USA - 14v. Wendy Jeromen murha 1984

Suomen alueen ulkopuolella tapahtuneet henkirikokset
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 3322
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

USA - 14v. Wendy Jeromen murha 1984

Post by -Uta- »

Wendy, 14, raiskattiin ja murhattiin New Yorkissa
- tapaus oli mysteeri yli 35 vuotta, mutta nyt epäiltyä vastaan nostettiin syytteet
Epäilty oli rikoksen aikaan 20-vuotias.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006634221.html
Ina Kauppinen
12.9. 22:30


Image

Yli 35 vuotta Wendy Jeromen, 14, raiskaus ja murha New Yorkin osavaltion Rochesterissa, Yhdysvalloissa, pysyi mysteerinä. Nyt rikoksista on kuitenkin nostettu syytteet 56-vuotiasta miestä vastaan, CNN uutisoi.

Jerome oli viemässä syntymäpäiväkorttia naapurustossaan kiitospäivänä, marraskuussa 1984. Kävelijä löysi tytön ruumiin myöhään illalla lähellä koulun roskista.

Ruumiinavauksen yhteydessä saatiin tekijän dna:ta talteen. Kesti kuitenkin vuosia, ennen kuin dna saatiin yhdistettyä kehenkään.

Vuonna 1999 dna ladattiin Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n tietokantaan, mutta tuolloin ei löytynyt osumaa. Vuonna 2017 New Yorkissa muutettiin lakia siten, että tutkijat saivat etsiä, löytyisikö mahdollisia sukulaisia rikostutkinnoissa kerättyjen dna-näytteiden kautta.

Viime heinäkuussa Jeromen murhaa tutkinut poliisi sai vihdoin hyvän uutisen: tekijän sukulainen oli löytynyt tietokannasta. Tämä kavensi epäiltyjen määrää.

Toinen dna-näyte vahvisti, että poliisin etsimä epäilty oli 56-vuotias Timothy Williams. Williams oli asunut Jeromen naapurustossa, mutta muuttanut pian tytön kuoleman jälkeen Floridaan, jossa hänet otettiin kiinni. Williams siirretään New Yorkiin vastaamaan syytteisiin.

– Hän ei tuntenut uhria eikä uhrin perhe tuntenut häntä, Rochesterin poliisipäällikkö Frank Umbrino kertoi tiedotustilaisuudessa paikallislehti Democrat & Chroniclen mukaan.

Tiedotustilaisuudessa oli läsnä Jeromen Marlene-äiti. Umbrino puhutteli naista ääni murtuen.

– Olen pahoillani, että tässä kesti näin kauan, mutta me teimme sen vihdoinkin.

Marlene Jerome sanoi, ettei koskaan uskonut näkevänsä päivää, jolloin hänen tyttärensä murhasta epäilty otettaisiin kiinni.

– Toivon vain, että aviomieheni olisi elossa nähdäkseen tämän. Hän kuoli vuonna 2011. Mutta tiedän hänen olevan ylhäällä tyttäreni kanssa, hymyilemässä ja sanomassa, että se on ohi. Se on lopultakin ohi.


Post Reply