Karma Kuu Hietanen, koulusurmien valmistelija 2016

Rikosten koko muu kirjo henkirikosten lisäksi ajanjaksosta riippumatta
Post Reply
User avatar
Queen
Posts: 2062
Joined: Sun Dec 11, 2011 10:42 am

Karma Kuu Hietanen, koulusurmien valmistelija 2016

Post by Queen » Sat Apr 15, 2017 9:50 am

Elokuussa 2016 poliisille tuli viesti, että Karma Kuu Hietanen, 21 v., on suunnitellut joukkosurmaa. Hietanen otettiin kiinni 15.9.
On tämä Karma Hietanen ollut todella sekaisin. Hän on ottanut mm. pikavippejä 3000 e edestä, että saisi aseen, 22 kaliiberisen Ruger-pistoolin + 3 lipasta+ 300 patruunaa, massamurhan tekemiseksi. Ja kaikki tämä, koska hän oli nähnyt unen, jossa hän suorittaisi kouluammunnan. Sitten hän on hankkinut opastusta pistooliammuntaan ja ostanut puhelimen ja liittymän tarkoitusta varten.
Karma Hietanen ei jälkikäteen pystynyt osoittamaan, millä keinoin hän olisi maksanut nuo pikavipit takaisin ja tätä pidettiin merkittävänä asiana sen suhteen, että hän on todella surmatekoa suunnitellut. Tällöinhän ei takaisinmaksulla olisi ollut enää väliä.
Kaiken huipentuma, että hän on jo 2014 alkaen suunnitellut tätä, mutta luopunut välillä suunnitelmasta.

Tarkoitus oli siis "omassa koulussa", Kiviniityn koulussa Kokkolassa surmata väh. 40 henkilöä. Hänen suunnitelmansa oli mennä mahdollisimman suureen luokkaan ja hän olisi ensin tainnuttanut siellä olevat henkilöt pippurisumutteella. Koulusurmien päätteeksi hän olisi ampunut itsensä, jotta saisi koulusurmaaja Pekka-Eric Auvisen kanssa saman kohtalon.
Kyllä huomaa, ettei hänellä tainnut hissi kulkea ihan ylös asti. Hän oli hakenut Auvisen haudalta multaa kotiinsa ja perustanut Pekka-Ericille oman alttarin! Haudalla hän oli vieraillut ainakin 20 kertaa vieden sinne kukkia, karkkia ja kynttilöitä. Haudalla hän kertoi päässeensä sielulliseen yhteyteen Auvisen kanssa. Hän oli myös laulanut haudalla Auviselle.

4.6.2016 Karma Hietanen vieraili Auvisen haudalla antaen tälle suurimman mahdollisen lahjan: omaa verta. Hän viilteli itseään haudan päällä ja peitti veren haudalle. Hän koki, että tehtyään koulusurmat, hän pääsisi Auvisen kanssa paratiisiin. Surmatut ihmiset olisivat uhrilahjoja Pekka-Ericille.

Hietanen oli ottanut itsestään poseerauskuvia ja liittänyt niitä koulusurmaa ihannoiviin profiileihinsa. Lisäksi hän loi 16.8.2016 instagramtilin "vainhierontajutut" (slangitermi koulusurmille).
Puheet koulusurmista saivat Karman kämppiksen muuttamaan pois yhteisestä asunnosta huhtikuussa 2016. Kämppis kertoi Hietasen hankkineen tietoa internetistä vaihtoehtoisista surmatavoista.
Eräältä Jannelta Karma kyseli asetta ja koki, että Jannelle oli ihan ok, että hän tekee koulusurmat.

Muutoin Karma kertoi viettävänsä tavallisen nuoren naisen elämää
-Kävin baareissa, tapasin ystäviä ja vedin huumeita.
Koulusurmat veivät kaiken ajan jopa niin, että ei oikein ruokakaan maistunut.
Näin Karma kertoo:
-En oikein tehnyt mitään muuta kuin ajattelin tätä koulusurmaamiseen liittyvää teemaa. Minulle ei maistunut ruoka ja muutenkin käytin kaiken ajan siihen, että etsin tietoa koulusurmaajista. Harjoittelin elämään niin sanotussa unen ja valveen rajapinnassa. Tällöin olin periaatteessa unessa, mutta pystyin kontrolloimaan mitä tapahtui. Silloin valveunessa toivoin asioiden etenevän normaaliin tahtiin. Tarkoitan tällä sitä, että tapasin Pekka-Eric Auvista omasta mielestäni lähes fyysisesti tässä valvetilassa. Silloin rakastuin Pekkaan kunnolla ja teimme kaikkia asioita yhdessä.
Halusin suorittaa koulusurman ja antaa sen lahjana Pekalle. Silloin olin tuntenut Pekan läsnäolon vahvana. Olin häneen rakastunut.


Karma Hietanen kertoo nauttivansa väkivallasta, kun häntä satutetaan. Hän kertoo tuntevansa vielä sen päivän mielihyvää, kun häntä on hakattu.
-Tämä kuitenkin loppuu seuraavana päivänä ja jokainen tällainen tapahtuma vie minua kauemmas Pekasta. Näin ollen minulla ei ole syytä tehdä joukkosurmaa.

Syyttäjä vaati Karma Hietaselle 3,5 vuoden vankeustuomiota törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta, ampuma-aserikoksen yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta sekä huumausainerikoksesta.
Syyttäjä vaati myös 2v 4 kk:n tuomiota nelikymppiselle miehelle, joka oli luvannut toimittaa Hietaselle ampuma-aseen sekä 10 kk:n ehdollista vankeusrangaistusta 25-vuotiaalle miehelle avunannosta tai ilmoittamatta jättämisestä.
Hietanen tunnusti tehneensä koulusurmasuunnitelman, mutta kiisti tehneensä lopullista päätöstä teon toteuttamiseksi.
Erikoispsykologi antoi uhka-arviolausunnon kertoen, että oman näkemyksensä mukaan tutkittavalla on ollut korkea väkivallan toteutumisen riski.
Hietasen mielentila päätettiin tutkia.
Helsingin käräjäoikeus totesi Kokkolan koulumurhaa suunnitelleen nuoren naisen syyntakeettomaksi. Maaliskuun lopussa valmistuneessa mielentilalausunnossa todettiin, ettei Hietanen ymmärtänyt, mitä oli tekemässä. Hänet määrättiin tahdosta riippumattomaan hoitoon.
Hietasesta on ollut myös epäily, että hän olisi transsukupuolinen.
---
Tiedot on kirjoitettu Alibi 12/2016 -artikkelin perusteella sekä netistä löytyneistä tiedoista.
---


Post Reply