Klounit

Rikosten koko muu kirjo henkirikosten lisäksi ajanjaksosta riippumatta
Post Reply
User avatar
härkä
Posts: 6085
Joined: Tue Oct 11, 2011 1:26 am
Location: Laidun

Klounit

Post by härkä » Thu Oct 20, 2016 10:08 am

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016102 ... =aamulehti

Poliisi kertoo uudesta havainnosta: Kolme klovnia ahdisteli naista teräaseiden kanssa
Torstai 20.10.2016 klo 10.03 (päivitetty klo 10.48)
Tuusulan ja Järvenpään alueilla oli keskiviikkona kaksi klovnien uhkailutapausta.
Kolme klovnipukuun pukeutunutta henkilöä pelotteli noin 35-vuotiasta naista puoli kahdeksan aikaan keskiviikkoiltana Tuusulan Kivensirulla.
- Nainen oli ollut koiran kanssa lenkillä hiekkatiellä, kun klovnit hyppäsivät esiin piilosta meluvallista, kertoo ylikomisario Maarit Pikkarainen.
Klovnit juoksivat naisen perässä ja ahdistelivat häntä teräaseet käsissään. Uhkailijat olivat pukeutuneet tummansinisiin haalareihin ja heillä oli päässään klovnipäähineet. Tekijöitä ei saatu kiinni. Poliisi tutkii tapausta laittomana uhkauksena.

Vasara ja naulapyssy käsissä

Myös Tuusulassa Rusutjärventie-Hämeentiellä havaittiin keskiviikkona kolme klovnia. Alikulkutunnelin luona kolme noin 16-17-vuotiasta klovnia pelotteli 16-vuotiasta poikaa. Klovnit olivat menossa Hyrylään päin.
- Heillä oli käsissään vasara ja naulapyssy, Pikkarainen kertoo.

Klovneja etsittiin usean poliisipartion voimin, mutta heitä ei löydetty. Asiasta on tehty rikosilmoitus nimikkeellä laiton uhkaus.
Lisäksi poliisille tuli muutamia muitakin ilmoituksia klovneista illan aikana Tuusulassa ja Järvenpäässä.
Poliisi neuvoo soittamaan epäilyttävistä klovni- ja pellehavainnoista hätänumeroon 112 ja ottamaan mahdollisemman paljon tuntomerkkejä ylös.

Image

Tuo on mielenkiintoinen ilmiö. Jenkeistä ilmeisesti alkunsa saanut ja ainakin briteissä paljon esilletullut.
Brittimediassa on ollut paljon kirjoittelua aiheesta.
Hupailu saattaa olla vaarallista ? Joku voi saada sydärin tms. Joskus klounit ovat olleet myös väkivaltaisia.
Myös klouneille tämä voi olla vaarallista. Joku voi suuttua kunnolla ja vähintäänkin hakata klounin ??
Miten ilmiöön pitäisi suhtautua ?
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.


User avatar
itäviitta
Posts: 478
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Re: Klounit

Post by itäviitta » Fri Oct 21, 2016 10:38 am

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2 ... 35298.html

Toimi näin, jos kohtaat pelottavan pellen – ”Tahallinen pelottelu yleisellä paikalla on rikos”

Pelottelumielessä pelleiksi pukeutuneet voivat syyllistyä rikokseen, poliisi muistuttaa.
Ympäri Suomea on tehty useita havaintoja pelleistä. Yhteensä havaintoja on tehty 18 paikkakunnalla: Kokkolassa, Raisiossa, Ulvilassa, Pirkkalassa, Porissa, Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Nurmijärvellä, Kotkassa, Turussa, Raumalla, Riihimäellä, Savonlinnassa, Kerimäellä, Leppävirralla, Pieksämällä ja viimeisimpänä Oulussa.
Poliisi kehottaa soittamaan pellehavainnosta hätäkeskukseen, numeroon 112.
Poliisin mukaan pellenaamioissa pelottelevat voivat syyllistyä rikokseen.

– Muistutamme, että tahallinen pelottelu yleisellä paikalla on rikos. On siis aika lopettaa tällainen pelleily, ennen kuin se kunnolla alkaakaan, Oulun poliisi toteaa tiedotteessa.
Järjestyslaissa yleisen järjestyksen häiritseminen tai turvallisuuden vaarantaminen yleisellä paikolla on kielletty. Käytännössä pykälää voi rikkoa metelöimällä, toistuvilla uhkaavilla eleillä, pelkoa herättävällä käyttäytymisellä tai esimerkiksi heittämällä esineitä.

Poliisi suhtautuu vakavasti

Myös Helsingin poliisista neuvotaan soittamaan hätäkeskukseen, jos vastaan tulee pelleksi pukeutunut henkilö. Helsingin poliisi julkaisi tiedotteen sen jälkeen, kun poliisille oli ilmoitettu kaksi ilmoitusta pelottelutarkoituksessa kaupungilla liikkuneista pelleistä.
Rikoskomisario Heikki Sandberg sanoi, että Helsingin poliisi ottaa jatkossa pelleiksi pukeutuneet pelottelijat kiinni.

– Poliisi suhtautuu tällaiseen rikosilmiöön vakavasti. Poliisi ottaa jatkossa tällaiset pelleksi pukeutuneet pelottelijat kiinni ja rikoksesta voidaan langettaa useita päiväsakkoja. Vakavammissa tapauksissa saatetaan puhua jo esimerkiksi laittomasta uhkauksesta tai jopa vakavammista rikosnimikkeistä, jolloin kyseeseen voi tulla jo vankeusrangaistus, Sandberg sanoi tiedotteessa.
Tuusulassa poliisi sai ilmoituksen moottorisahan kanssa liikkuneesta pellestä. Sandberg muistuttaa, ettei vakavia vahingoittamiseen tarkoitettuja tai siihen soveltuvia esineitä saa pitää hallussaan yleisellä paikalla.
– Tällaisia esineitä ovat muun muassa teräaseet, rikotut lasiesineet ja muut näihin rinnastettavat viiltämiseen tai pistämiseen soveltuvat esineet, sekä patukat, ketjut, jouset, vaijerit, kaapelit, pesäpallomailat ja muut näihin rinnastettavat lyömiseen soveltuvat esineet.
Kierrä minut rannan puolelta

Post Reply