakentamassaan sukellusveneessä vuonna 2017. Hän sai teostaan elinkautisen vankeustuomion, jota hän on suorittanut Herstedvesterin vankilassa.
Ekstra Bladetin tietojen mukaan Madsenia on aiemmin pidetty vankilassa eristyksessä epäiltyjen pakosuunnitelmien vuoksi.

Madsenin Suomessa asuva puoliso Jenny Curpen sanoo Ekstra Bladetille, ettei hän halua kommentoida lehden tietoja tämän päivän tapahtumista. Madsenin asianajaja Bettina Hald Engmark sanoo lehdelle ja TV2:lle, ettei hänellä ole tietoa asiasta.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
will
Posts: 2560
Joined: Tue Oct 11, 2011 11:47 am

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by will »

https://cdn.free.streaming.tv2net.dk/TV ... e8ab4f.mp4
Petteri on kehitty Mölndalsparkenin puiston kulmaan, eikä naytä onnelliselta. Sotahaukku odottelee kärsimättömästi käydäkseen kiinni farkkuihin, jos siitä lähtisi mies juoksemaan.
User avatar
härkä
Posts: 7117
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by härkä »

Madsenillä on ollut näämmä naispsygologi panttivankina.
Luovaksi paoksi luonnehditaan.
https://ekstrabladet.dk/112/article8334231.ece
Linkistä pressitiedotus paraikaa menossa.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7117
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by härkä »

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007751555.html
Kim Wallin puheet saivat Peter Madsenin suunniltaan – sukellusvenemurhaajan järkyttävät paljastukset tv:ssä
Sukellusvenemurhaaja: Salaiset puhelinkeskustelut -sarja pohjautuu Peter Madsenin ja rikosjournalisti Kristian Linnemanin keskusteluihin.

Viime vuosien kuohuttavimpiin rikostapauksiin kuuluvaa Tanskan sukellusvenemurhaa on seurattu mediassa kiihkeästi – ja seurataan edelleen.
Elokuussa 2017 tunnettu tanskalaiskeksijä Peter Madsen murhasi ja paloitteli ruotsalaistoimittaja Kim Wallin, joka oli saapunut haastattelemaan Madsenia tämän rakentamaan sukellusveneeseen.

Vaikka Madsenin syyllisyys oli melko selvä alusta lähtien, monta kysymystä jäi avoimeksi. Viisiosaisessa tanskalaisdokumentissa Sukellusvenemurhaaja: Salaiset puhelinkeskustelut (2020) saadaan vastauksia Madsenilta itseltään. Rikosjournalisti Kristian Linneman puhui Madsenin kanssa useita tunteja puhelimessa. Madsen kertoi karmeita yksityiskohtia illasta sukellusveneessä.

Kiinnostavin kysymys on se, miksi Madsen teki, mitä teki. Siihen ei saatu vastausta edes oikeudenkäynnin aikana. Myös dokumentissa Madsen tekee kaikkensa peittääkseen todelliset motiivinsa.
– Hänellä (Wall) oli kyky nähdä keskeiset ongelmani. Hän päätti käsitellä niitä. Siinä hän osui miinaan. Ja miina räjähti, Madsen kiertelee.

Tutkimuksissa on kuitenkin selvinnyt, että motiivi liittyi Madsenin väkivaltaisiin seksifantasioihin. Madsen oli sitonut Wallin kiinni ja pistellyt tätä teroitetulla ruuvimeisselillä muun muassa sukuelimiin ennen lopullista surmaamista ja ruumiin paloittelua.
Lopulta Madsen kertoo puhelinkeskustelussaan Linnemanille myös sen, kuinka leikkasi Wallin pään irti tämän pyörryttyä. Tätä nauhaa katsoja ei saa kuulla, vaan tieto kerrotaan asiantuntijoiden suulla. Järkyttävää se on siitä huolimatta.

Sukellusvenemurhaaja: Salaiset puhelinkeskustelut torstaina TV5 klo 21.30
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
härkä
Posts: 7117
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by härkä »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007787200.html
Lehti: Poliisi teki kotietsinnän sukellusvene­murhaaja Madsenin vaimon asuntoon Salossa
Tanskan poliisin pyynnöstä tehty kotietsintä liittyy Peter Madsenin lokakuiseen vankilapakoon, kertoo tanskalainen Ekstra Bladet.

Murhasta elinkautiseen tuomittu tanskalaienn keksijä Peter Madsen kertoi työstään Kööpenhaminassa toukokuussa 2017. Elokuussa hän murhasi ruotsalaistoimittaja Kim Wallin sukellusveneessään.
Murhasta elinkautiseen tuomittu tanskalaienn keksijä Peter Madsen kertoi työstään Kööpenhaminassa toukokuussa 2017. Elokuussa hän murhasi ruotsalaistoimittaja Kim Wallin sukellusveneessään
SALOSSA asuva tanskalaisen sukellusvenemurhaaja Peter Madsenin vaimo Jenny Kupren sai torstaiaamuna yllätysvieraita, kun poliisi teki kotietsinnän hänen asuntoonsa.
Asiasta kertoo tanskalainen Eksta Bladet -lehti.

– He veivät kirjeitä, käsikirjoituksia ja piirroksia, joita olen saanut Peteriltä. He tutkivat jopa roskikseni ja parvekkeen tuhkakupin, Kupren kertoi lehdelle.

Eksta Bladetin näkemien asiakirjojen mukaan etsintä suoritettiin Tanskan poliisin pyynnöstä ja se liittyy epäiltyyn avunantoon, kun Madsen pakeni lokakuussa vankilasta Kööpenhaminassa. Lehden mukaan poliisi etsi erityisesti aseteollisuuteen ja raketteihin liittyviä dokumentteja, käyttöohjeita tai piirroksia.

Madsen suorittaa elinkautista tuomiota murhattuaan ruotsalaisen toimittaja Kim Wallin vuonna 2017 sukellusveneessään. Lokakuussa hän onnistui pakenemaan Herstedvesterin vankilasta otettuaan panttivangiksi vankilapsykologin, jonka luona oli ollut käymässä. Poliisi otti Madsenin kuitenkin kiinni jo neljän tunnin kuluttua.

Madsenin vankilapakoon liittyviä rikoksia käsitellään Tanskassa tiistaina alkavassa oikeudenkäynnissä.
TANSKAN poliisi on epäillyt Madsenin saaneen apua yhdeltä tai useammalta ihmiseltä pakoyritykseensä. Eksta Bladetin haastatteleman Madsenin asianajan mukaan Kupren ei kuitenkaan ole syytettynä asiassa. Myös Kupren itse kiistää lehdelle auttaneensa miestään hankkeessa.
Kupren ja Madsen vihittiin samaisessa Herstedvesterin vankilassa joulukuussa 2019.

Moskovasta kotoisin oleva ja nykyisin taiteilijana työskentelevä Kupren saapui Suomeen lokakuussa 2013 YK:n kiintiöpakolaisena silloisen puolisonsa kanssa. Pariskunta kuului kymmenien venäläisten oppositioaktivistien ryhmää, jotka hakivat eri Euroopan maista poliittista turvapaikkaa poliittisen vainon takia. Suomi myönsi molemmille turvapaikan samana vuonna.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
-Uta-
Posts: 3905
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by -Uta- »

Sukellusvenemurhaaja Madsenille langetettu uusi tuomio
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suk ... #gs.tpvx0w
JULKAISTU 09.02.2021 14:00

Tanskassa oikeus on tuominnut elinkautisvanki Peter Madsenin vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeuteen lyhyeksi jääneestä paosta viime lokakuussa.

Paon yhteydessä Madsen otti vankilapsykologin lyhyeksi aikaa panttivangiksi ja uhkasi myös muita Herstedvesterin vankilan työntekijöitä. Poliisi pysäytti Madsenin vankilan lähellä vain muutaman minuutin paon jälkeen. Paluu vankilaan kesti kauemmin, sillä poliisin piti ensin varmistua Madsenin tehtailemien pommijäljitelmien vaarattomuudesta. Madsen oli myös valmistanut kipsistä asetta muistuttavan esineen. Hän on kertonut valmistelleensa pakoyritystä puolitoista vuotta.
User avatar
-Uta-
Posts: 3905
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Avaruusrakettimies Madsen ja kadonnut naistoimittaja.

Post by -Uta- »

Sukellusvenemurhaaja Madsenille langetettu uusi tuomio
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suk ... #gs.tpvx0w
JULKAISTU 09.02.2021 14:00

Tanskassa oikeus on tuominnut elinkautisvanki Peter Madsenin vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeuteen lyhyeksi jääneestä paosta viime lokakuussa.

Paon yhteydessä Madsen otti vankilapsykologin lyhyeksi aikaa panttivangiksi ja uhkasi myös muita Herstedvesterin vankilan työntekijöitä. Poliisi pysäytti Madsenin vankilan lähellä vain muutaman minuutin paon jälkeen. Paluu vankilaan kesti kauemmin, sillä poliisin piti ensin varmistua Madsenin tehtailemien pommijäljitelmien vaarattomuudesta. Madsen oli myös valmistanut kipsistä asetta muistuttavan esineen. Hän on kertonut valmistelleensa pakoyritystä puolitoista vuotta.
Post Reply