Mies yritti tappaa isoäitinsä, Turku 28.7.2016

Rikosten koko muu kirjo henkirikosten lisäksi ajanjaksosta riippumatta
Post Reply
User avatar
matlockb
Posts: 1754
Joined: Fri Apr 27, 2012 5:30 pm

Mies yritti tappaa isoäitinsä, Turku 28.7.2016

Post by matlockb » Thu Jul 28, 2016 10:43 pm

Poliisi epäilee: Lapsenlapsi yritti tappaa isoäitinsä Turussa - uhrilla pistohaavoja selässä ja vatsassa

Torstai 28.7.2016 klo 17.19

Iäkäs nainen joutui tapon yrityksen uhriksi Turun Kurjenmäessä keskiviikkona illalla.

Torstaina aamulla Turun Kurjenmäessä sijaitsevasta yksityisasunnosta löydettiin vakavasti loukkaantunut 1930-luvulla syntynyt nainen.

Naista oli pahoinpidelty siten, että hänellä oli muun muassa kaksi vakavaa pistohaavaa selän ja vatsan alueella. Väkivallanteko oli tapahtunut edellisenä iltana eli keskiviikkona uhrin asunnossa.

Nainen toimitettiin Turun yliopistolliseen keskussairaalaan. Alustavan selvityksen mukaan uhrin vammat olisivat voineet olla hengenvaarallisia. Edelleen sairaalahoidossa olevalla naiselle ei ole enää hengenvaaraa.

Poliisi aloitti tekijän etsinnät, ja otti pian teosta epäillyn kiinni. Epäilty on uhrin 1980-luvulla syntynyt lapsenlapsi.

Alustavassa puhuttelussa kiinniotettu mies on myöntänyt isoäitiinsä kohdistuneen väkivallanteon.

Epäiltyä tullaan esittämään vangittavaksi perjantaina rikosnimikkeillä tapon yritys sekä törkeä ryöstö.

JESSE MÄNTYSALO
jesse.mantysalo@iltalehti.fi
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016072 ... 9_uu.shtml

Tällaista ei voi ymmärtää, miten voisikaan, tekee pahaa lukeakin. Mummo saanee vuosia, ehkä loppuelämän kestävät traumat ja jos oletetaan hänen olevan vaikkapa 1935 syntynyt (81-vuotias) ja elävän vielä noin 10 vuotta, on se todella pitkä aika viettää unettomia öitä ja uni -ja rauhoittavia lääkkeitä syöden.
Mummo toipunee (uutisen tietojen perusteella) kyllä ajan kanssa, ehkä hyvinkin nopeasti fyysisistä vammoista joista jäänee enintään ikävät arvet, mutta henkiset vammat eivät ole tikeillä ja leikkauksilla hoidettavissa, varsinkaan iäkkäillä potilailla.

En keksi tähän edes mitään motiivin tapaistakaan että voisin yrittääkään ymmärtää poikaa, ikää on kuitenkin todennäköisesti yli 30 ja jos on järjellisesti tolkuissaan (sikäli kuin tällainen hullu voi tolkuissaan olla) edes jonkinverran, ei ihminen kykene tuollaista julmuutta tekemään.
Olipa kyse sitten viinasta, huumeista tai psykoosista, toivon tekijälle kaikkea pahaa ja mahdollisimman pikaista kuolemaa, jos on aineiden käyttäjä, ehdotan että poikkeuksellisesti hänen sallittaisiin käyttää poliisin määrittämä annos heroiinia ja amfetamiinia sellissään siitäkin huolimatta että poliisi saattaa tehdä vahingossa kiireen keskellä väsyneenä aivan pienen laskuvirheen ja annos saattaakin olla viimeinen ja jätkä pääsee suoraan sellistä helvettiin, siellä järjestetään hänelle sitten oikeudenmukainen oikeudenkäynti, odottamassahan siellä helvetissä on asianajajista ylitarjontaa sekä mm. kihlakunnansyyttäjä, poliisin henkilökohtainen luottokumileimasin ja juoksupoika, Lasse Ylevä Helsingin syyttäjänvirastosta samoin muuan noita-akka samasta virastosta sekä nimeltä mainitsemattomat poliisit tutkimassa.
Jos tästä(kin) tapauksesta yrittää hakemalla hakea niin se hyvä puoli tässä on että mummo toipuu ja tällaisia tapahtuu kuitenkin niin Suomessa kuin maailmallakin melko harvoin, onneksi.

Kokemuksesta tiedän että ne isovanhemmat eivät aina niin kovin mukavia ole mutta tuota jätkää vanhempana osaan elossa olevia isovanhempiani kunnioittaa ja lyhyen ajan sisällä molemmat isomummot menehtyivät molemmat 95 ikävuoden molemmin puolin ja viimeiseen hengenvetoon vieressä olin.
Elossa olevat isoäitini ja isoisäni eivät ole kadehtimisen arvoisia herttaisia vanhuksia (kadehtimista toki on runsaassa omaisuudessaan, mutta esim. isoisäni jäi eläkkeelle vasta yli 70-vuotiaana johon saakka teki todella pitkää päivää arkena ja pyhänä) ja äitini kuten minut lapsineni on huolehdittu perinnöttömäksi jo vuosia sitten ilman mitään erityistä syytä tai riitaa, vaikka mikäli mitään "ihmeellistä" ei tapahdu (kaikki kun on mahdollista kun ikää tulee), lienee heillä elinpäiviäkin jäljellä vielä vuosissa mitattava määrä, hyvin mahdollisesti (sekä toivottavasti) jopa vielä yli 10 vuotta.

Kaikesta huolimatta olemme silti samaa perhettä enkä edes koe että heidän perintönsä minulle sen enempää kuin yhdellekään lapsistakaan kuuluisi ja molempien luona käyn mahdollisuuksien mukaan ja aina, poikkeuksetta pyydettäessä, olipa pyynnön syy mikä tahansa ja vaikka asuvat kirjaimellisesti aivan toisella puolella maata (eronneet kun ovat). Törkeä ryöstö viittaa siihen, että poika on jotain arvokasta isoäidiltään vienyt, mahdollisesti tyhjentänyt niin sukanvarret kuin mummon tilinkin viimeistä euroa myöten.
Itse en minkäänlaisessa rahapulassa en ole kummaltakaan isovanhemmistani koskaan pyytänyt euroakaan, yhden kerran isoisääni jouduin pyytää hoitamaan noin 13 dollarin (noin 10-11 €) matkustuslupa-maksun koska luottotiedottomana minulla ei ole luottokorttia ja palvelu vaati maksun luottokortilla, ja senkin summan lupasin hänelle maksaa takaisin, mutta ei vähäisiä rahojani ollut vailla.
Molemmat ovat olleet vaativissa leikkauksissa viime vuosina yksityisissä sairaaloissa ja lapset valittavat kun "he tuhlaavat kaiken perinnön eläessään" mm. kalliiseen sydänleikkaukseen joka sekin onnistui, sanoin herttaisille tädeilleni että sittenhän perintöriita-ongelmakin on itsestään ratkennut eikä riidan aihetta ainakaan siitä ole eikä tule, kun yksikään heistä ei ole onnistunut säästämään kuin ulosottovelkaa ja suurin osa lapsistakin äitini ml. on itsekin jo eläkkeellä.

Toivonkin, ettei tässä otsikon tapauksessa ole jo pitkään jatkunut isoäidin kiristys tai rahallinen hyväksikäyttö tai sitten juuri mainitsemani kaltainen tilanne eli mummo on tarvinut säästöjään esimerkiksi johonkin leikkaukseen ja/tai yksinkertaisesti vain elämästään nauttimiseen, kuten esimerkiksi matkusteluun.
Kuitenkin aikuinen lapsenlapsi on hakenut vuosien ajan säännöllisesti rahat viinaan ja/tai muihin aineisiin hyväntahtoiselta mummoltaan ja viimein on sitten mummon pinna palanut että "nyt riittää kun ei pojasta valmiimpaa tule" (väitän että toinen pojan "rahoittaja" on ollut kaupungin sosiaalitoimi ja tarinan loppu onkin ikävää historiaa..


User avatar
matlockb
Posts: 1754
Joined: Fri Apr 27, 2012 5:30 pm

Re: Mies yritti tappaa isoäitinsä, Turku 28.7.2016

Post by matlockb » Thu Jul 28, 2016 10:59 pm

Jo kerrotun "hyvän" lisäksi kusipää on siis puukotuksen, mahdollisen muun väkivallan (ja ilmeisesti ryöstön) jälkeen jättänyt vielä "kaupan päälle" oman mummonsa kitumaan ja kuolemaan yksin kotiinsa edes harkitsematta avun hälyttämistä.

Mitenkähän on, eikö tässä jo täyty viimeisen päälle huolella murhan yrityksen tunnusmerkistö, kun tätä tekoa tarkastelee kokonaisuutena tai mistä kulmasta tahansa, on se joka kannalta kokonaisuutena arvostellen lievästi sanoen törkeä (luokittelisin erittäin törkeäksi) ja tehty erityisen raa`alla tai julmalla tavalla, no tämähän on tehty mahdollisimman raa`alla ja ennen kaikkea äärimmäisen julmalla tavalla (useita terä-aseen iskuja nimenomaan kehon hengenvaarallisille alueille) mutta ilmeisesti se sitten poliisin mielestä kuitenkin tekee teosta astetta (pari vuotta vähemmän istuttavan) lievemmän kun kaikki sentään tapahtui nopeasti, itse väkivallanteko? Oliko myös uhrin kärsimykset ohi nopeasti, saiko hän siis avun vain alle 5 minuutissa ja toipuminen alkoi sitten heti siitä maagisesta puhelinsoitosta sukulaiselle? Toiset 5 minuuttia niin en keksi muutakaan selitystä kuin että mitä ilmeisemmin paikalla ollut ensihoitolääkäri on tehnyt poikkeuksellisen hyvää työtä, jos puukotusvammat vanhasta ihmisestä ovat jo heti alkaneet parantumaan.. :roll:

Mukavuudenhalustako se mummo sitten siellä yliopistollisessa sairaalassa enää on, kun "vakavat vammat joiden vuoksi potilaalla ei kuitenkaan enää ole hengenvaaraa, eivät nyt kuitenkaan niin vakavia sitten ainakaan nyt enää olleet" ja ne "olisivat (vain) voineet olla hengenvaarallisia", terävä havainto! Kun ihmistä isketään terä-aseella vatsaan tai vatsan/rinnan tai kaulan seudulle, vamma voi yllättävänkin usein olla ihan jopa hengenvaarallinen ja kuolettava mikäli sairaalahoitoon ei pääse tarpeeksi nopeasti ja nyt poliisikin on tämän kaiken ainakin jollain tasolla ymmärtänyt, mutta olihan poika vain käymässä isoäidin luona, eli ts. poika oli viikottaisella rahankeruukeikalla mummolassa (vanhemmat lienevät antaneet jo lopullisen kengänkuvan persuksiin) ja nyt ei mummokaan suostunut sitten enää antamaan euroakaan? Kun ehkä se mummo tarvitsi omia rahojaan tällä kertaa ihan itsekin ja pojalta jäi päivän annos saamatta, kyllähän sitä päreet nyt vähemmästäkin palaa!
Poliisi: Mies puukotti isoäitiään – epäillään tapon yrityksestä

Julkaistu: 28.7. 17:40

1980-luvulla syntynyt mies puukotti isoäitiään muun muassa selkään ja vatsaan.

Turussa Kurjenmäessä sijaitsevasta asunnosta löydettiin torstaiaamuna vakavasti loukkaantunut iäkäs nainen. Naisella oli muun muassa kaksi vakavaa pistohaavaa selän ja vatsan alueella. Alustavan selvityksen mukaan vammat olisivat voineet olla hengenvaarallisia, Lounais-Suomen poliisi tiedottaa.

Poliisin mukaan ilmoitus tapahtuneesta tuli naisen sukulaiselta.

– Nainen oli itse soittanut sukulaisilleen, jotka olivat ilmoittaneet sitä eteenpäin, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ari-Pekka Lehtinen kertoo.

Nainen toimitettiin Turun yliopistolliseen sairaalaan hoitoon.

Teosta epäiltynä on otettu kiinni uhrin 1980-luvulla syntynyt lapsenlapsi. Mies on alustavassa puhuttelussa myöntänyt isoäitiinsä kohdistuneen väkivallanteon.

Lehtisen mukaan teon motiivi ei ole tiedossa.

– Teon motiivia on tässä vaiheessa vaikea arvioida. Tekijä on varsin sekavassa tilassa eikä hän ole sitä pystynyt selittämään.

Tekoa edeltäneet tapahtumat ovat poliisin mukaan selvillä. Lehtisen mukaan lapsenlapsi oli tullut vierailulle ja pahoinpitely oli tapahtunut riidan päätteeksi.

– Kaikki on tapahtunut nopeasti.

Lehtisen mukaan mies käytti teräasetta.

Epäiltyä tullaan esittämään huomenna vangittavaksi rikosnimikkeillä tapon yritys ja törkeä ryöstö.

Ina Kauppinen
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2 ... 28988.html

Post Reply