Ruotsi - Teinipojat haudattiin elävältä ja raiskattiin

Rikosten koko muu kirjo henkirikosten lisäksi ajanjaksosta riippumatta
Post Reply
User avatar
-Uta-
Posts: 3598
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Ruotsi - Teinipojat haudattiin elävältä ja raiskattiin

Post by -Uta- »

Kauhujen yö hautausmaalla Ruotsissa: Teinipojat haudattiin elävältä ja raiskattiin
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/be1 ... 55af7e779f
Eilen klo 13:22

Kahta teinipoikaa kidutettiin liki kymmenen tunnin ajan Solnassa Ruotsissa.

Kahden, 18- ja 21-vuotiaan miehen epäillään siepanneen, raiskanneen, ryöstäneen ja pahoinpidelleen kaksi teinipoikaa viime viikonloppuna Ruotsissa Solnan hautausmaalla. Aftonbladet-iltapäivälehden mukaan tekijöiksi epäillyt olisivat jopa haudanneet uhrinsa elävänä hautausmaalla olevaan kuoppaan Teosta epäillyt miehet on nyt vangittu.

Teinipoikien lauantaiyönä alkanut piina päättyi sunnuntaiaamuna hieman ennen yhdeksää kun ohikulkija sattui paikalle. Pojat ehtivät olla kidutettavina liki kymmenen tunnin ajan.

Sattumalta uhreiksi
Aftonbladetin tietojen mukaan pojat olivat valikoituneet uhreiksi sattumalta. Mitään selvää motiivia ei vielä ole, mutta poliisi selvittää tietoa, jonka mukaan miehet olisivat yrittäneet myydä huumeita teini-ikäisille. Poikien kieltäydyttyä, miehet olisivat pakottaneet heidän hautausmaalle.

Teosta epäillyt olivat poliisin ja sosiaaliviranomaisten vanhoja tuttuja. Heitä epäillään ihmisryöstöstä, törkeästä pahoinpitelystä, raiskauksesta ja törkeästä ryöstöstä. Nuorempi miehistä vangittiin tiistaina ja vanhempi keskiviikkona. Näyttö miehiä vastaan on Aftonbladetin mukaan vahvaa. Toisen hallusta oli muun muassa löytynyt toisen uhrin omaisuutta.

KATRIINA MÄKELÄ /IL
User avatar
-Uta-
Posts: 3598
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Ruotsi - Teinipojat haudattiin elävältä ja raiskattiin

Post by -Uta- »

Tortursaken i Sverige mer og mer grotesk: Ville begrave ofrene levende
https://www.document.no/2020/08/26/tort ... e-levende/
Av: Tore Kristiansen 26. august 2020, 21:14

Epäillyt ^uutisen mukaan:
21-vuotias maahanmuuttaja Iranista, Ruotsin kansalainen vuodesta 2014.
18-vuotias Ruotsissa syntynyt toisen polven maahanmuuttaja, jonka isä on maahanmuuttaja Tunisiasta.
User avatar
-Uta-
Posts: 3598
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Ruotsi - Teinipojat haudattiin elävältä ja raiskattiin

Post by -Uta- »

Solnan kauhujen yön julmuuksista epäillyn isä:
”Jos hän on syyllinen, hänen on kärsittävä rangaistuksensa”
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/575 ... bd8f6b394b
Tänään klo 0:57

Kahden miehen epäillään siepanneen, raiskanneen, ryöstäneen ja pahoinpidelleen kaksi teinipoikaa viime viikonloppuna Ruotsissa.

Kaksi teinipoikaa joutuivat julman rikoksen uhriksi, kun kaksi 18-vuotiasta ja 21-vuotiasta miestä kiduttivat heitä lähes 10 tunnin ajan hautausmaalla Solnassa viime viikonloppuna lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Toisen kahden teinipojan kiduttamisesta epäillyn miehen isä otti yhteyttä Aftonbladetiin, kun hänen perheensä alkoi saada uhkauksia. Epäillyn isä tuomitsee poikansa teon, mutta muistuttaa, että mitään tuomiota ei ole vielä annettu. – Jos hän on syyllinen, hänen on tietenkin kärsittävä rangaistuksensa. Mutta häntä ei ole tuomittu, isä sanoo.

Hän kertoo saavansa jatkuvasti uhkausviestejä- ja soittoja poikansa tekojen vuoksi. Osa uhkauksista on kohdistunut myös perheen nuorimpaan, esikouluikäiseen lapseen. Epäillyn vanhemmat eivät ole keskustelleet poikansa kanssa pidätyksen jälkeen. – Vaimonikaan ei halua puhua hänen kanssaan ennen kuin hän on pyytänyt anteeksi.

Vanhemmat saivat kuulla poikansa pidätyksestä sunnuntaiaamuna. Pojan äiti oli soittanut hänelle edellisenä iltana, jolloin poika vastasi tulevansa pian kotiin. Kun pojasta ei ollut kuulunut, vanhemmat soittivat poliisille, jotka olivat juuri pidättäneet kaksi nuorta miestä. Epäilty on entuudestaan poliisin tuttu. Hänet on aiemmin tuomittu muun muassa huumausainerikoksista ja tuhopoltosta.

– Biologisesti hän on aikuinen, mutta käytännössä edelleen lapsi. Hän ottaa helposti vaikutteita ja hän on joutunut vääriin porukoihin, isä kertoo. Isän on vaikea uskoa, että hänen poikansa olisi syyllinen epäiltyihin rikoksiin. – Mieleni ei voi hyväksyä, että poikani olisi tehnyt jotain sellaista, isä sanoo. – Jos saan selville, että hän tosiaan on tehnyt kaiken sen, mistä häntä syytetään, minun on vaikea antaa hänelle anteeksi.

Pojan asianajaja ilmoittaa asiakkaansa kiistävän rikoksen.


ATTE LEHTONEN /IL
User avatar
-Uta-
Posts: 3598
Joined: Mon Sep 22, 2014 12:55 pm

Re: Ruotsi - Teinipojat haudattiin elävältä ja raiskattiin

Post by -Uta- »

Syytteet nostettu kauhujen yöstä ruotsalaisella hautausmaalla – motiivi ilmeisesti raha
Toinen epäilty on kertonut olleensa huumeiden vaikutuksen alaisena. Epäillyt kiistävät teon.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/75a ... 9907ace490
Tänään klo 20:51

Ruotsissa 18- ja 21-vuotiasta miestä kohtaan on nostettu syytteet järkyttävässä tapauksessa,
jossa kahta poikaa kidutettiin koko yön ajan hautausmaalla Solnassa.

Syytteet koskevat muun muassa sieppausta, erittäin törkeää pahoinpitelyä, törkeää raiskausta ja törkeää ryöstöä. Asiasta kertoo Aftonbladet.

Rikoksen kohteeksi joutuneet pojat löydettiin elokuussa vaatteet riisuttuina kello yhdeksän aikaan aamulla. Heidät oli mediassa olleiden tietojen mukaan ensin kidnapattu, sitten raiskattu ja heihin oli kohdistunut kidutuksen kaltaista pahoinpitelyä, joka oli kestänyt kahdeksan tunnin ajan.

Ennen hautausmaalle vientiä pojilta oli ryöstetty puhelimet ja lompakot.

Uhrit ja tekijät eivät olleet toisilleen ennestään tuttuja.

– He tapasivat toisensa kadulla Hagalundissa [Solnassa]. Siellä uhrien epäillään joutuneen ensimmäisen rikoksen kohteeksi, minkä jälkeen heidät ajettiin hautausmaalle, syyttäjä Anders Tordai sanoo.

Motiivina raha
Esitutkinnan perusteella tekijöiden pääasiallinen motiivi näyttää olleen raha. He olivat sanoneet pojille, että näiden pitäisi järjestää rahaa jollain tavalla.

– Pahoinpitelyä on pidettävä erittäin törkeänä, koska teko aiheutti äärimmäistä kärsimystä voimakkaan kuolemanpelon ja voimakkaan psyykkisen kuormituksen takia, kun uhrit joutuivat olemaan väkivallan kohteena kokonaisen yön ajan hautausmaalla, syyttäjä kirjoittaa oikeusjutussa.

Poikia oli ilmeisesti puukotettu, sidottu, potkittu ja lyöty muun muassa lapiolla. Heidät oli pakotettu riisuutumaan, kaivettu maakuoppaan ja uhattu, että heidät haudataan elävältä.

Kumpikin syytetty on poliisille ennestään tuttu. He ovat olleet vangittuina elokuusta lähtien.

18-vuotias on tutkinnan aikana sanonut olleensa voimakkaasti huumeiden vaikutuksen alaisena yön aikana.

Syyttäjän mukaan kumpikin epäillyistä on kiistänyt rikoksen.

Kumpaakin syytetään myös muista teoista. Yhdessä heidän epäillään ryöstäneen, lyöneen ja uhanneen aseella kahta nuorta. 18-vuotiasta syytetään myös kaupan ryöstöstä yhdessä toisen henkilön kanssa.

Oikeudenkäyntiin on varattu kuusi käsittelypäivää, ja se loppuu joulukuun puolessavälissä.


MARIKKI NYKÄNEN /IL
Post Reply