Meksiko - Eurooppalaispyöräilijät Hagenbusch ja Chmielewsk murhattu 2018

Suomen alueen ulkopuolella tapahtuneet henkirikokset
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 1772
Joined: Mon Sep 22, 2014 11:55 am

Meksiko - Eurooppalaispyöräilijät Hagenbusch ja Chmielewsk murhattu 2018

Post by -Uta- » Sat May 12, 2018 5:02 pm

Maailmaa kiertäneet eurooppalaispyöräilijät löytyivät murhattuina Meksikosta - makasivat rotkon pohjalla silvottuina
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201805 ... 0_ul.shtml
Lauantai 12.5.2018 klo 09.59

Holger Hagenbusch ja Krzysztof Chmielewsk löydettiin kuolleina rotkon pohjalta.
Image

Polkupyörillä maailmaa kiertäneet saksalainen Holger Hagenbusch, 43, ja puolalainen Krzysztof Chmielewsk, 37, murhattiin Etelä-Meksikossa, viranomaiset vahvistavat. Miehet löydettiin kuolleina pystysuoran kalliokuilun pohjalta Chiapasin osavaltiossa.

Sukulaiset ilmoittivat Hagenbuschin ja Chmielewskin kadonneiksi. Poliisi epäili ensin, että pyöräilijät olisivat joutuneet onnettomuuteen ja suistuneet vahingossa alas, mutta näin ei tapahtunut. Poliisi nimesi tapaukselle erikoissyyttäjän sen jälkeen, kun pyöräilijöiden ryhmä kyseenalaisti teorian onnettomuudesta. Se on voinut olla hyökkäys, koska tähänastinen tutkintamme viittaa siihen, että tämä oli tahallinen henkirikos, erikoissyyttäjä Luis Alberto Sanchez sanoi lehdistötilaisuudessa. Vielä viime viikolla toinen osavaltion syyttäjä väitti, ettei tapauksessa ollut viitteitä rikoksesta. Motiivi murhille oli todennäköisesti ryöstö. Chmielewskillä oli päävamma, joka vaikuttaa tulleen ampuma-aseesta, syyttäjä Sanchez lisäsi.

Mexico admits German and Polish cyclists did not die after cycling into a ravine, but were in fact murdered pic.twitter.com/huCvP8T4wg
— TRT World Now (@TRTWorldNow) May 12, 2018

Hagenbuschin veli Rainer Hagenbusch, joka lensi Meksikoon tunnistamaan veljensä, kertoi sosiaalisessa mediassa, että molempia ruumiita oli silvottu.
- Puolalaisen pyöräilijän pää oli leikattu irti, ja hänen jalkansa puuttui, veli kirjoitti.

Chiapasin osavaltion hallitus on vaatinut poliisitutkinnan tehostamista.

Pyöräilijäkaksikko oli tavannut toisensa San Cristobal de las Casasin kaupungissa huhtikuun 20. päivänä ja päättänyt polkea yhdessä noin 200 kilometrin matkan muinaisille Maya-raunioille Palenqueen.

Facebook-kuvissa hymyillyt parrakas Hagenbusch oli kokenut seikkailija, joka oli pyöräillyt Aasian, Euroopan ja Yhdysvaltojen läpi ennen saapumistaan Meksikoon. Hän suunnitteli myös matkaa Afrikkaan.

Chmielewskin ruumis löydettiin Meksikossa huhtikuun 26. päivänä ja Hagenbuschin toukokuun 4. päivänä.

Meksiko on tunnettu raaoista väkivaltarikoksistaan ja huumesodastaan. Pelkästään viime vuonna maassa murhattiin 25 000 ihmistä.

NINA DALE
nina.dale@iltalehti.fi


Post Reply