Seksuaalirikokset, pedofiilit ym...

Rikosten koko muu kirjo henkirikosten lisäksi ajanjaksosta riippumatta
Post Reply
User avatar
härkä
Posts: 7043
Joined: Tue Oct 11, 2011 2:26 am
Location: Laidun

Oulu Ulkomaalaistausta / alaikä + Helsinki uusi tapaus.

Post by härkä »

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005964175.html

Poliisi: Helsingissä otettiin kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä epäiltyinä lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta

Julkaistu: 13.1. 9:51 , Päivitetty: 13.1. 9:58

ITÄHELSINKILÄISESTÄ yksityisasunnosta otettiin kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä epäiltynä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä lauantai-iltana, rikoskomisario Pekka Korhonen kertoo HS:lle.

”Rikosnimikkeet saattavat muuttua vielä tutkinnan edetessä”, Korhonen sanoo.
Asiasta ensimmäisenä kertoneen STT:n mukaan miehet otettiin kiinni Roihuvuoressa.
MUIHIN yksityiskohtiin Korhonen ei ota tässä vaiheessa kantaa. Esimerkiksi uhrin tai uhrien määrään tai ikään hän ei kommentoi mitään.


Tuonkaltainen tuntuu vain paisuvan. Onko peräti organisoitua toimintaa ?

Valistusta pitää suunnata noille tytöille varsinkin niilla paikkakunnilla , joilla uhkatekijöitä on.
Ilmiö voi vielä laajeta tästäkin.
Islam tietyillä vivahteilla on vaarallinen ja " uskovaisten " nuorten miesten on varsin vaikeaa muuttaa io aiemmin opittua .
https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000005964090.html

Toisaalta jotkut nuorista epäilivät, etteivät kaikki vanhemmat ole tietoisia siitä, millaisia viestejä nuoret saattavat sosiaalisessa mediassa saada.

– Ei vanhemmat tiedä sitä, että keski-ikäisiä miehiä tulee Instagramissa ja Snapchatissä puhumaan. Ei ne tiedä sitä, koska lapset eivät kerro, 15-vuotias tyttö sanoi.
– Ei sellaisesta yleensä kerrota vanhemmille.

Tytön samanikäisten kavereiden mukaan vanhemmille kertominen saattaisi tarkoittaa sitä, että itseä koskevat säännöt vain tiukentuisivat.
– Sitten ei pääse enää mihinkään.
– Kaikki säännöt tiukentuvat, ei saa liikkua enää yksin.
– Ei siitä kertomisesta ole mitään hyötyä.

Tuntemattomilta miehiltä yhteydenottoja saaneet nuoret kertoivat, että viestittely oli loppunut, kun he eivät vastanneet tai estivät viestien lähettäjän. Moni oli muuttanut tilinsä yksityiseksi, jolloin ventovieraat eivät pysty ottamaan yhteyttä.
Vainajan kysymys - Vain ajan kysymys.
User avatar
itäviitta
Posts: 531
Joined: Wed Dec 14, 2011 6:30 pm
Location: Vesistö

Oulu Ulkomaalaistausta / alaikä + Helsinki uusi tapaus.

Post by itäviitta »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/52e7 ... 5da73db34f

Kansalaisaloite seksuaalirikoksesta tuomitun oleskeluluvan automaattisesta peruuttamisesta ja henkilön karkottamisesta etenee eduskuntaan: 50 000 nimeä kasassa

Kansalaisaloite seksuaalirikoksesta tuomitun oleskeluluvan peruuttamiseksi ja henkilön karkottamiseksi Suomesta etenee eduskuntaan rikottuaan 50 000 allekirjoituksen rajan.
50 000 allekirjoittaneen raja meni rikki maanantaiaamuna 14.1. noin kello 9.15.50 000 allekirjoittaneen raja meni rikki maanantaiaamuna 14.1. noin kello 9.15.
50 000 allekirjoittaneen raja meni rikki maanantaiaamuna 14.1. noin kello 9.15. KUVAKAAPPAUS
Kansalaisaloite laista, joka peruuttaisi seksuaalirikoksesta tuomitun oleskeluluvan ja johtaisi henkilön karkottamiseen Suomesta on kerännyt yli 50 000 allekirjoitusta. Se tarkoittaa, että aloite etenee eduskunnan käsittelyyn.

Tamperelaisen Saila Al-Jewarin 6.12.2018 laatima kansalaisaloite oli kerännyt vajaat 14 000 allekirjoitusta torstaihin 10. tammikuuta mennessä. 13. tammikuuta allekirjoituksia oli kertynyt jo yli 41 000 kappaletta. 50 000 allekirjoituksen raja ylittyi 14. tammikuuta.

Aloite ehdottaa lainvalmisteluun ryhtymistä tai ulkomaalaislain muuttamista niin, että Suomessa seksuaalirikoksen tehnyt ja siitä tuomion saanut henkilö menettäisi automaattisesti olemassa olevan oleskelulupansa ja että maahanmuuttovirastolla olisi lupa karkottaa tuomittu välittömästi.

Kansalaisaloitteen perusteluissa viitataan erityisesti turvapaikanhakijoihin.

Sisäministeriön maahanmuutto-osaston ylijohtaja Jorma Vuorion mukaan kansalaisaloitteen ainoa muutos nykyiseen lakiin olisi oleskeluluvan menettäminen automaattisesti ja välittämättömästi tapahtuva karkotus.

– Automaatiota ei voi lainsäädäntöön laittaa. Oikeusturva on aina oltava. Jokaisella tulee olla oikeus valittaa häntä koskevasta päätöksestä, Vuorio sanoo.

– Valituksessa ja sen harkinnassa joudutaan pohtimaan kokonaisuutta, eli millaiset siteet henkilöllä on Suomeen. Onko hän esimerkiksi naimisissa tai onko lapsia, Vuorio jatkaa.

Nykyisen ulkomaalaislain mukaan maasta voidaan karkottaa oleskeluluvalla oleskellut ulkomaalainen näillä ehdoilla:

1) joka oleskelee Suomessa ilman vaadittavaa oleskelulupaa

2) jonka on todettu syyllistyneen rikokseen, josta on säädetty enimmäisrangaistuksena vähintään yksi vuosi vankeutta tai jonka on todettu syyllistyneen toistuvasti rikoksiin

3) joka on käyttäytymisellään osoittanut olevansa vaaraksi muiden turvallisuudelle

4) joka on ryhtynyt taikka jonka voidaan aikaisemman toimintansa perusteella tai muutoin perustellusta syystä epäillä ryhtyvän Suomessa kansallista turvallisuutta vaarantavaan toimintaan

Pakolaisen saa karkottaa kohdissa 2–4 tarkoitetuissa tapauksissa. Pakolaista ei kuitenkaan saa karkottaa kotimaahansa tai pysyvään asuinmaahansa, johon nähden hän on edelleen kansainvälisen suojelun tarpeessa. Pakolaisen saa karkottaa vain valtioon, joka suostuu ottamaan hänet vastaan.

Ulkomaalainen, jolle on Suomessa myönnetty pitkään oleskelleen kolmannen maan kansalaisen EU-oleskelulupa, voidaan karkottaa maasta vain, jos hän muodostaa yleiselle järjestykselle tai yleiselle turvallisuudelle välittömän ja riittävän vakavan uhan. Karkottamisen kynnys on korkeampi, jos unionin kansalainen on oleskellut maassa vähintään kymmenen edellisen vuoden ajan tai jos unionin kansalainen on alaikäinen.

Image
Kierrä minut rannan puolelta
User avatar
-Uta-
Posts: 3792
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Seksuaalirikokset, pedofiilit ym...

Post by -Uta- »

Teloittaja-tappajaa epäillään nyt törkeästä lapsenraiskauksesta
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/80cd ... a61785664e
Eilen klo 23:29

Pirkanmaalla tutkittava törkeä lapsenraiskaus etenee pian syytevaiheeseen.
Miehellä on taustallaan teloitustyyliin tehty henkirikos.

Pirkanmaan käräjäoikeudessa jatkettiin tällä viikolla jo syksyllä vangitun törkeästä lapsenraiskauksesta epäillyn nelikymppisen miehen vangitsemista. Asiassa syytteen nostamisen määräaika on 22. tammikuuta, ja tutkinta on lähellä valmista, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kari Aaltio.

Lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset ovat tyypillisesti tiukasti salaisia uhrien eli asianomistajien suojelemiseksi. Niin tälläkin kertaa.

– Käräjäoikeus on julistanut kaikki asiakirjat salassa pidettäviksi. Poliisilta lähtee syyttäjälle aikoinaan kaikki asiakirjat salassa pidettävinä. Kun käräjäoikeuden tuomio tulee, siitä todennäköisesti julkinen versio annetaan. Tässä on nimenomaan asianomistajien henkilöllisyyden suojaamisesta kyse. Loppumetreillä ollaan, ja meiltä se siirtyy syyttäjälle heti, kun viimeinen kuulustelu saadaan tehtyä.

Aaltio ei kerro mitään teon olosuhteista, tapahtuma paikasta tai -ajastakaan.

Tappoi eksänsä miehen teloitustyylillä
Miehellä on taustallaan henkirikos, josta hänet tuomittiin aikoinaan Kotkan käräjäoikeudessa ja silloisessa Kouvolan hovioikeudessa.

Mies tunnusti ampuneensa 10. marraskuuta 2006 Kotkassa entisen vaimonsa uuden miesystävän. Tekoaikaan 26-vuotias mies ampui nukkuvaa uhriaan yhdeksän kertaa päähän ja ylävartaloon.

Syyttäjä haki tuomiota murhasta vedoten siihen, että tappaja oli liikkeellä nimenomaan tappaakseen ja oli yhdessä entisen vaimonsa kanssa miettinyt tekoa jo edeltävänä päivänä.

Uhri oli väkivaltarikollinen
Käräjäoikeus ratkaisi asian käyttäen kokonaisharkintaa.

Entisellä avioparilla oli yksi yhteinen lapsi. Uusioperheen isä, henkirikoksen uhri, oli eri tavoin uhkaillut ja painostanut uutta naisystäväänsä. Hän oli toivonut tämän eroavan työstään ja jäävän kotiin hoitamaan lapsia. Mies tiedettiin myös väkivaltaiseksi tämän pahoinpideltyä aiemmin vaimoaan, jonka kanssa oli vireillä mutkikas eroprosessi.

Teon alla mies oli soittanut naisystävälle, siis tekijän entiselle vaimolle, että tämän pitää tulla töistä kotiin, tai hän hajottaa paikkoja ja tulee työpaikalle riehumaan. Myöhemmin mies uhkaili ampumisella naista ja uusioperheen kolmea lasta. Naisen palattua kotiin oli omaisuutta hajotettu ja poliisit paikalla. Mies oli pakottanut naisen myöhemmin eroamaan työstään pitämällä asetta tämän ohimolla. Henkirikoksen uhrilla oli myös taustalla useita väkivaltatuomioita.

Näin ollen oikeus katsoi, että uhrilla oli suuri osuus tapahtumaketjussa, eikä tappoa voitu pitää kokonaisuutena arvostellen törkeänä. Miehen katsottiin tehneen tekonsa syyntakeisena. Hänet tuomittiin samalla kätkemisrikoksesta, ampuma-aserikoksesta ja huumausainerikoksesta. Tuomio oli 10 vuotta ja 2 kuukautta vankeutta. Mies passitettiin Vantaan vankilaan. Tiedossa ei ole, kuinka pitkään nyt törkeästä lapsenraiskauksesta epäilty mies tappotuomiotaan istui.

Hovioikeus käsitteli myöhemmin uhrin avioeroa hakeneen vaimon korvausvaatimuksia, mutta piti käräjäoikeuden tuomion voimassa.


ALEKSANTERI PIKKARAINEN /IL
Post Reply